- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
"ezeket kellene feltennem?"
Meg azokat amiket hiányol.
igazán nem értem a funpkg és a slacker közötti különbséget sem,
de a függőségeket sem.funpkg és slacker között annyi a különbség, hogy míg a slacker a repoból tölti (netről) le és telepíti a csomagot, míg a funpkg egy már a nason lévő csomagot tud telepíteni, azaz nem nem keres a neten, csak telepít.
A függőség pedig egy szükséges komponens/program a célprogram futtatásához. Kb mint windowson egy dll. vagy alapprogam. kb...
A leírások jók, max a minidlna verzója frissült.
-
Tonyk
veterán
- letöltött csomagot nem slacker-rel hanem funpkg-vel kell feltenni.... slacker a repoból tölt le és telepít, míg a funpkg már a nason lévő csomagot telepít.
- uwsiteloader-es repo frissítést megcsináltad már?
-slackerrel ne használd a -aA kapcsolót csak akkor ha biztos vagy benne, hogy egy csomag kerül telepítésre. Ellenkező esetben , amennyiben a repokban több találat is van (minidlna pont ilyen), mindegyiket felrakja, régit-újat. Tehát ha nem tudod mit csinálsz csak a slacker -a -t használd, és csillagozz, mégpedig a legfrissebet.
-
Tonyk
veterán
válasz
M_AND_Ms #13889 üzenetére
Külső meghajtót csak usb-n keresztül tudsz csatlakoztatni. Belülre kerülő hdd-t incializálni kell, ami annyit jelent, hogy formázni fogja és saját partíciókkal (2db) látja el. Kívülről (USB) megkajálja a népszerű partíciókat NTFS, EXT2, EXT3, EXT4, FAT32, ReiserFS, XFS
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Srácok, nézzetek már bele az /ffp/funpkg/cache/kylek könyvtárba és ha van valakinek akármilyen txz fájl benne, az töltse már fel valahová, hogy mentsük ami menthető!
-
Tonyk
veterán
Tanulva a kylek repo megsemmisüléséből, leszedtem a még működő repok jelenlegi tartalmát szőröstől-bőröstől. Ha van rá igény feltöltöm valahová egy (7z állományban). ~1.3GB ...
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
bull84ghia #13779 üzenetére
Akkor telepítsd fel az mdadm-et. Nem ismerem a Puppy-t és hogy mi a csomagkezelő benne, de biztosan megoldható. esetleg töltsd le a Linux Mintet akármilyen asztali környezettel (javaslom a XFCE-t ha csak erre kell) vagy egy mezítlábas Debiant és telepítsd fel rájuk a sudo apt install mdadm paranccsal. Ha kell mc is, akkor sudo apt install mc
Így van, sdxy helyére az kell írd ahol valójában van a partíció. A ~/valami pedig egy valami nevű könyvtárat jelöl a felhasználó home -jában : /home/<usernév>/valami a pontos elérési út, de oda csatolod ahová csak akarod. -
Tonyk
veterán
válasz
bull84ghia #13777 üzenetére
mdadm-mel csináld: link
-
Tonyk
veterán
Tisztázzunk egy két dolgot:
"a NAS-ról a letöltés" : Tehát te akarsz a munkahelyről letölteni a nasról (Otthon->Munkahely irányban). Mennyi az otthoni feltöltési sebességed? Ez lesz ugyanis a döntő.
A feltöltés elég lassú, kb. 700kB/s. Tehát Munkahely->Otthon az irány. Itt mekkora a feltöltési sebesség (Munkahely). Ha valóban 15-20MB/sec, akkor keresd meg a rendszergazdát és kérdezd meg,hogy van-e valami korlátozás és feloldja-e neked. Esetlegesen ennyire terhelt kifelé a hálózatotok.
Vagy marad az, hogy rosszul tudod az értékeket. -
Tonyk
veterán
válasz
tomi5244 #13709 üzenetére
Hova telepítetted a TM-et? (Namerthogy' rendszerint a transmission az FFP alá kerül...) Ott keresgélj! Ha megvan, ezt add meg a loggolás-nál. Vagy adj meg neki egy olyan útvonalat ami tuti létezik és tud is bele írni. pl. /i-data/md0/ffp/tmp . De ha nincs az ffp alatt tmp, akkor hozzd létre (és adj rá jogot).
-
Tonyk
veterán
Kicsit én is pontosítanék:
A settings.json bárminemű módosítása esetén célszerű leállítani a TM-et! Ellenkező esetben visszakerülhet a már beolvasott érték a fájlba. Hogy nálad miért maradt meg az rejtély, de rendszerint ez szokott lenni a "pedig már beállítottam" c. hiba forrása. -
Tonyk
veterán
válasz
Disque #13666 üzenetére
Az a baj ezzel a slacker -aA -val, hogy így meg viszont kiválasztja az összes illeszkedő csomagot.
Ha nem adsz meg verziószámot, csak a minidlna -ra szűrsz, akkor a slacker -a minidlna parancsot írjátok be, ellenkező esetben, ha nem figyelsz és van több találat is, lehet hogy feltelepít 2-3 különböző verziót is (-A az automatikus kiválasztás kapcsolója).Igaz így klikkelni kell egyet, mégpedig az elé amely csomagot telepíteni akarod.
-
Tonyk
veterán
Mit értesz fapadosság alatt? Beállításokat vagy a csillivilli felületet a tv-n?
A minidlna-nál nem sok minden van ami fapadosabb beállítás terén, a twonkynál meg nem sok minden, ami erőforrás igényesebb. Twonky képes napokon keresztül (nagy mennyiségű kép esetében) indexelni, méretezni a képeket, 100%-on tekerve a cpu-t és több gigányi helyet elpazarolva értelmetlen felbontásokra optimalizálással, a felhasználó meg a haját tépi, hogy mi a rák van a nassal.
Minidlna-t egyszer beállítod egy darab fájl segítségével, utána addig megy, míg agyon nem vered a nast. 10perc alatt leindexeli azt amin a twonky 15-20 órát pöcsöl. Kezelőfelülete nincs, csak egy statuslap és ennyi. A feladatát maradéktalanul ellátja, kicsi, gyors. -
Tonyk
veterán
Biztos úgy van. Nem értek hozzá.
- Ezzekkel a NAS funkciót is kiváltottad? (FTP szerver, webszerver, php+mysql, SAMBA, eselegesen vpn, stb.)
- "Bármilyen rendszer": pl fogyasztással hogy állnak ezek bármilyen rendszerek szemben a 10-15Wh-ás fogyasztással? (Kiírtam, hogy Wh, még mieltőtt erre érzékeny fórumtársunk nem tart fél órás kiselőadást, hogy hol a szakmaiasság...
- Mit értesz nas oldali mókolás alatt? Azt, hogy fel kell telepíteni és be kell állítani? Szerintem az "akármilyen" rendszerre is fel kell ezeket pakolászni és beállítani. -
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #13634 üzenetére
Meg szabad kérdezni, hogy miért ragaszkodsz a plex-hez? Ha csak filmet akarsz nézni, minidlna-nál véleményem szerint nincs jobb, erőforrás igénytelenebb alternatíva. Ha a csillivilli felület az érdekes (ami tetűű lassú is ezeken a nasokon), akkor ok.
Plex-et a fenti okok miatt nem használok. Egyszer felraktam, megnéztem, működött. Le is szedtem, mert felesleges sallangokra nincs szükségem. -
Tonyk
veterán
válasz
skidrowkill #13615 üzenetére
Mit szeretnél elérni? Admin felületet? Transmissiont? SSH-t?
-
-
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #13580 üzenetére
"Ha a függőségeket le tudnám külön szedni valahonnan, azokat is lehet funpkg -i-vel telepíteni?"
Persze!
Ezekről töltögethetsz:
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/ariek/ffp/0.7-arm-packages/
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/
http://www.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/
http://funplug.wolf-u.li/0.7/arm/packages/ -
Tonyk
veterán
válasz
Petike168 #13466 üzenetére
e-data alatt nincs olyan hogy sdb és belső kötet esetében sem így kell rá hivatkozni.
Külső kötet esetében /e-data/lemezazonosító, belső kötet esetében pedig /i-data/lemezazonosító vagy /i-data/mdx , ahol X= a lemez száma (0 vagy 1). 310 esetében ez csak md0 lehet, 320-as sorozatban md0 vagy md1. ezek után jöhet az elérési út.pl.:
media_dir=V,/i-data/e679a056/video/
vagy
media_dir=V,/i-data/md0/video/Vegyes tartalom esetében pl fotó és video .:
media_dir=PV,/i-data/e679a056/photo/
vagy
media_dir=PV,/i-data/md0/photo/A képeden látszik, hogy a belső kötet lemezazonosítója 7d22240d, tehát a te esetedben ez:
media_dir=V,/i-data/e679a056/video/
a külső köteted mountpointja az e-data alatt: 1ee66eff1338d76451340b0a2b896f13
media_dir=V,/e-data/1ee66eff1338d76451340b0a2b896f13/Downloads/
-
Tonyk
veterán
Ez attól függ honnét töltesz, nyilvános trackerről töltéshez nem árt a DHT, zárt trackerek esetében meg kifejezetten ajánlatos kikapcsolni. uTP bekapcsolható. Titkosításnál pedig célszerű az Engedélyezve-t választani, mert így tudsz olyanokkal is kapcsolatot létesíteni, akiknél a titkosítás megkövetelve van beállítva, de olyanokhoz is akiknél nincs.
-
Tonyk
veterán
Véletlen nem T-s vagy? A telekom napokban teszi át az ügyfeleket publikus ip-ről egy privát ip-kre. Ha ez megtörténik jön a szívás. Nézd meg milyen ip-t kapott a router. Ha nem publikus, akkor mehet egy levél a nat@telekom.hu -ra az MT azonosítóval és azzal, hogy tegyenek vissza publikus ip tartományba. Elméletileg ingyenesen visszaraknak.
Ha nem t-s vagy, akkor valamit nem jól állítottál be a portforwardnál... -
Tonyk
veterán
Nah, hogy lásd is amiről szó van:
9091-es port az adminisztrációs felület portja
21234 a "torrentekhez" tartozó portAhogy írják is előttem, két portot kell a routerben forwardolni:
Első szabály, hogy internet felől érkező 9091-es portot a nas privát címére a 9091-es portra. Így lesz távoli elérésed a Transmissionhoz: source: 0.0.0.0:9091 ; Destination: 192.168.1.142:9091
Második szabály, hogy tudj seedelni, azaz, hogy tudjanak hozzád kapcsolódni a peerek: source: 0.0.0.0:21234 ; Destination: 192.168.1.142:21234Ha nem akarod, hogy az TM admin felülete kívülről a standard porton legyen elérhető, úgy pl.:
source: 0.0.0.0:29583 ; Destination: 192.168.1.142:9091
Ez a külső 29583-as portot belülre küldi a nasra a 9091-es portra. TM-ben nem kell portot változtatni! Maradhat 9091-en, így belülről továbbra is a 9091-en éred el, csak kívülről kell a 29853-ra hivatkozni.
Így kívülről a webes admin felülethez, akár a transgui-val úgy férsz hozzá, hogy ddns-cím:29583. Pl.: http://sakab.no-ip.org:29583 vagy a transguiban pedig a kapcsolatot így állítod be:
-
Tonyk
veterán
{
"alt-speed-down": 2560,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 1920,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"cache-size-mb": 2,
"dht-enabled": false,
"download-dir": "LETÖLTÉSI HELY pl.: /i-data/md0/torrent/",
"download-queue-enabled": true,
"download-queue-size": 1,
"encryption": 1,
"idle-seeding-limit": 30,
"idle-seeding-limit-enabled": false,
"incomplete-dir": "/root/Downloads",
"incomplete-dir-enabled": false,
"lpd-enabled": true,
"message-level": 2,
"peer-congestion-algorithm": "",
"peer-id-ttl-hours": 6,
"peer-limit-global": 200,
"peer-limit-per-torrent": 50,
"peer-port": PORTSZÁM,
"peer-port-random-high": 65535,
"peer-port-random-low": 49152,
"peer-port-random-on-start": false,
"peer-socket-tos": "default",
"pex-enabled": true,
"port-forwarding-enabled": false,
"preallocation": 1,
"prefetch-enabled": 0,
"queue-stalled-enabled": true,
"queue-stalled-minutes": 30,
"ratio-limit": 1,
"ratio-limit-enabled": true,
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "JELSZÓ",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "USERNÉV",
"rpc-whitelist": "IP-TARTOMÁNY(OK (vesszővel elválasztva) AHONNÉT EL AKAROD ÉRNI pl: 192.168.0.* ",
"rpc-whitelist-enabled": true,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": true,
"seed-queue-size": 10,
"speed-limit-down": 100,
"speed-limit-down-enabled": false,
"speed-limit-up": 100,
"speed-limit-up-enabled": false,
"start-added-torrents": true,
"trash-original-torrent-files": false,
"umask": 0,
"upload-slots-per-torrent": 14,
"utp-enabled": true,
"watch-dir": "MEGFIGYELT KONYVTAR pl: /i-data/md0/torrent",
"watch-dir-enabled": true
}CSUPA NAGYBETŰVEL, amit módosítanod kell!
-
Tonyk
veterán
És próbáltad már a 192.168.1.142 után beírni a 9091-et? http://192.168.1.142:9091
Esetleg próbáltál már transgui-val hozzáférni? -
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #13448 üzenetére
Profile az ffp alatt van. Miért módosulna?
Crontabot meg azért mondtam, hogy onnan is megoldható egy időzített "szinkron". Az meg hol zavar, hogy ekkor vagy akkor lefut? Egy pillanat az egész, tuti hogy ott lesz, erőforrást "nem" igényel, mert 0.01s alatt lefut. Ha már az RC-khez nem férünk hozzá.
-
Tonyk
veterán
"Van szoftvere Raspbery Pi-re és NAS-ra telepíthető is"
Látom nem olvasod, amit írok... Az hogy nasra telepíthető, nem jelenti azt hogy erre a nasra felmegy.
De akkor úgy mondom, hogy nem fog felmenni Zyxelre.Valamint senki nem mondta, hogy oszd meg a saját géped. A kolléga VPN-ről beszélt és hálózatról, ami még mindig járható út, bár jóval több konfigurációt, jogosultságkezelést igényel, mint owncloud.
-
Tonyk
veterán
válasz
s7evcsenko #13432 üzenetére
Twonky alapból benne van azzal, vagy ffp alól pl. minidlna.
-
Tonyk
veterán
válasz
halisa #13425 üzenetére
Berakod az új hdd-t és incializálod a nassal. Kiveszed, és a régit visszarakod.
Az új, immár a nasban megformázott hdd-t rádugod a gépre. Bármilyen Linux cd-ről bootolsz és linux alól hálózaton felmásolod a régi tartalmát az újra.
Figyelj arra oda, hogy amilyen megosztásaid voltak, azokat hozd létre az új hdd-n is a nassal, mert hiába fogod csak a könyvtárakat másolgatni, attólaz még nem lesz megosztás és csak FFP alól fogod elérni. Ott már persze oda másolod ahová akarod. -
Tonyk
veterán
Kerestem volna, hogy hova teszi a twonky a sok szarját, de nem találtam meg már. FFP alatt rá kell keresni a jpg-eket tartalmazó könyvtárakra, mondjuk olyanokra ahol a jpg mérete kisebb mint pl 512KB.
Itt egy akkori friss élményem róla: 1 , 2Egyébként nekem meg tökmind1 ki, hogyan és mivel szívatja magát
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #13315 üzenetére
+ csinál a képekből mindenféle érdektelen méretben átméretezéseket. Úgy jártam vele - míg tanulatlan és ifjú voltam-, hogy 6GB-nyi képből a twonky csinált még vagy 6GB-nyi átméretezett képet vagy 6 féle méretben. Most, hogy rágondoltam a hideg is kirázott tőle.
" az FFP, a minidlna, beállítom a konfigot, a minidlna megcsinálja az adatbázist,"
Ebből az FFP felrakása nagyon erős jóindulattal is 5 perc. A minidlna szintén. Az adatbázis összeállítása nálam 80GB-nyi képpel és vagy 3TB filmmel kb 16perc. A friss nason a twonky 6GB képpel és pár videóval elszüttyögött olyan 2.5 - 3 órát. Utána meg takaríthattam a szemetét, merthogy az persze fenn hagyja a örökkévalóságnak, jól eldugva.
-
Tonyk
veterán
válasz
Tomifromspac #13298 üzenetére
Maradjunk abban , hogy nem.
-
Tonyk
veterán
válasz
Identified #13296 üzenetére
Az ffp nem széthekkelés, csak kitárulnak a lehetőségek és egy-két dolog könnyebbé válik.
szerk: És a stick-et felejtsd el. HDD-re telepítsd majd ha úgy gondolod, hogy felrakod.
-
Tonyk
veterán
válasz
Identified #13290 üzenetére
Ez abban az esetben igaz, ha az admin a tulajdonosa, a többinek pedig csak olvasási jogot adsz.
-
Tonyk
veterán
válasz
Identified #13288 üzenetére
Azt hogy az everyone csoport mindenkire vonatkozik és a jogoknál az erősebb kutya b@szik, azaz a tiltó jogok erősebbek, mint az engedélyező jogok.
-
Tonyk
veterán
válasz
Impair1980 #13282 üzenetére
A külső hálózatról ébresztés bizonytalan mint a kutya vacsorája.
Megfelelő port át van forwardolva (UDP 7 vagy 9)? Áramtalanítás után a 310-es ébresztése még belülről is kicsit trükkös, ha jól emlékszem 00:00:00:00:00:30 -as MAC címre kell küldeni. Kívülről célszerű lehet a FFF
F
F
F
F MAC címmel próbálkozni.
A nasnak fix-ip vagy static dhcp-s címe kell, hogy legyen, és a router ARP táblájában benne kell legyen a MAC. És nyilván kell egy jól működő ddns is.Egyébként nem értem ezt a kikapcsolgatási mániát. Nyilván ha hetekig nincs rá szükség, akkor ok, de kb 4-500 forintot lehet vele spórolni havonta egy kétlemezes nas esetében. Lehet többet ártasz vele mint spórolsz. Ha mindenképp az energiamegtakarítás a cél, a lemezek altatásával lehet még jelentéktelen összegeket spórolni.
-
Tonyk
veterán
válasz
Gabonetta #13278 üzenetére
Ezt miből szűrted le? pl.: Portforward nélkül torrent feltöltésed sincs
Én azt mondtam, hogy egy http -n lévő adminisztrációs oldalt én nem tennék ki a netre, de ezt mindenki maga dönti el. Ha mindenképpen ki akarja tenni valaki, akkor tegye el valami nagyszámú portra, hogy ne a def. 80-on lógjon, de ez csak a "Kenjük be sárral" c. történet. -
Tonyk
veterán
válasz
Identified #13275 üzenetére
Ahogy előttem is mondják : VPN, de ha ez nem is akkor legalább egy https, főleg akkor ha rendszeresen más, idegen helyekről, nyílt wifik, internetkávézó, stb próbálod elérni.
Ehhez ugye egy vpn szerver képes router kellene (a tplinked nem az szoftveresen) vagy a nas-ra telepítesz egy vpn szervert (openvpn).
Illetve, ha mindig egy adott külső ip-ről próbálod elérni (pl munkahely), akkor a routerben a portforward alatt beállítod, hogy csak az adott ip-ről lehessen hozzáférni a forwardolt porthoz. (szerk: de úgy látom, ilyet sem tud a tplink...) -
Tonyk
veterán
válasz
Identified #13271 üzenetére
Mivel voltál olyan figyelmetlen és kitetted a publikus ip-det a hozzászólásban, rögtön rá is próbáltam... Működik ez szépen.
Ne saját hálóról próbáld, hanem menj át a szomszédba és onnan
De ha így hagyod, ne csodálkozz, ha teli leszel bepróbálkozással mindenféle távoli, egzotikus országból.
-
Tonyk
veterán
válasz
Identified #13268 üzenetére
Te a 205-ös portot a port triggernél állítottad nem a port forwardnál (tplinknél, ha jól emlékszem virtual server alatt fut.)
A port trigger csak akkor enged befelé forgalmat, ha azt belülről igénylik is. Azaz ez nem lesz jó neked, Portforward kell.szerk, látom ott a virtual servers is, töröld a triggert!
Egyébként hagyd 80-ason a http portját a nasnak. A routerben csinálj egy olyat, hogy a külső, publikus 205-ös portot forwardolod a nas ipjére a 80-as portra. Kívülről továbbra is a http://identified.ddns.net:205-ön éred el. Az más tészta, hogy én nem raknám ki a nas managmentjét a netre így...
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #13263 üzenetére
Szóköz ne legyen az értékben! Tehát pl.: friendly_name=Home-Media-Server
De a fenti hibaüzenetben benne van : /ffp/etc/minidlna.conf: line 27: Media: command not found
Tehát nem tudott mit kezdeni a "Media" -val ( Home Media Server )Második sorban is át kéne írnom a user=minidlna -t user=Home Media Server -re?
NEM!
-
Tonyk
veterán
logot csak a putty ablakba írja ki
Ez nem igaz, mert készül folyamatosan log...
Nézz bele a /ffp/etc/minidlna.conf-ba, hogy hova van beállítva.
Általában az /ffp/var/minidlna alá vagy a /ffp/tmp alá valahová kerül a log, de a minidlna.conf-ban keress rá a log_dir= bejegyzésre, ott lesz ami kell.
A kérdés, hogy mire volt állítva a logolás. Ezt a log_level= alatt találod funkciókra lebontva. -
Tonyk
veterán
válasz
Identified #13255 üzenetére
Startert utiliy cd-t ki sem szabadna bontani. Semmihez sem kell, se a cd, se a rajta lévő program.
-
Tonyk
veterán
válasz
Identified #13250 üzenetére
TP-LINK
még jobb...
Beállításokat töröltetted? Mi az angol hibaüzenet?
-
Tonyk
veterán
válasz
Identified #13248 üzenetére
"hogy nincs benne a kiválasztható providerek közt a no-ip, az lehet a gond?"
Ebből a szempontból így a routernek ehhez semmi köze.
D-link router? -> https://www.dlinkddns.com/signin/
-
Tonyk
veterán
válasz
Identified #13246 üzenetére
Akkor szedd le a csomagot úgy, hogy ne tartsa meg a beállításokat és tedd fel újra. Eddig még nem nagyon volt olyan, akinek ne ment volna.
Egyébként meg célszerűbb lenne a routerben beállítani ezt (már ha támogatja).szerk:
Biztos, hogy a userneved az email címed?? (szerintem nem!) + nézd már meg az eredeti angol hibaüzit (execution error?), mert ezek a magyar fordítások néha elég félrevezetők.
-
Tonyk
veterán
-
Tonyk
veterán
Használja a régit (én újraépítettem, mert nem voltam otthon, így nem zavart az a 10-20 perc), csak az /ffp/etc/minidlna.conf-ot elmenti egy másik állományba és lecseréli az jelenlegi konfigurációs fájlt egy tök szűzre, teljesen def. beállításokkal.
Megoldás: leállítod a szolgáltatást, megkeresed az /ffp/etc/minidlna.conf.<dátum> nevű fájlt és visszanevezed minidlna.conf-ra. (az újat előtte persze biztos, ami biztos minidlna.conf.old-ra). Elindítod a szolgáltatást. -
Tonyk
veterán
Tegnap már beírtam a 325-ös topicjába, így beszúrom ide is, hogy slackerrel elérhető az új 1.1.5-ös minidlna!
changelog -
Tonyk
veterán
válasz
z123456789 #13220 üzenetére
Igen, azt ami a TM-ben van beállítva. (Felesleges volt kitakarni a TM portját és a lan-os címet... azzal csak akkor tudna bárki is bármit kezdeni, ha tudná az ip címed)
-
Tonyk
veterán
válasz
z123456789 #13218 üzenetére
"Kivettem. Így már nincs szükségem a routeren belül port forwardot beállítani erre igaz? Csak mert akkor ott is kitörlöm azt a sort."
De, kell a routerben az a sor! szerk: a megfelelő (TM-ben beállított) portra
-
Tonyk
veterán
válasz
zambozoli #13152 üzenetére
Minidlna log mérete beállításól függ. A mi nálad van az a minimálisnál is kevesebb, gond esetén nem lehet belőle semmit kideríteni.
Úgy gondolom a kolléga esetében a 1.7GB-os méret az vagy valami fájlrendszer hiba lehetett, vagy debug módra volt állítva a loggolás.(#13176) v!ct0y
Akkor tedd fel a csomagok közül az Tranmsission-t, és használd azt ezzel a GUI-val.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- MacBook Pro 14' CTO M1 Pro/16GB/1TB - irányár
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest