MWC 2015: Mire jó egy neten lógó kapucsengő?

A Ring eredetileg Doorbot néven indult, de a termék és a cég is átesett egy ráncfelvarráson. Az idei MWC-n egy már teljesen kész, megvásárolható eszközt hoztak el, ami egy kapucsengő. Mit keres egy kapucsengő egy alapvetően mobilos rendezvényen? Nos, a csengőn van egy nagylátószögű kamera, WiFi-hálózatra kapcsolódik és okostelefonos alkalmazás tartozik hozzá.


[+]

A történet lényegét innentől talán az olvasó is ki tudja találni. Ha valaki csönget, akkor az összes olyan, családtagnál levő telefonon, amin engedélyezve van, meg is jön erről a riasztás és mindannyian meg tudják nézni, hogy ki áll az ajtó előtt. Beszélgethetünk is vele, és ebben az az igazán jó poén, hogy nem is kell otthon legyünk, csak az a fontos, hogy a Ring olyan WiFi-re lépjen fel, ami mögött élő internetkapcsolat is akad.


[+]

Ha már ott egy kamera a bejárati ajtó mellett, akkor logikusan ne csak akkor üzemeljen, ha valaki csenget. Ezt gondolták a Ring fejlesztői, ezért egy mozgásérzékelő is van a kütyüben, ami egyből értesíti a felhasználót, ha valaki ott téblábol az ajtó előtt. A Ring egy olyan panellel együtt érkezik, amivel kapcsolatban a cég azt vállalja, hogy ha ezt használva szereljük fel az ajtó mellé a készüléket és mégis ellopnák, akkor azonnal adnak térítés nélkül egy újat.


[+]

A kamera felbontása HD, a látószög 180 fokos, a csengőben 5200 mAh teljesítményű akkumulátor van, ami egy évig(!) működik egy töltéssel. Este infra segít a láthatóságban, ráadásul a szerkezet időjárásálló is. A Ring 200 dolláros áron nyit az Egyesült Államokban, de Európában is elérhető lesz. Kértünk tesztkészüléket, reméljük, hogy hamarosan ki is próbálhatjuk, hogy milyen az, amikor már a kapucsengő is okos.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Hirdetés