Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• orbano

félisten

válasz kolosanyi #183 üzenetére

jobbklikkelek a csatolmányon és szürke a SAVE gomb, csak meg tudom nyitni adobe readerben, onnan meg nincs mentési opió, legfeljebb az adobe saját cloud sz*rjába.

ja és DOC filera nem kérhetek megosztó linket onedriveban, mert arra a filetípusra nem elérhető hát LOL... nembaj, legalább nem hal ki a dropbox :D

• orbano

félisten

válasz kolosanyi #170 üzenetére

azért a wp8 korant sincs valami fényes állapotban. sorolom a bajaimat, amik napi szinten érintenek, így 4 év widowsozás után:

facebook/messenger live tile értesítései és az eseményközpontban lévő értesítések totálisan inkonzisztensek. lehet, hogy fejlesztői hiba és nem a microsofté, de az egyik legfontosabb app minden platformon jelenleg, legyen jó, akárhogyan is.

email kliensben ha kapok egy pdf csatolmányt, nem tudom lementeni onedriveba. WTF???

tényleg kicsit sok a homokórázás, azért a 930 érezhetően gyorsabb a többinél. nem tudom, hogy a procin múlik-e, vagy jobb a háttértár, de nagyon kéne az a sebesség alsóbb szinteken is

a live tileök frissítése tényleg elég gyatra tud lenni, nagyon sok a megkötés a jelenlegi API-ban (livetile update időlimitje)

a nem aktív alkalmazások nagyon lassan jönnek vissza a dehidratáltságból (vagy mi a tököm a neve annak a statenek amibe kerülnek), nagyon zavaró ilyenkor az újbóli homokórázás, ráadásul nem is feltétlen ugyanabba az állapotba kerülnek, amiben voltak. gyanítom ez szintén az API korlátai miatt van így. és az egészben a legzavaróbb, hogy ha belépek az alkalmazásváltó/becsukó felületre, és ugyanazt az appot választom ki, ami eddig is aktív volt, akkor is újratölti, ami BAROMI idegesítő.

skype baromi tetves lassú és bugos. szintén elég sarkalatos pontja a rendszernek. és már win8-ban is integrálhatóvá kellett volna tenni a rendszerbe, ahogyan bármelyik másik hasonló appot, ahogyan már androidon is lehet. wp7 amikor kijött, a legnagyobb előnye az integrálhatóság volt, hogy a facebook, stb az üzenetkezelőbe, meg a people hubba épült. ezt android szépen behozta, tökéletesítette, a microsoft meg elfelejtette, hogy ez volt az alapkoncepciója, erre verték a nyálukat az első bemutatókon...

azt egyelőre csak félig rónám fel, hogy alig van jó app, nagyon kevés fejlesztő használja a platformot még mindig. javult ugyan, de van az embernek egy erős kirekesztettség érzése. kellene valamit kezdeni azzal a fránya piaci részesedéssel és ösztönözni a fejlesztőket...

osszessegeben ordenare jo a koncepcioja a wp-nek, de toredeke annyi energiat nem olnek bele laszatra, mint androidba pl. remelem az uj vezetoseg latvanyosan javit ezen, ezert is tartom nagy vizvalasztonak a win10-et, ott eldol, hogy erdemes-e ezen a hajon maradni, vagy inkabb hagyni kell elsullyedni.

• kelly416

veterán

válasz kolosanyi #175 üzenetére

Igen, pont ezt mondtam, hogy nem egy kategória kettő, mégis szépen takarja a hiányosságát a WP és teszi a dolgát közben. Mindig is csodáltam, hogyan lehet, hogy egy ilyen vason ennyire szépen működik az, ami asztali gépekben is erőműveket kért mindig. :D Vagy nekem nem fáj a szemem tőle, vagy csak "kikímélem" a telefonomat, de az enyém például nem akadozik. De nem akadozott az Optimus G sem, a PF2 sem, a RAZR I sem, de talán még az ION sem. Igaz, nagyjából ebben a sorrendben egyre többet és többet töltötték ugyanazt a navit, ami mindegyiken használtam. Sajnálom, de a szókereső és társai elhanyagolható időn belül indultak mindegyiken, más megterhelő meg nem futott minden készüléken, így összehasonlítani nem tudom. Viszont tény, hogy nincs facebook, nincsenek minden pillanatban frissülő widget-ek, és nincs minden gatya progival teletömve egyik sem. Ha ugyanez lenne csak az igényem, akkor viszont már rég WP alatt karistolnék én is, hiszen a jóval olcsóbb vasak is elfogadhatóan tudják mindezt, és 80000Ft magasságában már olyan képeket is csinálnak, mint a droid bőven 100000Ft fölött. Én tuti emelem kalapom a WP előtt.

• kelly416

veterán

válasz kolosanyi #93 üzenetére

Nem védeni akarom, de valamiben igaza van. Ameddig androidon ráböksz valamire, megröccen a kép és töltődik a program, addig a win-es platformon úgy küszöbölték ki, hogy röccenés helyett szaladgál öt pötty, aztán elkezd tölteni. Tudom, hogy nem egy 535 vs z1compact kellene az alapja legyen az összehasonlításnak, de sajna most ez a kettő volt/van a közelemben.
    Szépen magyarul mondva kiszúrják az ember szemét egy hardver-igénytelen kis töltőképernyővel, hogy ne legyen röccenés. Persze ez is értékelhető, inkább így legyen, mint röcögjön a rendszer.
    Az már más kérdés, hogy nekem ugyan nem indulgat újra a telefon csak úgy, 1000+ óránként mégis újraindítom, mert kezd besokallni még a z1c is. Tehát készséggel elhiszem, hogy az android sem jobb ilyen szempontból egyik rendszernél sem. Bár amit valaki más írt, hogy 9 hónap után azt sem tudta a kollégája, hogy kell újraindítani a telefont... nem igazán hinném, hogy telefonáláson túl sok mindenre használta az a kolléga a telefont, ha még ennyit sem tud róla. Végletek mindenhol vannak, kár összeveszni ezeken. Sosem értettem, miért kell egymás nyakát szorongatni a csempék, a röccenések, vagy bármilyen rendszerbeli sajátosságok miatt. Van, akinek ez tetszik, van akinek az. Ezért is értek Veled egyet, hogy felesleges itt dobálózni olyanokkal, amikkel sokan a másik rendszert szapulják.

Én éppen most estem ár harmadjára azon, hogy váltanék WP-re (mert IOS-re nincs pénzem, amúgy sem érdekel még mindig, mert a legtöbben csak csillogni használják, attól meg feláll a hátamon a szőr), de még mindig félek, hogy veszek egy jó kis WP telefont, utána meg megázok motoron és sírhatok. Mondhatnám az egyedi igényeim miatt meg van kötve a kezem, pedig már nagyon-nagyon rászántam magam a váltásra.

• vicze

félisten

válasz kolosanyi #52 üzenetére

De a 1320 utódnak 1330 néven kéne jöjjön, érted. :D
    A 640 XL elnevezés egy oltári baromság...

• zombinyul

addikt

válasz kolosanyi #52 üzenetére

Igen, mert relatív kis felbontású a kijelzője. :) De egyebkent jol birja, mint szinte minden Lumia (persze, vannak kivételek, 820 etc).

no more: ezen most jot kacagtam. Ezt melyik pizsidbe álmodtad? Vannak olyan alapfunkciok, amikbe egy 520-as hülyére ver egy Droid flagshipet. Egy komolyabb Lumia meg plane. De azert udv egy WP-s topicba.

• no more

veterán

válasz kolosanyi #28 üzenetére

A HTC One (sőt, akármelyik flagship Droid) 10x gyorsabb (legalább) mint akármelyik csúcs WP-s telefon. Az iphone-t ide sem írom. ;]

• DS39

nagyúr

kár tényleg, hogy normális modell eddig nem került ki a MS branddel, ami 5 col alatt van. :U
    a 435 vicc, 28k körül árulják, és 2MP-es kamerája van, TN-es LCD-je, mikor már egy szutyik kínai is IPS-LCD-t ad ennyiért, jobb (MPx-ben persze) kamerával.
    az 532 lenne a nyerő modell, de ott is TN-LCD, és fixfókusz, várhatóan 30k fölött kezdi majd.
    jelen pillanatban alsó szegmensben az 635 1 GB ramos verziója a nyerő WP vonalon számomra. (viszont ez egyelőre Telenor only)

• easeus

csendes tag

Teljesen egyetértek.
    Minap olvastam valamelyik androidos telefontesztben, itt a mobilarénán, hogy egy 50k-s telefonnál még belefér ha megakad a rendszer. Hogyne... :(
    Nem értem azt se miért kell sírni, hogy nincs csúcs hardver. WP-nek egyszerűen nem kell és kész.

• Zol01

tag

"szép képet kaptunk arról, hogy hol is tartottak az iOS- és Android-appok két éve"

Miért nem lepődöm meg ezen ha a cikk írójának nevét látom. :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés