Hirdetés
- Megtörte a csendet a Samsung One UI 7 ügyben
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
fcnato
csendes tag
válasz
Viktor0610 #92 üzenetére
Spemall-t nem ismerem sajnos... ott mi a helyzet áfa+vám dologgal? irtak valami olyasmit, hogy van valami magyar raktár és oda szállítják, majd onnan ki :/ kiv. leszek rá, remélem május 14 előtt feladják, lévén hogy nem a presale hanem a buy now gomb volt aktív gearbesten a terméknél (kínai WH-val :/) ill. remélem nem küldenek indiai verziót b20 nélkül...
Szerk.: most látom kínaira május 3-6 van írva (vagyis volt amíg lehetett kapni)
-
-
fcnato
csendes tag
Hat sracok en megrendeltem gearbesten a global verziot, kivancsi leszek ra, meg arra is, hogy mikirra er idr :/ tegnapelottig volt china wh-ban 230$+ eu express (afa+vam mentes) + biztositas az egesz egyben 245$ olyan 63at vont a bank (4/64 ) ma mar csak hk wh-bol elerhet (270$) es may 14 vallalt feladassal...
-
szasanyi
félisten
válasz
szabi__memo #88 üzenetére
Mihez képest és kinek jó? Én úgy döntöttem nem várok tovább, és rendeltem Redmi 5 Plus-t, mert ennek az elérhetősége és ára is nagyon kérdőjeles. És jól tettem, mert hiába jobb 80k+ áron nincs mit megfontolnom.
-
szasanyi
félisten
Nincs vkinek pontosított infója a hazai elérhetőségről?
-
válasz
szabi__memo #81 üzenetére
Indiában indul Note 5 Pro néven.
Nem Kínaban.
Mivel India és Kína is elég nagy , így feltehetőleg eltérő piaci igények miatt megéri bemutatni eltérő készülékeket.
Ez van, ha viccnek tartod sem változtatnak rajta. Venni sem lesz kötelező
Nem Indiában élsz, és gondolom nem Kínában.
Na én se
Rawulf igen.
-
Melafoto
senior tag
Nem értem, miért.....
"Az indiai Redmi Note 5 Pro 12 megapixeles + 5 megapixeles kettős főkamerával, és 20 megapixeles elülső (szelfi) kamerával, valamint LED villanóval szerelt. A TENAA listája szerint a kínai variáns eltérő szenzorokkal érkezhet. Az előlapi kamera felbontása 13 megapixelesre csökken, hátul pedig marad a 12 MP+ 8 MP-es egység. A szenzor típusa azonban változhat."
-
szabi__memo
nagyúr
Kínában is elindult a Note 5 pro Note 5 néven. Komolytalan amit művelnek
-
válasz
szabi__memo #79 üzenetére
Kínai árak ... Nem Európa de ne itt off....
-
puazoltan
csendes tag
RN3Pro-t váltanék ilyenre. Nekem is fura volt a kamera pozíciója, de az nem annyira, mint a tény, hogy kilóg az egész a telefonból. Na de mindegy, nekem nem sikerült jobb (vagy hasonlóan jó), árkategóriában egyező ár-érték arányú telefont találni.
Az nfc hiánya nem lesz akkora hiány, mert a mostani készülékemben sincs benne, de a type-c és a fast charge azért jó lenne, cserébe biztos lennénk páran, akik fizetnének +20ezer forintot.
-
Andras828
tag
Minden fantasztikus, de taszítónak tartom a kameraelhelyezést. Pedig még jobban bejön mint az A1. És azzal szemezgetek, a Oneplus Onem megérett a cserére.
-
kelly416
veterán
A Xiaominál talán most a csúcsok csúcsa a Mi Mix 2 (meg a Mi Mix 2s, ha majd errefelé is eljut), meg várjuk a Mi7-et (bár azokba meg pont nem tett idáig B20-at a gyártó), de ezek versenyezhetnek is a Samu, Lg és többiek csúcs telefonjaival, csak éppen árban maradnak le. De jellemzően nem azokat hasonlítják össze, hanem sokszor a Redmi szériát teszik össze a Galaxy S (aktuális, vagy aktuális-1) szériával, ami sok embernek a tudatlanságát is mutatja.
Az egyetlen, amit nagyon sajnálok a Redmi szériában, hogy nem igazán jók a fényképek, amik azokkal készültek, pedig a szenzorok szerintem tudnának többet. De ennyi baj legyen. Egyetlen készülék tekintetében zavart a nem tanítható infra, de már azzal is megbékéltem. -
darkmann
őstag
válasz
szabi__memo #72 üzenetére
A terméktámogatásra: a legújabb MIUI 9 felületet az 4 évvel ezelőtt bemutatott Redmi 1S is megkapta. Android főverzió váltás ugyan nem történt ezzel együtt, de most hirtelen nem jut eszembe más olyan gyártó, aki 4 évre visszamenőleg bármilyen szoftveres támogatást nyújtott volna a készülékeire. Esetleg a csúcsmodellekre, bár ilyen sem rémlik...
-
darkmann
őstag
válasz
szabi__memo #69 üzenetére
Igen, és ott is, itt is pontosan ráillik egyetlen gyártó/szolgáltató termékére megszabott áron.
Az infra és a támogatás? Az a vicc, hogy a Xiaomi a legolcsóbb készülékébe is beleteszi, míg más gyártók kihagyják! Pedig milyen királyság, hogy nem kell 4-5 távirányítót használnod, hanem ott a telefonod, ami mindig nálad van!
A támogatás pedig az, ami a legjobban megkülönbözteti a Xiaomit a többi "noname" vagy kevésbé sikeres, de sokat eladott kínai márkától szerintem. -
-
darkmann
őstag
Azért bírom, hogy amikor megjelenik egy új (akár Xiaomi, akár más) készülékről hír/teszt, akkor rögtön jönnek a hurrogók. "Nem jó a dizájn", ha jó a dizájn, akkor "olyan, mint iPhone X vagy Y", vagy "miért nincs benne NFC".
Ilyenkor megkérném az illetőt, hogy pl. a Redmi Note 5 Pro-val kapcsolatosan mondjon már még egy olyan telefont ennyi pénzért, ami:
-Snapdragon 636-os teljesítményt nyújt,
-18:9-es képarányú, és ilyen előlap/képernyő aránnyal rendelkezik legalább,
-dupla 13mpixel+5mpixel Sony+Samsung hátlapi kamerája van,
-min. 3/32 de inkább 4/64 Gb Ram/tárhellyel rendelkezik,
-4000 mAh-s akkumulátor van benne, biztosítva a min. 2 napos készenlétet 5-6 órás SOT mellett,
-infraport is van rajta hogy más eszközöket lehessen távirányítani (más gyártók eddig csak a csúcskészülékekbe tettek ilyet, pedig nem drága)
-van rendes szoftveres támogatás, rendszeres frissítés rá...Most hirtelen ennyi jutott eszembe...
-
-
Nimda
addikt
Majd a tesztek kiderítik mennyit tud ez a proci, illetve maga a teló összességében. Ár -érték arányban nyilván verhetetlen lesz, de semmi újat nem tud felmutatni, külsőleg sem. Nem az a baj, hogy kiadnak ilyen készülékeket, magát a márkát imádom, de valami innováció már nem ártana, vagy legalább külbecs. Van már hasonló készüléke a gyártónak, éppen hogy csak picit mozdítanak valamin.
4X jól sikerült, mi indokolja a váltást?
Az idő? De leginkább a kíváncsiság hajtana, ahogy mást is, téged is. Eladni biztos nem fogom, van egy néhány a családban.
-
válasz
Luck Dragon #60 üzenetére
SoC erősebb, nem mintha kellene, de néha éreztem az RN3 után az erő hiányát.
9 hónap kb a cserebere nálam, néha 1 év
-
-
darkmann
őstag
Azért pár képet kattinthattak volna, kíváncsi vagyok, hogy van-e olyan a képminősége, mint a Mi A1-nek.
-
Mr.Silkó
veterán
Jól néz ki.
A nevezéktanjuk viszont egy vicc. -
Mankó
veterán
Én is hasonlóképpen vagyok vele, de mivel a régi LG G2-m összetört, valamit vennem kell.
5 Plus vs Note 5 pro.Kicsit elszomorodtam, hogy lehet majd ez is 3/32-es mérettel nyit és majd lesz 65, meg hogy heteket kell várni rá. Lehet be kell vállalnom egy 5 Plust addig, aztán ha nagyon jó lesz a Pro tesztje és az árazása is, akkor meg túl adok a Plus-on 40-ért és veszek Pro-t.
-
válasz
Luck Dragon #55 üzenetére
Én úgy vagyok, hogy Note 4-ről csakis erre érdemes váltanom. Ha nem lenne, akkor már a Redmi 5 Plus-t megvettem volna, mert külsőre nagyon frankó
De így marad a Note 5 Pro. vagy Mix 2S, ha jó árat kap
-
Ebben a feketében egészen vállalható, hátlapot megszokás kérdése.
De úgy ítélem meg hogy nem érdemes cserélnem erre a kütyüre a jelenlegi készülékeimet. -
joey04
titán
jó nagy a katyvasz a xiaominál. meg jó nagy koppintás továbbra is.
-
=Mentor=
őstag
A kamera helye egy dolog, de ebben végre egy jó képminőséget feltételező Sony + Samsung (Dual: 12MP Sony IMX486 + 5MP Samsung S5K5E8) kameramodul kapott helyett az Omnivision (Pl Xiaomi Mi A1) helyett.
-
válasz
szabi__memo #48 üzenetére
Árakban ne tippelgess, tegnap se jött be
Nem? 250$ mondtál a Nokia 7 Plusra...merthogy mások annyira tippelik. Aztán 399 Euró lett...
, de tény ezt már írtad
-
válasz
szabi__memo #46 üzenetére
Na, megint az árak
, mint a Nokia 7 Plusnál..
Nem lesz több, 3/32-es kivitelben fog nyitni, és 65 ezernél biztosan nem lesz több.
-
joelke HU
senior tag
Hmm... Nem rossz. Pláne ha 60-65 körül be lehet szerezni itthon is. Arról nincs hír hogy hasonló külsővel várható A2?
-
törölt tag
Ezek szerint lehet, hogy mi már Oreoval kapjuk.
-
-
-
Nimda
addikt
Értem én, hogy olcsó, de lassan kezd a Xiaominál is unalmas lenni a felhozatal. Külsőleg, belsőleg egyaránt. Nem indokolja semmi, amiért pl. egy Redmi 4X-ről váltanék.
-
tamass.szabo
tag
A kameralencse kinézete a legkevésbé sem izgat, de a tetején/alján lévő műanyag az már annyira ócska és régimódi.
Kár, pedig elég jó telefonnak tűnik.
-
-
Matada2.3
veterán
Azért ez még a jobb kopik közé tartozik, a 636 ígéretes, az ár pedig megint sikerre fogja vinni. Várom a tesztet.
-
Halkow.
senior tag
Ezek a sájomik jó telefonok jó áron de elég a téglákból én azt mondom és ideje egy kompakt egykezes erőművet építeni.
-
wwenigma
Jómunkásember
Nahh, megvan új teló.
Jó a kamera elhelyezés, hátlap normál hátlap max az ujjlenyomat olvasóval kezdenék valamit, a hardver meg odaver.
-
szasanyi
félisten
Pontosan ezt válaszolták. Én is telefoncsere előtt állok, ezért megkérdeztem.Az újabb, erősebb HW miatt jobb választás lenne ha nem szállnak el az árazásával (szerintem a 4/64 elegendő és lehet, hogy a +2GB RAM olyan feláras lesz amit nem ér meg).
Sajnos nincs náluk fekete MI A1 mert azt még bevállalnám 60k-ért a 4/64 kivitele és az OREO miatt. -
tiperke
csendes újonc
Szerintem is csúnya. Kár érte.
-
Meddig kell még rá várni?
-
ghiottone
nagyúr
A hátlappal nincs gond, csak a kamerasziget elhelyezkedése rontja az összképet. Középen, vízszintesen jobb lett volna, bár gondolom Indiában, Kínában ez tetszik a népnek.
-
-
forgonati
őstag
A hátlap az pfejjj. Ettől eltekintve korrekt tudású cucc és a kamera sem rossz a tesztek alapján. Mondjuk előre még simán elférhetett volna a hw érintőgomb... annyira nem kicsik azok a kávák.
-
juuzer
addikt
Elég unalmas az, hogy minden ugyanúgy néz ki. Nem azt mondom, hogy a csillagokat kell lehozni az égről, csak pont egy olyan gyártónál, akinek vagy egyedi design language-e, az ne csináljon már ilyet.
Tudom, hogy Kínában van az összes gyártósor, amit elég csak picit kalibrálni és máris egy másik telefon jön ki róla. És nyíiván előállítási költség meg stb. De akkor is, szerintem ez gáz.
-
Szabcsizz
őstag
Részemről is plusz egy a csúnya hátsóra. Ettől eltekintve nagyon szimpatikus,csak a Mi7-et mutassák már be.
-
-
törölt tag
imádom a xiaomikat de ennek a hátulja nagyon csúnya lett
-
nightshadow
veterán
Ha mar ennyiféle Redmi 5-t kiadtak, akkor kiadhatnák a Redmi 5X-t is 5"-ös hagyományos kijelzővel. Nem mindenki akar ping-pong ütőkkel mászkálni!
-
hemaka
nagyúr
Miert kell az apple minden fogyatekossagat masolni, nem ertem.
-
mizoli
addikt
Szegény telefont rendesen befogták a satuba
Ezek a régiók, meg franc sem tudja mi szerinti elnevezések, betegség a gyártók fejében. -
Trooper82
senior tag
Nagyon csúnya. És az az alul felül bénán kinéző műanyag a bénán kinéző kamera mellett. Tokban mondjuk attól még jó lehet...
-
Fúj de ronda hátulja van
-
DrKapocs
őstag
Elég unalmas állandóan ezt a külső miatti siránkozást olvasni (ki, kiről, mit másolt...). Most komolyan, a telefonok szinte semmiben sem különböznek külsőre (itt-ott picit más az ív, más az anyaghasználat, de ennyi lényegében). Eltűntek a flippes, stb. telefonok, mindenki ugyan azt a formát használja.
Most komolyan, mit vársz, háromszög alakú telefont vagy mit?!
-
BalanceR
addikt
Simán Bestbuy lehet ha valóban ennyiért Itthon is hozzá lehet jutni, de miért kell ennyire a szélére pakolni a hátlapi kamerát?
Amég középen volt, soha nem fotóztam ujjat, amióta divat lett oda rakni a kamerát, ahova az ember ráfog, hogy ne essen ki a kezéből a teló, rendszeresen készítek középső, vagy gyűrűsujj makrót...
De szóljatok, ha csak velem szokott ilyen lenni, és felmászok a hülyefára*...
*HÜLYEFA: A fa ami olyan, mint a karácsonyfa, csak hülyék vannak rajta díszek heyett -
juuzer
addikt
Szerintem nagyon is az.
Oké, hogy iPhone meg stb, de ez tényleg arra hajaz... Pedig pont szerettem a Xiaomiban, hogy egyedit is tudnak csinálni. (Mi MIX vagy akár a régebbi telefonjaik)
Nyilván a többi része attól még egyedi, csak na. Engem idegesít. Főleg úgy, hogy pl a Huawei bele tudott rakni egy pro kamerarendszert 6,9mm-be (P9/P10) bump nélkül. ezt a többi gyártónál is erősen kifogásolom, hogy miért kell.
-
juuzer
addikt
Az a hátlap még mindig ocsmány
-
ThorsHUN
őstag
Ez tokeletes kozepkategorias telefon. A Mi7 meg nagyon varos. Mikor jon mar?
-
mrThomi
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #1 üzenetére
kar hogy az erintö gombokat nem sikerült a kijelzö alá tenni de igy sem rossz
amugy mikortól lehet rendelni ? nézem folyamat a spemall-t de meg nem elerhető
-
Hozzátok már el nekem, kifizetem, csak legyen már itt
@mrThomi: Először én is paráztam miatta, de így pont ugyanoda nyomok , mint a Redmi Note 4-en és nem okozott még gondot. Egy Redmi 5 Plus-t próbáltam ki, fizikailag elég hasonló szerkezet.
Én erre pályázok, persze gondolom nemsokára jön a Mix 2S cikk is.
-
Azért a lopásgátlóval sem néz ki rosszul
Korrekt hardver, korrekt ár, szokás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Indiában Pro utótaggal elstartolt, Snapdragon 636-os készülék Barcelonába csak Redmi Note 5 néven érkezett, és könnyű összekeverni a Redmi 5 Plusszal, amit Indiában Redmi Note 5-nek hívnak. Mi van?
- Redmi note 13 128gb
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ független Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB TiTanium Black ! 1 ÉV Samsung GaranciA
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 13 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Bomba ár! HP Elitebook X360 1040 G6 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst - 3év garancia
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest