Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.vr

őstag

válasz Parci #90 üzenetére

"az autofókusz is minden gépben benne van hasonló logikával, mert odatekered az obit kézzel és pontos lesz."

ez frappáns érv _lenne_ ha az autofókusz az lenne hogy kézzel állítok élesre :DDD

Mindegy, számomra ez pont hasonló minthogy a fényképezőgép saját maga teszi össze a hdr-t vagy "valami spéci programmal izélek vele" és az előbbit sem nevezném olyan új "módnak" amitől javul az ilyen fényképezők dinamikatartománya (mert az a technikátó javul, amit azokkal a gépekkel is el lehet érni amelyek nem maguk teszik össze belőle a képet)

De végülis mindegy, csak azért linkeltem megint a cikket hogy tényleg mindenkinek egyértelmű legyen, a zajredukció nem abból következik ami ebben a gépben tényleg új (tehát a szenzormozgatás) hanem egyszerűen a többszörös expóból (amit bármilyen géppel meg lehet csinálni - feltéve ha valaki hajlandó egy spéci programmal még izélni vele :) )

• b.vr

őstag

válasz Parci #73 üzenetére

"könyörgöm, ha van a gépben egy mód, amivel 2 fé-t javul az érzékenység"

Ezt már régebben, a bejelentéskor is írtam, szerintem kicsit félrevezető ezt az érzékenységre (ha ez alatt a zajt értetted) kiemelni. A felbontást valóban megnöveli, és visszaméretezve ezzel zajt is csökkentesz, de amikor azt írod "van a gépben egy mód" azzal az a helyzet hogy a zajcsökkentésnek (de nem a felbontásnövelésnek) ez a módja (ugyanezekkel a hátrányokkal, lehetséges artifactekkel) régesrégóta minden gépben "benne van" :) hiszen csak több expozíciót kell készíteni. Linkelem az egyik cikket megint: Noise Reduction by Image Averaging

Új hozzászólás Aktív témák