- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszesKPT
őstag
Intel azért néhány dologról valóban alaposan lemaradt és néha hiába öntöttek utólag milliárdokat egy szegmensbe, amint megszűnt a támogatás, el is bukott az.
Mindegy, ez a része igazából nem is érdekel. A jelen az, hogy a DIY piacon van jobb, olcsóbb alternatíva és ennek örülök. De összekaphatják magukat, mert a konkurens sem szeretetszolgálat. A név meg bármi lehet, Cyrix is ha már valaki említette, volt is nekem anno.
-
syberia
veterán
Én végig tudtam, hogy a természetvédelem a fő csapásirányuk! Ahol ilyen sokszor elhangzik a fák, ott csakis az erdők újratelepítésére gondolhatunk. Minél kisebb csíkszélességen, annál több lesz a fák(k).
(#73) ted_tris: Te nem csuvika klónja vagy? Csak mert ő is egy marék lepke szintjén vegetált, míg végül egy jóérzésű moderátor gondolkodott róla.
-
Ribi
nagyúr
Szerintem téged is megetettek a szegmentálással.
Egyre több magos procira simán rámondják, hogy ja ez is csak egy gémer proci és onnantól azt mondod, hogy a 2700x helyett van a 3950. Miközben ez hülyeség.
HEDT ugyan ez. Eddig ilyen nem igazán volt. Gyakorlatilag szerverekbe szánt procikat adnak el úgy marketingelve, hogy ha te tartalom gyártó vagy, akkor nehogymár valami kommersz szaros PC-n csináld, neked HEDT kell, mert te ebbe a szegmensbe tartozol.
Azért, mert folyamatosan tolják kifele a felső határt, attól még nem megy fentebb annyival a közép kategória. 3950 nem main stream. Nagyon nem.
Máskor is mondtam, hogy pl azért mert autóknál 10 éve kb nem volt millio dolláros autó, most meg minden harmadik garázs cég ilyeneket dob piacra, attól hirtelen nem csúszik le az S merci a közép kategóriába. -
janeszgol
félisten
De érted, nem azt írtam, hogy bedől, még csak azt sem, hogy dőljön be. Csak azt, hogy ma már vagy a közeljövőben nem lesz akkora jelentősége ennek, ha a mai trendek folytatódnak. Bejön több szereplő is, akár nyeregben is lehetnek. Nem biztos, hogy új szereplő, csak új területre is merészkedhetnek a meglévők.
De ő még mindig ezen a csecsemő szinten van. Menjen be a topicokba, aztán tapsikoljon, meg ossza ezeket a bölcsességeket. Bőven túlmutat az eszén az, ami történik a valóságban. -
A teljesítményhez tartozó árat nézd, ne azt, hogy Te képzeletben hogyan szegmentálnál. Az az érzésem, hogy Te mindenképp azt akarod belelátni, hogy nem így történik a dolog.
2017 - 8/16 mag AMD 500€ vs 2019 - 12/24 mag AMD 500€
Idézlek:
"hasonlo arban
tobbet kaptal
jelentosen javult az ar/ertek arany"Pont ezt kaptad, csak valahogy neked ez se elég.
2017 - 8/16 mag Intel 1100€ - 2019 18/36 mag Intel 1000€
Idézlek:
"hasonlo arban
tobbet kaptal
jelentosen javult az ar/ertek arany"
Pont ezt kaptad, csak valahogy neked ez se elég. -
arn
félisten
Mar miert ne lenne mainstream? Akkor a 32 magos procikat hova sorolod? Jol megetettek a piacot a szegmentalassal... ez olyan, mint az apple “pro” huzasa.
volt az ipad, eveken keresztul hasonlo arban adtak, a kov modell mindig elorelepes volt. Aztan kitalaltak par ficsort, megkaptak szokasos sebessegboostot, mrg rakasztottak egy 1.5x arszorzot. A “sima” ipad onnantol sokkal kevesebbet kapott, hogy eladhato legyen a pro sorozat. Nevezheted kiterjesztesnek, de egy burkolt aremeles szepen becsomagolva.hasonlot jatszott az nvidia is a founder kartyakkal. Csinaltak ketfelet a foundert dragabban adtak. A gyartok mivel babralnak az orajelekkel, nana, hogy a dragabb modell arahoz igazitottak az araikat... igy pumpaltak felfele az arakat, pl az rtx2070 500-600 eur volt mar, mikozben 50-60%at tudta az aktualis csucskategorianak. Lassabb volt aranyaiban, mint az elozo generacios 1060.
Jatek a marketinggel. -
arn
félisten
Dehogy cserelem... nem erdekel a hedt, ne is keverd ide. De ha ide is veszed, akkor nezd mar meg, mi volt az aktualis top desktop proci, es mennyivel kerul tobbe. Az hogy gyorsabbakka valtak az teljesen termeszetes...
Tobb mint 25 eve fejlesztem a pcmet, korabban az volt a jellemzo:
hasonlo arban
tobbet kaptal
jelentosen javult az ar/ertek aranymi a jellemzo manapsag?
hasonlo arban jon
hasonlo teljesitmeny
ha gyorsabbat akarsz, fizess tobbet... hol marad a generacios ar/ertek ugras?amit te nezel, hogy egy korabbi generacios modellt learaztak... nagy kaland, mindig ez tortenik. De az aktualis modellek hasonlo kategoriaba sorolt procikat jelentosen megdragitottak.
1800x - 500 eur korul (felso)
2700x - 320 (felso mainstream)
3700x - 320 (kozepkategoria, +20%kb sebessegben)
3900x/3950 - ez vette at a 2700x helyetfelfele toljak az arakat... de ugyanezt jatszottak el a videokartyaknal, vinyoknal, etc. pl a kategoriakba besorolva egyre dragabb egy kozepkategorias gep. a 9900x sem a szokasos 350 koruli aron jott, hanem 500 felett nyitott.
az, hogy te elvagy az alsobb kategoriakkal es korabbi procikkal, mert eleg a teljesitmenye, az mas teszta. A palettat mindig fel lehet szegmensekre osztani, es ezek a szegmensek dragulnak, max annak fenyeben jo, hogy korabban az intel ugyanazt adta ki evrol evre. De korabban ez nem igy volt. Hasonlo arban kaptal x plusz teljesitmenyt az uj generaciotol, ez teljesen eltunt. Vagy nem kapsz semmit, vagy dragabban adjak a pluszt. Igy jon ki, hogy egy mainstream pc is tobb ezer euro, a toppck meg ennek tobbszorose.
-
winhate
őstag
Remélem jön egy 3. versenyző a semmiből aki mindent visz
Legyen a neve mondjuk.... Cyrix
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#04824576 #74 üzenetére
Mezei felhasználók körében egyre jobban kopik az a hűség. Külföldi boltok statisztikáiban is látszik a masszív AMD fölény. Itthon is mondták a PCX-es srácok az egyik videóban, hogy 10 eladott gépből sokszor 7-8 AMD-s.
Ahol könnyen tudnak váltani (home user), ott meg is teszik. -
törölt tag
Nem mondtam, hogy baj. Én örülök neki, hogy bukdácsolnak. Csak válaszoltam, hogy mit b...tak el. Az a "fejleszteni kellett volna" dolgot is az ő szemszögükből írtam, nem a miénkből. Am meg aki azt írja, hogy végre verseny van, annak azt mondom, hogy nem, még nincs. Az AMD most nagyot alkotott, az Intel meg bukdácsol, de amíg még mennek a lefizetések, meg a hűségből vásárlások, addig nincs verseny.
-
tom_tol
addikt
válasz
#04824576 #71 üzenetére
Nem értelek. Nekem, mint végfelhasználónak ennél jobban nem is alakulhatott volna a helyzet. Ha Intel a "szokásos ütemben" fejleszt, mára lehet hogy 3nm-en gyártanának és AMD összes erőfeszítése sem ért volna semmit. Miért jó ha Intel-nek marad a 90%+ piaci részesedése? Van öt évük, hogy rendebe tegyék a dolgaikat. Pénzt pedig nem csak CPU gyártással lehet keresni.
-
törölt tag
Hogy mit b...tak el? Azt kérlek, hogy nem tartottak a konkurenciától. Ők is azt hitték magukról, amit te most elmondtál róluk, hogy ők annyival jobbak, és felsőbbrendűek, pedig ez baromira nincs így. Aztán a nagy önimádatukban elkényelmesedtek. Beütött a sz...r. Az AMD a ZEN-nel egy nagyon jó design-t tervezett, a TSMC meg nagyon jól halad a gyártástechnológia fejlesztésével. Ha csak az egyik történik meg, talán nem is lett volna baj az Intelnek, de a kettő közel egy időben jött, ami szép kis előnyt adott a konkurenciának minden téren. Most meg csak a kapkodás megy Inteléknél. Eddig kellett volna haladni a fejlesztésekkel, és akkor nem lenne ekkora gondjuk.
-
Ahogy azt írtam, ha nem adsz el, és ugyanaz a tulajdonos marad, akkor hiába van kettéválasztva. Nincs jelentősége, szimpla számviteli dolog hogyan könyveled le, nem lesz tőle több pénz. Most is gyártathatna mással drágábban, mint saját magának tud. Ez a piac felé kb. a főbe lövéssel lenne egyenértékű. Kb. olyan, mintha a BMW azt mondaná, hogy ezentúl nem gyárt autókat, mert nem jó a minőség, inkább csak tervezget a TATA Motors pedig legyártja, mert ők tudják csak igazán hogyan lehet egy jó autót legyártani. Nem fér össze a márkával, a presztízzsel, a kiharcolt pozícióval. Amint piacon megvehető technológiával kezdesz dolgozni, egyből olyan versenyben találod magad, ahol már letetted az egyik fegyvered.
Nem tudjuk mit b@szott el konkrétan az Intel az elmúlt 5 évben, de 2014 október 27 óta 14 nanométeren vannak és 2015 augusztus óta gyakorlatilag a Skylake magot reszelik. IceLake 10nm-en laptop szinten nem rossz, de a jelek szerint itt véget ért ez a történet.
-
<Lacy85>
addikt
Még mindig nem értem, mi a gond.
Igen, sokáig 4/8-as kaptál 350EUR környékén, most meg 8/8-at, meg 8/16-ot.
A 12, meg 16 mag az minden, csak nem mainstream. Még akkor sem, ha belemegy az X570 lapba.Kiszélesedett a paletta. Ennyi, nem több.
Azonos áron viszont 2-3x-os teljesítményt kapsz. -
andro93
aktív tag
Jól írják fent a kollégák, hogy az a jó nekünk, ha versenyhelyzet van. Badarságnak tartom a fanboyságot. Mindig olyan hardvereket vettem, amik éppen a legjobbak voltak. Vagy teljesítményben, vagy ár/érték arányban. 2013-ban i5 / AMD r9 280x, majd 290-em volt, aztán lett gtx 1060. Most Ryzen 7 2700x van, mellette 1070ti. És jön a munkaállomásba az új 32 magos TR is. A vga piacra is ráférne egy felfrissülés. Csak összehasonlításképp:
2013-ban 160k volt egy gtx 780, egy r9 290x pedig 160, ami hozta akkor a gtx titan (300k) teljesítményét. Ma 160-ért mit kapunk?
Kb kétszer ennyi egy 2080, ami ugyanaz a kategória.
A verseny hiánya a piacon... -
<Lacy85>
addikt
Én valahogy nem így látom.
Az AMD szerencsétlenkedése alatt 40 körül vehettél 2/4-es i3-at, 100 körül meg 4/8-as i7-et.
Na most 40 körül kapsz 6/12-es Ryzen 5-öt, 100 körül pedig 8/16-os Ryzen 7-et.
Eddig 10+ magért fizethettél alsó hangon 4-500 ezret, ezt most 200-ból megkapod.
Mindez miért? Mert újra kétszereplős lett a piac. -
arn
félisten
-
törölt tag
válasz
#06658560 #59 üzenetére
Itt most nem a jelen pillanatról beszélünk. Az intel 2-3 évig még biztos, hogy ellátási gondokkal fog küzdeni, és utána is valószínű. Az OEM-ek közül már többen is kifejezték elégedetlenségüket, és páran jelezték is, hogy nyitnak az alternatívák felé. Ha az AMD-nél van ész, és némi kurázsi, akkor már most előre foglalnak maguknak nagyobb gyártókapacitást a TSMC-nél. Biztos lehetsz benne, hogy ki tudják majd használni. Egyébként valószínű, hogy ők is, és a TSMC más partnerei is foglaltak kapacitást bőven, mert a TSMC már bejelentette, hogy kapacitásbővítést terveznek a következő években. Az Intelnél meg ha nem jól reagálnak a kialakult helyzetre, akkor lehet, hogy most még nincsenek a szakadék szélén, de az biztos, hogy lesznek. Minden a döntéseiken múlik.
-
válasz
#04824576 #54 üzenetére
Ez érdekes meglátás. A második legnagyobb félvezető gyártóról beszélünk. Samsung is adja el a gyárait? Ők az elsők? A gyártástechnológia tud piaci előnyt biztosítani. Samsungnak is, Intelnek is. Ez a cég fő tevékenységei közé tartozik. Eddig versenyelőnyt jelentett. A versenynek nem az a lényege, hogy amikor más vezet, akkor feladjuk. Az Intel fő problémája, hogy nagyon elkényelmesedett és most több melót kell beletenni, hogy újra az élen lehessen.
-
törölt tag
válasz
#06658560 #48 üzenetére
Ha rendesen kiszolgálná az Intel a megrendeléseket, akkor valóban nem tudná pótolni senki. De már egy ideje nem tudják időre teljesíteni őket, és nem úgy néz ki, hogy ez a következő 2-3 évben megoldódna, sőt, még rosszabb lesz a helyzet. A kiesett részt viszont pl. az AMD lazán be tudja tömni. Ha pedig több bevételük van, akkor több pénzük lesz bérgyártásra, és fejlesztésre is, így később még több igényt tudnak kiszolgálni az Intel helyett. Nyilván ez nem egyik napról a másikra megy, de bizony az Intelnél nem dőlhetnek hátra. Komoly bajban vannak.
-
-
-
arn
félisten
ki mondta, hogy el kell adni? kette kell valasztani... mas dolgait gyartani nagyobb csikszelessegen, a jobbat megtartani sajat maguknak. ha meg mas jobban tudna legyartani a procit, akkor el kell oda vinni idolegesen, amig a sajat gyartastechnologia feler arra a szintre.
igy versenykepes termeket dobnak piacra, es tobb labon allnak, ha vmelyik resz gyengelkedik. a procikkal semmi gond nem lenne, ha a tmsc gyartana.
a samsung azert tud minden teruleten folyamatosan megujulni, mert sok labon allnak, es at tudjak hidalni egy terulet visszaeseset. az intel jelenleg ezt csak azert tudja megtenni, mert egy nagy ceg, sok penzzel, de ez nem tart orokke, elobb utobb a gazdasagi eredmenyeken is latszani fog, hogy nem tul fenyes a portfolio.
-
Így már teljesen érthetetlen számomra, amit mondani akarsz. Először azt írtad, hogy el kell adni a gyárakat, most azt írod, hogy a bérgyártás a business azt kell csinálni.
Azt kellene megérteni, hogy annak hogy hány cégben van szétszórva, igazából nincs jelentősége, amíg ugyanaz a tulajdonosi kör. Ha az egyik céggel hülyeséget akarok csináltatni (mint most, ne fejlesszenek, csak fölözzék le a piacot), akkor kettővel is tudok hülyeséget csináltatni.
Szerintem az Intel most is több lábon áll, ellenben amíg egy cégként van jelen, addig tud kell R&D-t biztosítani a néhány részleg által megtermelt haszonból a többi, felfutóban lévő részlegnek. -
Furcsa nekem egy kicsit, amit írsz. Nem tudom hogyan logikáztad ki, de kíváncsi lennék a gondolatmenetedre. Leírom, hogy mi zavar a "bérgyártókkal manapság lehetetlen versenyezni" kijelentéssel.
Van 3 bérgyártó és az Intel: A, B, C és I.
A legyen a TSMC 32mrd-os bevétellel, a másik kettő mindegy melyik.
C legyen mondjuk a GloFo 5mrd-os bevéttellel.
B lehet bármelyik a kettő között.Ezek alapján az I nem versenyezhet a C-vel, mert A-nak most van jobb gyártástechnológiája, mint I-nek, de ugye C bérgyártó, tehát lehetetlen vele versenyezni. Ebben is van logikai bukfenc, de mindegy.
Érdekesebb kérdés az, hogy mit csinál A, B és C? Ők versenyeznek. Kivel? Dacia? McDonalds? Mészáros? Nem, egymással, sőt még az I-vel is. Lehet, hogy nem olvasták, amit írtál, így fogták magukat és elkezdtek versenyezni. Az el kell adni a gyárakat logika alapján B és C is eladhatná a gyárakat A-nak, hisz neki van most jobb gyártástechnológiája, ahelyett hogy versenyezne. Így akkor a bérgyártó bérgyártatna, kvázi nagyker-kisker jelleggel működnének. Nekem nem életszagú.
Eljutunk ahhoz a részhez, hogy a gyártástechnológiai sorrend alapján, most legjobb az A, utána jön I, B és C. De ez 5 éve nem így volt. 5 év múlva szintén lehet, hogy nem így lesz. Ahhoz hogy ne így legyen verseny kell. Nem adhatja el mindenki a gyárait a TSMC-nek.
A piaci verseny nem olyan, mint egy monopoly, hogy aki a 32-es mezőre lépett és bemondja, hogy én vagyok a bérgyártó, annak mindenki más el kell, hogy adjon egy gyárat. Az AMD a csőd szélén állt, amikor "kiszervezte" a gyártást. Nem volt pénze tovább folytatni, nem volt versenyképes gyártástechnológiája, és több, mint 1mrd dollár adósságot áttoltak a kiszervezett gyárba. Intelnek szerintem kb. annyi a bevétele és profitja, mint az első kettő vagy első három legnagyobb bérgyártónak. Mindene megvan ahhoz, hogy versenyezzen, hogy újra a legjobb legyen.
Samsung is magának gyárt, egyszerűen egy bizonyos méret felett jobban megéri magadnak gyártani.
-
Jakuu
őstag
Azert az tudjuk, hogy miert ekkora a reszesedese az Intelnek, a CPU piacon.
Ha csak a tizedet megkapnank azoknak a csuszopenzeknek, amit a PC gyartok fele kikohog egy ilyen ceg, hogy az o termeket favorizalja a konkurensel szemben, azt hiszem multimiliardosok lennenk.
A felhasznaloknak viszont jo a versenges a szegmensben, nagyobb valasztek es mersekeltebb arak.
Az Intel nagy "koponyainak" akkor kellett volna eszbekapni, amikor a mobil eszkozok elkezdtek meghoditani a vilagot, akkor kellett volna arra az iranyba fejleszteseket eszkozolniuk. Most mar keson jottek arra ra, hogy mekkora piacbol szedegetik csak a morzsakat, ezen bakijuk miatt. -
bambano
titán
durva anyag lehetett...
-
Ezt néha bedobják itt a fórumon, hogy “simán kiszervezhetnék”. Van 15 gyára a waferekhez, amin nagyrészt saját magának gyárt. Mit csináljon ezekkel? Eladni nehéz és kockázatos. AMD is szívott anno éveket a kiszervezéssel. Egy bizonyos méret felett (intel már itt tart) nem éri meg kiszervezni. Amúgy pedig egy kis hátrányba kerülés miatt elég amatőr dolog lenne feladni az önállóságot és a versenyt.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#16939776 #12 üzenetére
Ez mind szép és jó, de még mindig nem kapni bc notit AMD procival. Legalább lenne értékelhető IGP benne, de nincs, a szájkaratéval meg nem vagyunk kisegítve, hogy majd most aztán valamikor tényleg lesz, csak győzzük kivárni.
Asszem a HP-nak van egy AMD-s sorozata, na ők meg aztán minden alkatrésszel szeretik magukhoz láncolni az embert, hogy csak tőlük vehess bővítést marha drágán, azt meg azért nem veszünk.
-
Dr. Akula
félisten
Ez most valami beismerés lenne hogy még a kiutat se látják a mostani CPU gyártási krízisből?
-
arn
félisten
válasz
#06658560 #31 üzenetére
Itanium? Az 2001ben volt... en a nehalem utani korszakrol beszelek. Nem lehet 10+ even at ugyanazt hegyezgetni.
Ha kihatralnanak az oemek, mert van az a penz... nagy szarban lennenek. Siman kiszervezhetnek a procigyartast, egyreszt versenykepesek lennenek, masreszt elfoglalnak az amd gyartasi kapacitasat. Ha elfogy a penz, utana sokkal nehezebb lesz barmit csinalniuk.
-
exedoc
senior tag
+1
Ugyanígy vagyok vele. Ugyan nem mindig volt szimpatikus az Intel üzletpolitikája, de AMD fronton is láttunk ugyanúgy furcsaságokat. Az egyoldalú piac nekünk felhasználóknak nem tesz jót. Kettejük "párharca", és a versenyszellem tulajdonképpen egy felgyorsult technológiai fejlődést hoz magával. Ár/érték szempontból döntök mindig, a szín nekem tökmindegy. Ahogy a GPU piacon is. Zöld és piros kártyám is volt. Mindig van lejtmenet, és utána felemelkedés. Ami kell is, hiszen a gödörből kifelé jönnek mindig a jobb ár/érték arányú cuccok pontosan a konkurencia beérésére. Ez mindig ilyen volt, és ilyen is lesz.
-
<Lacy85>
addikt
"Részemről egyik oldalon sem állok"
Aki normálisan tud gondolkodni, az annak örül, ha verseny van.
Ha az AMD nem támad fel, még mindig a 4/8-as i7-ek korát élnénk.
Ezért nem értem azokat a kommenteket, hogy "dőljön be az Intel", stb.
Az nekünk miért lenne jó? Akkor meg az AMD játszaná el, hogy évente kiadja ugyanazt nulla fejlesztéssel.
Én sem állok egyik oldalon sem. Azt veszem, amelyik jobban megéri. Eddig intel gépeim voltak, most meg AMD.
De lesz még szerintem újra Intel gépem. -
Apokalipszis
tag
Nyilván az AMD árai azért alacsonyabbak, hogy nagyobb piaci részesedést szerezzenek. Én nem örülnék az intel bukásának. Nem jó ha valaki egyeduralkodó egy piacon. A cégvezetők nem hülyék, hiába hiszitek. amint átveszi a vezetést az amd, megemelkednek az árak is. Nekik is a pénz a fontos.
-
exedoc
senior tag
Hát bizony ők is érzik valahol, hogy nem biztos, hogy beérik az AMD-t, vagy ha be is érik, árban lehet hogy nem maradnak velük versenyképesek. Ez a nyilatkozat nem más mint a piac megnyugtatása, és biztosíték, hogy bármi történjék, az Intel több lábon áll. Ha meg is inog alattuk a CPU piac, ott a többi terület ahol ha stabilak, hozni fogják az elvárt profitot. Részemről egyik oldalon sem állok, volt termék az évek alatt mindkét oldalról bőven. Technológiai előnye az AMD-nek van most CPU fronton (meg ár), de én annyira nem szaladnék előre, nagy kérdés mi lesz 2-3 év múlva.
-
Lehet racionalizálni, de azért ez mindenképpen egy kudarc nyilvános beismerése is.
-
Dévacsen
senior tag
Mindeközben a szomszédéknál...2021-ben jön az AMD Zen 4 mikroarchitektúrája
-
Tetsuo
őstag
Jó duma!
-
.mf
veterán
Egyáltalán nem hülye, hanem realista.
Az Intel részvénytársaság, a részvényeseket a profit és a növekedési kilátások érdeklik.
A konkurencia már rég 7 nm-en van, nekik az még 2-3 év, de még a 10-zel is gondjaik vannak, tehát itt további lemaradás, piacvesztés várható. (Az x86 amúgy is trendszerűen csökken). Mivel lehet ezt kompenzálni? Olyan területeken versenyezni, ahol a konkurencia gyengébb, a technológiájuk még megfelel, és van benne pénz is. -
LGG555
aktív tag
Miközben az AMD -vel harcoltak elment mellettük a piac mert már nem a CPU jelenti a legnagyobb szeletet a tortából, ez mindkettőre igaz.
-
Dévacsen
senior tag
-
törölt tag
válasz
#16939776 #12 üzenetére
Legalább több AMD-s gép várható a polcokon. Én pl. az első Ryzen megjelenése óta figyelem az eseményeket, de még mindig elég kiábrándító, hogy egy OEM-nek jó, ha egy típusban van AMD-s gépe, sima feketében. Konkrétan a Zenbook-okkal szemezgettem, de abból pl. egy darab AMD-s modell nincs.
-
Geller72
veterán
Az a helyzet, hogy az egy éve megvett 8700 még egy jó darabig elég lesz. Vagy 2700, kinek mi van. Szerencsére CPU -ban elég alacsonyak a hétköznapi igények. Nem véletlen, hogy sokan még bőven 3770/4790/7700-al játszanak és még fognak egy darabig. Aki nem HC gamer 4k-ban, annak még sokáig ez a probléma nem lesz probléma.
.
-
arn
félisten
Hulyebbek az intel vezetoi, mint gondoltam. Az x86 az egyetlen dolog, amiert ekkora sulyuk van a piacon, amugy hasznalhatnank akarmit az x csillio armos megoldasbol.
Azert vagytok ganeban pajti, mert csak a profitot hajkurasztatok a fejlesztes helyett... ilyen hozzaallassal eros nokia feelingem van. Hogyan valjunk piacvezetobol, a piacon sem birunk maradni szereplove. Ha az oemek besokalnak, lehuzhatjatok a rolot.
Gyorsan le kellene valasztani a gyartast a tervezesrol, es elkezdeni massal gyartatni. Sajat magukat folytjak meg.
-
dokanin
aktív tag
Azért az durva, hogy papíron is csak két év múlva várható a 7nm. Akkor az lesz 3 is. Ha egyáltalán összejön.
Na, legalább lesz még ideje az AMD-nek megerősödni.
Szerencsére az Intel töketlenkedése miatt nem kell lemondanunk semmiről. Egyszerűen AMD-t kell venni. -
[CS]Blade2
addikt
A cégnek az a lényeg, hogy x tonna lapkát y milliárd dollárért eladjon. Hogy ez egy i9-9900K vagy szilícium kacsa... az mindegy. Itt csak arról van szó, hogy túlzásba vitték az X86 cpu-kat, és közben lett volna lehetőség pl. 5G modemek piacának egy jó részét elvinni.
Erre a dologra az egyik konkurencia már évek óta rájött. Az Nvidia. Ők szépen elkezdtek olyan cuccokat gyártani, amit a korábbi ügyfélkörük nem vitt volna. Pl.: speciális gépekhez, vagy autók fedélzeti komputerébe, stb.
Rengeteg olyan cucc van, amihez xy cég gyárt, holott az Intel-nek minden megvan, hogy min. ugyanolyat tudjon kínálni. -
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem nagyrészt csak az, amit a kékek akarnak...legalábbis az x86-64 piacon. Az AMD egyrészt nem mer nagyot álmodni, másrészt mintha mozgástere se lenne. A ZEN elsöprő technológiai sikerét eddig nem sikerült realizálni üzletileg. Nincs lé, nem tudnak felvenni elég mérnököt, hogy szintet léphessenek. Az Intel falat állított a növekedésük útjába.
-
tha_answer
őstag
Tsmcnek bele kene venni a gfbe.
-
törölt tag
A partnerek HP/DELL utóbbi időben nem kaptak
elegendő CPU-t, most már nem is számíthatnak rá, hogy ez a probléma
egyszer megoldódik, sőt az "üzletpolitikai kedvezmény" amit a konkurencia takarékon tartására kaptak, az is okafogyottá fog válni.Széthullani látszik az ökoszisztéma, de pénzügyileg rendbe teszik a soraikat, végre.
-
Geller72
veterán
"A vállalat vezére beszélt a 7 nm-es gyártástechnológiáról is, amely kapcsán kiderült, hogy az első ilyen termékük a 2021-es esztendő negyedik negyedévében érkezik."
-2 év? ezek hülyék..
-
törölt tag
Naná, hogy most mások a prioritások. Sehogy sem akar összejönni az a CPU fejlesztés, de azt mégsem mondhatják, hogy "balf...ok vagyunk gyerekek, elb...tuk"
De legalább a balf...szkodások lekommunikálása még megy. Az kell. -
HookR
addikt
...ss, én így szállok le!! Mondta a kismalac.
-
niof
veterán
Bob, a hattyú...
-
Vektast
aktív tag
"a 7 nm-es gyártástechnológiáról is, amely kapcsán kiderült, hogy az első ilyen termékük a 2021-es esztendő negyedik negyedévében érkezik."
lesz az 2022 is.
-
M107
addikt
Feleslegesen pattogunk mi felhasználók, úgy is az fog történni amit a kékek és a vörösők akarnak. -
Z_A_P
addikt
Nem a CPU-piac van az Intel új vezérének a víziójában
Ez mondjuk latszik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest