- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anfänger
őstag
Beléptem a Z2-esek táborába.
Jóféle teló ez,azt kell mondanom.
Smooth,nem akad nem icereg nem ficereg nem fikázik nem eszi meg. -
r-chee
őstag
Jelenleg meg lehet venni valamelyik itthoni (vagy megbazható külföldi) webshopban a Z2-t?
Kéne, nah....
-
debut12
aktív tag
Szerintem örülj neki, hogy kicsit halkabb, mert a Z1 Compact a gyári mikrofonnal hangosabb környezetben olyan szar túlvezérelt videót csinál, hogy azt hittem sírva fakadok. Már várom ezt a mikrofont, valszeg ez lesz a megoldás a problémámra.
Nem tudom te mire akarod használni, normál felvételre tökéletes a saját mirofonja, zajosabb környezetben pedig kötelező darab lesz az STM 10! -
válasz
vargamartin #393 üzenetére
Az alsó 3 "pötty" a mikrofon kivágása, igen.
-
twinkiecz
tag
válasz
vargamartin #391 üzenetére
Qi töltés nincs benne maximum ha készítenek hozzá olyan tokot ami alkalmas erre akkor az szerintem a dokkoló csatlakozójába tud csak csatlakozni mint anno a Z esetében bár a Z1-hez már nem találtam ilyet.
-
vargamartin
csendes tag
válasz
twinkiecz #390 üzenetére
A telefon bal oldalán lévő fedetlen csati a dokkoláshoz kell, tehát azzal lehet tölteni. De az nem Qi töltő. :-) Arra a három 'pöttyre' én is azt hittem, h hangszóró, mert tudtam, h sztereó hangszórós, csak azt hittem, h olyan hülyén oldotta meg a Sony hogy rakott alulra 2 hangfalat, felül pedig a beszédhangszóró, de nem, a beszédhangszóró egybe van építve a külső hangszóróval (akárcsak a HTC Onenál). Azt pedig nemtom, h mikrofon-e, de elképzelhető.
-
twinkiecz
tag
válasz
vargamartin #389 üzenetére
Nem arra ott van a mágneses dokkoló csatlakozó az oldalán.
Én úgy tudtam hogy az a három pötty a hangszóró de közben egy videóban azt mondták hogy sztereó hangszórós a kijelző alatt fölött egy egy vékony csík úgyhogy az a mikrofon!
-
vargamartin
csendes tag
Sziasztok a készülék alján mi lenne az a három 'lyukacska', talán a Qi töltéshez szükséges csatlakozó bemenet?
-
Joachim21
őstag
A végén csak ez lesz az idei év legjobb mobilja, hála a HTC bénázásának az ultrapixellel.
-
Enci1983
senior tag
www.xperiaguide.com/2014/03/05/install-xperia-z2-home-6-2-1-0-1-android-4-4-2-kitkat-launcher/
Aki gondolja itt mindent megtalál a Z2-ből (szinte) sok alkalmazást lehet simán telepíteni de néhányhoz root szükséges. -
Enci1983
senior tag
d-h.st/9Ol
Ez az eredeti Z2 live wallpaper, akit érdekel próbálja ki. Feltétel : Android verzió 4.1+ -
törölt tag
1hete vagyok Z tulaj,de ezek az új telók... Best mobile
-
SkyS1gn
félisten
Early measurements of the Xperia Z2 point to a very good display
"Simond used his equipment to measure the display (the results can be seen below) and found that the gamut was large, even comparable to Super AMOLED displays and excellent colour accuracy."
-
törölt tag
Akku-t nem sikerült nagyobbra csinálni, marad 6000mAh. Ez garantáltan többet fog zabálni a Snap 800al, mint a Tablet Z a kis S4 Pro-val
Nem mintha sz.r lenne az üzemidő de....
-
gti16v
őstag
Azért ennyi idő alatt,elég sok helyen fejlődött,mi lett volna,ha egy éve lett volna.... kár a xenonért
-
-
SkyS1gn
félisten
-
Ricardo
titán
Azt tudom. Én a már linkelt külső mikrofonra értettem. Ha a belső esetleg szándékosan gyengébb, hogy vedd meg a kiegészítőt (remélhetőleg nem erről van szó), akkor nagyon rossz úton járnak.
valamiért nem tudnak fényképben sem kihozni annyit a saját lencséjükből mint azok a gyártók akik megveszik tőlük, viszont van külső kamera modul
-
SkyS1gn
félisten
válasz
novinyul #350 üzenetére
Majd egy rendes tesztre kíváncsi leszek de amúgy bíztató...
Még mindíg félek hogy mi van azzal a videó mikrofonnal, akárhány tesztfelvételt nézek mind rohadt halk meg f.s! Valami nemOK.
-
SkyS1gn
félisten
-
Enci1983
senior tag
válasz
novinyul #342 üzenetére
Én nem várok, jó kis kompaktokat kapni manapság aprópénzért, ha valamit pedig hirtelen meg akarok örökíteni pont elég a mobilom. De megjegyzem azért android fronton tényleg sokára lesz az amit fönt említettem. Ha nem vesszük ide a Sony csatlakoztatható objektívjeit persze. (QX10, QX100)
-
daniel909
addikt
válasz
novinyul #341 üzenetére
minden mobil átlagos képet lő. kivéve az 1020 meg a 808 amik elérik a kompakt gépek minőségét. persze az is átlagos. csak mobiloknál átlagon felüli.
de az h szoftveresen húznak a képeken attól még nem lő jó képet. ennyi erővel megszerkesztek egy 5800val készült képet és az is nagyon szupi lesz... -
Vegyetek fényképezőgépet, annyira rá vagytok izgulva a fényképező részére egy mobilnak
-
Enci1983
senior tag
-
nanemár
csendes tag
ebből egy compact verzió most rögtön jöhet is
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Nem lesz ott, mert a Z2 még mindig egy fix videópixelszámba nagyít bele (4K-n ez kb. 8MP, de hogy és hol fogod aztán ezt a 4k videót akadásmentesen lejátsztani?), a PureView viszont használja mind a 41-et. Plusz per pixel élessége is jobb a Nokiának, úgyhogy eredményben nagyon nem lesz ott, még amatőr szemnek sem.
-
SkyS1gn
félisten
Amúgy csak én veszem észre az összes Z2-es videós mintánál youtubeon hogy kib. halk és torz a mikrofon?
Eddíg egész korrekt stereo hangot rögzítettek a Z-k.Remélem ez nem ilyen lesz a véglegesben!
-
SkyS1gn
félisten
válasz
stewe780 #322 üzenetére
Googlen rákerestem hirtelen n808 zoom és olyat ovastam hogy fHD 4x meg 720p 8x..
De igazad van tényleg nincs benne! ELNÉZÉST!
A 808 fHD-t rögzít max de mégis részletvesztés nélkül zoomol szóval kihasználja a pixel előnyt, most akkor ez ugyan az mintha 4K videózásnál belenagyítanál.
Attól még az állításom igaz, hogy nem hasztalan, ezek szerint a 808 is hasonló megoldással működik zoomolás terén csak natív 4k-ban nem rögzít.
(#324) stewe780
"A Z2 csupán annyit tud, hogy elkezd 4K-ban felvenni, és a zoomnál nem látszik annyira a pixelesedés, mivel 4K-ról indul."
pontosan ezt próbálom megmagyarázni!
(#325) Bone123
De eredményben szerintem ott lesz.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Az a gond, hogy marhaságot próbálsz érthetően elmagyarázni, nincs optikai Zoom a PureView rendszerben.
A Nokia és Androidos digitális zoomok közötti elvet stewe780 nagyon jól kifejtette, szóval érdemes lenne meg is érteni, mert nem, a Z2 még mindig nem olyan elven működik, mint a PureView.
-
stewe780
őstag
válasz
novinyul #319 üzenetére
Nem, nem azt tudja a Z2, amit a 808.
A 808 azt tudja, hogy mikor videón zoomolsz, ráközelítesz valamire, akkor változtatja, hogy a ccd mely részeiről veszi ki az infót. Nagy látószögnél downsampling-el, zoomnál nem. Viszont zoom-nál a hasznos képpontok száma nem csökkennek, csak a minőségük romlik a downsampling hiánya miatt. Ez nem optikai zoom műve, viszont majdnem olyan szép eredményt biztosít.
A Z2 csupán annyit tud, hogy elkezd 4K-ban felvenni, és a zoomnál nem látszik annyira a pixelesedés, mivel 4K-ról indul. De a zoomja ugyanolyan pixelesítő rossz megoldás, mint amiket mostanában általában a telókban alkalmaznak. Ami egy hd-nél már 2X-es zoomnál is élvezhetetlen volt, most egy kicsit még normális minőséget ad.Szóval a Z2 videója még mindig nem közelíti meg a 808-at, ha azt a megoldást megcsinálták volna, az többet ért volna bármilyen 4K-nál.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Színtorzulást nem, sötétedést viszont könnyű felfedezni. A kalibráció ugyanakkor katasztrofális, fehéret nem nagyon látni a képernyőn, az ígéretes Z1 Compact gamutja is horror volt Erica Griffin szerint, túlszaturált és melegebb a kelvin skálán, pedig ez egyszerű kalibrációs meló. Fura, hogy ma már egy AMOLED kijelző közelebb van 6500k-hoz, mint számos TFT megoldás...
-
SkyS1gn
félisten
-
SkyS1gn
félisten
-
-
Enci1983
senior tag
Nézzétek meg YT-on a MA-s interjút Jun Makino-val, elindít egy vidit kb közép résznél, jó hangzása van a Z2-nek.
-
SkyS1gn
félisten
Mindíg a szoftveren csúsznak el... aztán csak akkorra kerülnek javításra a dolgok mikor már mindenki letesztelte és leadta a cikket. Z-nél is így volt, aztán mennyit javult a kamera meg minden!
a betekintési szögek és színek még mindig nem ideálisak
Pedig semmi torzulást nem látni...
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
novinyul #303 üzenetére
A beszédé. A sztereó hagyszóróról az mondja, h jobb, mint Z1-é, viszont még mindig tompa (vízálló hangszóró nehezebben ad le tiszta hangot), továbbá ugyan javult a kijelző, a betekintési szögek és színek még mindig nem ideálisak (kalibráció egyébként láthatóan off). Emellett rosszabb látási viszonyok között megbízhatatlan az autofókusz, ill. megnéztem pár fotót, és az elmosódó lencsepontok továbbra is megfigyelhetők.
De ennyit a kritikáról, azt mondja a legfőbb hibákon javított a Sony, ha teljesen ki nem is javította azokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Milyen processzort vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Napirajz könyv
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest