Új hozzászólás Aktív témák
-
fzoli19
csendes tag
válasz
youngboy #136 üzenetére
A már létező és elterjedt megoldásokba is ugyanúgy bele lehetne kötni ugyanazokkal az érvekkel, amik már elhangoztak atrix ellen:
A mobiltelefon jó dolog, nem kell papir teleofnkönyv, de ha ellopják, még anyádat sem tudod tárcsázni fejből (sokan sztem még a rendőrséget sem) ÉS?
A netbook erőtlen, kicsi a nativ felbontás, nem futnak rajta játékok stb. ÉS?
A notebook lehet erős, de nagy, nehéz, és pár órát birja, főleg ha játszol. ÉS?
A PC-n használhatsz mindent, ha jó erős, de azt nem viszed sehova. ÉS?
Az barebone/eeebox/zbox és társai mini PC kicsi, hordhatod magaddal, csak képernyő kell és periféria és megy, olcsó, de csak ingázni jó vele, ut közben nem használhatod. ÉS?
és most ehhez a listához jön egy mobil, ami ad két további lehetőséget:
rádugod egy noti héjra és lett egy netbookod, ami továbbra is a telefonod, minden rajta lévő dologgal, cserébe androidot használsz nagyképernyőn, amitől ez nem lesz igazi netbook, és félő hogy hátulról az első nyilvános helyen kiragadják a telót. ÉS?
van egy dokkolód, amivel instant munkaállomást csinálhatsz, filmezhetsz, jegyzetelhetsz, dolgozhatsz, majd kihuzod a telod és ott lesz rajta, végig ott volt! Viszont ha nem fog kommunikálni az otthoni hálózattal, pc/laptop léptékű alkalmazásokat nem fognak rá fejleszteni( ps, gimp, videovágás, rendes office, ne adj isten 3Dmodellező csoamgok), akkor ez is csak egy nagyképernyőre kimerevitett mobil marad. ÉS?
Itt az a lényeg, h valaki lesz, akinek pont ez kell! Én nem is tudtam még az atrixról, mikor elsirtam havernak, hogy mikor lesz már, hogy lerakom a telot az asztalra, és onnantól képernyőn, billel és egérrel folytatom a dolgot, és a teló hajtja a bandát! Mert igy, nem kell pendriveokra másolgatni, nem kell bosszankodni, hogy vlami nincs ott velem. Aki meg fél, hogy ellopják, az meg ugy is ment eleget. Egy pendriveot is el lehet hagyni, bármilyen teleofnt ellophatnak. Örülni kell, hogy vannak új megoldások, aztán mindenki azt veszi meg, ami neki éppen kell.
Az otthon nem marad pc, ha ilyet veszek: dehogynem! Vagy a mostani pc-d, notid, azonnal kidobnád, ha ezt megvetted? Kétlem. Jah hog ymég nem volt? Akkor gondolom szükség sem volt rá. Szükség lenne rá, de most lenne tőke hozzá: akkor olyan eszköz kombót nézel, ami neked a legmegfelelőbb. Pont ez a lényeg
-
youngboy
senior tag
Magyon beindult a Motorola, de én személy szerint annak is örülnék, ha az 5 napos telefonom nem lenne pixelhibás.
Értesüléseim szerint nem én vagyok az egyetlen kicsiny hazánkban. -
Everman
addikt
válasz
kurtuzov #127 üzenetére
"Még jobb lenne, ha még a dokkolókat sem kellene vinni, hanem szabvány interfésszel ellátott dokkolók lennének minden szerverhotelben"
A dokkolóban egy USB és egy HDMI csatlakozás van, gyakorlatilag nincs is rá szükség, csak a megfelelő kábelekre, a dokkoló csak dizájnelem.
-
GALARDO
addikt
Nem rossz kis teló nekem tetszik.
-
adyz.
aktív tag
...és meg is van a netezős konfig...
Várjuk a tesztet (majd).
-
AS
félisten
Még 1 honnap kb és nem ez lesz a favorit....
-
-=ZsocC=-
tag
hát ez már igen! ez kell a népnek! van telefonom.. számítógépem.. dvd lejátszóm.. dehát minek? ha van egy készülékem ami mindent tud.. a gép és a teló közt nemis kell szinkronizálni az adatokat.. nagyon helyes, h sikerült megcsinálni!
magyar országon még azt kéne összehozni, h egyszerűen lehessen filmeket.. zenéket venni! egy hatalmas gyűjteményből.. bármikor! megfelelő minőségben és normális áron..
mert manapság azért drága egy DVDt megvenni.. mert mindenki csak letölti.. de miért töltik le? mert drága.. melyik volt előbb? a drágulás vagy a letöltés? mert én személy szerint hajlandó lennék 100-150 forintot adni egy-egy zenéért.. ha egyszerűbb lenne a beszerzés! -
plus44
veterán
tetszik, és a multimédia dock-ra nem is lenne szükségem, de a teló meg a netbook dock együtt iszonyat drága lesz...
-
sippet
senior tag
válasz
janos1988 #125 üzenetére
bár everman kedvesen válaszolgat, de a legegyszerűbb az lenne szerintem, ha megnéznéd az engadget korábban már linkelt videóját, azon minden ilyen kérdésre megtalálható a válasz. tényleg érdemes, fantasztikus szerintem a cucc.
egyébként ugyanez a vita, amit itt fut (notebook vs. moto atrix) ugyanígy futhatna a chrome os-sel kapcsolatban is. az is gyakorlatilag csak egy böngésző lesz, webes alkalmazásokkal, felhőben tárolható tartalmakkal. ha a google és a motorola összeállna, és inkább a chrome-ot hegesztenék össze ily módon az androiddal, annál durvább kooperációt el sem tudnék képzelni. de mivel a chrome szolgáltatásainak nagy része ugye firefoxból is simán elérhető, még így, a moto saját megoldásával is hihetetlenül ütősnek tűnik ez a kombó. én csak arra vagyok kíváncsi, hogy mennyibe fog kerülni
1. a telefon
2. a notebook-szerű kiegészítő
3. a dokkoló.nem kell, hogy adják cakkumpakk szarért-hugyért. ha csak azt megcsinálják, hogy vagy a telefon, vagy a kiegészítők viszonylag olcsóért hozzáférhetőek lesznek (értsd: nem egy-egy önálló eszköz áráért), akkor hihetetlen potenciál lesz ebben. ha túlárazzák, senki nem fogja megvenni, pont az elmúlt százakárhány hozzászólásban emlegetett kétségek miatt.
-
kurtuzov
senior tag
A koncepció mindenféleképpen dicsérendő.
Szeritem lesznek ugyanilyen elgondolásra épülő eszközök, amelyeken teszőleges Linux lesz futtatható. Néhány BIX-be rohangáló kollega megőrülne, ha ilyen megoldása lenne. Még jobb lenne, ha még a dokkolókat sem kellene vinni, hanem szabvány interfésszel ellátott dokkolók lennének minden szerverhotelben, a népeknek meg csak be kell szambázniuk a zsebükben a kütyüel, esetleg néhány cserélendő alkatrésszel.
Most a CES-en a kommersz kategória csilivili megoldásit mutatják (helyesen), később majd a szakmai megoldások is megérkeznek és (PH!-s) szakcikkekből megtudjuk -
Everman
addikt
válasz
janos1988 #125 üzenetére
Én teljesen helyesen fogalmaztam meg amit írtam.
De nyugodtan mondjál olyat, amit egy netbookkal meg tudsz csinálni és ezzel nem (vedd figyelembe, hogy bedokkolva egy Linux distrib fut és mindazt el tudod érni, mint egy sima Linuxnál)."Az csak multimedias dokkolo, nem?"
Nem.
Amikor rádugod a dokkolóra, akkor te választod ki, hogy mi történjen, a Nettop felület, vagy a multimédiás felület induljon el a külső kijelzőn.
" S a telo mukodik ilyenkor?"
Igen. Sőt nettop felületnél az összes alkalmazás és telefon funkció is elérhető a külső kijelzőn is (a beépített kijelzőn ilyenkor az órát mutatja, de vissza lehet váltani a sima desktopra is).
Vagyis két OS futtat párhuzamosan és két kijelzőt hajt meg egyszerre a vas. -
X3B6O0X
aktív tag
Na én azt mondom, hogy EZ a jövő.
Már korábban is eszemben volt, hogy ezt meg lehetne valósítani. Emlékszem, amikor megvettük az első számítógépünket (2004), akkor volt az ilyen erős, processzort nézve. -
gybazsi
senior tag
Na ez már igen, nem semmi ötlet azért ez a multimédiás adatperes megoldás.
-
Rickazoid
addikt
válasz
janos1988 #114 üzenetére
Ne felejtsd el, hogy az Android is egy operációs rendszer, attól még, hogy pillanatnyilag nincs benne egy funkció vagy nincs megírva rá egy program, még nem jelenti azt, hogy ez nem is lehetséges.
Persze a "2011 a PC-k halála" és hasonló címszavakkal kezdődő hírek, amik helyenként olvashatók azért erősen túloznak.
Az egyetlen, ami miatt én kételkedem (abban, hogy rövid távon leválthatja a netbookokat és az ultrakönnyű notebookokat) az pedig a bejövő hívás. Bejövő (és kimenő) hívásnál az Android állandóan lekapcsolja a netet, a WLAN-t és a 3G-t egyaránt, kivéve aktív letöltés esetén, de amint azzal végzett, már kapcsolja is kifelé, így pedig eléggé megnehezíti az ember dolgát, ha számítógépként akarja használni, de befut egy hívás. A másik meg hogy a mai napig sok program ilyenkor kilép, pedig nem lenne indokolt neki, szóval a programozás részén lenne még mit csiszolni, ez pedig nem feltétlenül az operációs rendszer hibája.
-
Everman
addikt
válasz
janos1988 #114 üzenetére
"De az miert jo, hogy haza megyek belerakom a telot egy dokkoloba ami ugy nez ki mint egy laptop es ugyanugy nem tudok olyan dolgokat intezni vele, amiket fentebb irtam? Olyanokat amiket egy 40 000 ft-os netbookkal lehet."
Mindazt amire egy netbook alkalmas, arra ez a megoldás is alkalmas lesz.
"Na meg ha irodat emlegetett az illeto az elso hsz.-ek kozott akkor inkabb egy Eee Pad Transformer, hasznalhatobbnak tunik"
Miért? A Motorola megoldása ugyanazt tudja, csak akár TV-n, vagy monitoron nézve és normális desktop perifériákkal. Út közben meg inkább elfér a zsebben az Attrix, mint a Transformer
-
mrhitoshi
veterán
Hát igen Tegra 2-től várható volt ez a teljesítmény. Viszont az kérdőjeles, hogy meddig bírja az aksi egy 2magos egyenként 1Ghz-en ketyegő mag alatt, szerintem nem sokáig, bár a koncepció ötletes, de ahhoz, hogy teljes mértékben használható legyen, erősebbnek kell lennie a telónak és az aksinak.
-
lapa
veterán
egyetértünk, csak annyival egészítettem ki, hogy nem irreális egy nagy, szobai tévé helyett mindenkinek egy személyes megjelenítő, azaz egy ilyen noti dokk. a látott kép nagyobb, mint egy tévénél, a tartalom úgyis neten fog jönni, meg jön is már. mindenki azt néz, amit akar, még egy bluetooth füles aztán mehetsz amerre látsz.
-
lapa
veterán
évek óta svájci, holland meg német szervereken citrixezem napi 8-10 órában, és nem látom miért ne tudná akár ez a gép is kihajtani. de ha érvekkel alá tudod támasztani, akkor elfogadom. addig meg inkább ne temessük már, mert annyira nem rossz.
azt meg pláne nem értem mit jelent a "saját magát sem tudja meghajtani", erről is mesélhetnél.
-
janos1988
addikt
válasz
janos1988 #114 üzenetére
Kozben lejart a szerk. ido.
Na meg ha irodat emlegetett az illeto az elso hsz.-ek kozott akkor inkabb egy Eee Pad Transformer, hasznalhatobbnak tunik, mint a Motorola megoldasa. -
Straw
senior tag
Milyen jó hogy a Nokia is most mutatott be külön HDMI-s felületet, az öregek tudják mit eszik a nép.
-
janos1988
addikt
De az miert jo, hogy haza megyek belerakom a telot egy dokkoloba ami ugy nez ki mint egy laptop es ugyanugy nem tudok olyan dolgokat intezni vele, amiket fentebb irtam? Olyanokat amiket egy 40 000 ft-os netbookkal lehet. Arra meg, hogy levelezgessek, msnezzek, officeozzak stb, ahhoz miert kell a 2 magos telefon? Mellesleg arrol lehet tudni valamit, hogy pl. a telefon, mint funkcio, hasznalhato amikor dokkolva van? Raadasul ez az egesz abbol indult ki, hogy kivalthatja a szamitogepeket.
-
BoB
veterán
válasz
tothmaxy182 #111 üzenetére
Beléd is!
-
tothmaxy182
őstag
Isten hozott az élők sorában Motorola!!!
-
sippet
senior tag
válasz
úúútálatos #97 üzenetére
az engadget ismertetőjében elmondja a csóka, hogy van benne aksi, és a telefont is töltheted rajta keresztül.
-
Rickazoid
addikt
Lehetne egy QWERTY-s változat belőle, akkor magával ragadna a birtoklási vágy...
-
Everman
addikt
válasz
balazs_pro #103 üzenetére
Melyik nettopon, vagy netbookon futnak el ezek a programok használhatóan?
Bár a Photoshop elfutna rajta, ha átírnák ARM-ra és kihasználná a Tegra tudását. Ne felejtsd el, hogy egy Classic Macintosh ennél jóval gyengébb hardvernek számít és évekig olyan vason készültek a grafikák és újságok. (Egy 68040-es Quadrát ez a telefon emulációban leverne.)
-
Gengi
senior tag
válasz
balazs_pro #103 üzenetére
Dehogy fut
. Tudod ezek az eszközök az átlagfelhasználókat célozzák meg az érdeklődőket.
Átlagfelhasználó: Netezik ,facebookol, meg netezik meg képeket néz meg mozgó képeket meg gagyi játékokkal játszik.
Az átlagfelhasználóknak van szükségük évről évre olyan eszközökre ,amiken gyorsabban fut a net XD...De mint ötlet érdekes ,hogy egy telefonnal ilyet lehet csinálni . /Nyílván még most nem életképes./
Everman# Persze én ebből kiindulok meg tök jó. Csak kb 5 év mire használható lesz és esetleg olcsóbb. Egy 12-14 éves gyereknek is vegyek 100 K ért telefont ,hogy tudjon számítógépezni? Nyilván ki lehet abból indulni ,hogy telefon mindenkinek kell ,de nem ilyen
..Egyszemélyes családnak jó ,de tovább érdekes :S.
Meg mi van ha keresnek telefonon? Üvöltve beszélsz a szobán :S . Ötletnek jó ,de még hosszú út áll előtte. Lehet ,hogy olyan hosszú ,hogy ki is megy a divatból.
-
balazs_pro
tag
Ezen megy a Black Ops?
Vagy photoshop?
Ha nem, akkor nálam nem vált ki semmilyen notebookot. -
.bableWes
őstag
uristen. 3-4 éven belül már nem kellesz gép itthonra mert a telom erösebb lesz nála
-
Probber
őstag
Igen komoly belső tartalommal rendelkezik, a külsejéről inkább nem nyilatkoznék...
-
Gengi
senior tag
? Ezt nem igazán értem
. Ha most otthol van egy PC-d és lecseréled ilyen megoldásra tökre jó. 1 Embernek ,mert ha az elmegy otthonról magával viszi a virtuális életét ,de ha elmegy akkor otthol nem marad semmi. Így mindenkinek venni kell egy ilyen cuccot ,hogy maradjon otthon számítógép. Csak erre gondoltam.
-
-
Hát nem semmi egy készülék.Kíváncsi leszek az árazására,no meg,hogy mikor kerül kishazánkba
-
AS
félisten
Ez sem lesz sokáig nagy szám MWC-n bejelentik a Galaxy S2-öt ami ennél is erősebb lesz.
Tegra2 nél már van erősebb a Orion és az a Samsungnál van. -
bok92
addikt
Nem rossz,de jöhetne hamarább is.Addigra a Samsung is kidob valami ilyet.
szerk: HA nem jobbat.
-
Misály
addikt
Draga okosaim, pusztan arra reagaltam hogy normalis irodai munkara ez a cucc alkalmas egyesek szerint... Valoszinuleg az illeto nem dolgozott normalis irodai kornyezetben. Hasznaljatok citrixet, foleg egy egesz desktopot napi szinten, es rajottok hogy eroltetett dolog erre rasutni, hogy munkara,vagy akar vekony kliensnek hasznalhato, ha sajat magat se tudja normalisan meghajtani.
-
Brutális eb
addikt
Pontosan az ilyen friss cuccok miatt nincs normális support a motónál.
Rohadjanak meg.
Soha többet tőlük semmit. -
lapa
veterán
ami egyébként simán védhető.
hogy egy érzékletes példát mutassak itt van ez a kép. elöl noti, nagyjából 3,5-4m-re a szememtől tv. a fotóapparát közvetlen a szemem előtt, azaz ezt látom.
lehet tippelni melyik kijelző hány colos.
a családban mindenkinek kell egy képernyő és bill, minél mobilabb annál jobb. ez nagyjából az, amit motoék megcsináltak. lehet mögé egy komolyabb x86 szerver (noti), amin adott esetben távszámítógépezni lehet, meg ami központi bakupot, szinket csinál a kliensek közt.
most az, hogy egy átlag fotelben nem tudod magad elé rakni a notit, az egy rém egyszerű kis asztalka kérdése.
-
BoB
veterán
válasz
RaveForce #82 üzenetére
"arra meg ott a konzol "
Na persze, az agyonbutított játékokkal és kezeléssel. Az iszonyatosan irreális repszimulátorokról meg ne is beszéljünk. Mondjuk a konzolosoknak az totálisan realisztikus, mert ők csak a grafikát nézik. Ránéz, grafika szép, ez realisztikus
Az már fel sem tűnik neki hogy köze nincs a valósághoz minden másnak...
-
Gengi
senior tag
Azért nem olyan egyszerű az mint ahogy tűnik. Mert ez akkor jó ,ha egyszemélyes család vagy mondjuk... De mi van ,ha el kell menned elviszed a telót és ennyivel vége az otthoni Informatikának vagy veszel mindenkinek a családban egy ilyen eszközt
.
-
nbg
senior tag
Nagyon remelem, hogy 1-2 even belul minden gyartonal lesz ilyen/hasonlo lehetoseg. Az asztali gepemet fel eve be se kapcsoltam, alig jatszom mar, es azt szinte csak erre hasznalom. Laptoprol melozok, szinten Citrix megoldassal -aminek meg budos mindegy, hogy milyen hardveren fut-, szoval ez a koncepcio nekem fonyeremeny. Az meg csak a hab lenne a tortan, hogy nem kell mindent mindennel szinkronizalni, adatot mozgatni, egyeb "macerakkal" foglalkozni.
Jojjenek csak nyugodtan a tobbi gyartotol is a hasonlo megoldasok, teljen el kb. egy ev, csiszolgassak a szoftveres es a hardveres reszt is, aztan ebbol meg valami nagyon jo dolog is kisulhet... szerintem. -
janos1988
addikt
-
guest666
aktív tag
Úgy látom előbb lesz kétmagos mobilom, mint PC-m
(még P4-el nyomom, a laptop se Dual Core).
Egyébként szerintem 15 év múlva olyan, hogy PC már nem lesz. Esetleg a hardcore gamereknek -
BoB
veterán
válasz
manchester85 #73 üzenetére
-
janos1988
addikt
Ugylatom ebben a kijelzo + bill parositasban nincs akksi. Ugy hogy szerintem jobban jar az ember egy olcsobb fajta androidos teloval (pl. desire) + egy olcsobb netbookal, amivel nem kell egy konnektor mellett ulni. Otletes, hogy igy ra lehet dugni egy laptop kinezetu eszkozre, de attol meg ugyanugy egy helyben jarkalunk. Inkabb legyen 2-3 (cel)eszkoz, mint egy univerzalis cucc ami megkoti a kezunket. En azt a mondatot inkabb a hasznalhatosagra/kompatibilitasra ertettem, mint egy eromu i7 teljesitmenyere.
-
smkb
őstag
válasz
janos1988 #71 üzenetére
Miért is? Én pl a játékokat leszámítva semmi olyat nem használok ami egy ilyenen, vagy egy Honeycombos tableten ne menne (itt most az x86-ra írt játékokra értem, mert Androidra is már rengeteg van). Még torrent kliensek is vannak szépszámmal az elvetemültebbeknek, akik filmeket zenét akármit akarnak letölteni... még az én kínai csoda 5colos Ramos T11AD 2.1-es Androidos szutykomon is megy a torrent... Ott a desktop pc-m, meg a notebook és a web, cset, játék , zene + letöltésen kívül másra nem is használom. Androidra meg van játék is, sőt lassan mindenféle emultor is... otthon meg azért nem túl sokan futtatnak irodai alkalmazásokat (bár az MS bejelentését látva, ők biztosan portolják az Office-t is). HDMI kimenet meg ezeken prémiumkategóriás eszközökön mind van (tableteken meg a kínai gagyikon is), bluetooth billentyűt is lehet rájuk aggatni, így igazán semmi akadály előttük akár otthoni használatra sem full hd monitoron, tv-n.
Irodákban meg el lesznek a PC-kkel, azokon sem nagyon kell mostanában mit fejleszteni, mert pl nekem sem SAS, sem az Oracle eszközeim nem igényelnek valami nagy kliensoldali erőforrást.
Aki meg HD videokat vág, konvertál stb, nagyon erőforrásigényes alkalmazásokat használ annak nyilván kell valami desktop pc, de mezei átlagjuzereknek nem lesz rá szükség.
-
r4z
nagyúr
Ha ez megjelenik, lesz egy megkímélt Desire-m eladófélben
-
Воланд
titán
Nem találták fel a spanyol viaszt, de azért nem rossz, nekem már elég lenne dokkoló nélkül is az atrix.
-
No-kia
addikt
egy hatalmas gratula a motonak,
ez már döfii, mi lesz itt 3 év múlva?
-
AS
félisten
Europába 2011 q2 ben jön.
Különben ugyan ezt tudja LG Optimus2x is. -
KillBorn
senior tag
Van benne GSM modul szal errefelé is beszerezhető lesz (Cliq 2-vel egyetemben), szürkeimporttal mindenkép. Az UK-s árból majd következtethetünk
-
BloodRay
veterán
Igencsak nem rossz készülék, de a Motorola mostanában kissé leírta magát nálam a "nincs frissítés" szemléletével, szóval erősen meggondolnám tőlük vegyek-e készüléket.
Amellett, hogy marhára tetszik ez is. -
Gengi
senior tag
Zseniális a motorola. Már amikor a Motorola XT720-nál láttam ,hogy milyen pofon egyszerű a DLNA Wi-Fi elérés gyanítottam ,hogy van még más is a tarisznyában ,de az ötlet remek sőőőt... Egy eszközöd van és csak külsőket veszel. Anno a MODU ötlete volt hasonló szerintem. Már várom azt a korszakot ,amikor mindenre lesz egy "HÉJ" ,ami ezer évig nagyon jó és ,ha tartani akarod a lépést a technikával nem kell venned ,notit 3 évente 300 K-ért Desktop PC-t 3 évente 200 K-ért és 2 évente telefont 140 K-ért...
Az Öltet-re ,hogy VV Alekoszt idézzem:
"Ez igen! Ez már igen. Ez egy Ötlet kompatibilis ötlet".
Viszont arról nincs infó ,hogy mi van ,ha akkor hívnak ,ha pont WebTop módban van a teló ?
-
lapa
veterán
most magad cáfolod, vagy magad cáfolod? először excel miatt sír a szád, aztán benyögöd a citrixet. akkor hol a probléma? pont arról van szó, hogy a céges felhőben mindegy hol fut, neked elég egy képernyő meg bill.
persze gondolom a következő beszólás a "mivan ha nincs mobilnet", de akkor olyankor nem kell dolgozni, gyönyörű kifogás.
-
sippet
senior tag
néhány hozzászólással előtted nagyjából ki lett tárgyalva, hogy ez a gép így telefon-meghajtásostul kb. mire használható. szerinted amit te felvázoltál, az ezzel mennyire van összhangban? ez a cucc nyilván nem arra készült, amire neked kellene, de ettől még úgy beállítani, mint ami hétköznapi felhasználó számára, akinek nem munkára kell, ez nem egy kurva jó és a demók alapján tökéletesen használható megoldás, az csak a csőlátásúak számára nem nyilvánvaló.
-
Everman
addikt
"Es a vilag minden tajan van olyan dokkolo amilyen neked kell, szep remenyek."
Igen.
Tekintve, hogy ha megnézed, akkor a dokkoló nem más, mint egy HDMI és egy USB csatlakozó"Felhoben meg az tartsa az adataid akinek hat anyja volt."
Bár csak egy anyám van, de a Dropboxot az egyik legjobb találmánynak tartom
"Ezek szerint meg nem lattal olyat amikor valakinek nyomkodas kozben az utcan kikapjak a kezebol a telefont, milyen jo erzes ez akkor ha rajta van minden adatod"
Ennyi erővel a notebookodat is ellophatják (kocsifeltörésnél, hátizsák-, táska elrablásnál nagyobb eséllyel veszik az el).
-
Misály
addikt
Es a vilag minden tajan van olyan dokkolo amilyen neked kell, szep remenyek.
Felhoben meg az tartsa az adataid akinek hat anyja volt.
manchester85: Ezek szerint meg nem lattal olyat amikor valakinek nyomkodas kozben az utcan kikapjak a kezebol a telefont, milyen jo erzes ez akkor ha rajta van minden adatod
-
EczkE
veterán
Ez nagyon ott van.
-
T0rnad0
addikt
Na végre elkezdődött, amit vártam
Megcsinálhatnák ugyanezt konzolra és tabletre is
-
Xpredi01
tag
válasz
manchester85 #57 üzenetére
Nagyon bonyolult téma ez.(felhőben, vagy egy cuccon tartsunk mindent) De ez az elképzelés akkor is halott szerintem.
-
manchester85
veterán
Aki figyel a dolgaira, attól semmit nem könnyű ellopni. Ember legyen a talpán, aki a szűk farmeremből kibányássza a telefonomat, amit a szövet szinte tokként láncol hozzá a combomhoz. Egy valamit kihagytál: a telefon a legkönnyebben magadnál hordható eszköz. Aki meg egy laptoppal szaladgál az utcán, azt előbb fogják megtámadni szerintem.
-
pdatech
csendes tag
Azért ma már nem annyire tiszta etalon, hogy csak az excel a menő - olvass kicsit utána (pl. a google enterprse blogon), hogy akár 20-30 000 főt foglalkoztató vállalatok is átálltak már pl. Google Apps-ra.
Ez is egy megoldás. Ha amúgy van egy zárt vállalatirányítási rendszered, nem feltétlenül kell a levelezésért meg néhány még nem abban tárolt dokumentumért újabb infrastruktúrát építeni MS alapokon.
-
Hennet
aktív tag
Kicsit Modu-s beütése van számomra. Eszméletlen mit ki nem találnak.
Kíváncsi vagyok, hogy külső merevlemezt lehet-e csatlakoztatni, mert anélkül 16GB média nem sok. -
Everman
addikt
Kevésbé figyeltél
A Google Docs-ot a táblázat széthullására írtam, mivel már most megoldható, hogy ne történjen ez meg.
De ha figyeltél, akkor írtam, hogy a webtop felület egy Motorola által összerakott Linux, amin később bármi elfuthat, akár az OpenOffice is, azt meg biza elég sok irodában használják már. -
Misály
addikt
Imadom amikor valaki meghallja a ketmagos szot, es azthiszi minden rendben, csak en vettem eszre hogy desktop akad a videon?
Everman, excel tabla google docs-al irodaban, gratulalok ulj le egyes, mar rohannak is a nagyvallalatok a teloert dobaljak ki a teljes ad forestjuket az exchange szervereket, es nyitogatjak az xlsx-eket google docs-al. Nem veletlenul demozzak a citrixet, a telefonon, nincs ertelmes ember aki uzleti szferaban google docs-ot hasznalna.
-
Everman
addikt
"Cserebe lofasz teljesitmeny, es szethullik egy nagyobb excel-tablatol vagy mssql form-tol."
Irodai alkalmazásokhoz nem kell atomerőmű, az excell táblákat meg kezeli a Google Docs-al és nem hullik szét semmi, mert a böngésző felületen natív felbontáson megy a webapp.
---
Ami engem még megdöbbentett, hogy amikor a dokkolóra dugják a jószágot, akkor nem egy Androidos alkalmazás indul el nagy felbontáson, hanem a Motorola saját Linux rendszere (WEBTop felület), amin később a Firefoxon kívül bármi futhat. Vagyis a kis smartphone párhuzamosan futtat két operációs rendszert.
-
baleee89
aktív tag
nem szeretem az ilyen nagy dögöket de ez kéne!
-
keIdor
titán
Instant get.
-
D@niel
addikt
+ a súly
Szóval van egy Moto-m, meg ez a notinak látszó valami, ami biztosan olcsóbb, mint egy komplett laptop. Össze kapcsolom mindkettőt, ott vannak a zenéim, filmjeim, netezek, megírom az sms-t full billentyűn, baromira nem merül (egy Miskolc-Budapest IC-t 3x megjárok vele), , és nekem tényleg az a legvonzóbb, hogy nem kell magammal vinni egy komplett gépet, mert nem viszek magammal, de még is nálam van egy komplett gép =)
Királyság
-
CygnusX
tag
Meg is van a második processzormag szerepe: felskálázni az eredetileg WVGA-ra elkészített alkalmazásokat qHD-be
-
pdatech
csendes tag
válasz
#16820480 #25 üzenetére
A belpiacos japán modelleknél meg még előbb volt extra felbontás, mint a meizunál, de akkor mondjuk azt, hogy a Motorola teszi majd ismertté, vagy remélhetőleg az MMI hozza el ide.
A hangsúly nem a sw-neveken és a verziószámokon van, hanem azon hogy a fejlesztőnek mennyire lesz egyszerű az élete, amikor egy Androidos okostelefonra v. tabletre egyaránt alkalmassá akarja tenni a programját. Jelenleg még nem az. Ha a Honeycomb, mint név tőlem akár külön is lehet, ám a Tablet/Okostelefon-fejlesztés szétválasztása nem lehet célja a Google-nek, amikor az Apple pont azzal nyert, hogy összevontas az IOS-ben az iPAD/iPhone lehetőségeit.
-
Xpredi01
tag
Ez most miért is jobb mint egy laptop, mobil páros?
-
^Clown
addikt
Ez lesz a jövő
-
skajwa
senior tag
"azért azt a notebookot nem váltja ki. esetleg valami 4-5-6évest, persze elfogadnám"
Amint csinálnak egy jól optimalizáld irodai szoftvercsomagot, az átlag felhasználó számára, szerintem bőven ki fog váltani egy notebookot. Átlag használat alatt, az internetezést és szövegszerkesztést értem, esetleg 1-2 flash játék....
-
hans87
tag
Azt hittem rosszul olvasom a tudását. Elképesztő. Agyament. Emellett még durván ütősen néz ki. Tegnap a tabletjük, most meg ez. Ezt már szeretem a Moto-tól.
-
j-cool
tag
Ott van a szeren a Moto, végre visszajöttek az élvonalba. Ettől a laptopos dologtól félek kicsit, hogy nem lehet majd mire használni, Android nem laptopra való. Mondjuk emailezni, msnezni, jegyzetelni könnyebb lesz vele.
-
rudymester
senior tag
Szépen lassan újraépíti magát a Moto és ennek csak örülök. A nagy öreg visszatért!
-
Ateszzero
őstag
Ritkán nézek be ide a mobilarénába, de mindig leesik az állam, amikor meglesem hogy mik jönnek.
Durva hogy hol tart a technológia. Szerintem 10 év múlva ilyenem lesz. -
fattyu
veterán
én most látom ezt a koncepciót először
És a laptop dokkolóval ez zseniális
Nagyon need
-
Magnum_
nagyúr
ez a telefon kell
komoly vas, komoy akksi, kinézetre is sokkal jobb, mint a milestone és társai...
fateless: azért azt a notebookot nem váltja ki. esetleg valami 4-5-6évest, persze elfogadnám
-
vans?
őstag
Jo az otlet, jo a cucc is, kivancsi leszek a tobbiekre is.
-
rizso
addikt
Nem is rossz elképzelés
Az árra leszek kíváncsi...
-
törölt tag
a honeycomb nem biztos, hogy telefonokra is jön, legalábbis most ilyen híreket lehetett olvasni a pocketnow-n. egyelőre a 2.4-es verzióval jelzett, szintén ginger néven futó frissítés jön majd. honeycomb lehet, hogy csak tabletekre lesz elérhető.
amúgy nem első a Moto ilyen kijelzőkkel, mert már van másnak is.
-
BoB
veterán
válasz
bolondember #22 üzenetére
Igen ezt mondom én is csak ilyenkor a Firefox indul el. Az asztali verzió
-
lapa
veterán
azért tegyük hozzá, hogy se nem a moto, se nem az apple találta ki a konceptet.
csak akkoriban még nem volt elég fejlett a technika.
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Davidoff91 #12 üzenetére
olvasd el a hírt, de segítek:
"A CES 2011 alkalmával került kiállításra a Motorola első qHD felbontású megjelenítővel és 1 GB RAM-mal szerelt Android 2.2 Froyo alapú készüléke, mely a két külön megvásárolható Motorola Laptop Dock segítségével laptoppá(...)"
az egy sima dokkoló, amit a kijelzőn láttál az a Froyo volt, valszeg laptop dock üzemmódra kifejlesztett menüvel/kinézettel.
-
BoB
veterán
"Még egy erős alternatívákat kínáló Moto laptop kellene hozzá, ami épp van a videon...milyen op rendszer van rajta?"
A videóban látható laptopon nincs semmi sem. Csak egy héj. Kijelző, billentyűzet. Telefonnak ott van a dokkoló a hátuljában, abba teszed, az hajtja meg. Ilyenkor elindul a Firefox webböngésző, alul meg parancsikonok. Bal oldalra tette a nő kontaktokat, meg telefonáláshoz kapcsolódó dolgokat. De elmondják a videón
-
skajwa
senior tag
Beindult az úthenger... Lehet a Motonál az androidos piac uralmát tervezik?
-
pdatech
csendes tag
válasz
#16820480 #10 üzenetére
Kb. jogos. Inkább valóban támogatott felbontásokról olvasni, a qHD nem volt közte, ahogy pl az SVGA sem, mégis dolgoznak ilyesmikkel.
Alapvetően a market szempontjából érdemes kritikusan tekinteni a nem standard felbontásokra.
De ha a Motorola egyszerre két gépen is ezt nyomja, ráadásul olyanokon, melyek vélhetően sok szolgáltatói csomagba elérhetők lesznek (ATT, Verizon, OrangeUK), akkor ez talán jel arra, hogy valamelyik későbbi verziófrissítéssel a market alkalmazásainak mind nagyobb része komform lesz a felbontással. Egyrészt, mert a fejlesztő is optimalizál, ám én inkább azt remélem, hogy 2.3 vagy Honeycomb frissítés eleve eltűnteti amjd a problémát.
Mindenképpen kiemelendő, hogy a Motorola az első, aki a közelébe ment a "retina display"-nek
-
CS_D
senior tag
válasz
Davidoff91 #12 üzenetére
Win 7 valószínű, hogy nem, mert szerintem nem kompatibilis.
Ez csak valami új felület az androidhoz.
-
BoB
veterán
válasz
#16820480 #10 üzenetére
A 2.2-ben megjelent az xhdpi denzitás.
Az xlarge méret pedig 2.3-ban.
http://developer.android.com/guide/practices/screens_support.html -
Greg-77
aktív tag
Ez nagyon komoly cucc!
A Motorola nagyon jó készülékeket hoz ki mostanában. Nagyon tetszik a telefon ezzel a laptop-dokkal nagyon ütős!
-
törölt tag
ez így nem teljesen igaz, amit írsz. nem volt (azt hiszem) 1.6 óta felbontásbeli megkötés, hanem ajánlott felbontásoka voltak. de a 2.1 és 2.2 is simán elfut 960x480-on, 720x480-on, 1024x600-on is, hiszen vannak ilyen eszközök. itt arról volt szó, hogy a GUI nem ilyen (esetleg nagyobb) felbontásra lett optimalizálva, tehát nem annyira jó a kezelése (lásd pl. a Tab is lényegében egy felnagyított SGS felület). ennek ellenére működik, és egy csomó program számára nem is okoz gondot a dolog (pl egy widgetnél tök mindegy a felbontás, ahogy mondjuk egy jól megírt instant messaging, vagy hasonló cuccnál is), csak akkor van gond, ha a szoftverfejlesztő fixen valamilyen felbontásokra készítette el, és akármekkora a képernyőd, a cucc csak annyin fog futni (lásd pl. a Spicára írt igo, vagy a fwvga-ra írt Motonav példáját).
-
VD
őstag
Na kérem, valami ilyesmire vártam már mióta!
Egy eszköz mind felett!
Útközben mobil, otthon média lejátszó és internet böngésző, az irodában meg kiváltja a számítógépet. Jaj de szép is lenne!!!
Kíváncsian várom a többi gyártó lépését. -
Solar_Wind
senior tag
Ez odavág az iparnak
-
D@niel
addikt
Dupla annyit adnék ezért, mint egy desire Hd-ért...
-
pdatech
csendes tag
válasz
Arthuro_Adam #4 üzenetére
De volt ilyen.
Ezért is kritikus, hogy akkor most a qHD miatt mi fog futni a marketről?De most a CES-n bemutatásra került a Bionic nevű 4,3 hüvelykes szintén kétmagos Androidos is, szintén qHD-vel. Ez vagy az jelenti, hogy a 2.3-ból gyorsa honeycomb is lehet, ami mindenféle felbontést támogat, vagy valami nagyon egyedi úton indult el a Motorola, de szerintem nem akarnak ők most nagyot hibázni, pont mikor végre elindult valami
-
Arthuro_Adam
őstag
Nem volt olyan, hogy az Android 2.2 is 480x800 (v. 854)-es felbontást tud?
-
Most néztem meg a tegnap belinkel engadget-es (10 perces) vidót, de leesett az állam. Nagyon tetszik. Most már látom, hogy ha a mostani HP 2530p-m kiszolgált, akkor már valószínűleg ilyet fogok venni helyette, nem egy másik laptopot.
Egyébként az Apple már jóval korábban tervezett ilyet, az a koncepció jobban is tetszett, de végül nem hallottam róla, hogy elkészült-e -
Davidoff91
aktív tag
Hát ez a telefon eszméletlenül jól néz ki, és tudásban is nagyon ott van.
Nehéz a döntés, LG vagy MOTOROLA, MOTOROLA vagy LG?
Kashim: Én ezerrel tapsikolok és visongatok gyönyörömben.
-
Kashim
őstag
Ez mán' döfi.
Jól a lovak közé csapott a Moto. Mondjuk személy szerint nem tudom elképzelni a szükségességét, mármint magamra nézve, de érdekes elgondolás, biztos lesz aki majd tapsikol, hogy végre van ilyen is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest