- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
King Unique #68 üzenetére
Úgy tudom, csak szövegszerkesztést, prezentációkészítést csinál, és valami kiadványokat készít Publisher-rel, azokat PDF-be konvertálja. Hogy ezt hol használja fel, nem tudom, de ha belegondolok, ezekre elég, csak egy kicsit gáz.
-
törölt tag
Az egyik ismerősöm utálja a 10-est, de muszáj volt új gépet vennie a régi halálával. Az új gépre már nem volt feltelepíthető a 7-es, így a következő megoldást alkalmazta: A gépre előretelepített 10-esre feltett egy Vmware playert, majd arra egy 32 bites Windows 7-est. A gép 8 GB RAM-ot tartalmazott, a virtuális 7-esnek adott 3-at. Most ezt használja.
-
emelhu
aktív tag
"Miota is probalja a Microsoft levaltani az erosen x86 specifikus, elavult Win32-ot?"
Olyan nagyon nem törte magát össze...
A .Net+WPF lehetőséget adott egy teljesen architektura független környezetre.
Kihasználták?Helyette előkapták a UWP-ot, ami nem is alkalmas teljes leváltásra.
Ha a cél annyi lett volna, hogy egy Windows ablakban futtatható UWP (mobil/tablet) program, az ikonja meg lehet élő csempe, ha úgy kérjük... ez egy előremutató és nyerő megközelítés lett volna, ma mindenki tapsolna.
-
Revenge
tag
Lenovo T400-on még mindig nem működik a kapcsoható VGA (iGFX / HD3450). De úgy, hogy ha kapcsolhatón hagyom, hogy autodetect legyen, bejelentkezési kép után fekete marad a kép, ennek megoldása fedlap lecsuk, alvás, kinyit, majd folytat. És akkor van kép. De emlékszem eleinte egy Dell notimon meg 1. restartnál "elszállt" a touchpad, ok, nemgont, van egér, 2. restartnál meg a billentyűzet.
Mondom WTF? Ja Insiderben benne vagyok én is...
Összességében szerintem meg az eddigi legjobb rendszer, csak a 2008-as C Sharp bacik menni rajta
-
julius666
addikt
válasz
attila9988 #51 üzenetére
De ez is lehet tévedés. A microsoft -nak az UWP, (amit viccesen univerzálisnak neveznek, holott kevesebb platfom -on megy mint a win32) csak azért kellett, mert amikor nekikezdtek, akkor még a mobil vackaikhoz nagyobb reményeket fűztek. A wp döglődésével viszont kicsit csonka megoldás lett. Asztali fronton nem maradt sok értelme, mobil wp meg nem kell a kutyának se.
A MS több mint 10 éve azon szenved, hogy az archaikus Windows részeket valami managed alapú modern megoldásra cserélje. A Longhorn projekt már erről szólt, csak abban az időben még ez mindenestül ment volna, a kernelt is managedre akarták cserélni. Ami persze mint kiderült, gyakorlati szempontból használhatatlan lett és azért kellett aztán gyorsban kidobni a régi alapokra építkező Vistát, mert a nagy innováció közben fogyott a cég pénze.
(Funfact: a singularity projekt pl. ennek a managed kernel próbálkozásnak volt a továbbvitele, ezt az ágat csak 2010-ben állították le végleg, addig még reménykedtek, hátha sikerül valami értelmeset kihozni az anno rengeteg beledöntött lóvéból - persze nem sikerült)
Maradt tehát a userspace lecserélése, a win32 helyett valami managed alkalmazáskörnyezet erőltetése. Ami vicces módon teljesen valid dolog amúgy, az Android is így működik, sőt, tulajdonképpen a szabad felhasználhatósága mellett ezzel futott be, hogy alacsony a belépési küszöb alkalmazásfejlesztéshez, minimális Java tudás + egy tutorial végigolvasása elég hozzá.
Az egyetlen probléma, hogy ezzel 2008-2009 környékén legkésőbb normális formában már kint kellett volna lenni. Úgy, hogy 2015-ben jutottunk kb. el oda, hogy "nagyjából" talán tényleg működőképes, stabilnak nevezhető és végre multiplatform a dolog, miközben a Win8-as metrós bénázással már sikerült rommá elégetni a rendszer renoméját. A helyükben én nem csodálkoznék hogy az Android és iOS szépen elszipkázta a júzerek és fejlesztők legnagyobb részét, a mobilos üzletág pedig gyakorlatilag soha be sem indult rendesen.
És akkor még mindig ott tartunk, hogy a desktop olyan kaotikus, amilyen. Néha azt érzem, hogy Redmondban azt hiszik, a multiplatform azt jelenti, hogy az x86-os desktopjukon évek során besült az ezer fajta grafikus megoldásaikat keverjék teljesen ízléstelenül.
-
foodlf
csendes tag
Tehát ebben is hazudtak. Akkor részemről a Win7 volt az utolsó Windows (pedig a 3.0-ás változat óta használom).
Welcome to the world of Linux, my friend!
https://www.youtube.com/watch?v=Ag1AKIl_2GM
Win10 vs Linux -
nyunyu
félisten
Miota is probalja a Microsoft levaltani az erosen x86 specifikus, elavult Win32-ot?
Vista ota?Hai napig az a legfobb gatja annak, hogy Armra teljes erteku Wint lehessen kiadni.
Erdekes modon az Applenak annak idejen sikerult 2 ev alatt lezavarnia a Rosetta Stone projektet, aztan atalltak Motorola 68k-rol PPC-re, regi alkalmazasok emulatoron keresztuli futtatasaval.
Aztan sok evvel kesobb megint megcsinaltak az Intel x86-ra atallaskor.Szoval nem lehetetlen, csak az MS nem akar az emulatorral bajlodni, szopjanak inkabb a juzerek az alkalmazasaik ujraimplementalasaval.
Problema csak az, hogy Win32 alkalmazasbol annyi van, hogy nem lehet oket egyik naprol a masikra lecserelni, ujrairasuk sokba kerulne a cegeknek.
Ha meg mindent nullarol ujra kene irniuk, akkor meg mar nem biztos, hogy UWP-re fejlesztenenek, Opcionak ott van ugye a linux, android, ios/osx, aztan akkor mar az MS bukszajat sem kell tovabb tomniuk mindenfele licenszdijakkal.Mondjuk ellenpeldanak is jo az Apple, mivel ok nem eroltettek, hogy az asztali oprendszeruk fusson a teljesen mas architekturaju telefonokon, inkabb csinaltak egy masik oprendszert rajuk.
Microsoftnak persze ez sem megy, eleg ranezni, mit szerencsetlenkedtek az elmult 10-15 evben a Windows Mobile-Windows Phone vonallal.
-
Glenda
addikt
válasz
attila9988 #51 üzenetére
csak azért kellett, mert amikor nekikezdtek, akkor még a mobil vackaikhoz nagyobb reményeket fűztek.
Boldog ember lehetsz, ha játszottál volna win32-vel, akkor nem írnál ilyeneket.
-
Воланд
titán
válasz
attila9988 #51 üzenetére
"A microsoft -nak az UWP, (amit viccesen univerzálisnak neveznek, holott kevesebb platfom -on megy mint a win32)"
Hogy mi?
-
attila9988
őstag
A jövő nem úgy fog kinézni, hogy a "zember" leül egy ház nagyságú kazán mellé, és a fél napját ott tölti, hanem hogy az ingujjába épített mandzsettagomb lesz a fő számítástechnikai eszköz, ami mellesleg még a zokni által mért fitnesz adatokat is feldolgozza, és a gallérban lévő holoprojector meg majd kivetíti.
Te is jövőbelátó vagy....
Az igazság az, hogy senkinek, fogalma sincs róla, mi lesz a jövőben. Mi sem nagyobb bizonyíték erre, mint hogy ha megnézed a 30 évvel ezelőtti jóslatokat, és összehasonlítod azokat a mai helyzettel, akkor láthatod, hogy köszönőviszonyban sincsenek egymással.
A mandzsettagombos dolog, és a "nagy doboz" ráadásul nem is egymást kizáró tényezők. A gáztűzhely nem zárja ki a szenes hordozható sütőt, csak másra van.
Szóval nincs olyan, hogy "a mandzsetta a számítógép, más meg nem"... illetve olyan sincs, hogy "minden felhő".. Inkább a "mindenre van valami okos biztbasz, meg vannak rendes számítógépek" tűnik a legreálisabbnak.De ez is lehet tévedés. A microsoft -nak az UWP, (amit viccesen univerzálisnak neveznek, holott kevesebb platfom -on megy mint a win32) csak azért kellett, mert amikor nekikezdtek, akkor még a mobil vackaikhoz nagyobb reményeket fűztek. A wp döglődésével viszont kicsit csonka megoldás lett. Asztali fronton nem maradt sok értelme, mobil wp meg nem kell a kutyának se.
-
fuze
őstag
Kár a wifi feature-ért. Ez egyedi funkció volt a windows részéről amit én szerettem is... Bár nem mindig működött tökéletesen. Inkább a funkció hasznosságának kommunikációján kellett volna fejleszteni... ez hogy kiveszik agyrém. Így a saját eszközeim között sem tudom majd megosztani a bejelentkezett hotspotokat?
-
Romvr
őstag
válasz
fordfairlane #46 üzenetére
És még fizetsz is érte...
-
-
King Unique
titán
Minek dobnák? Nekem bejön a hibrid felület és örülök, hogy nem csináltak belőle 7.1-et...
(#29) troviko: pedig van benne átlátszóság, ha nem tűnt volna fel. Ja, hogy nem pont olyan, mint a 7-esben...hát ez van.
(#31) ayy_lmao: ja, majd minden átlag user maga feltelepíti, ami kell pluszba + netintall és egyebek... ez nem Linux. Akinek ilyen igényei vannak, használja utóbbit.
-
VIC20
őstag
Adathörcsögösdit mikor lehet kikapcsolni? Vagy hazudtak akkor (is), amikor azt állították, hogy a vállalati változatban tiltható lesz?
Ezt az ocsmány felület mikor lesz lecserélhető végre?
-
Reinkz
senior tag
válasz
#20655360 #31 üzenetére
ja és az legszebb hogy ott van hogy get office miközben fent van a gépemen az EREDETI office365 akkor meg minek van ott !?
ugyanez a get skype-al és hab a tortán hogy amikor a windows store frissít akkor vissza frissíti őket és megint egyesével szedhetem le a 3d buildert stb stb .. -
törölt tag
Kérnék egy olyan funkciót h összes gyári app és program letakarítása a picsába. Nem kell paint, nem kell 3d tervező (wtf), hírek, twitter, levelezőprogram meg f*szom. (má' elnézést) Ja és nem töltöm le azt a k office-t!
Feltelepítem én ami kell, az os kussoljon, futtassa a programjaimat, kezelje a hardvereimet és annyi, mindezt a lehető legbarátibb gépigénnyel. Ezért tartanám elvileg. -
troviko
senior tag
Egyértelműen nem. Dollármilliárdos bukta folyamatosan. Ellenben presztízs kérdés, és igazából nem engedheti meg magának az MS, hogy kiszálljon. A mobilitás a jövő, az MS pedig a(z) (U)WP nélkül egy kihaló félben lévő dinoszaurusz.
Megpróbálták, rövid távon nagyon elbaxták, egyik hibás lépést húzták be a másik után, bebukták.
Ezt azonban egyfelől nem ismerhetik be, másfelől hosszú távon nincs túlélés a mobilitás és smart kütyük nélkül.
A jövő nem úgy fog kinézni, hogy a "zember" leül egy ház nagyságú kazán mellé, és a fél napját ott tölti, hanem hogy az ingujjába épített mandzsettagomb lesz a fő számítástechnikai eszköz, ami mellesleg még a zokni által mért fitnesz adatokat is feldolgozza, és a gallérban lévő holoprojector meg majd kivetíti.Ez a jövő (sarkítva persze), tehát ha az MS kiszáll az UWP-ből, akkor kihal, mint az írógépek vagy a lámpagyújtogató emberek.
Annyi történt, hogy rövid távon elbaxták, nem hozza, viszi a pénzt, így most hosszú távú stratégiával kell felfuttatni a Windows-t Mobile(on)Szerk: közben persze életben tudják tartani mesterségesen, a többi részleg betermeli az itteni bukták fedezetét, és még egy "kevéske" milliárd dodó haszon marad is.
Szerintem most feladták a tömeges platformmá válást, és megcsinálják azt, amit a tablet piacon. Abszolút minőségi telefonokat fognak gyártani, éves szinten pár modell lesz, azt viszont elképesztőn horror áron adják, (negyed milla, fél milla), 2-300%-os haszonkulccsal. Így nem számít, ha éves szinten csak 1-2 millió Windows telót adnak el, de azon keresni fognak, profitábilis lesz az egész, akár mi van.
És akkor mindenki boldog. -
troviko
senior tag
Én még egy kis aero-t is hiányolok. A szögletes megjelenítés nem zavar, de az átlátszóság hiánya az igen.
Szerintem nem szép. Számomra nem letisztult. -
nyunyu
félisten
Metrot nem akarjak kidobni?
-
hx4u
csendes tag
Azt maguk se tudják, viszont ha Steven Elop-ot sikerülne bejuttatni a Samsung-hoz, vagy a Lenovo-hoz akkor meg tudnák fektetni azokat is.
-
Magnat
veterán
Vajon a Windows Phone megéri a belefektetett energiát?
-
jorgoszka
tag
válasz
tatararpad #6 üzenetére
Ahogy mondja. Roppant idegesítő, hogy olyan pici "X"-et kell eltalálni az ablakváltó felületen, ha be akarom zárni valamelyik alkalmazást.
Ha már vírusírtó: ClamWin, azzal sosincs gond.
-
-
Goblin12
őstag
Szerintem meg egy vírusíró előbb hozzáfér minden adatomhoz mint egy hacker.
-
törölt tag
A Symantec hülyeségeinek a kompatibilitását oldja meg a Symantec, ne a MS fordítson rá erőforrásokat. Ha más fejlesztők tudnak rendesen kódolni, akkor tanuljon meg a Symantec is.
-
-
gyugyo79
addikt
Én már annak is örülnék ha pár funkciót nem raktak volna még egy kattintással távolabb mint volt.
PLd.: Energia gazdálkodási séma: Régen jobb klikk akkumulátor ikon és váltottam most ugye jobb klikk akkumulátor ikon -> energiagazdálkodás lehetőségek és ott kell átállítanom. Meg pld.: a VPN csatlakozáskor régen rá kattintottam csatlakozott meg le is tudtam csatlakozni rögtön a hálózat ikonra feljövő hálózat választóból most meg...(#14) tlac
Attól még messze vannak. Pld.: tableten azzal, hogy böngésző sáv alul volt messze használhatóbb volt. Legalább állítható lenne ... -
tlac
nagyúr
egy része az Edge böngésző kiterjesztéseivel kapcsolatosa ...
ujjak húzogatásával történő navigálás támogatásana végre eljutunk ugyanoda, mint amit a win8-ban tudott a metrós IE
-
Reinkz
senior tag
Vezérlő pult és a gépház egyben lesz már?
Vagy win8 óta erre nem volt idő?
-
Goblin12
őstag
Ki használ ma még egyáltalán bármi féle vírusírtót? : "Norton Antivirus, Norton Internet Security" vagy bármi mást?
-
Zen7
tag
De ha megadom neki a jelszót, utána úgyis mindig felkapcsolódik a készüléke, nem?
-
nubreed
veterán
Miért akarnám bárkivel is megosztani a vezeték nélküli kapcsolódásom adatait?? Ezt nem is értem...
-
-
Воланд
titán
válasz
Meteorhead #3 üzenetére
Egyrészt nem a tömegek ítélik meg jónak, másrészt meg a titkosítatlan Wi-Fi így is úgy is veszélyes, függetlenül attól, hogy most éppen egy kávézó hálózatárol van szó, vagy másról. A jelszót meg nyilván nem titkosítatlanul küldik el ezek az alkalmazások, jobb esetben.
Amúgy most hogy kiveszik ezt a funkciot mégis hogyan fogja az MS ellopni a userek Wi-Fi jelszavát? Hiszen köztudott, hogy eddig ez csak erre volt jó.
-
Meteorhead
aktív tag
Ami azt illeti, szerintem egy kifejezetten káros és veszélyes funkció volt egyébként is. Közösségi adatbázis alapján a gépem ne csatlakozzon olyan SSID-hez, amit a tömegek "jó"-nak ítélnek. Az <insert tetszőleges népszerű kávézó here> SSID-je biztos belekerül majd, de ha rosszindulatú hacker lennék, első dolgom lenne leülni az Örs metrómegállóban egy kártékony hotspottal, ami épp ezt az SSID-t sugározza. Amint meglátják a telefonok, rögtön felcsatlakoznak, és rögtön frissíteni próbálják majd az összes létező közösségi xart, bejelentkeznek e-mail kiszolgálókra... nagyjából 10-20 jelszót küldenek el egy pillanat alatt.
Lehet én értelmezem rosszul az egészet, de az ilyen jellegű szolgáltatások inkább károsak, mintsem hasznosak.
-
S.J.M.
senior tag
Ez a Wifi Sense amúgy ellátja ugyanazt a funkciót is, mint hogy a saját WP-s telefonomon feljelentkeztem egy wifire akkor a Windows-os tabletem is gond nélkül csatlakozik rá? Mert ez elég hasznos feature, hogy nem kell mindig wifi jelszavakkal szórakoznom, ahol már 1x csatlakoztam.
-
Romvr
őstag
Amit én hiányolok még:
- Telepítést követően kérdezze meg hogy az összes amúgy ON-on lévő beállítást
a.) Rakja Off-ra
b.) Egyénileg állítom be
c.) Maradjon OnÉrtem ez alatt az adatmegosztást, a Store-os alkalmazások Start Menübe tételét, automatikus frissítést..stb.
- Amitől már a Win7 óta falra mászom: Adminisztrátori Account-al is "Futtatás Adminként" kell nyomnom bizonyos jogosultságok eléréséhez... Admin account-al ne kelljen már ilyet csinálnom, elég a felugró ablak hogy "tuti adminként futtatod? - Igen -- Nem -"
- Lock Screen tetszőleges ki és bekapcsolását, menüből
- Login Screen hátterének tetszőleges állítását, menüből
- Energiatakarékos Mód továbbfejlesztését és szélesebb beállítási körtHirtelen ennyi jutott eszembe... de tuti van még mit fejleszteni rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest