- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szergely83
tag
"A Pro Cam a lentiek alapján nem is mehet rá erre a gépre az 512 RAM miatt."
A 820-as 1GB RAM-mal van, és nem megy rá alapból. ProCam: Pureview only. Ami a 920 és a fölötte lévő készülékeket jelenti. Viszont GDR3-ban (vagy WP8.1, már nem emlékszem) minden készülék megkapja a ProCam-ot.
-
Azie
őstag
Az idő rövidségét aláírom, egyszerűen csak azt nem értem, hogy utólag miért nem lehet pótolni (mondjuk egy napra betervezni, hogy az elmúlt hónap/2 hónap megjelent és tesztelt készülékeivel 5 témát végigfotóztok - kvázi összehasonlításként, de az összehasonlítást nem kell megírni, csak a képeket hozzápótolni a cikkekhez).
Lehet nekem van különleges nokiám, de az én telómon alapból csak a drive és a here (+office és note) kerül fel minden installáláskor.
Nem a ProCam használatát hiányolom, hanem (a cikket újra átfutva) a használt sw verzió megemlítését (és ha az nem a legfrissebb volt, akkor annak a használatát) - ha csak én siklottam át és szerepel a cikkben, akkor sry (amúgy egy nem fotózásra kiélezett készüléknél nem kéne megemlíteni, csak nem derül ki, hogy mit mivel teszteltek). És ide tatozik, hogy az előző sw-vel a képeim 80%-a hasonlóan szar volt a 920-szal, de az amberrel már vállalhatóak a képek. Ezért lenne fontos (ott ahol számít - mostani nokia sorozat pl.) a tesztben megemlíteni, hogy épp melyik verzióval készültek.
Nem a témák mennyisége és sokszínűsége a probléma, hanem az összehasonlíthatatlanság. Egyedül a kocsibeállóból kifelé fotózós és a házat szemből lövős ami több telónál is rémlik, hogy volt. A fizud mennyisége és miértje irreleváns, lesz*rom, csak ne tegyünk úgy, mintha ez hobbioldal lenne és még te tennél szívességet.
Még kimaradt: ha nincs idő a cikkre, rendes minőségi (teszt szempontjából minőségi) tesztképekre, akkor simán oda lehet ám ezt írni és akkor fel sem merül az olvasóban a trehányság, mint ok, hanem konstatálja, hogy siettél és ahhoz mérten még örül is ennyi képnek. Szerintem.
-
Azie
őstag
Az, hogy a te véleményed az, hogy a telefon nem való minőségi fotózásra, az megengedett magánvélemény, de ne általánosíts, mert elég sokan vannak, akik nem így gondolják.
(én egyetértek, csak szeretek telefonnal is értelmes képet lőni, ha már)
Nem appokat kell feltenni, hanem az aktuális sw verzióval és a mindenki által ajánlott saját gyártói szoftverrel is illene képet lőni. Ha nem állítgatod, hanem full automatán használod, a Pro Cam akkor is tök más képeket lő, mint az alap sw.
Hogy miért nem teszik fel gyárilag? Talán azért, mert SEMMIT nem tesznek fel a lumiára gyárilag - de ezt lehet tudnod kéne.
A 920 fotózásra és videózásra reklámozott készülék volt megjelenéskor, mégis a tömegére fektettétek a legnagyobb hangSÚLYt.
Az elmúlt egy-másfél év telefonos tesztképei alapján jogos ez a "tévhit"
Amúgy meg lehet hogy baromi jól fotóz valaki, de a nagyívben leszarás érződik az összes teszt képről. Ha ez egy hobbioldal/blog lenne, akkor ezzel nem lenne semmi baj, de ha valaki fizetést kap... Na mindegy, tudom én vagyok a naív.
-
BobTail
őstag
Az Amber frissítés óta a keresőbe bökve - mindenféle manuális babrálás nélkül - nem csak a fókuszt lehet beállítani, hanem a fehéregyensúlyt és az expozíció korrekciót is. Ezt még Pro Cam érkezése előtt készítettem: [link] Beállításokkal nem babrálva képekben jobban látszik a különbség: sötétbe bökve, világosba bökve
Lehet, hogy már tudtatok erről, de biztos ami biztos...
-
Azie
őstag
Nokia ProCamban például a vakut/segédfényt kikapcsolva ég és föld képeket lehet készíteni nappal is és éjszaka is, a zoomot végtelenre állítod manuálisan pl és lősz 1-1 képet ProCammal és alap szoftverrel. De elég szomorú, ha az olvasóknak kell ötleteket adni egy elvileg szakmai oldal újságírójának - de dícséretes, hogy igyekszel és legalább segítséget kérsz.
(Ez már személyeskedés, sry.) Simán lehetne minden telefon tesztnél egy részletesebb fényképező teszt, napjainkban már a tárhelyek nem olyan drágák sztem, hogy ne férne el minden cikkhez 20-30 különböző fotó különböző appokkal pl.
+ az sem lenne akkora hülyeség, ha minden cikknél lenne egy összehasonlítási lehetőség / minta az "etalon" gépek képeivel és egy hasonló felbontású/szoftverű képekkel.
Itt pl. lehetne lőni a házról ugyanakkor egy SGS4/L1020/L520/Sony középkategóriás géppel egy-egy képet.
Ezt nem konkrétan nektek: sosem értettem, hogy egy tesztnél miért fontosabb a hw paraméterek felsorolása, mint maga a tesztelés /összehasonlítgatás.
-
vipnolf
aktív tag
érdekes dolog ez a kamera kérdés...
ha jól tudom, minden kép automatában van lőve a teszteken mert az a feltételezés, hogy felhasználóként előkapod a zsebedből és automatán lősz gyorsan egy képet. mármint hogy az átlag felhasználó így fotóz.
szerintem azonban ez csak addig van így, amíg meg nem látja az átlag felhasználó, hogy milyen (általában gyenge) képet lő a telefonjuk automata módban.
ez annak köszönhető, hogy ha már egy kicsit félhomály van, akkor feljebb nyomja 0,3-mal a fényerősséget és máris vannak fakó színek, gyenge élek, és mindenféle zaj...viszont ha csak egyszer elállítod automatáról valami daylight landscape / nicght scene módra, ami nem babrálja a fényerőt és semmi egyebet, akkor sokkal jobbak lesznek a képek. persze makrónál hozzá kell nyúlni, de egyébként a "mosolyfelismerős" vacakságokon kívül semmi állítás nem szükséges ahhoz, hogy jó képeket készíts normál fényviszonyok mellett.
szóval lehet nem lenne hülyeség beletenni két sor automatával készült és egy sor nem automatával készült képet is. mert így csak annyit látunk, hogy automatán rossz képeket készít a kamera. holott, akit igazán érdekel hogy mit tud a kamera (mint pl én) az pont nem automatán fotóz.
pls ha nem nagy kérés, kerüljön bele a teszekbe (legalább a jobb kamerával rendelkező telefonok esetében) egy pár manuális beállítással készült felvétel is. előre is hálás köszönet
hogy ON is legyek:
a kijelző felbontása és a ram megöli ezt a telefont. ráadásul így értelmetlen a 4,7" is. 4" ekkora felbontással ekkora rammal azt mondanám, hogy átlag usernek tökéletes. de az átlag user sztem nem vesz 4,7-et...(#34) csakegyjoci: ehhez hozzátenném, hogy már a hagyományos telefonok világában is élt a kiskapus becsúsztatós megoldás, itt miért nem tudják megoldani? és akkor felesleges az egész hátlap levételi procedúra... biztos nagyon tru költség egy ilyen kattintós sim befogadás...
Új hozzászólás Aktív témák
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest