- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
talpalavalo
aktív tag
Nekem az x10 mini jutott elsőre eszembe róla...
-
harminc3
tag
Már megint az Iphone. Minden témának/hozzászólásnak ez a vége...
Már unalmas...
A Motorola XT3 egy androidos készülék, mi lenne ha kivételesen csak erről szólna?? -
Inarus
addikt
válasz
Bounasieaux #56 üzenetére
Reklám? Mármint itt az oldalon? Az LG blogra gondolsz?
(#87) Gusztáv: Gyanítom nem vagyunk nagy piac, a legtöbb készülékük bevezetése pedig túl sok befektetéssel járna, ami nem térül meg. Szerintem.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Bounasieaux #56 üzenetére
Az Optimus olcsóbb és 100% frissíthető lesz 2.1-re. Ennyi a különbség. Mivel nekem Optimus összesen volt a kezemben 5 percig, ezért kizárhatod, hogy elfogult lennék vele szemben.
-
heroic
tag
ronda, de finom
-
Thome
veterán
Ez így igaz, ahogy leírod. Viszont az Android elvileg nyílt, a vasat meg csak megveszed alá, elvileg. Azt nem piszkálhatod, ez logikus. A szoftvert is ha buherálod, akkor ugrik a garancia. Ez is ok, belefér. De ha a szoftver nyílt, és a vasat nem piszkálom, akkor miért illegális a téma? Nem károsítok vele senkit. Meg akkor a google már minden ilyen moddolós oldalt legyakott volna, mert illegális. Illetve itt a ph-n sem mehetne a diskurálás ezzel kapcsolatban. Tehát ez az egész most legális vagy sem?
-
Ott futkosol a probléma mellett, de valahogy azt ajtófélfát sikerült eltalálnod.
Pont ez a lényeg. Az ígéret az, hogy a rendszer nyílt, a júzer meg azt csinál vele amit akar, hiszen ott a forráskód, csak a valóság messze nem ilyen egyszerű.Egynek ott van az, hogy a mindenki számára elérhető AOSP három lépéssel mindig le van maradva a gyártók által használt Androidtól.
Kettőnek az, hogy "hiányos", legyen szó driverekről vagy alkalmazásokról.
Háromnak pedig az, hogy a gyártóknak nem érdeke, hogy Te, mint felhasználó, saját rendszert forgass és telepíts - egyesek (pl. HTC) próbálnak védekezni, de az alapvetően támadható hardverplatformjukat nem hajlandóak lecserélni, így valaki előbb-utóbb megtöri és mehetnek a házi ROMok. Mások (élén a Motorolával) agresszív védelmet használnak, és esélyt se hagynak arra, hogy változtass. "Az Android lehet nyílt, de a telefon nem az."
-
Thome
veterán
Mert ha szabadon telepíthető, akkor azt jelenti, hogy úgy módosítunk rajta bármit, hisz nincs megkötve akkor, hogy hol nyúlunk bele. Tehát ellent mond.
Ha legális keretek között maradunk, akkor majdhogynem egy bármilyen Sony Ericsson telefon is nyílt rendszer az átlag júzer számára...
-
Thome
veterán
A többi os-hez képest nyíltabb, így nevezhető nyíltnak!
(Jól tudom, hogy ha valaki használni akarja az os-t, nem kell érte fizetni, teljesen legálisan pakolhatja oda ahova akarja, csak támogatást nem kap hozzá? Mert ha jól tudom, és így van, akkor bizony nyílt az os, mert bárki használhatja, szabadon. Bár ez ellent mond a root és a flash illegalitásának...) -
madstunt
addikt
hidd el tényleg. szeretem én mindet (trust me!) csak folyton mindenki a nyíltsággal jön android mellett(egy ideig én is ezt tettem) de pont annyira nem nyílt mint amennyire nyomják sokan. ha olyan marha nyílt lenne nem kéne hardsplezgetni meg rootolgatni
a maemo is csak egy kevéssel nyíltabb de nyíltabb -
madstunt
addikt
amit már wm alatt is nagyrészt megtehettél,tényleg marhajó és új, eddig nem látott lehetőségeket kapsz az androiddal
amúgy olyan marhanagy szükség nem volt az iphone-ba eddig se a háttérre hisz a lockscreen és a menű közt nincs semmilyen készenléti képernyőjoey20 aha divat szidni az androidot. aha. hát ez viccnek jó volt
-
Thome
veterán
-
Kashim
őstag
Így van, erre céloztam én is.
Ilyen szempontból szvsz majdnem ugyanolyan a két rendszer. Azért csak majdnem mert felületes dolgokat úgy tudom androidban lehet törés nélkül is, ebben + jár neki.
Nem tartom magam fanboynak, de arra allergiás vagyok, ha valaki az iPhone-ra ilyet ír, hogy 0 moddolási lehetőség. JB után úgy alakítod ahogy akarod, ha van rá időd pepecselni a dolgokkal. Ajánlom körülnézni milyen megoldások vannak, néhány után rá sem ismerni a rendszerre. Legalitás meg nézőpont kérdése, nemrég tették azzá a JB-t. Nyilván ne keverjük warezzal. De nem kívánok jobban belemenni mert off téma... -
akos727
senior tag
Nem rád gondoltam, hanem a fan boyokra, fan girlökre. Kislányok,kisfiúk akik azt hallják/látják, hogy ez a menő, ezzel nyomulnak a barátnők, haverok, és aztán azt gondolják, hogyha neked nincs semmilyen almás cuccod akkor te egy senki vagy.
Nekem is vannak haverjaim akiknek cső látásuk van e téren, egyik pl ilyet szól, hogy a Galaxy S egy reteksz*r, lagol, lassu, stb...
Nálunk is van a családban egy iphone 3gs, de azt munka miatt kellet megvásárolni, konkrétan egy alkalmazás miatt. Engem nem győzött meg. Ugyanolyan az összes, úgy kell használnod ahogy, ők kiadták, semmi lehetőség a modolásra.... Na mind1. -
joey04
titán
-
Bounasieaux
csendes tag
A teszttel az a problémám, hogy a kb ugyan ilyen csak valamivel gyengébb (és szerintem gagyibban kinéző) Optimust imádtátok és megy neki a reklám folyamatosan, ezt meg egy (androidok között) közepes nem túl érdekes telefonnak állítjátok be. Ettől még persze korrekt a cikk csak hát... Az LG ezek szerint trendibb vagy nem tudom.
Amúgy a kamera szerintem közel sem olyan gyenge mint írtátok. Ennél általában rosszabb képeket látunk a többi telefontól.Ui.: szerintem nem divat szidni az androidot. Sokkal kevesebbet kap a fejére mint a többi rendszer. (legalábbis amilyen hozzászólásokat én látok) De, hogy beálljak a sorba a symbian tényleg megérdemli a lehúzást
-
-
Thome
veterán
Itt nem olyan nagy baj az 1.6, pláne hogy a 2.1 jövetelét hírből se hallani, de az X10 mininél persze szidni kellett, hogy csak év végén jön a 2.1... Khmm...
-
Lirion
addikt
Engem, mint felhasználót miért is kéne, hogy érdekeljen, kinek a hibája a sok rendszerverzió? Érdekes, hogy almánál nem probléma a kompatibilitás, a programoknál csak a hardver a szűk keresztmetszet, mert a rendszert bárki felrakhatja magának.
Mint ahogy desktop gépen is rendelkezésedre állnak az új és friss rendszerek. Ha a MS meg tudta úgy írni a windowst, hogy szinte minden konfigon elfusson, legyen rá képes a google is. Vagy ha ez nem megy neki, válassza az apple megoldását.Másik: nem tudom, hogy vagy képes ennyire gyűlölni a symbiant, hogy egy attól teljesen független hsz-ra reagálva is képes voltál felemlegetni.
-
Egyébként érdekes az 1.6 Android épp most, amikor a Google azt hangoztatja a legutóbbi felmérésekre támaszkodva, hogy már 70% a piacon lévő telefonokon a 2-es verzió fölötti Androidok aránya.
Persze lehet most bosszankodni az 1.6 miatt, de ha jó árban lesz, egy jó konyha megoldja a gondot.
Vagy egy frissítés, ha lesz rá.
-
zseny
csendes tag
Hi mindenki Azt hiszem ide is illik az egyik teszt címe, a csendben elnyomott ásítás! Ha az E5 unalmas, akkor ez mi? Divat tapi divat andorral. Azt hiszem a nokia talán mégsem olyan fo.. mint ahogy lehuzzátok most, ez meg közel sem olyan izgalmas,tetszetős gép! Nézzétek meg az e5 árát+ ingyen navi.
Ez egy szubjektív vélemény, a másokét is tiszteletbe tartom.
Zs -
volvoguy
addikt
Ugye ez egy másik teló 2.1-el? [link]
-
joey04
titán
nem, annak van meg a hátránya, hogy a gyártók lusták frissíteni. ezen változtat a google, és hoz szigorúbb szabályokat. azért ne az OS legyen már a hibás, hogy úgy jelenik meg egy készülék1.6os rendszerrel, hogy már rég kint van a 2.1 vagy 2.2 is. Ennek ellenére még így is, a 1.6 korlátozásaival együtt is jobb minőségű programok érhetőek el, mint pl symbianra.
-
Csabi95
tag
jó kis telefon, jobban megéri mint a galaxy 3
a phone portal-ért kár -
plus44
veterán
Nem rossz, de nyomkodtam a Galaxy 3-at és piszkosul bejön.
-
joey04
titán
válasz
Brutális eb #40 üzenetére
ismerősöm x10esén egy csomó jó dolgot meg akartam neki mutatni, amit sgs-en már próbáltam, és elég sokszor belefutottunk ebbe. szóval az 1.6 már 2-3 hónapja is olyan volt, hogy csak félig nevezhettük okostelefonnak az ilyen rendszerű készülékeket, mert az igazán jó alkalmazások közül elég sok nem indul el. tehát már most is gáz, meg régebben is az volt. sőt, már olyan program is van, ami csak 2.2 alatt megy! tehát hivatalosan még a samun sem...
ha ilyenbe nem botlottál még bele, akkor szerencséd van -
joey04
titán
válasz
Brutális eb #38 üzenetére
hiába nyúl bele a gyártó, ha egyre több program jelzi telepítéskor, hogy az 1.6 kevés neki
-
Brutális eb
addikt
Ez igen végre tényleg egy középkategóriás droid teló.
Köszi a tesztet.
És még villanó is van benne amit néhány nagyobb gyártó drágább készülékeibe sem rak számomra érthetetlen indokból.1.6 pár hónapig még nem gáz az x10 minimen is az fut(Igaz se rendesen belenyúlt ahogyan ebben a cuccban a moto. is),időtállóság szempontjából viszont kérdéses.
-
Nem is nokia nem is symbian, de azé csak megnézném közelebbről.
-
ben11
őstag
Simán elfogadnám, de kétlem hogy a telenor felvenné a kínálatába és képes lenne emellett normális áron adni azt..
-
Napfénysüti
nagyúr
Tetszik, főleg ha itthon is fogják forgalmazni és esik az ára.
-
Hosssszu
őstag
"A készülékben 512 MB ROM és feleennyi RAM található, itt igazán kár volt spórolni." Itt valami ellentmondás van, mert a specifikációs oldalon viszont pont meg van cserélve.[link]
-
rolkaDb
aktív tag
Nem rossz ez a kis teló. De 1.6..
és még magas az ára is. (reméljük lentebb megy idővel.)
-
sghu77
tag
Nekem is nagyon szimpi a cucc. Egy igazi gáz van vele, az 1.6-os Android. Na és ha a támogatás (frissítés) nulla. Hamarosan vennék valami hasonlót az asszonkának, Galaxy 3, Ez is tetszik. Majd meglátjuk.
-
Vtwo
senior tag
Egész korrekt teló,az utóbbi időben úgy látszik a Moto tényleg feltámad haló poraiból.
De ez az ár elég sok érte és a videó is lehetne min. VGA. -
harminc3
tag
Helló! Bevállaltam ezt a telót. A vásárlás előtt sokat filóztam a htc wildfire és a samsung galaxy 3 között. Aztán képbe került a motorola, és végül mellette döntöttem. Egy sony ericsson z770 után mindeféleképpen álom.
-
Retekegér
MODERÁTOR
A trackballról beugrott a BB, hú de nem szerettem.
-
Bathory Peti
aktív tag
Drága telefon,de nekem tetszik,bár ezért a pénzért sok.A képek nem olyan rosszak,föleg az a cipős kép tetszik amibe van az a hőmérő.Szagot is mér?
Dobd már ki azokat a cipőket. -
itsmeyeah
tag
Egyetértek az előttem szólókkal.
Max 50k.
Amúgy jó cikk! -
lmisi
senior tag
1.6 és sosem lesz rá 2.1
Sőt a Motorola még 1.5 anroidjait sem upgradelte, ami nagyon szomorú mert így a telefonok kiszorulnak marketről. Gondolom 1.5-re senki sem fejleszt már. Pár hónap az 1.6-is itt fog tartani. Moto így ösztönöz új készülék vásárlásra.
Most kérdeztem rá ismerősnél, éppen prüszkölt mert a milestone-jára csak januárban lesz 2.2. Ő már persze inkább a droid2-re gyúr ami eleve 2.2 vel lesz. -
talpalavalo
aktív tag
válasz
RepeatSector #23 üzenetére
Tudják az amcsik hogy mi kell a népnek
mindenesetre valóban fejlődőképes! Csak árban is a kishazánkra szabják és nem lesz gond
-
RepeatSector
senior tag
Nagyon tetszik a cikk is meg a telefon is
Ha 50 körül lenne akkor vennék eggyet de így marad melósnak az ubiquio sulisnak meg az IMO -
volvoguy
addikt
Hát nemtom. Nagyon tetszettek a Motorola új, dizájnos, kockásított telói, és nagy kár hogy itt a szappantartó vonulatot erőltették. Ráadásul szerintem túl sok a gomb. Bőven elég lenne a 4 érintő. A Trackball is túl nagy, körülötte az a krómszerű izé túl fényes, a HTC Hero-nál legalább visszafogott, semmi csicsa.
Ráadásul az átrajzolt ikonok....hát szal az Android alap ikonjai sokkal stílusosabbak...mintha egy gyerektelefon lenne...mármint a menü miatt...
-
cabal
tag
Ebben sincs rádió...
-
Nekem is tetszik. Motorola, kapacitív, GPS, WLAN... nálam ezek megérnének 50K-t még 1.6 Androiddal is. Max. elmennék vele egy "népkonyhába" főzni.
-
JanFe
aktív tag
Tetszik a keszulek. Az ara azert egy kicsit magas, de lesz az meg kissebb is...
Az 1.6-os Andriod helyet is lehetett volna 2.1-es... -
Jadro
veterán
Szép kis telefon, nekem nagyon bejön. Pláne hogy vannak gombok is rajta gazdagon. Sajnálom az 1.6-os androidot, azt meg pláne hogy nem látszik mikor jön a 2.1. A szépen átdolgozott felület klassz, de nem feledteti hogy 1.6-os verzió fut a gépen. Ja és igen, ez picit drága még.
Látom már 720p a videó!
-
Straw
senior tag
Köszönjük a tesztet, érdekes telefon, 10-esel olcsóbban megérné.
Viszont azt lehetne kérni hogy a videót legközelebb ne világos háttérrel csináljátok, mert így alig látható.
-
akkor ennek se annyira elveszett az ára, asszem júl-aug környékén láttam először 72-ért, simán beállhat normális szintre pár hónapon belül.
csak az a baj, hogy asszem csak ázsiába szánták ezt a telót, ez nem könnyíti meg a dolgot.
fektetett üzemmódban, "azerty" lett a billentyűzet, gondolom a francia nyelv miatt.
-
rég várt teszt, pofás teló, kiforrott rendszer..csak kicsit újíthatnának.
70ért szvsz is sok, de anno hogy startolt az optimus?mert erre nem emlékszem.. -
helixP
nagyúr
Bog azt írta,hogy " A navigációra az Android Market számos alternatívát kínál". Ez pontosan mit takar? Van már ingyenes, jól használható navi Androidra? EZ ugyan csak jó lene
-
bikkamokka
tag
Vártam már ezt a tesztet, de mikor olvastam, hogy csak 1.6-os van rajta, el is szomorodtam. Remélem lesz 2.1 (vagy később 2.2), mert ez is szóba jöhet. De így mindenképp várok.
-
devast
addikt
Ez 60-ért is simán versenyképes lenne, sőt, simán odaveri a galaxy3-at meg a gt540-et is. Kb ilyen hardver specifikációnak kellene lennie egy középkatos android telefonnak(mondjuk 512mb ram belefért volna még). Amiért mégsem, az természetesen az 1.6....
-
hans87
tag
Jó kis Moto. 50-ért igen remek vétel lenne. Kiváncsi vagyok, szolgáltatók fel veszik-e?
Köszi a tesztet. -
joey04
titán
érdekes, és egész jó ez a felület. az ára kicsit magas, na meg az 1.6
-
kaller1
veterán
Hm, az alsó kezelőszervek mintha ismerősek lennének
Köszönjük a tesztet!
-
EczkE
veterán
Az új grafika nagyon bejön nekem.
-
[Anduriel]
aktív tag
Azért ha 2.1 lenne rajta alapból, vagy legalább lehetne tudni mikor lesz rá ilyen frissítés, szerintem sokkal versenyképesebb lenne.
-
tjb007
nagyúr
A 70eFt -os árat én is soknak tartom, 50eFt reálisabb lenne érte (bár lehet, hogy ennyiért inkább más márkát választanék).
A másik meg a frissítés. Nem lett volna egyszerűbb egyből 2.1 -el kiadni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 1
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest