- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sippet
senior tag
válasz
janos1988 #125 üzenetére
bár everman kedvesen válaszolgat, de a legegyszerűbb az lenne szerintem, ha megnéznéd az engadget korábban már linkelt videóját, azon minden ilyen kérdésre megtalálható a válasz. tényleg érdemes, fantasztikus szerintem a cucc.
egyébként ugyanez a vita, amit itt fut (notebook vs. moto atrix) ugyanígy futhatna a chrome os-sel kapcsolatban is. az is gyakorlatilag csak egy böngésző lesz, webes alkalmazásokkal, felhőben tárolható tartalmakkal. ha a google és a motorola összeállna, és inkább a chrome-ot hegesztenék össze ily módon az androiddal, annál durvább kooperációt el sem tudnék képzelni. de mivel a chrome szolgáltatásainak nagy része ugye firefoxból is simán elérhető, még így, a moto saját megoldásával is hihetetlenül ütősnek tűnik ez a kombó. én csak arra vagyok kíváncsi, hogy mennyibe fog kerülni
1. a telefon
2. a notebook-szerű kiegészítő
3. a dokkoló.nem kell, hogy adják cakkumpakk szarért-hugyért. ha csak azt megcsinálják, hogy vagy a telefon, vagy a kiegészítők viszonylag olcsóért hozzáférhetőek lesznek (értsd: nem egy-egy önálló eszköz áráért), akkor hihetetlen potenciál lesz ebben. ha túlárazzák, senki nem fogja megvenni, pont az elmúlt százakárhány hozzászólásban emlegetett kétségek miatt.
-
Everman
addikt
válasz
janos1988 #125 üzenetére
Én teljesen helyesen fogalmaztam meg amit írtam.
De nyugodtan mondjál olyat, amit egy netbookkal meg tudsz csinálni és ezzel nem (vedd figyelembe, hogy bedokkolva egy Linux distrib fut és mindazt el tudod érni, mint egy sima Linuxnál)."Az csak multimedias dokkolo, nem?"
Nem.
Amikor rádugod a dokkolóra, akkor te választod ki, hogy mi történjen, a Nettop felület, vagy a multimédiás felület induljon el a külső kijelzőn.
" S a telo mukodik ilyenkor?"
Igen. Sőt nettop felületnél az összes alkalmazás és telefon funkció is elérhető a külső kijelzőn is (a beépített kijelzőn ilyenkor az órát mutatja, de vissza lehet váltani a sima desktopra is).
Vagyis két OS futtat párhuzamosan és két kijelzőt hajt meg egyszerre a vas. -
Rickazoid
addikt
válasz
janos1988 #114 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy az Android is egy operációs rendszer, attól még, hogy pillanatnyilag nincs benne egy funkció vagy nincs megírva rá egy program, még nem jelenti azt, hogy ez nem is lehetséges.
Persze a "2011 a PC-k halála" és hasonló címszavakkal kezdődő hírek, amik helyenként olvashatók azért erősen túloznak.
Az egyetlen, ami miatt én kételkedem (abban, hogy rövid távon leválthatja a netbookokat és az ultrakönnyű notebookokat) az pedig a bejövő hívás. Bejövő (és kimenő) hívásnál az Android állandóan lekapcsolja a netet, a WLAN-t és a 3G-t egyaránt, kivéve aktív letöltés esetén, de amint azzal végzett, már kapcsolja is kifelé, így pedig eléggé megnehezíti az ember dolgát, ha számítógépként akarja használni, de befut egy hívás. A másik meg hogy a mai napig sok program ilyenkor kilép, pedig nem lenne indokolt neki, szóval a programozás részén lenne még mit csiszolni, ez pedig nem feltétlenül az operációs rendszer hibája.
-
Everman
addikt
válasz
janos1988 #114 üzenetére
"De az miert jo, hogy haza megyek belerakom a telot egy dokkoloba ami ugy nez ki mint egy laptop es ugyanugy nem tudok olyan dolgokat intezni vele, amiket fentebb irtam? Olyanokat amiket egy 40 000 ft-os netbookkal lehet."
Mindazt amire egy netbook alkalmas, arra ez a megoldás is alkalmas lesz.
"Na meg ha irodat emlegetett az illeto az elso hsz.-ek kozott akkor inkabb egy Eee Pad Transformer, hasznalhatobbnak tunik"
Miért? A Motorola megoldása ugyanazt tudja, csak akár TV-n, vagy monitoron nézve és normális desktop perifériákkal. Út közben meg inkább elfér a zsebben az Attrix, mint a Transformer
-
janos1988
addikt
válasz
janos1988 #114 üzenetére
Kozben lejart a szerk. ido.
Na meg ha irodat emlegetett az illeto az elso hsz.-ek kozott akkor inkabb egy Eee Pad Transformer, hasznalhatobbnak tunik, mint a Motorola megoldasa. -
smkb
őstag
válasz
janos1988 #71 üzenetére
Miért is? Én pl a játékokat leszámítva semmi olyat nem használok ami egy ilyenen, vagy egy Honeycombos tableten ne menne (itt most az x86-ra írt játékokra értem, mert Androidra is már rengeteg van). Még torrent kliensek is vannak szépszámmal az elvetemültebbeknek, akik filmeket zenét akármit akarnak letölteni... még az én kínai csoda 5colos Ramos T11AD 2.1-es Androidos szutykomon is megy a torrent... Ott a desktop pc-m, meg a notebook és a web, cset, játék , zene + letöltésen kívül másra nem is használom. Androidra meg van játék is, sőt lassan mindenféle emultor is... otthon meg azért nem túl sokan futtatnak irodai alkalmazásokat (bár az MS bejelentését látva, ők biztosan portolják az Office-t is). HDMI kimenet meg ezeken prémiumkategóriás eszközökön mind van (tableteken meg a kínai gagyikon is), bluetooth billentyűt is lehet rájuk aggatni, így igazán semmi akadály előttük akár otthoni használatra sem full hd monitoron, tv-n.
Irodákban meg el lesznek a PC-kkel, azokon sem nagyon kell mostanában mit fejleszteni, mert pl nekem sem SAS, sem az Oracle eszközeim nem igényelnek valami nagy kliensoldali erőforrást.
Aki meg HD videokat vág, konvertál stb, nagyon erőforrásigényes alkalmazásokat használ annak nyilván kell valami desktop pc, de mezei átlagjuzereknek nem lesz rá szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Assetto Corsa EVO
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest