- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CM7-nél nálam 55-60 mega free van átlagban, de nagyon widget és háttérben futó szolgáltatás függő. Pl feltettem egy RSS olvasót widgettel, megevett 30 mega RAM-ot
CM6 alatt sem volt sokkal több szabad memória, max 75 körül talán, de az igaz, hogy a CM7 néha belassul, bár már bőven nem olyan, mint a korábbi verziók. -
válasz
stamas2 #7265 üzenetére
Google apps csomagot feltetted a CM-hez?
Factory reset
Wipe cache
Wipe dalvik cache
Rom telepítés
Google apps telepítésKb. ez a sorrend ha új ROM-ra állsz át. Ha a meglévőt frissíted nagyobb alverzióra, akkor nem kell factory reset meg google apps sem minden esetben (kivéve ha a ROM készítő ajánlja).
-
válasz
#18379748 #7262 üzenetére
Palmot sajna tuti nem veszel, ugyebár megette őket a HP, akik meg épp most építik le magukat szépen módszeresen...
LG-vel jó tapasztalatom nekem sincs régi időkről, de ettől függetlenül szeretem elolvasni a használat közben keletkezett élményeket, mert sosem zárkózom el egy új készülék elől a múltbeli hibák miatt. Csak gyártanának már több qwertys cuccot, mert akárhányszor qwerty nélküli telefont kell használnom, mindig eldurran az agyam a képernyőbillentyűzettől, legyen az akármilyen márka vagy OS
A droid3 épp jó lenne, de most már megvárom a googles attrakciót, mi sül ki belőle.
-
válasz
Csokiii #7253 üzenetére
Openrecoveryben ne húzkodd le az órajelet.
CM7 beállításaiban a teljesítmény résznél lehet állítani mindenféle recovery nélkül.(beállítások - cyanogenmod beállítások - teljesítmény CPU beállítások). Használat bootoláskor legyen bejelölve,és akkor az ott beállított órajellel indul.A govenor lényege, hogy miként skálázza a CPU órajelét a terheléstől függően. Van amelyik lépeget felfele fokozatosan, így némileg akadhat 1-1 másodpercig indítás után bármi, de aztán beáll a megfelelő órajelre. Én a smartasst használom, az kikapcsolt képernyőnél minden esetben a minimum órajelre veszi vissza a CPU-t.
-
A legfrissebb CM7 valami veszettül gyorsabb lett az újabb dalvik miatt, meg mintha a fájlműveletek is belehúztak volna. Pl. root uninstaller eddig a 140 programot kb 2 perc alatt scannelte le, most 10 másodperc volt
A friss CM7-t mindig innen ajánlott szedni: https://github.com/nadlabak/android/downloads
Motonavot néha használom, még nem volt vele gond (azon kívül, hogy fapados, de ezt nem bírom kihagyni, hogy meg ne említsem
)
Eddig amúgy google navigáció kilépett, most megnéztem, megy.
-
válasz
szőröscica #7216 üzenetére
A Pistikék olyan hibákat javítanak, amiket a Motorola mérnökei letojtak
Amúgy a wifivel sosem volt gondom, pedig mindenhol használom (dlink, cisco, smc, tplink linksys routerekkel).
-
válasz
Shrike7973 #7203 üzenetére
CM-ben nincs Motonav, de a 2.2-es gyári ROM-ból kiszedve fel lehet rakni az eredetit.
Az általános élményen nálam a gyárihoz képest az sokat javít, hogy nem indul újra, mint a csodás bugos gyári
Persze a custom ROM-okban is van bug, de azért elég gáz, hogy a gyári kernel DSI bugos, biztos nem tudták volna megcsinálni rendesen -
válasz
szőröscica #7200 üzenetére
A CM6-ot annyian használják, hogy a hibái ha vannak kijönnek hamar. Ráadásul most fejlesztik tovább. 2.2 rákfenéje a DSI hiba, ami miatt instabil a gyári is. A javítómodul már a 2.5-ös verziónál tart, és jó ideje nem fagyott ki a telefonom végre (én CM7-tel használom most).
Akadozni fog néha, mert a 256 mega RAM már édeskevés, 2.2-vel még a határeset.
A task killer után simán elindulhat újra a folyamat. Vagy még az lehet, hogy idle állapotban nem veszi le a frekvenciát 250MHz-re. Esetleg akksi kalibrálás, amiről lejjebb volt szó.
Azért majd a wp7es Nokiáról (ha megjelenik) egy összefoglalót én szívesen olvasok majd
-
válasz
szőröscica #7197 üzenetére
Vagy egy akksi kalibrálás kéne, vagy valami háttérfolyamat szívja le. Kollégának Defy, gyári 2.2, néha elindul magától valami media sync cucc, 100%-ban eszi a CPU-t addig. Kellemes.
CM6/Froyomod-t megpróbálhatod, rosszabb tuti nem lesz
2.3 alapút nem ajánlok, azokkal azért még neccesebb ha a stabilitás a legfontosabb. -
válasz
szőröscica #7193 üzenetére
Gyári ROM? No mondjuk custommal sem bírja jobban az akksija, de ha gépjárművel járod az utakat olyan 500 Ft- egy USB-s szivargyújtó adapter, aztán azzal lehet tölteni. Bár a fél nap idle-ben akkor is gáz. Akksi kalibráció volt-e már?
-
válasz
cucinho #7183 üzenetére
Az androidos igo és a motonav skinben különbözik kb, extra funkciók/beállítások nem nagyon vannak egyik előnyére/rovására.
Ráadásul igo-ból 800x480as verzió van különféle helyeken, ami meg tuti nem tölti ki a képernyőt egészében, marad a motonav.
A PNA autóban gondolom elfér, gyalogos navigációra pl. Osmand is megteszi openmapsos térképpel, bár még fejlődik. Vagy ha van mobilnet a google maps már ingyen navigál, hirtelen helyzetekre jó, és elvileg dugót is figyel.
De persze nem lebeszélni akarlak, csak szerintem gáz, amit androidra iGO néven kicsaptak. Állítólag nem elég nagy piac nekik, meg sok a felbontás. PNA-ra nem volt gondjuk azzal, hogy 10 féle felbontásra megcsinálják, érdekes
-
válasz
cucinho #7181 üzenetére
Ilyet ne várj, mivel androidra nincs iGO forgalmazva, csak pár készülékre adták ki gyárilag. A motonav speciel pont egy iGO Amigo alapú szoftver, pont erre a felbontásra. Legális csak úgy lesz, ha kifizeted a térképeket, mivel azok vannak csak benne demo módban.
Amúgy ha sikerült letörölni (google ad rá találatot ha a megfelelő nyelven keresel), és netán gyári állapotot akarsz, akkor úgy is a gyári ROM újrahúzása a legjobb választás, ami meg tartalmazza a motonavot.
Amúgy szerintem egy iGO8 mérföldeket ver rá, és a Primo is jobb választás a megfelelő PNA-val. Én sajna megvettem, de a forgalomfigyelés itthon nekem nem működik (mobilnet alapon), úgyhogy inkább lett egy 5"-ös navi TMC vevővel + közép EU iGO8 licensszel.
-
válasz
solanthugor #7170 üzenetére
/data/system/batterystats.bin
Root explorerrel, vagy ES file explorerrel (bekapcsolt root eléréssel) a legegyszerűbb.
Vagy terminal emulator:
su
rm /data/system/batterystats.binVagy van rá marketban app, klikk.
-
válasz
solanthugor #7168 üzenetére
GPS elég jól merít, ha csak trackkelek, akkor max 4 óra és lemerült. Navira nem használom, azt passzolom, de geocaching-en sem bírt 2-3 óránál többet Osmand progival.
Mobilnet meg szerintem jobban merít, mint wifi sajnos. -
Lehet csak egy akksi kalibrálás kellene, ha nem 100%on van a telefon ROM váltáskor, akkor szívás van, mivel a batterystats fájl alapján számolja a töltöttséget, az meg olyankor felülíródik.
1. /data/system/batterystats.bin törlése
2. telefon leállítása
3. akksi le
4. töltő bedug, megvárni amíg felkiáltójelezik az akksi hiányára, ekkor akksi helyére rak
5. tölteni 2-3 órát bekapcsolás nélkülEnnyit meg lehet próbálni
-
válasz
Necro_Ramone #7130 üzenetére
Lock screen? Az a power gomb lesz, elvileg cserélhető, gondolom a hangerő gombok is. A powergombnál van akinek csak a műanyag része ment szét. A gond az alkatrészhiány inkább, mert nem igazán van hozzá. Ha keresel, esetleg a Motorola Droid alkatrészei is jók. Ha nem garanciális, irány egy jó elektroműszerész, akinek a telefonok nem okoznak gondot, lehet csak a műanyagok mentek szét, és forrasztani nem is kell.
Persze ha bátor vagy, te is szétkaphatod, vagy itt a fórumban is lesz rá jelentkező, ha jól rémlik Rena224 kapta már szét, kérdezd bátran. -
Mindegyik rendszer más, de használható, azt írtam.
Mire jövőre telefont veszek, újra megvizsgálom, melyik felel meg legjobban.Iphone-om esélyesen nem lesz, mert qwerty-s nincs (a tokba épített izék hanyagolhatóak), plusz az a marketing, amit az apple közvetít, nekem hányinger. De ettől még egy kiforrott és stabil rendszer a maga limitjeivel, szabályaival.
A WP7 érdekel, mert máshogy áll a dolgokhoz, más felület, más felfogás. Plusz a környezetemben senkinek sincs, tehát annyit meg fog érdemelni, hogy lecsekkoljam valahol.
Az android jó irányba fejlődik, de azért sosem volt az a stabil, röccenésmentesen futó rendszer. 2.1 alatt is akadt a telefon szinkronizáláskor, 2.3 alatt ez pl. sokkal kevésbé van meg, de apró döccenések mindig vannak, még ismerősök 2 magos telefonjain is.
Ezzel mondjuk én bőven együtt élek, mert a tökéletesség sosem érdekelt, csak az olyan elbaltázások zavarnak, mint pl. a droid3 512MB RAM-ja, amivel azt az öngólt lövik be, mint a D1/M1 256 megájával. 1 évig jó lesz, utána meg reszeltek, de hát tudjuk, nem célja egy gyártónak sem, hogy 2 évig meglegyen a 100ezres telefonodA bada nekem nem alternatíva, a samsungot rühellem minden téren
-
Nekem egyik rendszerrel sincs bajom, igazából ha nem akarnék buherálni lehet még WP7 is beleférne, egy próba erejéig mindenképp. Úgy összességében szerintem mindegyik rendszer bőven használható már, az android nálam nem kizárólagos feltétel, csak egy mobil os, ezért nem fájna, ha nem lenne többet, az UIQ elvesztését is túléltem, pedig azért még rajongtam is eléggé (SE P800, P900, P990, P1i megvolt)
Nálam ennyi a lényeg: aránylag erős hardver, nem kell a csúcs, de amikor 100ropit adok ki, akkor a felsőbb kategóriába tartozzon. Nagy felbontású kijelző, 3.7-4col között max. Min 5mpx AF-es kamera. legalább egy nyamvadt LED-del. Lehetőleg félig meddig fém ház, ha nehéz az nem gond, sőt, szeretem
Qwerty billentyűzet. Legfrissebb rendszer az adott fajtából. A custom ROM ha megfelelő az alaprendszer nem feltétel, egyelőre még szeretem, de lehet x idő múlva csak nyűg lesz a hátamon. Ja és bírjon ki 2 évet, bár ez úgy sem derül ki előre
Android mellett max annyi szól köv alkalommal, hogy a Marketen megvett programjaim használnám tovább, és mivel skót vagyok, nem szeretnék újra más store-ból minden hasznosat megvenni
-
A 2.3-ban azért kellemesebb a felület, normális vason gyorsabb is (van némi fejlesztés a dalvik-ban), tudja a magyartot, stb. Olyan készülékre nem váltok, amin kisebb verziószámú android megy el. Plusz én élvezem a custom ROM-okkal szívást/kihívást, ha egybe jó telefon kéne, iPhone-m lenne.
Desire Z nem rossz, de nekem bumfordinak tűnt, meg randa. Egyik kolléga fél éve használja, és a mechanika amit összetartja nincs a toppon épp.Ha idén jön az ice cream sandwich, akkor jövőre már csak olyat veszek, amin alapban az van, szóval a droid3 ki is esett
-
RAMra Zeam eszi a legkevesebbet, de az nekem már nagyon fapados. GO-ba a személyre szabhatósága tetszik, illetve a heti frissítések, hibák szinte azonnali javítása, grátiszban ingyen. Ilyen csilivili animációkat nem használok, csak az alapokat.
Plusz ADW-nél anno a notifier is fizetős volt (már free hogy kapná be), GO-nál ingyenes.
Ennyit beáldozok a szabad RAM árán, meg pl. mivel van egy nyamvadt counter-strike szerverem, van rá 2 féle program is (HLSW Mobile, Gameserver Monitor), hát egyik sem egy RAM barát, bár utóbbinak jobb a widgetje, így a HLSW megint csak felesleges bevásárlás voltSajna ez a RAM mennyiség lesz a veszte a telefonnak nálam előbb utóbb, jelenleg még használható, de amikor a 19900ért bevásárolt Blade-n úgy váltok 10 program között, hogy egyiket sem zárta be a háttérbe, akkor elgondolkodok, hogy ez egy sz@r így.
Jövő nyáron tuti csere, talán addigra lesz olyan alternatíva, ami tetszik, és nagyon max 100ezer, ezt is ennyiért vettem még, én meg nem vagyok az a fajta, aki a 100ezres telefont félévente cseréli, minimum 2 évet ki kell húznia ennyiért.
-
Az újrarajzolás alatt a widgetekre gondoltam én is, olyat már nem csinál, hogy az egész homet újratölti.
Quickoffice nálam uninstallos, mert egy utolsó hulladék ez a verzió docx és xlsx kezelésben, a frissebb meg fizetős. Oliveoffice Premium ingyenes, bár a pdf része nem tökéletes az tuti.
Most 1nap 14 órája megy akksiról és még 25% van, meg kalibrálnom kéne, mert a ROMfrissítéskor megint nem volt 100%ra töltve, aztán a batterystats hiba miatt olyankor érdekesebben merül
Az ADW nálam sokkal akadósabb, mint a GO, de pl. ZTE Blade-n jobban érezni a gyengébb CPU miatt, ADW összes animációja darabos, GO meg pont jó. Elvileg azért van CM-hez ADW, mert nyílt forráskódú. Mondjuk megvettem a fizetős ADW EX-t, de aztán sikerült a GO-nál maradni, szóval megérte
Mondjuk nem az első eset, Navitel-t is megvettem túrázásokhoz, de mivel egy adag bugtenger, emiatt megvettem az Osmand+t és azóta azt használom. Igaz fapadosabb, de a lényeg rajta van. -
No egy ideje nyúzom a 2.3.5-ös androidra épülő CM7-t.
Hozzáteszem factory reset nem volt előtte, így lehet pár bug amiatt van.
Sebesség: kellően gyors @ 1 GHz
Akksi: 1 nap átlagos nyúzással simán megvan
RAM: 35-70 mega között, épp melyik widget frissít, wifi és szinkron be van kapcsolva fixre. Viszont mintha 1 fokkal gyorsabban szabadítana fel RAM-t.Játékok/programok: angry birdsek mennek, 3D-s izéim nincsenek, cut the rope még mindig kilép; programoknál amiket használok (oliveoffice, kamera, dropbox, poweramp, osmand+, stb.) nem volt kifagyás eddig még.
Bugok: 3g ki-be kapcsolás után néha nem mászik vissza, csak 5-10 perc után. GPRS kapcsolat kb. használhatatlan (ZTE Blade-n ugyanazon időben ugyanazok szolgáltatóval meg ment).
Amit leszedtem, mert sose használtam: DSP Manager (mindig futott, ette RAM-t, egyszer nem kapcsoltam be effektet, poweramp tud EQ-t), torch, gyári zenelejátszó, news&weather, ADW Lacunher (GO EX van helyette), toggle2g
A mobilnetes szenvedés miatt még egy picit azt mondom gázos, de lehet egy factory reset után megjavul, majd megnézem. Wifi tökéletes amúgy.
A home felületet néha "újrarajzolja", RAM zabáló játékoknál, illetve ha böngészőbe valami izzasztóbb flash-es szemetet kell megnéznem. Annyira nem zavaró, grátiszban ezt 2.2 alapú ROM-ok is csinálták. Szenzorok mennek, maps eddig még nem fagyott, bár néha beakad, állítólag az ideiglenes fix hatása.
-
-
válasz
solanthugor #7013 üzenetére
Ha lesz időm felrakom a Cronost. Most CM7-hez tettem fel a DSIFix 2.2-t, a képernyő lassú éledése tán megszűnt. Elvileg holnap lesz új CM7 2.3.5-ös androiddal.
Milestone amúgy 2.1-gyel kezdett ha jól rémlik, a Droid is 2.0-val jött alapban elsőként talán.
-
Én simán úgy érzem csak, hogy sz@rnak a fejemre. Ha nem tudják támogatni az EU piacra készült készülékeiket, akkor ne áruljanak itt egyet sem. Ha nem tudnak időben szoftvert írni, legalább ne zárják a bootloadert, hogy az a pár % aki kipróbálna frissebb rendszert, ne szívjon vele. Nyilván a többség letojja, hogy milyen android van, de neten általában azoknak nagyobb a visszhangja, akik buherálnának, emiatt ez nem jó marketing. No meg a bugos kernel sem, érdekes, az amcsi verzióba javították.
A motorola meg lehet lejjebb csúszott az évek folyamán, de kétlem hogy olyan kicsi gyártó lenne, akiknek nincs kapacitása a nyamvadt EU-ra. Még tavaly nyilatkozták nagy mellénnyel, hogy nekik milyen fontos az itteni piac.
Ennek ellenére szeretem ezt a telefont minden hibájával együtt, csak azt sajnálom, hogy qwertybe más nem gyárt a szájízemnek megfelelő készüléket
Viszont most jött el a Cronos ideje, CM7 szétvágja az agyam, most pl. a kijelző 3-4 másodperces késéssel éled fel ha hívnak, grátisz addig nem is csöng, grátisz random csengőhanggal
-
válasz
Rickazoid #7008 üzenetére
A Samsung az anyaghasználata miatt nem igen jött be, nekem már nagyon plasztik amiket eddig fogtam (S2-t még nem láttam). Dell meg a céges laptopon bizonyította be, hogy tud olyan szemetet gyártani amit már az Acer is elfelejtett 3 éve, ezért a termékeiket tuti mellőzöm
Motonál lehetne valami szemléletváltás, mert nem jó ez így (EU piac, bootloader, felesleges készülékek ala Defy+ rókabőr, support az annyi hogy új android új készülék). Azt meg sajnálom, hogy a qwerty-s modelt nem tekintik már a csúcsnak, kezdik elfelejteni, hogy a Droid1 eléggé kihúzta őket a szószból.
Nálam még SE jöhet szóba, Milestone előtt P szériás telefonjaim voltak, lehet visszatérek hozzájuk jövőre, rajtuk látom, hogy már akarnak valamit legalább, eléggé változott a hozzáállásuk a droidhoz.
Mondjuk Motorolát sem akartam venni, csak valamiért megfogott anno képeken (+ tudásban). Tuti nem ez a logikus választás, de ez rám nem jellemző, kocsiból is megvettem az első szemetet amit mutatott a nepper
-
válasz
Rickazoid #7002 üzenetére
Nyilván használhatóbb a M2, de nem érzem azt a technikai fejlődést, ami miatt 25-30ezret áldoznék rá (használtat nem veszek). Ráadásul a supportja ugyan úgy 0 itthon. A 2.2 nekem nem opció, a 2.3-ból meg erre is csak gányolt van ha jól láttam.
Ha lesz Milestone3 és nyílt lesz a bootloadere, akkor talán fél év múlta csere, talán. Bár úgy gondoltam, hogy a következő telefonomon alapban ice cream sandwich legyen, erős a gyanúm hogy a Milestone3(Droid3) nem fogja megkapni
-
válasz
drzsoo1 #6998 üzenetére
Az én M1-em tuti nem ér annyit mint az átlag. Sikerült jól leejteni anno, némi festék lement róla, gorilla glasson is van egy fél centis karc
+256MB RAM meg némi ROM (a mostani is elég eddig) nem tudom megér-e ennyit, CPU kb. ugyan az, csak kisebb csíkszélesség, 1 GHz-n ez is elmegy. Ha nem lenne zárt bootloadere, nem lenne kérdés a váltás, így még meggondolom
Amúgy a motorolára ez a pont annyit raknak hozzá jellemző, ha tényleg lesz Defy+ 200MHz-zel gyorsabb CPU-val, és csak azon lesz android 2.3, akkor eljátsszák ugyan ezt.
-
válasz
Rickazoid #6988 üzenetére
2.3.5-ös CM nightlyt használok. Picit tényleg több a RAM, de azért nem hanyattesős. Böngészni már végre lehet úgy, hogy nem nyírja ki a home-t.
Mondjuk tartok attól, hogy amíg csak egy toldozott-foldozott kernelünk van, lófülét nem ér semmilyen 2.3-as android, de ne legyen igazam.Cronost majd megnézem akkor következőnek, köszi a tippet
-
Megszoktam hogy offban írok
Nálam erősen rezeg a léc a cserére, mert 256 RAM-mal kezd használhatatlan lenni, a 2.2-es androidhoz meg nem fűlik a fogam (fene a finnyás formám)
Csak az a gond gőzöm sincs mire cserélném, milestone2-re hülyeség, 3 még nem jelent meg, plusz pár hónapig tuti túlárazott lesz. Mondjuk játékon kívül nincs gond a RAM-mal, csak az zavar, hogy egy sima Cut the rope pl. véletlenszerűen kilép a kevés RAM miatt, pedig nem épp egy 3D-s csoda. -
50-70 között jó értéknek számít. 2.2 alatt sem volt nekem sokkal több (3 oldal, 5-6 widgettel). CM7-tel most olyan 35-60 között van, attól függ melyik widget aktív éppen.
lordfreyr: cronos alatt nem számít a JIT on off? Mert CM-eknél rohadt nagy sebességvesztés érzésre is, a játékok (bármelyik, nem 3D-sek is) akadnak, a hang akad ha kikapcsolom
-
-
CM6 gyorsabb a 2.2-es android miatt. Most egy srác átvette a fejlesztését, így vannak frissítések.
Custom rom nálam így nézett ki: gyári 2.2 felflashelése RDSLite-val, vulnerable recovery felflashelése RDSLite-val, androidiani openrecovery memkártyára fel, CM7 meg google apps pack openrecovery/updates-be bemásol, indítás recoverybe, apply update.zip, elindul androidiani, ott egy factory reset, wipe cache meg wipe dalvik cache, aztán apply update-vel előbb CM7 majd google apps felrakása.
Tömören ennyi. De ha a fórumkeresőt használod, leírták már mások hosszabban
-
Kalandos kedvűek megnézhetik a 2.3.5-ös android alapú CM7 RC12-t, ebben a fórumban található: klikk. Megbízhatónak tűnik, egy német arc leforgatja a frissítések után egyből, nem kell megvárni a "félhivatalos" rilízt.
Felület árnyalást (surface dithering) kikapcsolva egész tűrhető, már nem tűnik el a home felület (go launcher ex) ha rányitok egy böngészőt.
A JIT kikapcsolását én nem ajánlom, lehet lesz +5MB szabad RAM, de hogy minden játék, még a legutolsó tetrisz is akadozik egyből 1GHz-n is, az fix
Mondjuk még mindig látszik, hogy nem egy CM6 sebesség, de elmegy. Mióta asszony Blade-jén CM7 van hiányzott nekem is, így visszament
-
válasz
Steelheart2 #6860 üzenetére
A flash-es weboldalak akadoznak, max akkor használom, ha valami menü-t flash-ben csináltak meg, és muszáj, amúgy kikapcsolva van.
-
válasz
Steelheart2 #6858 üzenetére
2.2-vel van, de elég karcsú hozzá. Flash-hez 2 magos telefon ajánlott.
-
Névjegyet megnyitod (nem szerkesztésre), menü gomb, options, ott találod.
Ha egyedi csengőhangot akarsz az androidosokon kívül, rakd fel marketból a rings extendedet, azzal könyebb kiválasztani, vagy másold a memóriakártya media/ringtones könyvtárába amiket csengésnek akarsz. -
Mondok: megnyitom a kamerát, gtalk bezáródik, böngésző bezáródik, állapotot nem ment, idegesítő. Megnyitom a navigációt, ugyan ez. 2.2 alatt kevésbé, de go launcher is újrarajzolja magát. 2.3mal használhatatlan ha van pár widgeted. 2.2 alatt nincs DSI bugfix, random rebootol, mert a motorola nem bírt 10 sort beleírni a forráskódba.
Ja igen, amúgy csak a PVZ nem indul, de azért a Blade jóval folyamatosabb mindennapi használatra. Most visszatettem CM6-t, ezzel már elfogadható, csak éppen a DSI miatt 3x rebootolt már.
Droid3-t elfogadnám, de abba megint csak 512 RAM-t raktak, ami jövőre mire cserélném megint csak a minimum lesz. Nem a játékoknak, a rendszernek.
-
Egyetértek, asszony kapott ZTE Blade-t, gyári 2.2.2, sokkal folyamatosabb az 512MB RAM miatt. Nincs launcher újrarajzolás, a háttérben az utolsó 10-15 program simán elfut, azonnali átváltás. Max a picit gyengébb CPU miatt az animációk lassabbak. Nem vennék most már Milestone1-t a 256MB RAM miatt. Inkább a 2-es picit drágábban.
-
válasz
fekikeem #6811 üzenetére
Ezekben a hozzászólásokban talán találsz hasznos infót: klikk
Nyugodtan visszakérheted a szerviztől, mert drágábbért fogják cserélni, mint amennyit ér ezt borítékolom.
A komoly beázást meg az akkufedél alatt egy körben lévő réteg egyből megmutatja, szét sem kell szedniük -
válasz
mrbig25 #6808 üzenetére
Pontosítsunk, a demó jár a telefonhoz, a térképért csengetni kell, és emlékem szerint csak a "módosított" verziók eszik meg a sima igo térképeket.
2.3-mal nálam szívás, mert a PC-s program nem ismeri fel vele a telefont, így nem frissíti a térképet sem, megérte megvenni -
válasz
nagypistaba #6791 üzenetére
2.2-től felfele alapban tud SD-re telepíteni. Viszont ilyenkor marad pár programösszetevő a telefon memóriájában is. A natív apps2sd az a GOT Openrecoveryben volt anno benne, ezzel minden program az SD-re megy. Annyira nem javaslom, mert a CL6os kártya sebessége is lassabb, mint a belső memória, így a widgetek, meg az egyéb háttérszolgáltatások lassabban fognak indulni, ami pl. a home screenen meg tud látszani.
-
válasz
#18379748 #6747 üzenetére
Az android csengőhangjai a /system/media/audio-ban vannak értelemszerű könyvtárban.
Illetve ha memóriakártyára csinálsz media/audio könyvtárat a system-ben lévő mintájára alkönyvtárakkal, és oda berakod az mp3-aid, akkor azok is bekerülnek a csengőhangok közé.Ha gyári csengőhangok kellenek a 2.3-ban levőket fel tudom tölteni esetleg, de pl. a CM7 zip-jében is megtalálod őket.
-
Iphone jó, de azért, mert egy tokhoz van qwerty, még nem az igazi. Gondolom annak is van akksija akkor, plusz ára is. Részemről szolgáltatótól akkor veszek telefont, ha piros hó esik, így drága az Apple. A rendszere kötöttebb, ami sokaknak jó, én szeretem úgy alakítani, ahogy kedvem és időm tartja, így kevésbé ideális (és igen, ha elcseszem, akkor nem sírok, hogy sz@r android).
Supportja viszont jóval jobb az Apple-nek, mint a Motonak.
Minőségre nincs bajom a Milestone-val, az enyém még nem esett szét, jack is jó, festék se pattog, a féltégla iparibb kinézete meg nálam 1000% előny bármi más szappantartóval szembenPersze ez csak az én véleményem, bőven meg tudom érteni, ha valaki iphone-t, vagy mást vesz, szerencsére nem vagyunk egyformák, unalmas lenne
-
válasz
NorDezs #6742 üzenetére
CM7 beállításaiban alapban meg lehet adni, mit szeretnél. Amúgy utólag is át lehet mozgatni, van apps2sd nevű program marketen, az segít.
No meg ha pl. csak 30 mega szabad helyed van a telefonon, de 50 megás appot akarsz feltenni, akkor alapban az SD-re rakja.
Fontos azonban tudni, hogy a program egyes részei a telefonon maradnak/maradhatnak, emiatt azért elfogyhat a belső tárhely SD telepítés mellett is.
A belső tárhelyet ajánlott 30 mega fölött tartani, mert 20 mega alatt elkezdi nem fogadni az SMS-t, és egyéb nyalánkságok.Ja és olyan programot, aminek a widgetjét használod a launcherben (meg magát a lauchert is), vagy service-ként fut a háttérben a telefonra telepítsd, mert az SD-ről lassabban töltődnek be, ami azért idegesítő, lassító tényező lehet. Plusz ha leválasztod az SD-t, akkor meg is döglenek ezek a programok.
-
válasz
NorDezs #6740 üzenetére
A rebootolgatás nálam is előjött gyári 2.2-vel. Van egy DSI bug nevű hiba a gyári kernelben, ami miatt ez előjön. A motorola meg nem töri magát a javításon, persze az amerikai testvérében már javították...
Magyar nyelv a Cyanogenmod7-ben pl. van, ez már 2.3.4-es android. Hátránya, hogy a 256 mega RAM egy csöppet karcsú neki, de azért túl lehet élni. Én 3 oldalas GO Launcher EX-xel használom, pár widgettel, netezni (főleg flash nélkül), zenét hallgatni, filmet nézni, mobil irodának tökéletes. Játszani meg logikai izékkel szoktam, azoknak nem kell akkora póver.
Ráadásul a DSI bug-t most javította benne a fejlesztője. A CPU-t 1000MHz-re húzza, ezt a menüjéből lejjebb tudod venni, a tegnap elvégzett méréseim alapján (hú ez túl tudományos volt...), 800MHz-en 25%-kal tovább bírja (nálam), és alig lassabb, mint az 1GHz.Ha visszateszed a gyári ROM-t, nem fog ugrani a garancia, a zárolt bootloader miatt amúgy sem igazán lehet kifektetni a kicsikét.
A telepítés menetét a fórumban megtalálod, az első hozzászólás is hasznos, meg ha beírod a témán belüli keresőbe a recovery, sbf, rdslite szavakat, találni fogsz még pár leírást. -
Lehet, mondjuk részemről szerintem ebben az évben még marad ez (a kocsi zabálja a pénzem amúgy is. de ez eléggé offtopic
)
Defy-n gondolkodtam sokat, most, hogy alakul rá a CM7, főleg, 512MB RAM meg 1.3 gigás belső tárhely roppant szimpatikus, kb. ez hiányzik Milestone-ból is. Csak ugye nuku qwerty.
Amúgy elégedett vagyok ezzel, nem tökéletes, vannak hibái, de amíg van rá egy normális közösség, addig a legtöbb gond megoldható, mert mindig van valakinek egy jó ötlete. A több mag meg a 3D játékok nem vonzanak, pl. most X Constructot vettem meg kemény 1 dollárért, az való érintőre
Az atrix féle irány nekem tetszene, ha pl. a következő telefonom HDMI+USB bill egér támogatással megfelelne egy átlagos netes gépnek egy külön linuxxal, az nálam kiváltaná nagyrészt az otthoni laptopomat (kivéve játék, de arra meg úgy sincs időm). Dokkoló meg nem feltétlen kell, ha rá lehet dugni direktbe a monitort meg a perifériákat egy USB HUB-on pl.
-
válasz
lolchief70 #6723 üzenetére
Froyomod állítólag jó, nekem már kimaradt a legutolsó pár, mert nincs kedvem újrahúzni sokadszor.
2.3-ban (CM7) nekem tetszik a letisztultabb kinézete, a magyar nyelv (lehet kövezni, de értékelem ha bármely cég/ember veszi a fáradtságot a fordításhoz), az 1%-os akksikijelzés, meg úgy érzem a fejlesztője messze a legtöbb energiát fordítja rá, hogy ez legyen a legjobb ROM (a legtöbb többi ROM is erre CM-re alapul, vagy a CM6-ra).
Amúgy CM6-tól használom, kb. az összes release fent volt mindből, ahogy frissült. Stabilitás gondom a kamerával volt egy ideig CM7-tel, már jónak tűnik. Túratérképre keresem még az ideális programot, a navitel 2.3.4-t nem szereti, más használható offline-t még nem találtam (osmand talán egyszer eléri a szintet).
-
válasz
lolchief70 #6721 üzenetére
Leírás jó kérdés, már magamtól teszem fel jó ideje a ROM-okat, kb. mióta megvan a telefon.
Amúgy az itt megtalálható leírások mind jók szerintem, elcseszni nem nagyon lehet a bootloader zártsága miatt.CM7 2.3.4-es android, de a kernel a 2.2-nél használt, mivel a lockolt bootloader miatt nem lehet rá feltenni custom kernelt (a kernelnek ha jól rémlik van egy tanúsítványa, amit bootoláskor ellenőriz). Ezt még megkerülni nem tudták, talán a 2nd init egyszer működni fog, Defy-n elvileg megy, arra pl. rendes CM7 van 2.3-as kernellel.
Az oldalt megnéztem, maradjunk abban, hogy elég nyögvenyelősen megy, nagyításnál félperc, mire újra kirajzolja. A jó öreg flash-nek kevés ez a masina ilyen mennyiségben.
-
A gyári 2.2 ROM egy hulladék, 3x próbáltam meg 0-ról feltenni, mindig máshol rebootolt, legtöbbször kameránál. A kernelje DSI bugos, elvileg a CM7-t portoló srác most csinált egy kernel modult, ami ezt kiküszöböli (githubon fent van a CM7.1 RC10, amiben ez a javítás benne van).
A 2.3-as CM7 nekem elég stabil a napi használathoz, sok előnyét nem látom egy froyo alapú ROM-ra visszaállásnak már. 5-10MB-tal volt több RAM, amit meg pár widget lecserélésével visszahoztamJelenleg egyedül a Plants vs Zombies amit el bírnék viselni, de az meg eleve a 256 mega RAM miatt nem megy, azért egy játék miatt meg nem cserélek telefont.
Pedig jön a Milestone3 is, csodás pentile matrix kijelzővel, meg 512MB RAM-mal (gyanítom 1-1.5 év múlva az 512 is kevés lesz, mint most nálunk a 256) -
válasz
kill_bill1 #6644 üzenetére
Kicsit lejjebb olvasol, pont ott merült fel az akksimerítés témakörben, hogy mennyivel eszi jobban húzva. Én 1 év távlatából azt mondom, max 10-15% talán, de 1 év alatt az akksi is azért használódik.
Ha most veszel egy ilyen telefont, lemérheted a gyári ROM-mal új akksival, illetve custom ROM-okkal is pl. Szívesen veszünk egy ilyen tesztet (pl. hány órán át tud: filmet lejátszani, angry birdset futtatni, stb.)Amúgy ez a CPU alapban 600MHz-es ha jól rémlik, 550-re van visszavéve. 1GHz-en sem hinném, hogy baja lesz, de kitudja, eddig nincs jele. Mondjuk a gorilla glass is csak 1 évig bírta nekem, beraktam kocsikulcs mellé zsebbe, leültem, aztán van egy szép kis kráter a kijelzőn
-
válasz
kill_bill1 #6638 üzenetére
Nekem annak tűnik, használok hozzá nokia micro usb-s kábelt, azzal is megy, meg egy dzsuka kínai kameráéval is.
Mondjuk a gyári 8 gigás memkártya lenyúlása nagyobb érvágás szerintem
-
Talán egy picivel jobb volt, de az enyém most egy éves, ennyi töltögetés után így tippre az akksi is veszít régi fényéből. Mondjuk az itteni tapasztalatok miatt tuti csak gyárit veszek bele
Bár tegnap pl. elég sokat használtam kiránduláshoz (okosan útközben kerestünk néznivalót...), és csak 34%-ot merült pedig volt net, gps rendesen. -
Elég régóta CM-t használok, 1GHz-n sem veszem észre, hogy hamarabb megfeküdne, mint a gyári 2.1. MP3-at kb 10 órát tudok hallgatni vele, film olyan 4 óra, angry birds is kb. ennyit megy, GPS+3G-n google maps 3 óra, gyári ROMmal is lemerült hasonló idő alatt
Viszont ha nem használom, 5 napig elmegy egy töltéssel, de ilyenkor tényleg max 1-2 SMS, 2-3 pár perces hívás/nap. -
válasz
mrbig25 #6599 üzenetére
Mivel a CM hivatalosan nem támogatott Milestone-ra, a weboldalán nem is kell keresni a letöltést.
A portolt verzió itt érhető el: http://android.doshaska.net/cm7
Letölteni meg innen lehet a legfrissebbet mindig: https://github.com/nadlabak/android/downloadsAz RC8 elég jól megy, az 1%-os aksikijelzés nálam működik, de ismerek olyat, akinél még bugos. Kamera 4mpixelen stabil nálam, meg a custom csengőhangok nem mennek, de erre már van hibabejegyzés felvéve.
-
Rockplayer helyett MoboPlayert használok egy ideje, eddig jobbnak tűnik, bár csak sima xvidet nézek néha, semmi HD izék.
3G-re nekem nehezen megy fel, de el nem szokta dobni (CM7), wifi szintén gondolkodós 1 percig. De már újra kéne raknom, az sokat segít rajta, csak 0 kedv.
-
Nekem is 16 gigás van, class4-es, semmi baja. Rakd fel az SD tools nevű programot, azzal megmérheted a sebességét, az SD speed increase-vel meg lehet állítani a read ahead-t, ami lényegesen tudja gyorsítani a kártyát, de instabillá is teheti. CM7-ben 0-ra van véve alapban talán.
A supercharger nekem multitasking beállításban jött be leginkább, itt nem lép ki egyik appom sem indítás után (vm heap 44mb). -
válasz
#18379748 #6555 üzenetére
Próbálkoztam anno telefonnak USB-n netet osztani, de nem jött össze semmilyen appal sem (PDA-net sem). Mondjuk azóta lett 2giga céges mobilnet, emiatt egy ideje nem kerestem ilyesmit, de nagyon nem akart ezzel senki sem foglalkozni...
Mondjuk 2.1 és 2.2 alatt az USB-s wifi sticket is beszívod, ha Win XP-d van, mert ad-hoc wifit alapban emlékeim szerint nem támogatja a froyo sem, ha windows 7-ed van, arra van program, ami wireless AP-t csinál a wifi kártyádból (g szabványú kell legyen legalább), ezt látja a telefon, használtam jó ideig így otthon. Ez a program az, ha kell majdan. -
válasz
enginev3.0 #6503 üzenetére
Hát mivel a 2.3-akat memóriakártyáról tudod feltenni recovery módba, nem fog menni anélkül szerintem.
Hivatalos 2.3 amúgy nincs, csak 2.2. -
válasz
enginev3.0 #6459 üzenetére
Rakd fel a speedtest.net alkalmazását, azzal kiderül, hogy mennyivel tér el kb. a netedtől a sebessége.
Esetleg egy ROMfrissítés sem árt, ha nem 2.2.1 van rajta, talán változott a wifi drivere azóta (custom ROM-ban tuti). -
válasz
enginev3.0 #6455 üzenetére
Emlékeim szerint csak memkártyára tud menteni.
Viszont úgy tudtam, hogy az alapcsomag része a 8 gigás microSD is. -
válasz
enginev3.0 #6451 üzenetére
Tölti, de az usb sokkal lassabb, ha bekapcsolod, akkor a kijelzőn egy nagy elemnek kell megjelennie, 5% felirattal, ha 5%-nál több lesz a töltés, be engedi kapcsolni.
CM7 azért nem mindegyik készüléken stabil, nálam random csengőhang van, hiába állítok be egyedit emberekhez, néha azzal csöng, néha nem. De a kamera fagyás 5mpixelen már legalább megszűnt az új verziókban. No meg Nadlabak a memóriakártya read_ahead-jét 0 kbyte-ra tette a google maps fagyás miatt, emiatt az SD kártyám olvasási sebessége negyedelődött, de a google maps ugyan úgy kifagy. Szóval nem látom értelmét az SD ilyen mértékű lassításának, visszaírtam 2048-ra, semmivel sem lett instabilabb a telefon.
-
válasz
petipetya #6427 üzenetére
A crystaltalk nem mérvadó, szoftveres dolog, volt olyan beállítás, hogy semmit nem hallottak belőlem. Custom ROM-okban meg ugyebár nincs bent alapban ez a funkció, a gyári 2.2.1-t meg mindennek nevezném, de normálisan használhatónak nem (persze ez is eltérő készülékenként, gyári 2.2.1-el DSI bug miatt a kamerától rebootol a telefonom, CM7-tel DSI BUG workaround kikapcsolva sem fagyott még be).
Amúgy a qwertyt sem árt, ha megnézi, szétcsúszás közben nem akad meg, holtjátéka 1 milliméternél nagyobb nem lehet. Háttérvilágítás működik-e mindenhol.
A kamera sötétben hulladék, szóval ha szobában pixelhalom a kép, az normális. Napsütésben viszont vállalható, amit csinál.
Amúgy sajna 1 dead pixelnél még nem számít hibásnak a kijelző, nekem is van egy szép kéken világító, nuku garancia erre.
Szenzoroknál nem árt megnézni a giroszkópot, meg a hőérzékelőt sem (marketen volt valami tesztprogram rájuk amúgy), plusz ha gyári autós tartó/dokkolóban gondolkozik, akkor a mágneses teret érzékelő bigyó sem árt, ha megy, sokat dob a kényelmen.
-
-
válasz
petipetya #6354 üzenetére
Nekünk már mindegy ez az infó
Én inkább az unlockolható bootloadert várom Mototól, pletykálták, hogy SE szerű megoldás lesz. Ha mondjuk Droid3/Milestone3 így jelenik meg, lehet a következő telefonom is Motorola lesz.
Abban nem reménykedek, hogy a Milestone1-t unlockolják. -
Zárt bootloaderrel azért a ROM-olás kevésbé tűnik veszélyesnek. Legalább is nem tűnt eddig annak.
Kell egy gyári 2.2-es ROM, egy vulnerable recovery, RDS lite, Androidiani Openrecovery, egy custom ROM (kezdetnek pl. a Cyanogen megteszi innen), meg kell hozzá a goole apps csomag is.
A CM7 milestone oldalán találsz pár infót a telepítéshez, ha átmész a CM6-os részre.
CM7 már 2.3.4 alapú, a 256MB RAM miatt az épp elmegy kategória, bár az új google apps csomaggal durván jobban megy, mint eddig bármelyikMeg hirtelen ezek ugrottak be:
- Logoutos leírás
- XDA fórumok -
APN Droid helyett próbáld meg a switchpro widgetet, a beállításaiban az apn toggle legyen bekapcsolva.
Mobilnet szerintem nem lassít, nálam egyedük a szinkronizációs lassítja le ha sok adat van.
Motonav helyett van sygic, de az is pénzes. Ha csak offline térkép ami épphogy emészthető, akkor osmand, meg az openmaps.eu-ról a térkép ingyen, de nem épp a legjobb a térképük, plusz nem emlékszem osmand tud-e navigálni.
Nálam két idegesítő dolog van CM7-tel, 1-2 nap használat után a wifi elkezd lassan felcsatlakozni. Mármint bekapcsolom, és vár legalább 5-10 percet a csatlakozással. Ha belépek a wifi settingsbe, egyből fellép. Task killer nélkül is megnéztem, ugyan ez.
A másik a véletlenszerű csengőhangok.
Pár conntaktnak egyedi csendőhangja van. Néha az szól, néha az alapértelmezett. Mindegyik a memóriakártyán van, mindegyiket rings extendeddel állítottam be, az alap jó, a többi néha igen, néha nem -
válasz
Rickazoid #6197 üzenetére
Powerwidget emlékeim szerint már 2.1 alatt is bugos volt. Switchpro bőven jobb, azt az 1 dollárt megérte nekem
Nálam több szerviz van a widgetek miatt, gondolom azért karcsúbb a RAM. Mondjuk főleg a HLSW zabál RAM-ot, de a játékszerver monitorozásra még mindig ez a legstabilabb.Mondjuk a szabad RAM kijelzés érdekes, mert Go launcher szerint 50 mega, az Advanced Task killer szerint 32, android szerint 51.
Astro-t nem használok, de ES File Manager alapban kezeli SMB-t, megy is rendesen.
A heap emelésnek jótékony hatása volt?
-
válasz
F_Gergely #6169 üzenetére
A power widgettel nekem is fagy, ezért vettem meg a switchpro-t, ezerszer jobb, 0 fagyi. A pin kódot a 3G letiltásakor kérte, ha nem volt belőve a use apn togle. Így már jó, mert nem letiltja a 3G-t, csak átnevezi az APN nevét, így a telefon nem éri el a netet.
A p990i meg anno az első softtal rebootolgatott teljesítményoptimalizálás céljából, javíttották nagyjából, második telefonnak a mai napig használunk egyet
-
válasz
szőröscica #6055 üzenetére
Engem érdekel, mert ez így pénzkicseszés. Legális sosem lesz, akkor minek vegyem egyáltalán meg (mondjuk pont megvettem 1 éve, mert akkor arról volt szó, hogy a többi Moto is megkapja)? Sima igo térképeket a rendes motonav meg sem eszi, az árba amit kifizetsz limitált számú térképfrissítés van (tán 2 évig, ez a motonak a lifetime).
Az androidnál én azokat az appokat szeretem, amikor nincsenek készülékhez kötve, hanem google accounthoz vannak. Tehát használhatom legálisan másik készüléken, ha esetleg egyszer cserélem. Pont az ilyen dolgok miatt érik el, hogy a következő telefonom is androidos lesz, mert lehet nem szeretnék megvenni 20 appot winphone/iphone-ra is, ha már megvan.
A motonavval az a baj, hogy fizetsz a térképekért 2 éves supportot, ez jó, de cserébe készülékhez vagy kötve, illetve ha a tört verziót bejátszod, akkor is felbontáshoz kötött.
Mondjuk F_Gergely pont Milestone2-t néz, ami jó (abba ne menjünk bele, hogy 1-t 2-re cserélni pénzelégetés a javából), aztán ha azt megunja 1 év múlva, akkor motonav kuka.A kit érdekel közé meg ha céges telefon oda lehet biggyszteni egy X-t, mert hallottam olyan cégről, ahol a jailbreakelt céges iphone-t visszavették az okos kollégától, mivel tele volt illegális appal.
-
válasz
szőröscica #6052 üzenetére
A licensz elég felesleges egy feltört izéhez, attól az még nem lesz legális.
A motonav meg 854x480-as felbontásra van, ha vesz pl. egy Atrixot, azon rég nem lesz jó.Amúgy meg az nng vicce, hogy nem adnak ki fizetős verziót az igo-ból marketen. Szerintem lenne rá vevő bőven, kukáznám is az autós navit egyből. De most ők az OEM-ben nyomulnak, ha jól vettem ki az utóbbi idők híreiből. Kár értük, pedig könnyebb szívvel adok ki pénzt szoftverre, ha magyaroknak megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing phone (2) - Fehér 12/256 Gb
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Sky Blue, Szép Állapotú, Hibátlan Működésű, Kék, Garanciális
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest