- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
no more
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #112 üzenetére
Amúgy nem értem, mi baja az S7 előlapi kamerájával. Selfie-ben is top az S7.
-
válasz
johnyblaze #109 üzenetére
Ha telefonos kamera összehasonlításról van szó, akkor általában az elsődleges kamerára gondol a legtöbb ember, gondolom a több éves reged alatt csak észrevetted...
-
mate9312
csendes tag
Kissebb-nagyobb félreértések vannak itt azért. 1 képkocka 1mb???? 1 perc 64gb?? mivan?
Jelenleg S7-em fHD-ban 24mbit/s felvételt készít.. ami másodpercenként 24/8=3MEGABÁJT. Ezt még el kell osztani 30-al (FPS), így jön ki, hogy 1 képkocka 102KILOBÁJT!
Nyilván jobban fogja tömöríteni a másodpercenként 1000 képkockát, főleg ha HD-ban lesz.. Jelenleg HD-ban 240FPS-el 60mbit/s adatfolyammal videózok, ha még 3x-ra is növelnék, akkor is "csak" 180mbit/s ami 22,5MEGABÁJT (!) másodpercenként. Magyarul 1 képkocka lenne 23kb, 1 perc videó lassítottban pedig ~1,3Gb. Nem kevés, de valamit valamiért, nem?!
-
Burt1793
veterán
válasz
johnyblaze #105 üzenetére
Miért van mindkettőből egy neked, ha még a különbség szót se sikerül helyesen leírni?
S7 előlapi kamerájának túl nagy fókusztávot állítottak be, így kb. 1 méterről éles a szelfi.
-
no more
veterán
válasz
johnyblaze #105 üzenetére
Most komolyan a szelfi kamerákat hasonlítjuk össze egy szakmai oldalon?
-
johnyblaze
aktív tag
keresésben? nekem mindkettő van s7 edge ip7 a külömbség szemmel tapintható!
galaxy s7 edge előlapi kamerája homályos,maga a lencse torzít ha a telefon széle felé kerül valami elnyújtja .azt hinné az ember hogy csak az edge szélei miatt van,de nem. az ott van a képen rendesen.úgy marad elnyújtva...vicc
iphone 7 tű éles,90% ig színhű képet csinál
google keresés......
ez jó
rakd őket egymás mellé -
Tibee86
nagyúr
Nincs vita mivel tény, hogy az iPhone 6 szebb képeket lő mint a 2 generációval újabb 7-es.
Csak nem jött össze a kollégának az ide vágó link.
Mert a linkelgetés ebből indult nem pedig abból, hogy melyik csúcstelefon kamerája jelenleg a legjobb. Szerintem senki nem állította, hogy az iPhone-é lenne az. -
no more
veterán
Nem is mondtam, hogy rossz képeket/videókat lőnek. A topban vannak, lesznek is mindig az iPhone-ok (ez sok embernek nem tetszik, de így van) minden téren, de tavaly voltak bőven jobbak, főleg kamerában. A hetes néhol a 6-os szériát is alulmúlja. Tibcsikét zavarta ez a kijelentés, mert a szent almát istenkáromoltam előtte.
-
Tibee86
nagyúr
Aha. Tehát a fényképezésről volt szó, erre belinkelsz egy olyan yt videót ahol a videózást hasonlítják a 6S és a 7 között, nem pedig a 6 és a 7 között amivel példálóztál...
Fura, de nekem a google keresés nem igazán dobta ki ezt a videót, de annál több fotós összehasonlítást igen a 6s és a 7 között. Pl.: [link]. A kedvedért direkt olyat kerestem, ahol az S7 is benne van. Na most én itt azért igencsak jobbnak látom a 7 képeit a 6S-sénél, de nyilván a sima 6 jobb képeket lő. -
no more
veterán
válasz
johnyblaze #84 üzenetére
Az iPhone 7 semelyik csúcstelefonnál nem lő jobb képet, sőt, határozottan rosszabb minőséget produkál, néhol még a hatosnál is.
-
*RLaci*
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #88 üzenetére
Inkább úgy mondanám,hogy a Pixel tudta legjobban megközelíteni az S7-et.Hol egyik,hol másik lő jobbat.Estiben meg még mindig a Samu a nyerő.
-
-
*RLaci*
addikt
válasz
johnyblaze #84 üzenetére
Én meg ezen
-
johnyblaze
aktív tag
válasz
Dr. 444Hertz #85 üzenetére
oké
-
válasz
johnyblaze #84 üzenetére
Az nem lő jobb képet.
(Max hasonló minőségűt) -
-
no more
veterán
válasz
johnyblaze #81 üzenetére
Miért, tudsz telefont mondani, ami szebb képet lő, egy S6-nál, S7-nél a Pixelen kívül?
-
aprokaroka87
nagyúr
"Hevc segítségével végre eltünne az értelmetlen nagy fájlméret pl 4k felbontás mellett."
Háát a 6.2 hevc profil max 800 mbit/sec et enged
-
-
Burt1793
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #76 üzenetére
De sok készüléket adnak el, így nem egyediek. Remélhetőleg így értette a kolléga.
-
-
emre33
addikt
-
Keem1
veterán
"HEVC egy tömörítési forma"
Nyugi, tudom
A fényképezőgépemmel 100 Mbites HEVC videót veszek fel, ha videózok."semmi köze a szenzormérethez"
Óóó, dehogy nem! Egy jobb tömörítési formátum jobb forrásanyagot követel. De a légypiszoknyi mobilos érzékelők köszönőviszonyban sincsenek vele. Előbb még a minőségen kéne gyúrni, aztán lehet egy jobb tömörítéssel tálalni. A mobilos videók egyelőre nem feszegetik a H.264 határait sem, hol van a H.265 (HEVC) határaitól...Sok véleménnyel ellentétben a képminőséget nem megapixelben és nem is alapvetően a tömörítési eljárásban mérik (azok járulékos paraméterek), hanem elsődlegesen az előállító képérzékelő-lencserendszer paramétereiben. Ezért jöttem a nagyobb szenzormérettel, mert elsődlegesen nagyobb minőségi ugrást az hozna.
-
Bar1
aktív tag
válasz
RaveForce #69 üzenetére
Értem, tehát aki kritizál, az csak fikázós lehet... Inkább arról van szó, hogy megszoktad és már nem tűnik fel annyira - vagy csak bebeszéled magadnak, hogy nincsenek ilyenek zavaró jelenségek
Próbáltam másét és sokszor próbálgattam már áruházakban is - az igaz, hogy fényviszonyoktól is függ, milyen fokban zavaró, engem alapvetően zavart.
Egy dologban viszont ez az előnyére változik: weboldalak olvasásakor néha olyan érzése van az embernek, mintha egy színes, minőségi papírra nyomott magazint olvasna, aminek a belső hajlatán megcsillan a fény. -
Bar1
aktív tag
S8: Nekem sem tetszik az Edge-kijelző a gyakorlatban, mert első ránézésre valóban ütős, de utána már zavaró, ahogy torzítja a képet (fényképeknél még inkább) ill. mind a két kijelzőszélnél tükröződik a fény az élhajlítás miatt. Meghagyhatta volna a Samsung a választás lehetőségét, ahogy eddig.
Nekem ezek katódsugárcsöves Orion tv-utánérzetű lekerekített kijelzőélek sem tetszenek, bár a Samsungnál az Edge-kijelző miatt kevésbé zavaró, mint a G6-on.
Ez a szuperlassítás viszont nagyon tetszik, ritkán használnám, de ha igen, akkor nagyon látványos a végeredmény.HTC 11: én is arra várok, de mivel azt már hivatalosan is bejelenteték, hogy a One sorozatot nem fogják folytatni, nagyon valószínű, hogy a 2 éves kísérletezés eredményeként létrejött, az U-sorozatban debütált üveg lesz a zászlóshajó fő anyaga is- sajnos. Rebesgetik az Edge kijelző átvételét is.
A mélykék színű üvegház egyébként gyönyörű a képek, videók, eddigi beszámolók alapján - addig amíg valaki kézbe nem veszi, a fém hűvös, elegáns tapintása helyett kapunk egy pillanatok alatt zsírosodó, furcsa tapintású eszközt.A legideálisabb a 10-es továbbvitele lett volna: oldalt kisebb kávával, lefelé és felfelé jóval több képernyővel (ld. G6), világos ezüst unibody fém koromfekete üveg előlappal, az ujjlenyomatolvasó kukázásával, mert az csak a helyet foglalja és elől-hátul is csak rondább lesz tőle a telefon.
Így, ha valóban üveg lesz az új zászlóshajó, akkor az M9-emet lehet, hogy kénytelen leszek egy USÁ-ból importált ezüst-fekete 10-esre cserélni, ami nem egy nagy üzlet: 35% rájön az eredeti árra áz ÁFA, vám, szállítás miatt, Európában nem érvényes rá a garancia és nincs mellé füles sem... -
Romvr
őstag
Hát nem tudom... Nemrég vettem Galaxy S7 Edge-t és a kamerájával nagyon meg vagyok elégedve. Viszonylag rossz fénykörülmények között is élvezhető fotókat csinál. Szerintem ezen a téren max a felbontást és az optikai zoom-ot tudnák fejleszteni. Esetleg a dupla kamerás nagylátószög/normál rendszert mint a G5-ben.
Az 1000FPS lassítás nem hoz lázba. A sima 720p@240FPS-st csak brahiból néztem meg 1-2 alkalommal. Jópofa de szökőévezte egyszer fogom használni max. Persze aki gyakran vesz fel sport eseményeket, vagy valami hasonló annak akár még jól is jöhet...
Amit még el tudnék képzelni hogy jól jöhet az a hőkamera (CAT s60), esetleg infra/éjjellátó ami 0 fény mellett is képes lenne rögzíteni. Infrásra még szerintem nem is volt példa telefonok között de kétlem hogy nagyon nehéz lenne egy-két nagy kapacitású Infra LED-et betenni a villanó mellé. Nem kell több száz méter látótávolság de ha 5-10 métert képes átlátni az jól jönne nekem... persze ha esete akarsz fotózni/videózni arra ott a vaku...
Az íriszolvasó üdvözlendő dolog... azt még télen kesztyűben is lehet használni az ujjlenyomat helyett. Persze csak ha szemüvegbe és gyorsan felismer.
-
Pjotr
senior tag
A nagyobb szenzor nagyobb lencséket kér és az ugye jelentősen növeli az egész felépítés kiterjedését. Ezért nem csinálják. Gondolj csak bele, az iPhone kiálló kamerája mekkora lázadást váltott ki... A felbontást meg azért növelik, mert a durva kepjavitas/zajszures után több részlet marad. Figyeld meg, nemsoká a dupla kamerás rendszerek felbontása is megnő. Példa a P10, ami 12/20 mpix. A kirin 950 meg csak 26 mpix kamerát bírt, a kirin 960 már 32. Jövőre talán 40 mpix és akkor mehet a dual 20/20-as kamera bele.
-
dementor
senior tag
S7-ben is nagyon komolyak a kamera képességek, de az utód még rátesz egy-két lapáttal.
-
-
-
no more
veterán
Jah, tiszta gáz, hogy végre egyediek lesznek a Samsung telefonok.
(#4) RaveForce: Hát az S6 óta nagyon ott van a Samu, nem véletlenül kapják az S-ek minden évben az Év Telefonja díjat. Ez várható lesz az S8 esetében is. Reméljük, hogy a HTC is összehoz végre egy régi stílusú készüléket. Unibody fémház, sztereó hangszóró, durva akksi, gyönyörű SLCD kijelző és persze, a szétoptimalizált Sense felület... Az U Ultra egy szégyen, egy szánalom.
-
Dani_kp
addikt
Kár, hogy csak edge kijelzővel jön.
-
Hobbbyt
őstag
Pont ezt akartam írni, hogy sokan itt elfelejtették, hogy videóról van szó nem pedig képről.
Egy átlagos 90 perces 15 gigás MKV filmben 1 képkockára kb 0.11mb jut. Ha a tömörítési hatékonyságot vagy minőséget ~50%-al rontjuk ami nem földöntúli akkor is csak 0.2mb lesz egy képkocka.
Így máris csak 1.2gb 1 perc.. ami abszolút vállalható lenne. De amúgy kizárt dolog, hogy 1080p-ben tudjon 1000Fps-t. Én a 720p-nek is nagyon örülnék 1000fps mellett.. (de még ezt sem tartom valószínűleg.. inkább csak ilyen 960*540 lesz ebből szerintem, talán így jut majd elég fény 1 pixelcsoportra ahhoz, hogy értékelhető legyen ) -
Forest48
aktív tag
De a videónál ne jpeg képek méretével számolj. Meg már ott a h.265 is. A bitrátától nagyban függ, hogy mekkora lesz a végeredmény.
Egyébként majd jön a sok hülye h ez minek, meg mekkora ökörség, de a +dram legnagyobb haszna fotózáskor és (sima) videózáskor is előjön. Sokkal kisebb lesz a kiolvasás miatti elcsúszás, ami telefonoknál elég jelentős. -
Burt1793
veterán
válasz
Juhaszatti #51 üzenetére
Én se szoktam, de az s7 topikban panaszkodtak, hogy közeli képeknél nincs fókusz a szelfin, de mindjárt kipróbálom. Én se használom.
Szerk.: kipróbáltam, nem fókuszál semmit a gyári app-ban az előlapi. Rakj közelre lapot szöveggel, homályos. -
Burt1793
veterán
válasz
Juhaszatti #47 üzenetére
Rosszul.
-
Matada2.3
veterán
Na, akkor mégis lesz nagy durranás, és nem is akármilyen, egyre jobban tetszik nekem ez a Galaxy széria. Az S7 óta nem tudok rá rosszat mondani.
-
slimshady
senior tag
Azt hiszem csak kivanni kellett a kameraval kapcsolatos pletykat.
Nem orulok, ha csak 12 MP marad, az S5 16 MP-el sokkal tisztabb kepeket lott nappal. Viszont oromteli, ha az elolapi vegre AF-es lesz.
-
Dare2Live
félisten
válasz
#06658560 #42 üzenetére
Neked nem megy a matek.
1MB *1000 az még mindig 1000MB.Nem, nem azt írtam, hogy 1MB*1000 az 1GB ami tényleg helytelen lett volna.
Ráadásul, ha kötekedni/trollkodni akarsz akkor használj mértékegységet vagy/és magyarázatot mert különben aki kötekedni/trollkodni akar bele fog kötni.
-
törölt tag
válasz
Dr. 444Hertz #41 üzenetére
Asszem megbicsaklott nálad a matek.
-
-
Nekem elég az 1080p@60fps is.
-
hemaka
nagyúr
Én még videózni se szoktam, max fotózni telóval, de biztos van aki ezzel szórakozik.
-
-
Dare2Live
félisten
Na ez az egyik legnagyobb baj. S5óta nincs ilyan, hogy viszek magammal, caseben egy tartalékaksit, csere oszt kész. max a külső aksit vehetem elő, ami viszony rémítően kényelmetlen. No és amit írsz. Ha tönkremegy és 2-3évnél nem szoktak többet bírni akkor megentcsak nem kivesz, berak.
-
Dare2Live
félisten
-
válasz
Dare2Live #15 üzenetére
Szerintem ez az 1000 fps nagyon fontos dolog, és pont nem a lassított felvételek miatt. A Nokia Pureview óta az összes innovatív kamerás fejlesztés a computational photography irányába tart. A pontos és gyors autofókusz, focus tracking, refocus (több képsíkra élesíthető a kép), HDR+, digitális / elektronikus képstabilizásás mind-mind úgy működnek, hogy a képkészítés pillanatát megelőző képkockák sorozatából számolnak (sokat). Minél több frame áll rendelkezésre, annál jobb az eredmény, de annál nagyobb a késleltetés is. Az új szenzorral még 50 frame is csak 5 századmásodperc késleltetést jelent, és ennyi képből azért rengeteg dolgot ki lehet hozni... szerintem most fognak csak bedurvulni a mobilos kamerák, lesz itt jó minőségű szoftveres tilt/shift/refocus-tól bullet-time videókig minden, persze ehhez a CPU oldalnak is erősödnie kell még. Mondjuk Note 8 ugyanez két kamerával?
-
Spirit
őstag
Ha nem trükközik az 1000fps-nél, akkor jó esetben is max 1/1000-es záridővel kell dolgoznia. Próbáljatok meg, akár egy DSLR-el 1/1000-es záridővel fotózni vaku nélkül, beltéren. A körömpiszoknyi lencsén bejutó 2 kósza foton egy képkockára nem lesz egy kicsit kevés?
-
Dare2Live
félisten
-
Dare2Live
félisten
válasz
Viktor0610 #16 üzenetére
Komolyan írtam.
Vhol az igény teremti meg a terméket. Márpedig részemről (is) igény lenne arra, hogy a mobilom tudjon 24/50/85mmt. És sokkal nagyobb igényem van erre mindhog csak "300fpst" tud és nem 1000fpst. Ez kéne ahogy, hogy a mobil tényleg kiváltsa a point&shot kategóriát. Amíg ez nincs addig nem.
-
leslien
nagyúr
válasz
Viktor0610 #8 üzenetére
most is megoldották S7E -ben , szinte hűti a kezemet a melegben...
-
-
motown5l
senior tag
Minnel tobbszor latom a keszuleket,annal jobban abranulok ki belole.S7 edge van nekem.elotte note 4 volt.Sokkal jobban szerettem a note 4 et mint a mostani s7 edge-t.A forma ,az akku cserelhetoseg hianyossaga,mind negativum az uj telefonokban.Tegnap volt a kezembe egy OnePlus 3T. Nagyon jo kis kedzulek.Banom hogy nem azt vettem meg.
-
meci77
tag
Igen, ezek érdekes kérdések.
Dare2Live: A fotózásnak sincs "semmi értelme" ebből a szemszögből. Értelme lenne, a kérdés hogy mire és mennyire lesz használható. Én személy szerint nagyon várom, imádom a lassított felvételes videókat, viszont ha "csak" arra lesz jó, hogy nem lesznek elmosódott képek, én már akkor is elégedett leszek.
-
fene_vad
senior tag
Retinascanner =/= Íriszazonosító
Sokadszorra is keveritek, még úgy is hogy a forrásban egy büdös szó sincs semmiféle retináról.
Tessék szakújságírni. -
-
-
válasz
Viktor0610 #8 üzenetére
Az a probléma már (a csúcskategóriában) rég nem aktuális.
-
-
Remélem, az ilyen komoly számításigényű kameraképesség mellé meglesz a megfelelő hűtés is.
Nem igazán jön ki jól, ha a Sony után itt is feltűnik a melegedés miatt leálló videófelvétel... -
Egon
nagyúr
OK, és hány (tized)másodpercnyi felvételre lesz elég a belső memória (64GB)?
Viccen kívül: ha egy képkockára 1 MB-ot számolok (ami elég karcsú, 1080p-s felbontással), akkor 1 mp=1GB. Magyarán egy perces felvétellel meg lehet tölteni egy 64 gigás SD-t. Az is kérdéses számomra, hogy ehhez milyen írássebességű kártya kell: 1 GB/sec-cel kellene tudni írni a tárhelyre... -
blagolf
senior tag
Nem ez az egyetlen telefon ami ilyen kamerával jön.
-
RaveForce
veterán
Elnezve a tobbiek muzsikajat iden is mindent fog vinni ez a telefon, de azert bizakodva varom a htc csucsat...
-
blt.62
őstag
Nem tudom hová fejlődhet még? Az elődök kamerái is csúcsminőségűek.
-
meci77
tag
Az az 1000 FPS azért nem akármi! Kíváncsi leszek a tesztekre, hogy milyen is lesz ez!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OLED monitor topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest