- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Silkó
veterán
Nagyon ötletes dolognak tartom.
-
Zirowe
nagyúr
Mondjuk amit hiányolok belőle, ha már mindent ráaggattak, az egy ujjlenyomat olvasó.
Hasznos lehet azonosításra, meg ha mondjuk egy betörő próbálja tesztelni, hogy otthon van-e a tulaj. -
Így van, a jogvédők okoskodása a "látásra" szerencsére még nem terjed ki, csak a rögzítésre -- bár azért ezen a téren is vannak már cifra esetek.
ami a jelen eszközzel gondot okozhat, az a mozgás érzékelése esetén történő automatikus felvétel.
Nagyon határozottan: az ördög ügyvédjének szerepét játszom, mert bár a mozgási terembe esik az a terület, nem osztom hisztérikus személyiségijog-védelem álláspontját. Én nagyon máshol húznám meg a határt (ami mondjuk a drónoknál lehet izgalmas), de annyit már bőven látok az eddigi hazai és EU-s joggyakorlatból, hogy biztosra vehetően lesznek, akik az ilyen kapucsengők használatába is bele fognak kötni szent személyiségi jogaink állítólagos védelmében.
Üdv: MaCS
-
smaul
csendes tag
Nekem is az hiányzik, hogy nyissa az ajtót...
-
kelly416
veterán
válasz
Quasi_modo #48 üzenetére
Amennyiben nem rögzítem a képanyagot, szerintem bármikor használhatom a kamerát a telefon mellett. Szerintem.
-
wolfman
veterán
válasz
Quasi_modo #51 üzenetére
...Svájcban.
-
Penguin95
senior tag
Végre valami okos ötlet az okoskütyük terén. Szívesen vennék egyet kamera nélkül, mivel még úgy is ott a hang. Az meg már csak nem sérti a csodálatos Ptk.-t és az EU-s szennytörvények valamelyikét.
-
zeorsdfd
senior tag
Kb egy éve ez már része egy magyar fejlesztésű, integrált házbiztonsági rendszernek , ami ennél egyébként sokkal többet tud.
-
Nagyon tetszik az ötlet, már úgy két éve, amikor először láttam ilyet hirdetésben.
Kár, hogy kertes házas környezetre nem igazán találtam még jónak látszó megoldást.Az egyébként megvan, hogy az EU számos országában kifejezetten illegális a használata? Van ugye ez a jogvédő idiotizmus, ami miatt köz- vagy közös használatú területről nem készíthetek videofelvételt. Ennek a tarifája az osztrákoknál pl. 10-20 ezer (!!!) euró / engedély nélkül lefilmezett egyed, amivel autós kameráknál szokás hatóságilag fenyegetni.
Tavaly év elején olvastam először egy speciel német nyelvű cikket a témában, és köpni-nyelni nem tudtam -- bár a magyar szabályozás is már régen, az új Ptk.-val pedig még inkább tiltja azt, hogy saját kamerával közterületről felvételt tudjak készíteni.MaCS
-
JoeYi
őstag
biztos jó ötlet 50e Ft-ot kiszögellni az ajtó mellé?
Sztem népszerűbb lesz mint az autórádiók...
-
Matada2.3
veterán
Nem semmi
-
philips20
aktív tag
Ötlet nem rossz.
-
kbyte1024
veterán
Esküszöm tetszik,jo ötlet.
-
kolosanyi
veterán
Látom megy a hülyeség rendesen.
Amúgy tetszik a kütyü. Drága még, de van benne fantázia rendesen.
-
wolfman
veterán
válasz
#32839680 #34 üzenetére
Nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy ez b..zott kelendő lesz idehaza. Ez a megvalósítás így nem lesz jó a cégnek, inkább egy GPS-t raknának bele, hogy ha ellopják, lehessen követni.
Annyira modern a cucc, hogy én így belegondolva 2 napot nem adok neki és már nem lesz a helyén egyik reggel, de igazából fényes nappal se kizárt.
-
törölt tag
Nem értek két dolgot: akku, wifi.
-
-
-
DemonDani
addikt
Tehát senki nem csinálta még meg, csak éppen a Dunát el lehet velük rekeszteni. Amúgy én is néztem már ilyet, és te azt nem is soroltad, szóval... Igen lehetne még itt pár név, akik
nemcsináltak még ilyet.(#28) vkp
Ügyes, hát igen, és akkor még ott vannak a home-made megoldások.
-
kelly416
veterán
válasz
-Skylake- #14 üzenetére
Nálunk a kapu és a ház között van 60méter távolság. Még nem tettem ki csengőt, mert:
1. A földbe leásott vezetéket a kutya az előtt kiszedte és elrágta, mielőtt beköthettem volna.
2. A levegőben nem mehet vezeték, mert nincsenek oszlopaink, amire kössem, és nem is teszek le, mert direkt kivettem a régebbieket is. Nem oszlopot akarok tartani a kertben.
3. Eddig még nem találtam olyan akkus vackot, ami át is hidalja ezt a távolságot és időjárás álló is.Na ez elméletileg mind megvan ebben a kis dologban. Már csak mobilnet kell, meg 200 dodo. Asszem maradok annál a lehetőségnél, hogy kiírom:
"Amennyiben nem tudod a telefonszámomat, énekeld jó hangosan: Giling-galang!" -
vkp
aktív tag
Mi Raspberry Pi-al csináltuk meg, valaki csönget, akkor csinál róla 3 képet, van hozzá androidos app, ami jelez ha csengettek, mutatja a kamera stream-et, meg vissza lehet nézni a naplózott képeket, mindezt kb. másfél éve.
-
razzorr
őstag
Szuper kütyü. A normális csengőket is lelopják a "nemhiábaszületettek" nemhogy egy ilyen drága ketyerét. Bár akinek van pénze ilyenre,az nem biztos hogy a gettóban lakik.
-
Obyboy
addikt
A mozgásérzékelő és a nagy aksi mellé én még tennék valamennyi memóriát is, hogy fel is tudja venni ki téblábol az ajtó előtt ha a tulaj épp nem tudja csekkolni a mobilon.
-
Halkow.
senior tag
57K best buy
, de látok benne fantáziát
ki csenget drágám?
> áhhh csak a postás
lássuk csak
> ^o^ cup-cup
hogy a k.... -
babkukta
senior tag
Na.. legalább vmi értelmes okos kütyüt is bemutattak.. nem úgy, mint pl januárban okos zokni, okos villanykörte stb.
Kezdő árnak nem is vészes -
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom, hogy idle módba bírja ki egy évet töltés nélkül...amúgy meg tölteni kell elég sűrűn. Bár ha lehetőség van rá, jobb ha elvele hálózatról kapja az energiát és az akku csak tartalék. (igaz hogy ha nincs áram, akkor nincs se wifi, és hálózat nélkül nem ér semmit... szóval talán felesleges is az akku, hacsak nem olyan helyre kerül ahova nem akarnak áramot vinni.
Amúgy tetszik az ötlet, de gondolom a magas árazással szépen ki is nyírják, vagy le is csökkentik a saját piacukat.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Ezt viszont nem húzták le egyelőre.
-
válasz
-Skylake- #14 üzenetére
Nekem gondolkodva ezen egyből az jut eszembe, hogy ez van kint az ajtón atom-biztosan, míg bent van egy vezeték nélküli töltő a túloldalon, ami meg szépen az ajtó szélén lévő "vezeték nélküli áramátadóval" csatlakozik a hálózathoz, ha szólt a merülő csengő, és bedugtad...
-
tjb007
nagyúr
„A Ring egy pofonegyszerű ötlet, de még nem csinálta meg senki.”
De, a SkyBell megcsinálta már jóval a Doorbot aka Ring előtt, plusz ott vannak még azok is (DoorBird, MeShare, Sandbox, Chui, i-Bell, Zmodo stb.), amik most fognak a tömeggyártási fázisba lépni.
Mondjuk a SkyBell és a Doorbot (vagyis most már Ring) első smart csengőjét is elég keményen lehúzták a vásárlók.
-
törölt tag
Az ötlet nagyon tetszik. A csöngetős - kamerába bámulós rész teljesen rendben van. De egy mozgásérzékelős megfigyelő kamerának nem ugyanaz az ideális hely, mint ami egy kapucsengőnek.
-
Jimmy66
senior tag
Like!
-
kromatika
veterán
Aranyos.
-
-Skylake-
addikt
Igen , az az akksi engem is elegge erdekelne. Akkor se hinnem el , hogy 1 evig megy vele , ha 52.000mAh lenne. Szerintem itt valami olyasmi lehet , hogy a kutyu alapvetoen napelemes es az akksi csak arra kell ha nemtud aramhoz jutni , vagy valamilyen modon vezetekes aramot kap , de uzemel ugyis , ha az valamiert elerhetelenne valik , pl egy aramszunet miatt. Legutolso sorban nem is igazan ertem , hogy egy fixen ( raadasul a cikk szerint betonbiztosan ) rogzitett eszkoznek , amit ha akarsz se tudsz a helyerol elmozditani , megis milyen megfontolasbol kellene akkumulatorrol mukodnie. Szvsz ez ertelmetlen , viszont maga a kutyu jonak nez ki.
-
dzsi23
addikt
Ha kikapcsoljuk a non-stop megfigyelést, akkor szerintem értelmét veszti, mert pont ez benne a lényeg.
Persze, csak a mozgásérzékelő non-stop, de ha elég forgalmas helyen van, akkor a kamera is mehet pár órát naponta. Vagy ha valaki megáll pletykálni az ajtó előtt!
Ja és ez a "lopásgarancia" vajon hány esetre vonatkozik? Félve raknék ki a kapuba egy 200 dolláros eszközt!
-
MartOOn
addikt
Na egy ilyet tuti beszerzek. Jo ötlet.
-
dzsi23
addikt
Ha csak "lóg" a wifin, azzal még nincs is nagy baj, nyilván nem dolgoznak a háttérben appok, mint egy okostelefon esetén. A mozgásérzékelős HD kamera már kérdéses lehet, főleg ha sokan járkálnak az ajtó/kapu előtt. De én 2 hónapos üzemidővel is kiegyeznék.
Persze, olcsóbban.
-
Orf3usz
tag
Általában vannak kétségeim a hasonló kütyük szükségességével kapcsolatban, de ennek még értelmét is látom.
-
Jó kütyü,csak nagyon faragni kellene az árból
-
gerii
addikt
Hogy fog ez 1 évig le-nem merülni folyamatos wifi-n lógva?
-
fi:zi'k
nagyúr
Kell. Most. Max feleennyiért.
-
Qwery
tag
Tetszikelem!
-
SkiDev
őstag
Ez csak nekem tetszik?
Bár azért ennyit nem fizetnék érte... -
Prien
addikt
Tetszik, szuper! És pont nincs csengőnk még, viszont van wifink.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest