- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
sepsi0 #15756 üzenetére
Szia!
Mumble szerver van a NAS-ra (NSA320)?
Tudtommal eddig senki nem foglalkozott ilyesmivel, de jó ötlet! Esetleg entware-ng-ben lehet, de tapasztalatom szerint az arm5-ös entware-ng csomagok nem stabilak...
Az eredeti mumble szerverhez 1. igen gyenge a hardver 2. qt-t kéne fordítanom a csomagkreáláshoz és a qt forrása ~390 mb. A probléma az, hogy szívesen lefordítanám, de az atw-s webtárhelyem 500 megát enged sajnos, így nem tudnám felrakni a repóba. Illetve az FFp-t is lelassítaná egy ilyen hatalmas keretrendszer.
De jó, hogy szerkesztetted a hsz-t és megemlítetted ezt a µMurmur-t, mivel ebben látok fantáziát. Már készítem is Neked!
Holnapra remélhetőleg kész lesz, de start szkriptet még nem fogok tudni gyártani hozzá. (feltéve, ha sikerül) A protobuf miatt várnod kell picit.Szerk.: na ehhez meg protobuf kell. :/ Mind1, megpróbálom.
-
Mr Dini
addikt
válasz
R3plica70 #15746 üzenetére
Szia!
Egyértelmű az uwsiteloaderes probléma is. A nas vmiért a gyári rendszerbe ágyazott "lebutított", BBox-os wget binárist akarja használni, mert gondolom nincs más. Ebben viszont nem értelmezhető a -N kapcsoló.
Így azt tudnám javasolni, hogy próbáld meg feltenni a wgetet ezzel:
slacker -Ua wget
Ha no packages found-ot dobna, akkor szedd le kézzel vmelyik repóból, és tedd fel kézzel funpkg-val.
Amúgy ez vmi nagyon régi ffp lehet, mivel közel 5 éve tartalmazza a wget binárist az ffp.
A másik probléma lehet még egy rosszul beállított PATH (nem jó valamiért az ffp chrootja. Ez lehet például azért, ha megszakad a telepítés). Egy echo $PATH megmondja a tutit. Az a lényeg, h láss benne /ffp/bin-t és /ffp/sbin-t is.Semmi, az úgy néz ki jó, mivel az uwsiteloader-t is le tudtad futtatni teljes elérési út nélkül.Szerk.: illetve szerkesztheted az uwsiteloader.sh-t, mondjuk mc-vel (mivel látom fent van):
mcedit /ffp/bin/uwsiteloader.sh
-
Mr Dini
addikt
Ja, Te szeretnél egy külön partíciót, amit mondjuk a PC-s adatok tárolására használnál?
Vagy ezt a HDD-t csak a nasnak vetted?
Több partíciót a nassal nem fogsz tudni létrehozni (jó, ez így nem teljesen igaz, mivel ffp-vel és a most készülő hdd manager(em)mel kivitelezhető lesz), pláne nem ntfs-re.
Illetve, ha sikerülne is a folyamat, nem tudom mit kezdene vele a nas u-bootja. Mindenesetre egy próbát megér.
A partícionáláshoz/formázáshoz a GPartedet ajánlom.
-
Mr Dini
addikt
A glibc-vel óvatosan!
Van ugyan glibc-m, de ha felteszed és a PATH nincs jól beállítva, akkor utána nem fog menni sem a slacker, sem a funpkg, sem egyik uClibc-s program sem.
Amiről tudok, hogy br2, aki az uClibc-t fordítgatja, kiszedte a glibc támogatást az eggyel régebbi uClibc-ből. Így amit javasolni tudok, hogy frissítsd az uClibc-t, illetve a sollibs-t és próbáld meg még egyszer. Ha nem megy, akkor csinálunk egy glibc-t Neked.
A kamerás projekt nem szúrhatta el a dolgot, max ha frissítetted az uClibc-t a glibc támogatás nélkülire.
-
Mr Dini
addikt
Hmm, akkor valószínűleg a plex binárisa rossz...
@mindenki
Van egy jó hírem! (legalábbis remélem, hogy tetszeni fog Nektek) Ez pedig az, hogy nagy szenvedések árán, de sikerült slacker kompatibilissé tennem a repóm. Az uwsiteloader-be még nem tervezem berakni, de egy egyszerú paranccsal hozzá tudjátok adni a slackerhez a repót. Ez pedig a következő:
echo -e "mrdini\thttp://users.atw.hu/mrdini/packages/" >> /ffp/etc/funpkg/sites; slacker -U
Ennek örömére készítettem egy bftpd fordítást a nasra. Ezt a fenti parancs kiadása után a slacker -aA mrdini:bftpd paranccsal tudjuk feltenni. A konfigot pedig a /ffp/etc/bftpd.conf -ban tudjátok megtekinteni/szerkeszteni. Azért ajánlom, mert nagyon egyszerű az eddigi slackeres ftp szerverekhez képest a konfigja.
Indítani a bftpd -d paranccsal lehet. Majd készítek hozzá start szkriptet is.
Szerk.: Ja és még valami. Ezen az oldalon láthatjátok a slackeres csomagjaimat, leírásostól, mindenestől. Itt lehet szemezgetni.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Nem használok plex-et, így csak arra tudok tippelni, h pl a wget binárisod régi. Először frissítsd a legújabbra, majd utána próbáld.
Ha meg nem oldódik meg a probléma, akkor
sh -x /ffp/start/plexmediaserver.sh
(Szükség esetén az sh végére biggyeszd oda az "install"-t.
Illetve a jogok stimmelnek? Próbaképp tegyél 777-et a .tmp mappára, ahova leszedné a binárist!
-
Mr Dini
addikt
válasz
Rengete #15714 üzenetére
Szia!
Ez egy nagyon régi plex&leírás lehet.
Amúgy írja is, hogy ahhoz, hogy telepítsd nem kell az install a parancs végére, hanem simán /ffp/start/plexmediaserver.sh paranccsal indul a telepítő.
De azt ajánlom, hogy ha még nem látott uwsiteloaderes repó hozzáadást a nasod, akkor először tedd meg azt. (Blogomban a Hasznos eszközök 1-ben írtam róla, illetve itt a topikban is le volt írva sokszor már) Aztán tedd fel slackerrel:
slacker -Ua plex
Illetve a függőségeket is tedd fel slackerrel, majd próbáld telepíteni a /ffp/start/plexmediaserver.sh install paranccsal.
-
Mr Dini
addikt
A konkrét szituációval kapcsolatban nincs személyes tapasztalatom... A nassal rendszerfájlokat igen nehézkes jogokkal, mindennel átmozgatni a 2. HDD-re. Ha csak adatokat szeretnél átmenteni, arra elég a nason belüli másolás, viszont, ha pl ffpről van szó, akkor javaslom a hdd klónozást inkább.
Ehhez vagy 2 külső RACK, vagy 1 külső hdd "ház" (rack) és 1 winyó belülre, vagy mind2 winyó belülre kell.
A klónozás nem foglalkozik az adatokkal, a klón cél hddjéről legyalul mindent és felülírja azt, így nem ajánlom, hogy a noti hddjén hajtsd ezt végre.
A legegyszerűbb, ha veszel még egy házat. Azzal csak a sebesség lesz picit gyenge...
-
Mr Dini
addikt
válasz
Gakocsis #15692 üzenetére
Mivel frissítettél lehet, hogy gondja van az adatbázissal. Ha jól rémlik van neki valami webes felülete, ott töröld ki az adatbázist és nyomj egy rescan-t neki.
@Tonyk
Ha egy update-ben nem jelzik, hogy frissítették a Twonky-t, attól még kisebb módosításokat eszközölhettek benne. Illetve minden egyes új fw készítésnél ugye újrabuildelik az összes modult/binárist, a kernelt stb... Namost, lehet, hogy véletlenül a buildelésnél lemaradt a feliratszkennelést engedélyező opció. (Már ha van ilyen)
Persze nem tudom, hogy ez-e a hiba forrása, mivel még nincs fent ennek az fwnek a forrása a neten, de lehetne akár ez is.
-
Mr Dini
addikt
válasz
SteveL #15686 üzenetére
Szia!
Magáról a sane lefordításáról már (ha jól rémlik) írtam. De sajnos nem csak magára a szkennerprogramra van szükség, hanem egy arm kompatibilis driverre. Szóval ha a nyomtatódhoz találsz arm(5) driver-t vagy olyan forráskódot, ami támogatja az arm-ot és működik 2.6.31.8-as kernellel, akkor minden további nélkül megodható.
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
borrudi #15680 üzenetére
Igen. De biztos, hogy ki van kommentelve a shell és a másik kettő?
Ez azt mutatja, hogy valamiért visszaíródott... Tudsz nyitni egy ssh-t, hogy rá tudjak nézni? (A routerben a 22-es portot tedd ki mondjuk a 14622-re, ip legyen a nasod ipje, illetve állíts be egy dinamikus dns-t is (pl noip))
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #15654 üzenetére
onedrived-pref sorry, elírtam...
Első körben egy uClibc és uClibc-solibs frissítést javaslok, majd a libxml telepítését slackerből.
Ha így sem megy, akkor picit olvass vissza. Ott leírtam, hogy hogyan fordíthatsz magadnak onedrived-t. Vagy pár nap múlva talán br2 is rá tud nézni.
Illetve még ezt próbáld meg kiadni:
rm /ffp/bin/python; ln /ffp/bin/python3 /ffp/bin/python
Ui: a pip --help legalább megy?
-
Mr Dini
addikt
válasz
borrudi #15651 üzenetére
Ezek azok (már #-tel):
#change_homedir root /ffp/home/root
#change_homedir admin /ffp/home/admin
# change_shell nobody /ffp/bin/shÉs a hook_directory:
#hook_directory /usr/local/
És erre cseréld:
hook_directory /etc/
Ui.: de javaslom mindent, amit módosítassz a /etc alatt, azt előtte mentsd le!
-
Mr Dini
addikt
válasz
borrudi #15645 üzenetére
Ok, akkor add ki ezt a parancsot:
cd /i-data/md0/admin/; wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/zyxel_utils-0.4-arm-1.txz; funpkg -i ./zyxel_utils-0.4-arm-1.txz
Majd navigálj el winscpvel a /ffp/start mappába és nyisd meg a zyxel_utils.sh fájlt.
Nagyon fontos, hogy ebben a fájlban a change shell és a change homedir elé tegyél egy #-et. Tehát kommenteld ki pl így:
#change_homedir root /ffp/home/root
Aztan keresd ki a hook_directory-t, ha van előtte #, akkor szedd ki és írd át /etc/-re.
Majd add ki ezeket:
chmod a-x /ffp/start/zyxel_utils.sh
sh /ffp/start/zyxel_utils.sh start(Azért szedjük le először a futtatási jogot, mert nekem már vágta tönkre a nasom ez a szkript, pont azért, mert a change shell elé nem tettem #-et. Így, ha valamit elrontanál, reboot után nem lesz semmi gondja a nasnak)
Ezután elvileg nem fogja felülírni a módosítást és winscp alól változtathatod a fájlt.
-
Mr Dini
addikt
válasz
borrudi #15640 üzenetére
Nem. A http_package.conf fájlodban van egy Alias -os sor. Ez alatt van 2 AllowOverride all
</Directory>Ha készítettél már weboldalt/xml-t stb, akkor ismerős lehet az, hogy minden tag-et <>- közé teszünk és amit megnyitunk, azt le is zárjuk </> -rel. Na itt az a gond, hogy nincsen nyitótag az AllowOverride all fölött, tehát nem tudja értelmezni a webszerver, hogy ez az AllowOverride mire vonatkozik és mit zárjon le. Tehát azt a 2 AllowOverride all és </Directory>-t kell csak törölnöd, mert felesleges. A többi directory maradhat, azt nehogy töröld!
Viszont mint írtam a változtatások mentésével gondod lehet...
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #15598 üzenetére
Szia!
Az a helyzet, hogy barmalej2 barátom nem ér rá mostanában, mert sok munkája adódott...
De megkérdeztem Tőle, hogy annó milyen konfigparamétereket használt a fordításhoz, azt mondta, hogy csak a szokásosat...
Szóval nekiálltam én összehozni, írtam egy szkriptet hozzá és lebuildeltem a cuccot. Na és ekkor kezdődtek a problémák.... Merthogy elírtam a szkriptben egy sort és az egész fordításokat tartalmazó mappám (amiben közel 360 csomag volt) használhatatlanná vált.
2. próbálkozásra kijavítottam a szkriptet és okulva az eddigiekből csináltam neki egy elkülönített placcot, ahol nem tud kárt tenni. Ezután nekiálltam volna a buildelésnek, de nem jött össze, mert a C fordítónk a nasban nem támogatja a speciális karaktereket. A python meg ugye rengeteg ilyet használ... (Pl #) Szóval készítenem kellett egy uClibc-t, ami támogatja az utf-8 karaktertáblát. Na ez a rémálmunk...
A régi kernel miatt kézzel kell patchelni a fordító kódját... De végül ez is sikerült és nekiálhattam a pythonnak. Kb másfél óra alatt végzett is. Ezután kreálltam belőle egy csomagot, felraktam, teszteltem és következhetett a következő lépés...
...a pip. Ezt is szépen leszedtem, de ez sem akart elindulni, mert hiányzott a setuptools a nasról. Na mondom oké, setuptools telepítő letölt, kicsomagol, telepít, csomagkreálás és voilá, működik!!!
Ezután a pip is hasonló módon felment és gondoltam még a onedrive-d -t is lefordítom Neked, ha már ennyit küszködtem vele.
Szumma-szummárum: Utálok python-t fordítani. Egy egész délelőttöm ráment.
Szóval bocs a késésért, remélem a fentiek alapján megérted, hogy miért késtem velem ennyit...
Ne haragudj a szóömlengésért, térjünk is át a lényegre, magára a telepítésre.
Tehát először is távolíts el minden pythonos cuccot:
slacker -rA python pip setuptools
Majd innen http://users.atw.hu/mrdini/?dir=packages/python szedd le az összes csomagot, helyezd el a nason, majd a szokásos funpkg -i /csomag/elérési/útja.txz paranccsal tedd fel sorrendben a python-t, majd a setuptools-t, majd a pip-et, végül pedig a onedrive-d-t.
Ha fent van, akkor pedig add ki a onedrive-pref parancsot és elindul a beállítási varázslója.
-
Mr Dini
addikt
válasz
borrudi #15634 üzenetére
Ez itt rossz:
AllowOverride All
</Directory>
AllowOverride All
</Directory>Mert nincsen elkezdve. A megoldás az lenne, hogy töröld ki azt a két rossz directory-t és valami nem fog menni, de legalább lesz web felület. A probléma csak az, hogy alapból nem írható a /etc és ahhoz, hogy tudd szerkeszteni kéne a zyxel_utils csomag. Ha meg nem megy a slacker, akkor max funpkg paranccsal tudod felrakni... De szerintem ez maradjon B terv, mert picit bonyolultabb...
2. Ha a hdd led pirosan világít, az nem jó. Akkor ok a dolog, ha a sys led narancssárga. A piros azt jelenti, hogy valami gáz van. Ilyenkor létrejön egy error log a pendriveon, ami megmondja, hogy mi nem jó. Sajnos már nem emlékszem, hogy mi az error log neve, de szerintem nem lesz nehéz megtalálni. Amúgy akkor szokott piros lenni, ha nem fat32-re van formázva a pendrive, hanem pl ntfs-re.
-
Mr Dini
addikt
válasz
borrudi #15632 üzenetére
Amúgy mi szúrta el ennyire?
Valami csomagra tudok tippelni a tünetek alapján... (Pl wordpress)
Lehet, hogy tényleg jobb lenne újrahúzni egy pendriveval, mint a helyreállítással vesződni... Hol akadtál el az fw upgrade-ben? Kicsomagoltam az fw -t és úgy tetted rá a penre?
-
Mr Dini
addikt
válasz
borrudi #15628 üzenetére
szerkesztettem, kérlek olvasd el újra! Kicsit kaotikus lett így a hsz...
A lényeget aláhúztam.
Az a httpd_package.conf elég furcsán néz ki... Ez az egész kód?
Mert ha igen, akkor ott lesz a gond. Nincs elkezdve 2 <Directory … …>.
Bár az is lehet, hogy egy másik fájl hívja meg és ott kezdődik a dolog...Most nézem, hogy az apache is itt hasal el. Akkor megvan a hiba!slacker-t egyáltalán nem tudod használni?
Nehéz ezt így távolról screenshotról megmondani. Nekem pl a packages ennyi:
Alias /pkg /usr/local/apache/htdocs/adv,/pkg
Szívesen ránéznék, de most az én nasom is romokban hever, mert a kollégának python fordítás közben elírtam egy sed parancsot és elszúrta mind a 357 csomagom forrását.
-
Mr Dini
addikt
válasz
borrudi #15628 üzenetére
Ha az mc működik, az azt jelenti, hogy az uClibc is, szóval nem állunk olyan rosszul.
De ez csak a fájlok eleje.Javaslom, hogy szedd le a winscp-t és lépj be vele, mintha ssh-ra lépnél be és onnan másold ki a tartalmakat, ne screenshotolj, mert úgy sokat kell "fotózni". A kimenetet meg mondjuk pastebinre felteheted.Látom közben szerkesztetted és beszúrtad a hiányzó részt. Mindjárt ránézek.
De eddig nem látok problémát a kódban(bár a directory-s részt nem láttam) szóval lehet, hogy csak hiányzik valami fájl.
Szerk.: nem, nem az a probléma. Akkor nem dobna error-t a webfelület start szkriptje.
-
Mr Dini
addikt
válasz
borrudi #15622 üzenetére
Még nincs minden veszve. Guglizz rá a Mijzelf féle MetaRepositoryra és tedd fel. Ezután a nas gyári csomagjai közt, a webes felületen látni fogod az ffp-t. Kijelölöd és rámész a remove-ra, majd bepipálod az adatok törlését is.
A reset gombot meg több csippanásig (talán 3) kell nyomni. De előbb az ffp-t szedd le. Kül. megmaradnak az adatai.
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15606 üzenetére
Javítottam egy hibát a csomagban, illetve picit módosítottam a leíráson.
Aki segítene még tesztelni, az mostmár így tudja feltenni:
wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz -O /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz; funpkg -i /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz; rm /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz
Köszi!
@vanRobert
Nekem NSA320S-en az van fent már kb 1,5 hónapja és tökéletesen teszi a dolgát.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Akinek megtetszett a webdav és eldöntötte, hogy ha kész lesz a cikk, akkor fel is teszi, az tudná nekem tesztelni az apache csomagom?
Nekem nagyon jól megy a csomag és nem sikerült hibát találnom benne (illetve ami volt, azt kijavítottam), de nálam sok minden máshogy van.
Tehát így lehet telepíteni (egy parancs):
wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz -O /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz; funpkg -i /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz; rm /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz
Majd kérlek add ki az apachectl start parancsot és nézz rá böngészőben a http://nasodipje:8080/ -as címre. Ha bejön Egy nagy It works! parancs, akkor minden oké.
Ezután add ki az apachectl stop parancsot.
Illetve még arra lenne szükségem, hogy ha nem indul el egyből, akkor milyen függőségeket hiányol.
Köszi!
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15593 üzenetére
Kicsit pontosítok.
Nem a nast, hanem a nason elhelyezett fájlokat lehet elérni vele.
Illetve kell még hozzá egy dinamikus dns/domain.
+olyan szempontból jobb, mint a vpn és az ftp, hogy a vpn-t tiltani szokták munkahelyeken, míg a https elérése szinte bárhol engedélyezett, illetve a vpn-hez olyan router kell (vagy openvpn), aminek tudnia kell a vpn szerver funkciót, míg ezt a megoldást bármilyen routerrel el lehet játszani.
Az ftp-t pedig sebességben és biztonságban is veri. Illetve a streamelés is működik rajta.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
A napokban összehoztam egy webDAV szervert. Aki nem tudná mi az, elég róla annyit, hogy egy bárhonnan elérhető "webszerver", ami fájlkezelőként is működik. Tehát el lehet érni vele a nas-t bárhonnan.
De beszéljen a kép
:
A titkosítás SSL-lel történik és felh. névvel és jelszóval van titkosítva.
Ami kell hozzá, az egy apacs webszerver a nasra, pici konfig edit, néhány parancs, egy SSL tanusítvány és a routerben egy port forward.
Érdekel valakit? Mert akkor készítek egy rendes apache csomagot és írok róla egy HOWTO-t.
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #15544 üzenetére
Lehet, hogy a plex használ python-t, de maga a plex csomag is tartalmazhatja a python-t.
Az uClibc fel sem volt telepítve, a másikat upgrade-eltem
Olyan nincsen. Hiszen akkor nem működne szinte semmi az ffp-s binárisok közül. Frissítsd/telepítsd a legújabb barmalej2 féle uClibc és uClibc-solibs párost!
@Somatom
Alapból is van python a nasban, hiszen több python szkript elég fontos szerepet játszik a nas működésében. Nomeg a Twonkyhoz is kell. Viszont olyan szempontból igazad van, hogy az ffp chrootjában alapból nincs python, tehát azért tűnhet úgy, hogy nincsen. De teljes elérési utat megadva működik.
(csak igen régi pythonról van szó)
-
Mr Dini
addikt
válasz
szjoci #15542 üzenetére
Jujj, tényleg elírtam...
Ne haragudj!
/ffp/bin/python3.5: symbol 'epoll_create1': can't resolve symbol
Hát ha ezt dobta, akkor igen rosszul állunk, mivel ez a kernel és/vagy a fordító hibája szokott lenni. Mivel kernelt nem tudunk frissíteni, így arra tudok tippelni, hogy az uClibc-d régi. Frissítsd így:
slacker -a uClibc
Csillagozd meg a br2 féle uClibc-t és az uClibc solibs-et is!
Azért írtam -u -t, mert azt hittem már vant fent python. De ezek szerint nem volt. Ügyesen megoldottad!
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ilyen akkor szokott előfordulni, ha már fut a program, de nem a szkript indította el és nem talál pid-et.
Add ki ezt:
ps aux | grep sickrage
És ha látod a parancs kimenetében, hogy futna, akkor a killall <bináris neve> -mel tudod kilőni, vagy a kill <process id> paranccsal. Ezután startolhatod a szkripttel.
De egy reboot után elvileg el kéne indulnia automatikusan.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CactuS #15533 üzenetére
Az első két dolog nem feltétlenül problémás, viszont az a bad block at ... az bizony szektorhibát jelez. Sajnos én is belefutottam ebbe a problémába, de nekem már lejárt a garim. Attól függetlenül minden oké vele, csak nem szabad frissítenem.
Hát igen, a ZyXEL kicsit rosszul választott az emmc kártyával NAND memóriaként...
Lassú, régi és könnyen rongálódik, ha sok kis fájllal terheljük...
Gariztasd le, ez így elég szerencsétlen párosítás.
@szjoci
Közben találtam egy látszólag működőképes onedrive programot a githubon. A fejlesztő azt írja, h in progress, de ahogy néztem a business fiók kivételével mindent tud.
Az egyetlen hátránya, hogy python alapú, így néhány paranccsal hosszabb lesz a telepítés és természetesen csak a 3.* verziójú python jöhet szóba... A probléma az, hogy a legfrissebb br2 féle python 2.7-es... Tehát készítenem kellett gyorsan egy 3.5.1-es pythont. Ebben viszont eltérő elérési utakat használtam, mint barmalej annó, így ha van más python alapú program fent, akkor lehet, hogy gondjai lesznek az elérési utakkal. Tehát azt javaslom, hha vannak python kódjaid, akkor várj, ha meg nincsenek, akkor használhatod ezt is.
Tehát a telepítés:
wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/testing/python-3.5.1-arm-0.txz -O /tmp/python-3.5.1-arm-0.txz; funpkg -u python-3.5.1-arm-0.txz; rm /tmp/python-3.5.1-arm-0.txz
Ezután kell még maga a forrás, aminek a leszedéséhez először is szerezd be magát a git toolt:
slacker -Uui git
(Csillagozz meg 1 szimpatikusat)
Majd hozz létre egy mappát a leendő forrásnak és cd-zz bele, majd add ki ezt:
git clone https://github.com/xybu/onedrive-d; cd ./onedrive-d/
Eztán már csak ezeket kell kiadnod szép sorjában:
pip install --upgrade setuptools
python ./setup.py build
python ./setup.py install
Ha sikeresen lefutott minden, akkor a fordítással már kész is vagyunk, a onedrive-pref paranccsal már indíthatjuk is a beállítási varázslót, majd a onedrive-d paranccsal lehet indítani a szinkront.
Ui.: ehhez nem kell linux gurunak lenni. Szerintem tök logikusak a parancsok.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CactuS #15530 üzenetére
Szia!
Csak gyorsan átfutottam, de ami feltűnt róla az az, amit már Tonyk ia megállapított, hogy valamiért ragaszkodik az ipv6-hoz a nasod. Legalábbis azt a modult tölti be. Reset nem oldja meg?
Amit ilyenkor javasolnék, hogy tedd fel az ffp-t és próbáld meg betölteni kézzel az ipv4 modult és tedd át az egiga0-át rá. Meg is lehetne csinálni, viszont ha jól látom nsa326-od van, amiben ugye arm7-es proci van. Na, a régi nasokban pedig arm5 van, ami hatalmas előrelépés a ZyXEL eszközök fejlettsége terén, viszont tudtommal még nem készültek el a Mijzelf féle modulok arm7-es verziói...
Illetve mintha láttam volna bad block hibaüzenetet a NAND memóriánál. Ha ez így van, akkor azt javaslom, h vedd fel a kapcsolatot a ZyXELlel és ha van garid, akkor kicserélik Neked.
De a dmesg nem mutat semmi mást.
Σ: azt tudom javasolni, amit a többiek már mondtak, hogy tedd át az ipv6-ot ipv4-re, ha lehet, illetve a dns beállításokban tedd be a 8.8.8.8-at.
Illetve amit még tesztelhetsz, h pl haverhoz átviszed a nas-t, hogy másik routerrel mi a helyzet.
@szjoci
Githubon szerintem van egy rakás linuxon is működő cli cucc, ami onedrive kliensként is használható, simán le tudod fordítani ffp-n magadnak (szinte) bármelyiket.
Pl ezt találtam guglin így első találatként (nem teszteltem): [link]
De ha nem menne a dolog és van rá igény, akkor megpróbálhatom összehozni a nasra.
-
Mr Dini
addikt
válasz
stroge #15524 üzenetére
Igen, de ez .transmission-daemon mappa. A pont linux alatt azt jelenti, hogy rejtett a mappa, tehát attól még, hogy nem látod, ott lehet.
@taylor67
Szia!
Próbáld meg tiltani, majd újra engedélyezni. Esetleg törölni, majd visszatenni. Gondolom nem fontosak a letöltési előzmények. De ha ezek után sem javulna meg, akkor ffp segítségével konzolból el tudod indítani debugger módban és akkor talán kinyögi, hogy mi a nyűgje. Sőt ha van ffp, akkor tehetsz fel magadnak frissebb pyload-ot is.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ezt pont hogy szedd ki/kommenteld ki:
<Anonymous ~ftp> </Anonymous>
Illetve ha van közte vmi, akkor azt is.
@stroge
A letöltés mappáját a webes felületről át tudod állítani. Az új tm settings.json-ja a /i-data/md0/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp/tm/.transmission-daemon mappában van (asszem).
-
Mr Dini
addikt
válasz
CactuS #15504 üzenetére
Igen. Miután bedugtad a netre.
@stroge
Csak állítsd le a tm-eket és utána add ki a funpkg -u <csomag helye> parancsot. Ez frissíti a transmission-t, ha már van fent ffp-s. Ha nincs, akkor nem csinál semmit, szóval telepített ffp-s tm mellett add ki. (De gondolom telepítve van vmi, ha mindig elindul)
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #15462 üzenetére
Erről az opcióról nem is tudtam. Mondjuk lehet, hogy azért, mert a webes felületet és a többi szutykot az első adandó alkalommal lecseréltem...
Igen, a magic packetet bármilyen eszközről ki lehet adni az adott hálózatról. (Persze a nyilvános hotspot más tészta...) De én a routerrel szeretem ezt megoldani, mivel az mindig up, illetve áramszünet esetén a router ha áramot kap feláll és ébreszti is a nast.
@CactuS
Javaslom, hogy első körben kapcsold ki a nasod, majd húzd ki a netkábelt, bootold be, ha felállt dugd vissza és utána add ki a dmesg parancsot. Ha valami gáz van, akkor azt ki kéne írnia. Ha nem megy, akkor mondanám, hogy ffpvel a dns beállításokra nézz rá, de ugye ffp sincs fent. (Ezt egyébként net nélkül is fel lehet tenni)
Ha ezután sem oldódik meg, akkor első körben a nas felületén átteném dinamikusra az ip-t, a maskot autora (már ha van ilyen) és mindent alapra, majd adnék egy rebootot a routerre és a nasra is. Második körben pedig leszedném a firmware-t a zyxel oldaláról és tolnék neki egy updatet.
@stroge
Először is a gyári tm-et tiltsd le a webes felületről, majd add ki a /ffp/start/transmission.sh restart parancsot.
Ezután csekkolj rá. Ha pedig még mindig rossz a verzió, akkor először /ffp/start/transmission.sh stop
Majd:
funpkg -u /transmission/legfrisebb/verziójának/elérési/útja.txz parancs. Ezután adj egy rebootot a nasnak és nézd meg, hogy frissült-e a tm.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Neil Watts #15458 üzenetére
Szia!
Az időzített kikapcsolás menni fog, viszont a bekapcsolással lesz egy kis gondod. A WoLhoz ugyanis egy magic packetet kell küldeni a nas mac címére (persze van olyan router, ahol nem csak mac címmel működik). Tehát a nas magát nem fogja felébreszteni... Én úgy használom, ha kell, hogy van egy crontab szkript a routeremben, aminek meg van adva, hogy küldjön WoL packetet a nas felé a megadott időben.
Ezzel viszont az a gond, hogy többnyire csak custom fw-s (pl Tomato) routerekben lehet cronjobokat létrehozni.
De nem ajánlom, hogy sűrűn kapcsolgasd a nas-t, mert a hdd-nek szerintem az a legjobb, ha folyamatosan megy.
-
Mr Dini
addikt
válasz
taylor67 #15427 üzenetére
Szia!
Sajnos azzal a módszerrel a nas-t nem fogod tudni távolról elérni... Amikor írtam a cikket,akkor nem a br2 féle sevpn-t, hanem a sajátomat használtam és ott működött a nas elérése is... Csak a cikket nem frissítettem azóta...
Tehát, amíg nem dobok össze egy használható sevpn-t, addig csak az openvpn-t tudod használni. Leírást itt találsz róla. (Angol)
@Biga123
Üdv!
Az ipkg/opkg az az entware/optware csomagkezelőbinárisa. Ha entware-ng -re van szükséged, akkor azt a Mijzelf féle MetaRepository telepítése után telepítheted. (Google a barátod)
De ffp alatt is van csomagkezelő, csak slackernek hívják. Nézz rá a Hasznos eszközök... 1. cikkemben az első pontra (uwsiteloader). {Sorry, mobilról vagyok, nem tudok linkelni} Ha megcsinálod az uwsiteloaderes repóhozzáadást, akkor még több csomagot tudsz felrakni. Illetve van nekem is egy "repóm", ami még béta és ezért még nincs benne az uwsiteloaderben, azt itt találod mrdini.atw.hu
De a minidlna telepítéséről is írtam a Hasznos eszközök 1-ben.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Geripapa #15416 üzenetére
Szia!
Persze. Ez azért van, mert a gyári ffmpeg bináris, amit a jdownloader tartalmaz nem erre a procira van.
Amit tenned kell, hogy felrakod a br2 féle ffmpeget, ha még nem lenne fent és a JD felületén a beállításoknál az ffmpeg elérési útját le kell cserélni a br2 félére. Sorry, most nem tudok képet csatolni, mivel pillanatnyilag nincs net...
@HIJ
Szia!
Szó sincs egyéni szkriptről. KyLEK készített egy automatic nevű csomagot, ami nálam (is) tökéletesen teszi a dolgát. Ha kell leírás, pacman789 blogjában találsz.
De a flexget is lefordítható magadnak.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Hála a telekomnak kb 4 napja nincs se internet, se telefon.
Ezért a nas is nyugiban van. Most reggel viszont látom, h a hdd led lassan villog, de zöld. Gondolom ez vmi alvó mód. Viszont nem tudtam elérni semmit róla... Hogy lehet ilyenkor felébreszteni, vagy mi ez?
Köszi!
-
Mr Dini
addikt
válasz
taylor67 #15405 üzenetére
Igen, erre gondoltam. A start szkript jó, akkor 2. körben nézd meg, hogy létezik-e a /ffp/etc/ mappában egy minidlna.conf nevű fájl. Ha nincs, akkor telepítsd újra a minidlna-t (slacker -r minidlna; slacker -UaA br2:minidlna), ha pedig létezik, akkor az imént említett fájlban nézz rá, hogy a "user"-nél ez van-e:
user=minidlna
(Bár ha nem létezne a konfigfájl, akkor a start szkriptnek nem ezt kellett volna dobnia (hibának))
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ssh, vagy nfs csatolás kell neki és akkor látni fogja a pi, mint "helyi mappa", így kiválasztható lesz a cucc.
Add ki ezeket a Pi-n:
sudo su
apt-get install sshfs -y
mkdir -p /home/pi/Desktop/video/
sshfs root@nasip:/i-data/md0/video/ /home/pi/Desktop/video/ -o allow_otherEzek után a nas video megosztását látni fogod a pi nevű user asztalán lévő video mappában.
-
Mr Dini
addikt
válasz
hkecske #15376 üzenetére
Szia!
Pl így?:
wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/Transmission-2.92-arm-1.txz -O /tmp/Transmission-2.92-arm-1.txz; funpkg -i /tmp/Transmission-2.92-arm-1.txz; rm /tmp/Transmission-2.92-arm-1.txz; /ffp/start/transmission.sh start
Ez a parancs feltelepíti a legfrissebb tm-et, ha még nincs fent ffp-s, illetve elindítja. Ha szeretnél settings.json-t szerkeszteni, akkor először állítsd le:
/ffp/start/transmission.sh stop
Majd pl mc segítségével szerkesztheted a watch-dir-t:
mcedit /ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json
Ha kész a szerk, akkor F2, majd F10, majd:
/ffp/start/transmission.sh start
És már megy is.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Openelecet készítek böngészővel egy raspberryre, de mivel a combos gépen windows van csak jelenleg, és az openelec ugye linuxon fordul csak le, így gondoltam a nasos diskless ubuntut annó pont ilyen célokra tartogattam. Ezt úgy csináltam meg, hogy a pxe a ramba csak a kernelt tölti be, a többi már nfs-en történik. Ez szépen és jól működött, mentéssel, mindennel együtt, de most, hogy az openelec forrás is egy nfs csatolás a nasra, egy ideig megy az egész, viszont utána valamiért meghal az nfs és ezáltal a diskless ubuntum is...
Mi lehet a gond?
A proci max 72%, így az, h túl van terhelve kizárt...
Ja és unfs-t használok, mert a gyári nfs csak 2-es, amit az ubuntu kernele nem támogat már...
Köszi!
-
Mr Dini
addikt
A python egy programnyelv. Mivel (szerintem) nagyon egyszerű a python, gondolom ők is így gondolták és ahelyett, h mondjuk C-ben írták volna a szkripteket, igen hanyagul a pythont választották. Sajnos nem valami jól optimalizált, így ha még a Twonky is használja, akkor rengeteget ehet.
Ezért javaslom, h tiltsd le a Twonkyt és tedd fel a minidlna-t. Illetve amit már mondtam, h a Tweaks csomagban van lehetőség a python szkriptek letiltására. Cserébe viszont pl a gyári GDrive nem fog működni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
hkecske #15357 üzenetére
Ez a leírás a gyári tm-mel nem fog működni.
Először a nas felületén, ahol felraktad a Tm-et, le kell tiltanod a csomagot, majd be kell lépned ssh-n és mondjuk mc-vel módosítanod kell a /i-data/md0/.system/zy-pkgs/config/Transmission/settings.json-t.
Ebben a watch-dir-t és a watch-dir-enabledet kell állítani. Ha kész van a szerkesztés mentsd le és engedélyezd a transmissiont.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Érdekel valakit, hogy egy ilyen ZyXEL nas és egy hangkártya segítségével hogyan lehet olyan zene-/internetrádió lejátszót csinálni?
Ha valakit igen, akkor ebben az írásban írtam a telepítéséről.
Akinek csak a csomag kell, az megtalálja itt az mpd-t.
Örök hála br2-nek!
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Akit esetleg érdekel a külső hangkártyás zenelejátszás, annak (remélem) jól jön majd ez az írásom: Zenehallgatás felsőfokon egy ZyXEL NSA320S-sel
-
Mr Dini
addikt
válasz
john_trapéz #15300 üzenetére
Rendben! Akkor próba szerencse!
@Somatom
Igaz.
-
Mr Dini
addikt
válasz
john_trapéz #15297 üzenetére
Igen. De mielőtt megvennéd, kapd szét, h az nsa325-ön van-e sorosport (tüske).
Egyébként ha megvan a ttl kábel, akkor nem kell más, csak egy ssh kliens (pl PuTTy) és máris látod a nas-t.
Akár Debian-t is tudsz vele feltenni. (Meg 1 pendriveval)
-
Mr Dini
addikt
válasz
john_trapéz #15295 üzenetére
Szia!
Egy arduinohoz kapható usb-ttl kábellel rá kéne nézni, h mi történik az u-bootnál. Azaz bele kéne nézni a nas lelkébe. De ha a NAND lett bad szektoros, akkor nem tudsz mit tenni... Kuka.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15281 üzenetére
Végre találtam egy rendes hostingot, az atw-t, így átköltöztem oda.
http://users.atw.hu/mrdini/, vagy http://mrdini.atw.hu/
Ha valakinek szüksége van egy FFP-s csomagra, az itt kérheti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest