- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Felkészült a Redmi 15C
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Ha valaki Kernel-t akar váltani, megoldható az is az MX csomagtelepítővel:
atiX: Kevés javítást tartalmazó fél-nyers (fél kernel-vanilla)
Debian: több javítást tartalmazó kernel.
Liquorix: Alacsony késleltetésű kernel, sid Debiat "rt" (realtime)
Mondjuk nem sok haszna van a frissebb Mesa, firmware-linux csomagokkal nélkül. -
zoltanz
nagyúr
Ez a GTK Scaling jó dolog lenne, de csak nagy léptékbe lehet állítani , dupla/tripla . XRandr scaling-tól sajnos elmosott lesz a kép.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ubyegon2 #119 üzenetére
Még te tanítottad nekem, de íme:
sudo blkid
Megnézem a partíció UUID-jét amit be akarokrakni auto csatoláshoz.
Mondjuk ezt írja rá:UUID="368C274E8C270847"
A számbetű kódot beleszerkesztem
/etc/fstab -ba két helyre:
UUID=368C274E8C270847 /media/username/368C274E8C270847 ntfs noatime,nosuid,nodev,nofail 0 0
Megcsináltam, hogy rendesen,gyorsabban görgessen az egér e szerint.
[link]
Az a gondom, ha betölt egy lapot bármilyen kicsit scroll-ozok leugrik a lap aljára, azután már jól megy. Köszi! -
zoltanz
nagyúr
Én felraktam, minden működik egyenlőre jól. A Debian 10 (buster) nálam nem jól ismerte fel a monitort (a 9-essel még működött) valami 700/420 -ban indult, de ezzel megy rendesen.
Nálam van systemd fent alapból, és ha telepítek pl fut is írja. -
zoltanz
nagyúr
"Nézd meg anno is mit hepajoztak az XP userek a támogatás megszűntekor, meg most is mennyi ember vergődik, hogy pont ma szűnt meg a Win7"
Igen, annyiban más, mire XP elavult lett az MS előállt valami normálisabb OS-szel addigra, a Win7-tel. Ma ilyen nincs nem is lesz Win7 után. Én is problémamentesen használom első számú rendszerként a Linux-ot 4. éve. Mondjuk én mindig is tanultam, foglalkoztam Linux-okkal, Bsd-kel.
Ha nem lenne iPhone csak retrozni, játszani indítanám a Wint. Sajnos ennek a legjobb a terméktámogatása. Valamint kompakt méretben nincs nagyon más. -
zoltanz
nagyúr
Igen, jól feladták a hovatartozásukat az XFCE-nél.
"Maradnak a neked tetsző pálcikaWM-ek, ha lightosat akar valaki."Kérdés, hol húzzuk meg a határt, LXQT sem használ sok Ramot, és nem lassú. (még) Én használok lightosabbakat is, csak, hogy a népszerűbbek közül hozzak példát, IceWM-et, vagy Openbox-ot.
-
zoltanz
nagyúr
Igen a webkit-ben is előfordulnak biztonsági hibák.
Üdítő színfolt, jön napok múlva a stabil Edge böngésző a Microsoft-tól is Linux-ra.
Sajna ez is webkit alapú egyébként (Mondjuk Windows-ról váltóknak biztos előnyös, könnyebbség váltáskor az első időkben)
Ki akarom próbálni majd az MX-Linux-ot, évek óta elég népszerű kis distro. Ahogy időm engedi. Én amúgy is még Debian 9 használok, (régebbi hardverekkel), úgyhogy hasonló vonalat visz.
-
zoltanz
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Linux kezdőknek
- MIUI / HyperOS topik
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest