- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
rizso
addikt
És kint van a MA teszt is!
-
Frozzy
őstag
Elvileg ma jön a teszt itt mobilarénán a Sony xperia™ P-ről én már nagyon várom
-
dave_gahan
aktív tag
Ide is belinkelem, itt van egy nagyon jó leírás a prociról és a White Magic LCD-ről, érthetetlen, hogy utóbbit az Xperia sorozatból miért csak a P kapta meg:
http://seria.hu/cikkeink/2012.02.26_NXT_Series/SONY_NXT_SERIES.htmlNem csak fényesebb a kijelző, de kevesebbet is fogyaszt, állítólag ezért nem lett az átlagosnál kevesebb az üzemideje a vékonyka akksi kapacitás ellenére sem.
Engem főleg emiatt és a minőségi készülékház miatt érdekel a P, hiszen tulképpen a felbontást leszámítva nem gyengébb az S-nél és nekem a 4 col is bőven elegendő méret lenne.
A proci pedig állítólag igazán a ICS upgrade után lesz pöpec, ehhez fejlesztették, a Gingerbread még nem tudja maximális mértékben kezelni a több magot.A 130k-s kezdőárat nézve mint mindennel, ezzel is várni kell még, mármint a megvásárlásával. Minden új cucc ütős áron érkezik, valszleg várok őszig, addigra emészthetőbb áron lesz majd elérhető.
-
sdd2
veterán
válasz
werszomjas #224 üzenetére
Jó készülék lett csak az ára menjen lejeb.
-
rizso
addikt
válasz
werszomjas #224 üzenetére
Bezony
A nem bővíthető memória még mindig zavar, de max. megtanulok gazdálkodni a tárhellyel (N8-ban meg S2-ben is közel 50GB állt a rendelkezésemre). Esetleg ha támogatja az OTG-t, akkor beszerzek a 32GB-os microsd-mhez egy usb adaptert, és külső háttértárként fogom használni.
Az adásban többször elhangzott, hogy ez bizony nem egy csúcs hardver, meg hogy meg-megakad, meg hogy a quadrantban csak ennyi és ennyi pontot kapott. Nekem csak az a fontos, hogy a mindennapok során ne legyen lassú, röccenés mentesen rögzítse a videókat, illetve a rátöltött filmekkel se legyen baja, vigye akár a 720p-t is minden gond nélkül. Live wallpaper nálam az első kikapcsolásra kerül, számomra fölösleges, és csak visszafogja a sebességet.
Ami nagyon érdekel még, az a fotó/videó minőség. Na jó, a kijelző milyenségére is kíváncsi vagyok. Meg úgy az egész telefonra
Csak legyen jóárasítva a T-nél...
-
werszomjas
addikt
Na mit gondoltok?
Nekem nagyon bejött
-
rizso
addikt
válasz
werszomjas #221 üzenetére
Szintén sokallom egy kicsit ezt az indulóárat...
Szintén T-nél, szintén előfizetés-hosszabbítással venném. Ha sokba fog fájni, akkor mást keresek. HTC One V nem egy csúcskütyü, de ~50k-ért nem lenne rossz. Meg hát egyre több hibátlan, garanciás S2 is van a piacon 80k körül.
-
werszomjas
addikt
-
werszomjas
addikt
-
Fekka
tag
Srácok!
Ma este 6-kor a Mobilaréna TV vendége az Xperia P lesz, nézze mindenki -
Vovi1
aktív tag
Sajnos most nincs itthon teló, nem tudok több képet feltenni.
Egyébként nagyon egyben van, nem nyöszörög stb. Engem elsősorban a sebessége és az új képernyő minősége fogott meg. Türelem.
-
Fekka
tag
Szia!
Én nagyon hálás lennék, ha írnál például magáról a konstrukcióról. Mennyire minőségi az alumínium, amit használnak hozzá, milyenek az oldalsó gombok?
Szerintem ezek a fotók teljesen korrektek egy telefonhoz képest
Remélem minél hamarabb megjelenik...én az Xperia S és eközött gondolkodom, tudásilag ez is elegendő nekem, kivitelezésben pedig strapabíróbbnak gondolnám az aluház miatt -
werszomjas
addikt
Csak jönne már
HA jó áron lesz a T-nél ez a következő telefonom
-
rizso
addikt
Ha tényleg ilyen minőségű képeket készít a P, akkor azt hiszem megvárom a T-s forgalmazást
Hosszú ideje ez az első Sony mobil, aminek tetszik a képminősége...
És ahogy nézem a sony webshop árat, 20k-val olcsóbb az S-nél, szóval lehet jó áron kezd T-nél is.
-
rizso
addikt
N8 eladva, most már jöhetne a P
Ugye a T-s verzió hátlapján nem lesz ott az NFC felirat? Valahogy nem illik oda...
-
rizso
addikt
Kíváncsi leszek, hogy támogatja-e az OTG funkciót. Ha támogatná, akkor tudnám használni a microsd-m is egy usb-s adapterrel, és nem is lenne olyan fájó a nem bővíthető belső memória
-
Frozzy
őstag
válasz
HardSanyeee #199 üzenetére
hát nem tudom.. googleban kerestem a készülékre és az utóbbi 1 órára. és ez volt az első találat.. tehát elég friss még a betegség. majd szerintem most fognak elterjedni a különböző hírek felháborodások.. minden esetre remélem, hogy csak az a készülék ilyen és nem lesz ennyire rossz a helyzet.
-
Frozzy
őstag
válasz
HardSanyeee #197 üzenetére
hát nem tudom te, hogy vagy vele de szerintem egy tök minden napos fogással fogta meg a srác. és eléggé leárnyékolta. csak max annyi a különbség, hogy te a jobb kezedben fognád.. de ugyan úgy árnyékolsz.. :/
-
Frozzy
őstag
Fuu találtam egy külföldi oldalon egy elég fura cikket.. ami videóval is el van látva..
a készüléket a srác ha úgy fogja meg akkor semmi tér erő nem marad az eszközben
-
Vovi1
aktív tag
Sajnos nem tudok a kérdéseidre válaszolni, nincs itthon a teló, ezeket pedig nem figyeltem. Ha tudom, majd megnézem, érdekes a felvetés. Különösebben nem izgatott a vaku, ha kellett, jó fényben fotóztam vele.
Több telónál tapasztaltam, hogy a saját kijelzőjén kiváló a képe, de jobb monitoron pocsék. Itt is ez a helyzet, vannak gyenge belső, lakásban készült képek és egészen jó, kitűnő fényben készült remekek. Ez utóbbiak 22"-on is nagyon szépek. Nyilván nem DSLR, de a kategóriájában jó, nekem tetszik. (pl. újabb LG-vel még nem sikerült igazán jó képet csinálnom, csak az Arénával, máig az az etalon, persze az meg nem Android)
-
rizso
addikt
Közben még egy apróság, ami talán nem csak engem érdekel: a vakuja milyen? Tudom LED-es villanó van rajta, de telefononként eltér a fénye. Pl. Sensationnek nagyon jó volt a dupla LED villanója, nem szórta el a színeket, nem is volt tőle fátyolos a kép, míg mondjuk egy Skate hideg, kékes vakuval rendelkezik, és fátyolos lesz tőle a kép.
-
Vovi1
aktív tag
Mindenki erre kíváncsi, érthető. Sokan félnek, mert viszonylag kicsi az akku, talán 1350 mA-os. Viszont a szoft. jól van optimalizálva és a kijelző valóban az átlagosnál sokkal kevesebbet fogyaszt. Már írtam, hogy napsütésben mennyire látható, akár egy színes fénykép.
Már túl vagyok az egész napos tapizáson, időm sincs rá, így 2-3 napot is kibírt. (egyedi használat az e-book olvasás, kb napi fél óra, amúgy telefon, kép és zenetárként használtam, némi net és GPS) Folyamatos üzemben egy nap a nyerő.
Még valami: közben váltottam csomagot, azóta a net miatt folyamatos 3G-vel üzemelt. Nem vettem észre jelentős változást a fogyasztásban. Ahol használom, viszonylag jó a hálózat.
-
Jaffa75
őstag
Szia,
pörgess vissza a 156-os hsz-re... Több mint 3 nap, mondjuk igaz nemigen piszkálta, és még volt az akksiban is:-). Csak infóként, a kollégám S-e 2g-re állítás után csodákat produkált üzemidő terén... :-) itt a kijelző is kisebb, és az órajel is alacsonyabb!!
Okostelónál meg nem gáz, ha naponta tölteni kell -
-
Vovi1
aktív tag
Bőven elég a meglévő rendszer memória mindenre, bár nem szoktam túl sok programot egyidőben használni. A használható memória 11,7 GB körüli, régen kevés volt, ma már bőven elég. (amióta 16 Gb-os kártyáim vannak, azóta max 5-6 GB-ot használok)
Már korábban írtam, itt az érintő felület a világító csíkon van, nem felette, mint az S-nél. Szerintem logikusabb. Az alsó keret, mely az antenna részt fedi lehúzható! Itt vannak a telefon adatai, pl. imei szám stb, mert a hátlap nem vehető le, valahová be kellett írni. Viszont így egy hibalehetőség lett, idővel kilazul, elveszik. Az U-nál ez cserélhető, különböző színűek vannak.
A kamera igen kiváló, talán teszek fel képet is.
Antutu 5080!
Tesztelésre nem vállakozom, most nincs itthon a kütyü.
-
tjb007
nagyúr
A teljesítmény rovására megy de nem drasztikusan, magyarán nem fog szaggatni a játék MP1 -gyel sem ha megfelelő hardver alá pakolva.
Összehasonlítani nem tudom (és nem is szeretném), még nem jött ki ilyennel termék így benchmark eredmények sincsenek de kb. arra a teljesítményre lehet számítani mint azoknál a kínai chipeknél amiben MP1 van (Allwinner A10, AML-8726-M). -
Frozzy
őstag
hidd el gondolom nekik is elég fejtörést okoz a jól beárazás minden esetre nehezen fog menni, hogy az ARC S fölé de az Xperia S alá lőjjék be de úgy, hogy jó árban is legyen. és úgy, hogy esetlegesen az SGS2 drágább legyen mivel az jobb telefon gondolom. szvsz ha olyan 90-100 környékére dominóban belövik. és lentebb viszik az ARC S-t akkor már jó vétel lesz.. de ehez nekik kompromisszumukat kell kötniük. de szerintem kapós telefon lenne ilyen árban, ahogyan a hardwaret elnézem
-
rizso
addikt
Akkor a P is ütős kis masina lesz.
Kár, hogy csak "16GB" a belső tárhely. Nem mintha kihasználnám most az N8 16+32GB tárhelyét, de legalább a tudat megvan, hogy van még szabad helyem, nyugodtan videózhatok vagy fotózhatok, nem kell naponta átraknom gépre az új dolgokat, egyszerre több filmet is tarthatok a telefonon... -
Frozzy
őstag
ebben ugyan az a ARM Mali400-MP4 gpu van mint a samsung galaxy SII-ben.. kérdéses, hogy ugyanúgy 250MHZ-n üzemel-e vagy esetleg kicsit kisebb fordulaton.. de a mali400-at nézve elég kis durva grafikus gyorsító mostanság.. ezt kapta meg a S3 is csak 400MHZ-s formában sőtt mi több ugyan ez van a Galaxy Noteban is!
-
rizso
addikt
Ha eladtam az N8-at, akkor onnantól kezdve bármikor jöhet az új készülék. Sokáig nem szeretném húzni, mert a másodtelefon V3-mal tényleg csak telefonálni tudok, másra igazából alkalmatlan...
Vovi1: látom ezt a készüléket is premier előtt elkezdted nyúzni
Meg tudnád mondani, hogy mennyi a szabadon felhasználható memória? Illetve a három "menügomb" itt is úgy van megcsinálva, hogy nem magára a piktogramra kell "nyomni", hanem a fölötte lévő kis pöttyökre (mint xperia s-nél)? Megmondom őszintén, nekem nagyon furcsa volt a S-nél, hogy nem a csík érintésérzékeny. Illetve a kamera mit tud? Ugyanazt, mint az S, csak 8MP-en?
-
sdd2
veterán
A grafikai gyorsítóról mást írnak, majd kiderül.
A kameragomb ha nagyon kell megoldom ahogy említetted. Akkor te nem romolsz de én igen
Kíváncsi leszek a kijelzőjére, remélem jö lett. Én is készülékváltással veszem majd meg (szeptember 26 után vehetek) addig meglátjuk az árakat. Te mikor vennéd kb?
Rootal az a memória elosztás szerintem módosítható lesz... -
rizso
addikt
Ezek alapján nem Adreno lesz a P-ben. Bár mondhatni mindegy, hogy mi lesz, mert amire használni fogom, arra elég lesz.
N8 előtt SII-m volt, és szerintem egy dedikált kameragombot nem tud kiváltani egy "érintőgomb". Mondjuk androidon még mindig meg lehet oldani, hogy pl. hangerőgombot használd fényképezéshez, szóval éppenséggel a One S is képes lesz hardveres gombos fotózásra, de számomra akkor is pozitívum, ha van rendes kameragomb. Egyébként az új HTC kameraszoftver elég korrektnek tűnik, sok okos "fícsör" van benne - remélem a Sony-ban is legalább ilyen jó lesz.
Mire esedékes lesz a vásárlás (eladom az N8-at, kapható lesz T-nél a Sony), addig talán már az ICS-t is kiadják. Buherálást (pontosabban root, meg főzött romok) nem tervezek, out of the box használni akarom (max az általam preferált programokat rakom fel, de az meg nem buhera).
Kijelzőre nagyon kíváncsi leszek. Azt tudom, hogy a SAMOLED nagyon szép, remélhetőleg a Sony kijelzője sem lesz rosszabb, csak jobb. Kisebb méret, ugyanúgy qHD felbontás, WhiteMagic technológia...Szóval papíron okés, de majd élőben kiderül, hogy mi a hátulütője. Kicsit tartok tőle, hogy iszonyat sokat fog majd fogyasztani. Sensationben is rengeteget evett a kijelző, SII-ben talán kevesebbet.
Meg hát az ár...80-90k-t talán még kiadnék érte előfizuval (aktuális a készülékcsere). Ha ennél jóval drágább lesz (ismétlem: előfizetés hosszabbításával), akkor lehet marad pl. a HTC One V.
Aztán ha kiderül, hogy itt sem lesz 13-14GB körüli szabadon felhasználható memória, hanem 10GB alatt lesz, meg nagyon keveset bír az akksi, akkor alapból elfelejtem ezt a készüléket.
-
sdd2
veterán
Kimerítően válaszoltál és igaz mind
A HTC Júniusban lesz elérhető magyar országon és a T-nél is kapható lesz (én is ott veszem). Kijelző méretet nem próbáltam még ilyen feltűnően, SGS2 az még számomra használható így nem hiszem hogy gond lesz az. A P-ben Adreno 220 van míg a HTC Adreno 225-öt használ és abban újabb SoC van (számomra előny mert néha még szegény Mini-t is megakasztom
. Kamera gomb tényleg hasznos funkció (Mini-n igazolódott) bár számomra nem létszükséglet mert a kijelzős fotózás talán még kényelmesebb mint lenyomni a gombot amivel akaratlanul is bemozdulhat. A Sony rendszere tetszik de a HTC Sense felülete már régóta hívogat és most szerintem megadom magam a csábításnak. A kijelző White Magic technológiája nem tudom milyen, az AMOLED szép a HTC-ben és keveset fogyaszt. Nekem is a P volt megjelölve (vagy az Xperia S) míg meg nem láttam a One S-t. Nagyon bejött, tetszetős darab és már ICS fut rajta ami talány előny mert eleve azzal tervezték bár kitudja. ROM-olgatni úgyis fogok előbb utóbb, SE mokolást kívülről fúlyom, most majd megtanulom a HTC-jét. Árban nem nagy az eltérés ( HTC: 150K, Sony: 148K) az a 2K meg nem mérvadó már. Megvárom a tesztet de a One S meggyőzött, ráadásul a teszter is ajánlotta annyira jó. Xperia P-ről nem sokat hallottam eddig de majd akkor ha megveszed és én is a HTC-t megnézzük mit tudnak a kamerák
( Október eleje körül majd megyek fotózni vele
) Majd mesélünk egymásnak melyik milyen. Sony hozzáállása a 2011-es SE frissítéshez is azért kételyes mert megcsinálják bár szarul mert egy GB kernelt tesznek az ICS alá amitől az szar lesz. HTC valamivel normálisabb volt ilyen szemszögből, majd meglátjuk.
-
rizso
addikt
Nekem is tetszik a One S, de:
- bár mindkettő 16GB nem bővíthető memóriával érkezik, úgy tudom a One S-ben a szabadon felhasználható memória mennyisége még a 10GB-ot sem éri el, míg a P-ben 13GB körül van (hogy mennyire igaz, passzolom, majd megmondják a "birtoklók").- 4,3" vs 4" - számomra utóbbi kényelmesebb. Volt már több 4,3"-es kütyüm (Sensation, SII), meg kisebb kijelzős is, és igen: nekem a kevesebb több. 4" még pont az a méret, amit akár egy kézzel is gond nélkül tudok használni, míg a 4,3" számomra kicsit már kényelmetlen. N8 ugye csak 3,5", de akár ezzel a mérettel is ki lennék békülve.
- kamera: egyiket sem teszteltem még, de gondolom mindkettő hasonló minőséget produkál majd. Egyiknek ez, másiknak az lesz a gyengéje/erőssége. Ami viszont hatalmas pozitívum számomra, hogy a Sonyn van kameragomb. Te tudod jól, hogy elég sokat fotózok telefonnal, így számomra ez tényleg kellemes, hasznos funkció.
- SoC: lehet, hogy papíron erősebb a One S, de nem hinném, hogy a mindennapokban hátrány lenne a Mali400 (ha jól értesültem, akkor a Sonyban az lesz). SII-ben is az volt, és gond nélkül elvoltam vele. Egy benchmark progit sem futtattam az androidos telóimon, ezután sem áll szándékomban. Legyen gördülékeny a mindennapokban, és kész. Öcsémnek "csak" egy Sony Ericsson ray van, ami nem egy erőmű, mégis elég mindenre.
- rendszer: One S itt jobban áll, mert ha minden igaz a P 2.3-mal kerül bevezetésre.
- ár: az utóbbi idők HTC és SE árazásait tekintve szerintem olcsóbb lesz a P. És a lényeg, hogy a T-nél lehessen kapni. A Sony ugye már a hamarosan kapható státuszban van, míg a HTC-ről semmi T-s hír.
Aztán ki tudja mi lesz végül. Az eddigi (szerény) infóim alapján számomra a P egy kiegyensúlyozottabb készülék, de még az is lehet, hogy csalódás lesz a vége. Az is lehet, hogy ha nem olyan lesz, mint amire számítok, vagy túl drága lesz, akkor veszek egy One V-t. Ami bár nem éppen csúcs hardver, de tetszetős készülék (még a hiányai és gyengeségei ellenére is), ráadásul 45-50k lenne készülékváltással, és amire kell, arra talán elég lenne (N8 is használható számomra, annál meg elvileg csak jobb a One V).
-
rizso
addikt
Ha jó áron kezd a T-nél, akkor megvan az N8 utódja - bővíthetőség hiánya ellenére is. Az előzetes infók alapján nagyon tetszik...
-
sdd2
veterán
válasz
HardSanyeee #168 üzenetére
Pedig volt ár is és meg lehetett rendelni...
-
sdd2
veterán
válasz
HardSanyeee #166 üzenetére
A Sony webshopjában már rég kapható
-
sdd2
veterán
A T-nél hamarosan kapható! [link]
-
Vovi1
aktív tag
Mindkét előttem szólónak igaza van. Van 4.3"-os teló is itthon, olvasáshoz az jobb. Nehezebb kezelni, szinte kétkezes, különösen bőr tokban. LG 920. A 4" szinte minden funkcióhoz megfelelő.
A kisebb méretű kijelző az S-hez képest "gyengébb" felbontás miatt sem rosszabb, sőt! A White Magic technológia brutális fényerő növekedést hozott, pengeéles, színhű. A folyamatos automata fényerő szabályozás azonban nem erőssége a kütyünek. Viszont borzasztóan gyors minden szubjektív paraméterben (képváltások, menűrendszer, programok indítása, kamera gyorsindítás valóban 1 mp, stb).
Nekem az egyetlen bajom vele éppen az alu ház. A szögletek és a csúszós felületek miatt nagyon kell vigyázni, nehogy kicsússzon a kézből. Keresek egy jó tokot, eddig még nem találtam. Igazából komolyabb kiegészítő még nem készült hozzá, kicsit várni kell.
-
zoli.22
tag
Az S-t már én is láttam, és nagyon szép a telefon, ill. a kijelzöje is álom. Nekem az egyetlen gondom talán vele, hogy nagy. A P-t érzem számomra tökéletesnek, méretben még éppen elfogadhato. Az valoszinü, hogy az árát meg fogják kérni, de ha az akkuideje rendben lesz nem fogok sokat gondolkodni mit veszek.
-
Jaffa75
őstag
SZia!
S már volt a kezemben (kollégám vett egyet
), annak hibátlan a kijelzője, még akkor is, ha az sgs 2 mellé tettük (fényévekkel jobb mint a samu)!!! Ha jól emlékszem ez pixelszámban némileg elmarad attól, de ha megtennéd, hogy egy szubjektív összehasonlítást vagy véleményt adsz, azt nagyon megköszönném...
! a kérdés, hogy S vagy P legyen
-
Vovi1
aktív tag
Telefonnal keveset netezek, nekem kicsi a telefonos képenyő, és az egér hiánya zavar. Néha app töltésekor használok WIFI hálózatot. Első megállapítás: eszméletlen gyors! Sokkal gyorsabb, mint a korábbi telók.
Az itthoni WiFi hálózatot néhány mp. alatt felismeri, felépíti. A mobilnet csak egy érintés, - adatforgalom engedélyezése ikonról + engedélyezése - azonnali internet elérés.
Ha jól emlékszem flash külső app-ról töltendő, de remekül kezeli, hozza a mozgó képeket. Szöveg igazítás a saját böngészővel is nagyon gyors. Feltűnő az álló és fekvő kép váltás azonnalisága.
Nem tudom mennyit fogyaszt ezalatt, nemigen használtam hosszabb ideig erre a célra. Szerintem itt is a képernyő fogyasztása a meghatározó, nem a hálózati kommunikáció és az adatfeldolgozás energiaigénye. A kijelző viszont nagyon hatékony. Másfél nap alatt sok telefon, kb 1 óra olvasás után 50 %-on áll az akku.
-
Vovi1
aktív tag
Valószínűleg nem ez lesz az alap fórum, talán ha lesz, a tesztelő. Régen halott, de most van újdonság, Íme:
[link]
Szerintem egy kicsit drága.Az akku problémához szólva csatolok egy belső képet. 3G folyamatosan bekapcsolva, néhány perc adatforgalom, kb. 1/2-3/4 óra olvasás, 10-15 telefon, 10-15 perc GPS az isten háta mögött. A GPS program nélkül kb 2 órát bekapcsolva maradt. Fényerő átlag 50 %-on. Ez egy átlagos telefon használat, erre való. Már én is többször merítettem le egy nap alatt, de akkor állandóan kézben volt, és folyton böködtem.
21 % még maradt az akkuban!
Egy másik kép, hogy biztosan erről a telóról van szó:
-
Vovi1
aktív tag
válasz
Gabenkutya #153 üzenetére
A napfényben látható kijelzőt a kertemben....
Valahol már panaszkodtam arról, hogy Sony-hoz mérten gyenge a hangrendszer, nem igazán jól szól a fülesekkel. Nincs mély stb.
Mindent visszavonok! Sikerült párosítanom egy MW-600-al, éppen tátva van a szám percek óta. Anno X-10-el hallgattam, még elment, gyengécske volt, majdnem elpasszoltam a BT fülest. Most, valami brutális a hangzás, tele van bársonyos méllyel, csilingelő magassal, semmi háttérzaj, susogás, kiváló dinamika és térhatás. KB 10 -12 m-ig tart a hatókör, lakáson belül. Nagyon durva.
Fél éve csak olvasok a telefononokon, (közlekedve) , azt hiszem visszaváltok a zenehallgatásra.
-
Gabenkutya
csendes tag
Semmi hír nincs a telefonról? Jöhetne már legalább egy megjelenési dátum. Vovi, te hol tudtad kipróbálni?
-
Vovi1
aktív tag
válasz
HardSanyeee #151 üzenetére
Valóban kihalt a topic, még nincs forgalomban a teló.
Kipróbáltam vakító napsütésben, mintha fényképet néztem volna annyira jól látható minden a kijelzőn. Még teljes fényerőre sem kell állítani.
A fényerő beállítása automatikus, amikor kicsit variálja a fényerőt, valamint a kézi állítás. Van egy külön kapcsoló, ami a fehét színt is bekapcsolja, illetve jelentősen növeli a háttér erejét. Ez a napsütéses állás, sötétben szinte vakít, miközben a színek nem változnak, csak az erejük nő.
Eltérő a képernyő felbontása a többi telótól, a szokásos 800x480-as (vagy hasonló) felbontású programok csak részletben jönnek, pl a három betűs. Viszont elképesztően gyorsan tölti be.
Jobb minőségű mozifilm bámulatosan mutat, gyönyörű a felbontás és a színek.
-
HardSanyeee
őstag
De nagyon ki van halva ez a topic
Itt egy benchmark videó arc S-el versenyezve: [link] Érdekes, hogy egyik tesztben alulmarad az arc S-hez képest.
Viszont a kijelzője valami gyönyörű szerintem, az arc S-é se volt gyenge, de határozottan oda vissza veri az Xperia P
-
slice14
veterán
Bejövős a cucc, de egy 2 magos és 4" kijelzőnek 1305 aksit? Hát nemtom, bár ha 1 napot kibír (mobilnet, wifi, zenehalgatás bt-n keresztül) az már jó.
-
lamazonia
tag
tudtok valamit a magyarországi startolásáról? mikor/hol/mennyiért lesz elérhető?
-
lamazonia
tag
idézet a cikkből:
"Minden idei Sony telefon kétmagos, Qualcomm processzort kap, az Xperia P sem kivétel."Köszi a választ, a kettőt megpróbálom összerakni
(az elmúlt pár cikk nagyon marharépa volt a mobil arénától, régebben jobban adták a szintet)akkor már csak azt nem tudom hogy megvegyem e, a htc evo 3d-t, amibe nekem pozitívum a két magos ismert jól működő proci, giga rammal, vagy várjak erre a P-re, amibe pozitívum az unibody, viszont kérdéses a processzor teljesítő képessége
-
joey04
titán
én is több helyen olvastam, hogy a P-re írtak 449, az S-re meg 499€-t
-
Hanon
tag
Na ne hülyéskedjenek már, ha az S 140-ről indul.
A P-nek az a dolga, hogy olcsóbb legyen az S-nél, ennyi. -
Mivel ez a Sony forum, ezt tiszteletbe tartom.
Attól még, hogy nem tetszik, igen ügyes és remek cucc.
Nem dolgoznak hülyék sem a Nokiánál, sem a Zeiss-nál.Ja, meg hogy nagy a telefon! És? Évekkel ezelőtt is voltak nagy telefonok. Akkor sem sírtak emiatt. Elfért az övtokban.
-
Ezek a telefonok szinte tök egyformák. Meglepett, de ha mondjuk összekeverem a sorrendet, akkor a kereskedő sem mondja meg - melyik, melyik.
He-he!
A mai napot a "basszus!!!
" Nokia 808 vitte.
-
-
callmeakos
veterán
aranyos
-
törölt tag
Nekem bejön ez a dizájn! Talán pont az benne a jó, hogy megosztó, vagy nagyon tetszik vkinek vagy egyáltalán nem, nem olyan szürke mint pl a Samu modelljei.
Amúgy rohadt jól csinálja a Sony, hogy ugyanazzal a hardverrel adja ki a telefonjait! -
ducsidu
senior tag
Nagyon szép lett
viszont...
Miért nem bővíthető?
Miért ilyen kicsi az akksi?És ha már a sok LG hírbe is bemondja valaki: Miért nem ICS-sel jön
-
Hanon
tag
Najó, most én vagyok a vak, vagy csak rossz hands-on videókat nézek, vagy tényleg nincs a 3 érintős pötty a P-n?
Navárjunk. Az egy dolog, hogy szerintem az a 3 pötty alapból egy gyökér megoldás, de hogy a P-n ne legyen rajta, csak egy sima felület, és találomra, a fénycsíkon levő szimbólumokból tippelgessem, hogy hova kell nyomni, az kicsit vicces.
Mert itt is a képernyő alatti fekete sávon vannak az érzékelők, ugye? -
skul0
aktív tag
válasz
RaveForce #111 üzenetére
Remélem akinek most nem tetszik, hogy 2.3-al jött ki, az pár hónap múlva, mikor frissül egy teljesen korrekt, akadásmentes ICS-re, akkor is így fog majd panaszkodni...
Szvsz nagyon rendben vannak az új xperiák, a quadrant teszteken kívűl nem hiszem hogy alulmaradnának a 4 magos megoldásoktól. Az üzemidőre lennék én is kíváncsi. -
sdd2
veterán
válasz
killerjohn #100 üzenetére
Az nevetséges hogy még mindig nem értik sokan hogy ez egy kezdetleges szoftver rajta és tavasszal már ICS-vel jelenhet meg vagy majd rá pár hónappal frissíthető lesz rá.
-
Ricardo
titán
Nagyon tetszik ez a telefon. A Magic white kijelző engem is érdekel. Milyen részletek bújnak meg az elnevezés mögött?
-
válasz
killerjohn #107 üzenetére
Nem értek semmit félre a nézőpontoddal kapcsolatban, hanem arról volt szó, hogy a HTC Evo S és ezen Sony telefon közül én inkább a stabil GB-et választanám. Én továbbra is erről beszéltem.
Értem azt is, amiről te beszéltél, általánosítottad a dolgokat, minden új készülékre értelmezve. Ugyanakkor az eredeti felvetésem a két készülék szoftverének összevetéséről szólt, nem általánosságban az összes új készülékről. Erre reagáltál, kiszélesítve a határokat, azaz olyan opciót választva, ami - sajnos - nem létezik. Hiába szeretnéd te is és én is a friss és stabil szoftvert a készülékekre (újakra, régiekre egyaránt), ez még nincs.
Persze, én is szeretném, ha minden készülék mindig friss rommal jönne ki, de nem ez van sajnos, nem is lesz ilyen, míg azt nem csinálja a Google is, mint amit Apple vagy Microsoft csinál e téren.
A kis fejlesztői csapat munkájához kapcsolódva:
Gondolom ismerős a google péntek. Nos, a kis ROM-olós csapatok ezt valósítják meg élőben.Hogy egy kis ON is legyen:
Van valakinek infója arról, hogy ez a Magic White kijelző mennyit fogyaszt a korábbi kijelzőkhöz képest? -
killerjohn
addikt
válasz
fateless #106 üzenetére
valamit félreérteszt a nézőpontommal kapcsolatban:
számomra az egyetlen elfogadható megoldás az új, stabil, gyors szoftver.
habár lehet hogy 120-180.000 forintos eszközöknél ez túlzott elvárás?Szerk: A 4.0-ban rengeteg dolog van, ami komoly előrelépés: kényelmesebb, szebb, ügyesebb, gyorsabb, okosabb, logikusabb. Milyen érdekes, hogy 'noname' magánember fejlesztők olyan smooth launchereket csinálnak ICS-re hogy kettéáll a fülem, míg a csöpp pici kis samsungocska, ami kilóra meg tudna venni egy repülőhangárnyi fejelsztőt, azzal küzd, hogy lagzik, akadozik, stb a szoftver...
egyébként mondom mégegyszer, hogy ezek sokkal inkább elvi mint gyakorlati kérdések. Semmiért sem válnék meg a Note-omtól (csak ha kijönne egy 4 magos
), de akkor is felháborít, hogy van egy minden tekintetben csúcs-szuper eszközöm, amire vagy elavult szoftvert teszek, vagy bugosat.
-
válasz
killerjohn #105 üzenetére
Itt van a különbség a kettőnk nézőpontja között.
Számomra nagyobb baj egy döcögős új szoftver, mint egy stabil régi.Egyébként áthidaló megoldás lehetne a stock ROM, de azt nem akarják bevállalni.
MOD
Még egy kis adalék általánosságban, nem csak nekedVan egy Huawei S7 Slim-em és vettem kíváncsiságból egy Ainol Novo 7-et, hogy megismerjem a 4.0-t. Lapozgattam, nézegettem, de nem találtam benne semmi olyat, amire azt mondanám, hogy nagyon erősen megragadott és hiányzik a 2.2-ből. Persze ,tudom, a motorháztető alatt vannak újítások, módosítások, ismerem ezeket én is, de a mindennapi használatban nem találtam semmi indokot arra magamnak a szoftverben, hogy emiatt lecseréljem az S7 Slim-et pl egy Mediapad-re.
Ez persze megint az eltérő igényekről szól. -
killerjohn
addikt
válasz
fateless #104 üzenetére
asszonynak S2 van, nekem meg Note. Naná, hogy ez nem az én készülékem, de nem az ICS miatt
azért nevetséges, mert röhej tárgyává teszik magukat azok a gyártók akik ma 2.3-at tesznek egy csúcskategóriás telóra, hogy aztán majd frissítgethessél... [flame-on] Ez az ami az Apple vs mindenki más harcban egyértelműen az alma előnye (nem mintha fegyveren kívül bármivel rá lehetne engem kényszeríteni egy iPhone-ra): igényes, friss, ropogós, fine-tuned cuccot tesznek le az asztalra, amit annyira hypolnak, hogy már az is csoda, ha van copy-pase. [flame-off] Ehhez képest a samu meg a sony dobálja kifelé az eszközöket, persze a "jól bevált" 2.3-al, ami csak pont arra jó, hogy eltántorítsa tőle a legtöbb embert, aki ért is hozzá (hiszen aki nem ért hozzá és van 200K-ja, az úgyis iPhone-t vesz), mivel a 2.3 egy botrányos gányhalmaznak tűnik még a 4.0.3 bétákhoz képest is (ld: samsung S2, Note, másról nincs tapasztalatom)
Ezek a telefonok ferrarik a maguk kategóriájában. Olyan ferrarik, amik 3 mp alatt gyorsulnak 100-ra és 450 a végsebességük, DE majd csak júliustól, addig 15 mp alatt gyorsul és 130-al meg max... Nakérem akkor inkább venne az egyszeri ember aston martint, de ő ferrarit akar, bevállalja hogy "hát most még nem az igazi", aztán minden egyes napja azzal tellik, hogy az XDA-t frissítgeti, és úgy bukik az instabil béta ICS romokra mint kacsa a nokedlira. Mármint én ilyen vagyok. És rengeteg más S2/Note tulaj, akár itt a PH! fórumon akár az XDA-n.
Egyébként teljesen igazad van, mert ez legyen életem legnagyobb problémája...
-
válasz
Ha olvastad az HTC One S leírását, akkor láthattad, hogy az ICS-sel volt a kiállításon, de még rendre megakadt, nem ment. Ettől függetlenül Tajvanon úgy döntöttek, inkább kirakják ilyen döcögősen, aztán majd idővel meg rendben lesz a szoftver is.
Sony-ék meg úgy döntöttek, hogy inkább kirakják régebbi, de nem akadozó szoftverrel, aztán később kihozzák az újjal, amikor kész lesz.
Júniusban mindkettő ugyanolyan jól fog futni ICS-sel a fedélzetén.Ennyi a különbség. Ha ez olyan fájdalmas - biztosan megvan az oka, hogy miért -, akkor ez nem a te készüléked. Nálam van egy HTC Sensation és egy SE Neo. Tudom, hogy mindkettőre lesz ICS, és nem rágódom rajta, hogy miért nincs még rajta, mivel más készülékekre sincs, kivéve a referenciamodellt. Nem a Sony-t védem, hanem aproblémát nehéz megtalálnom. Persze különbözőek vagyunk...
-
n0rbert0
senior tag
válasz
Én sem értem, hogy miért nem ICS-el. Lehet, hogy még nem optimalizálták eléggé
-
Epsylon
aktív tag
Nah. Kezdtem gyűjteni. Végre egy nekem tervezett gép.
Lapos, semmi görbekerek forma, karcálló kijelző, alu ház.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Formula-1
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest