- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Overfiend #111 üzenetére
Még jó, hogy leírtam pár hsz.-szel ezelőtt miért fut lassabban:
a PhisX CPU-n fut támogatott VGA híján ATI VGA-s rendszeren, ott is 1 magon (1 szálon) így lassabban fut.De leírom érthetőbben:
PhisX-et használ az NFS Shift a fizikai modellezésre. ATI-s rendszerre is kell PhisX sw különben el sem indul. Mivel ez a PhisX sw nem fut el ATI VGA-n támogatottság híján DE szükség van a játéknak a fizikai számításokra PhisX-re ezért CPU-n fut le a kód, de csak 1 szálon. Így lassabban fut ATI-s rendszren, mert leterheli a CPU-t is fölöslegesen.
Érthető már?@VaniliásRönk: Nem tudom nálad hol a bib de sejtem. (driver) Nálam mind2 1,5-2 perc alatt boot-ol de Vista SP2 már fél lve fentvan telepakolva programokkal, W7 meg alig.
Szerintem a notebook gyártójának hanyagsága miatt van ez magyarán Vista driverek szarul, még W7 driverek a nagy hype miatt jobban vannak megírva. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
VaniliásRönk #109 üzenetére
Igen gyengébb vason van különbség, de egy középkategóriás vagy csúcsgépen nem sok. Nekem már nem mondható csúcsnak a gépem (C2D E4500, HD4850 512MB, 4GB DD2), de ugyanolyan gyorsan hasít rajta a W7 mint a Vista SP2, régebbi vagy nettop gépre persze jobb a W7, de az engem nem érint.
DX11 meg már van Vistára is mióta kijött a 2009 aug. DirectX SDK
Egyébként van sok tipp és leírás, hogyan lehet gyorsítani Vistan pár perc alatt, fölös dolgok kikapcsolásával. (Superfetch, automatikus töredezettség mentesítés stb.)
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
#06658560 #61 üzenetére
FosX miatt szív minden ATI-s, és igen a PhisX CPU-n fut támogatott VGA híján ATI VGA-s rendszeren, ott is 1 magon (1 szálon) így lassabban fut. Ez elég bizonyíték nyisd ki a szemed! De ugyanez a helyzet Batman új játékával de Mirror's Edge is direkt lassabban fut(ott) ATI VGA-n bár ott nem volt feltűnő mivel bőven 60 fps felett volt az UE 3 engine miatt, zászlók hiánya meg k-ra nem érdekelt.
@gandrus: Igen NFS PS-nél kellett az nfs.exe-t 1234.exe-re vagy akármi .exe-re átnevezni.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
antikomcsi #37 üzenetére
Aha persze. Tesszalátorok, és egyéb újításokról biztos nem hallottál. Felépítésben is változott a GPU, shader-eken is módosítottak. Az meg hogy egy jó alapra építkeztek ésszerű és egyértelmű dolog. Vagy kukáztákvolna és kezdték volna az elejéről? Elég nagy fejlődés, hogy ekkora magnagyságból kihoztak ennyit, már önmagában is fejlődés.
Félreértés ne essék én is feleslegesnek tartom mind a Win 7 (Vista SP2-nél nem sokkal jobb, kijöhetett volna szimpla Service Pack 3-ként is) mind a DX11 erőltetését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gitáros topic
- Diablo IV
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- sziku69: Szólánc.
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest