Új hozzászólás Aktív témák
-
twollah
nagyúr
En nem hiszek ezekben a notebook hutokben.
-
mephi666
nagyúr
ezzel csak az a baj, hogy redbullos dobozból is csak 1db fér bele szűkösen (az pedig asszem 2.5decis) sörösből meg a 3.3-as az már szélesebb... a félliteres meg minden irányba szűkös lenne... meg mire ebben 1db sört meghűtene az ember, szomjan is halna... jobb hozzá a hagyományos hűtő... a zöldséges rekesz nálam a sörnek van fenntartva: 1tucat kellemes hűlhet benne
-
kariad
senior tag
Volt Spire hűtőm, de Procira kicsi volt és aranyos!
No de Notebook-ra? Ilyet se láttam még!
-
^Clown
addikt
Régebben olvastam itt a PH!-n egy házi barkács megoldást: a noti négy lába alá egy-egy dc-tokot tett be az illető, máris 5 fokkal lett hűvösebb a gép
Azt hiszem, költségkímélőbb, és azonos hatásfokú, mint a legtöbb pad.
A megoldás valóban az alkatrészek újragondolása lenne, mert egy notebook hűtése nem túl nagy hatékonyságú, viszont a bent lapuló alkatrészeké viszont igen. Vagy: minden notebook-hoz a gyártója külön a laptop adottságaihoz, paramétereihez megfelelő hűtőt tervezzen. -
pacorro
aktív tag
válasz
[CS]Blade2 #19 üzenetére
Ott a pont, notiba általában szerintem is teljesen felesleges a brutál videokártya és processzor.
Persze valamennyit az ilyen külső hűtők is segíthetnek, de nem ez az igazi megoldás. -
mephi666
nagyúr
megvan: valahol láttam olyan bárpultot, amin volt egy fémes sáv kialakítva, amit hidegen tartottak, hogy ha pl felmelegedik az ember itala, akkor rajta tartva le lehetett hűteni
na, az sokkal hatásosabb lehet ennél
(csak hát a bárpultba nincs beleépítve usb hub
)
-
Retro11
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #19 üzenetére
Igen valóban ez történik, de ehhez kell alkalmazkodni... 3-5fok?Ennyit tudnak ezek csak?
Saját megoldásom 15-20fokot javított...
Biztosan eljut ez a hűtőpadosdi is odáig, hogy hatékony lesz. Egyszer...
-
Rossi
addikt
Párhuzamvonalzó a hátsó lábai alá? Nekem bevált. Legalábbis ért annyit, mint egy ilyen 10en akárhány k-s spéci notihűtő... 3-4 fokért (tesztek alapján) felesleges ennyi pénzt kiadni. Főleg, ha a noti ventilátorai lefelé fújnak, akkor ez csak nyomja nekik vissza a levegőt.
-
[CS]Blade2
addikt
Szerintem csak 1 mód van a notebookok normális hőmérsékleten tartására. Az pedig nem más, mint alacsonyabb fogyasztású chipek, csak minimálisan melegedő alkatrészek használata.
Lassan már az asztali szegmensbe szánt CPU-kat, meg GPU-kat egy az egyben
beteszik a mobil gépekbe egy tized akkora teljesítményű hűtési rendszer mellé, mint amit igényelne valójában.Egy ilyen pad jó ha segít 3-5°C-ot itt-ott.
-
Balinov
titán
nem, sot, mi tobb, abszolute nem. en sem vagyok hive az ilyen ventis notebook allvanyoknak, nekem csak az kell a toshi L350D-hez, hogy legyen 2-3centi az asztal sikja es a notebook also sikja kozott. Maga a noti kb a billentyuzet bal felso sarkaval atellenben szivja be a friss levegot es jobbra fujja ki a helyenkent igencsak meleget. halistennek nem egy kazan, csak egy TK-57-es Athlon X2-es dohog benne.Vegso soron egy ilyen megoldas sem lenne rossz, es meg az ara sem veszes.
-
Retro11
senior tag
Feltétlen a notebook alá helyezett hűtés a helyes megoldás? Miért nem a másik oldalról közelíted meg a dolgot?
Több hely és lehetőség van a hatékony hűtés kialakítására. Nyílván olyan notebookoknál, ahol jobb oldalt van a szellőző, az külső egér használata mellett körülményesebb, de még az is megoldható...
-
Vitus
őstag
Az alsó részére valóban rakhattak volna kis ütközőt.
-
Retro11
senior tag
Nem szeretem ezeket a dolgokat. Akiben egy cseppnyi kreativitás is van, az 1-2 ezer ft-ból hatékonyabb hűtést csinál, bármilyen notebookhoz...
Üdv, Retro11
-
^Clown
addikt
Ez nekem bejön, csak az ára érdekelne.
-
Antibazsi
aktív tag
Sztem az előző megoldás sokkal jobb volt.Csak a hátulját emelte meg a notinak ezáltal kényelmesebb volt gépelni valamint légtér volt a noti és az alatta levő felület között így sokkal jobban szellőzött.Egyetlen hátránya az előzőnek,h hátrafelé sok helyet foglalta...na meg a fránya ledek.
Balinov: pl a PacificBreeze I
-
Balinov
titán
olyan notiallvany letezik, ami szimplan csak megemeli a notit, hogy az alulrol beszivo gyari hutese kapjon eleg friss levegot? 17"-ra mondjuk. Egyaltalan ki gyart ilyeneket?
-
mv
aktív tag
A témával kapcsolatban. Az 5V elég lehet a ventiknek. Hangos biztosan nem lesz.
-
lorcsi
veterán
nem tudom miből ban a felülete, de remélhetőleg nem csúszik le róla
amúgy lassabb 12-es ventikkel nem lett volna jobb ? -
KrAt
veterán
Frankón néz ki
-
total90
veterán
Jónak néz kis,de hogy hatásos-e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest