- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
lehetsz cinikus, de nem erről beszéltem. amit írsz az a fejlesztő munkájába való belenyúlás.
én a szükségtelenül kért engedélyekről beszélek, melyeket a felhasználók nem tudnak felülvizsgálni, és ugye a Google sem teszi ezt meg. pl. minek egy számológép, zenelejátszó, kártyajáték appnak névjegyadatokhoz, sms üzenetekhez, vagy egyéb olyan személyes adathoz való hozzáférés, ami egyáltalán nem szükséges a működés jellegéhez. és rengeteg ilyen van. nekem ez nagyon nem szimpatikus.persze mind tudjuk ez miért van, az adat a legnagyobb kincs az ilyen cégek számára, Google, Facebook, vissza is élnek vele rendesen, a célzott marketingjükkel, az FB ennél is tovább megy, ha nem tiltom le, alap beállítás hogy termékeket, oldalakat hirdet a nevemben az ismerőseimnek.
szóval visszakanyarodva a Firefox OS-hez, ha tudnák azt a szintet hozni (fontos funkciók tekintetében, nem kell 8 fingós app a store-ba), mondjuk +1 év fejlesztés után, amit az aktuális Android olcsófonok, akkor én biztos ilyet veszek, mert nem kell kiszolgáltassam magam a marketing mágusoknak.
-
DS39
nagyúr
az már ICS óta, de az nem gyomlálás hogy letiltom, törölhető kellene legyen. illetve egy szolgáltatás kezelő is kellene a rendszerbe, ahol a programok auto indulása ill. az hogy mihez férjenek hozzá (pl net, névjegy adatok stb), szabályozható legyen gyárilag, na akkor azt mondanám, igen az Android szabadságot ad. jelenleg az átlag felhasználók számára pont ugyanolyan korlátokkal bír, mint a többi. (értsd: annak a 10 % kockának akik a fórumokat bújva rootolgatnak, bootloadert nyitnak, és custom romokat tesznek fel, nekik szabad szoftver ez, 90%-nak pont ugyanolyan ez mint az iOS vagy a WP)
-
DS39
nagyúr
az emberek szeretnek új dolgokat kipróbálni, ha nem így lenne, senki nem használna ma okostelefont, csak a hagyományosat. egyébként a WP csempéi telefonon, tableten nagyon ülnek, egyáltalán nem lehet ocsmánynak nevezni.
mellesleg milyen szabadságot is ad az Android? a gyári alkalmazások buherálás nélkül nem törölhetőek, ha nekem nem tetszenek, ha csak le nem tiltom elindulnak automatikusan, nem szabályozható ez sem hogy mi induljon mi nem, mint mondjuk ezt PC-n beállíthatom. nekem ez jelentené a szabadságot.
vagy pl a Play és egy szolgáltatásai akaratom ellenére frissülnek, nem tehetek ellene semmit. botrány. -
DS39
nagyúr
a WP mióta bukás?
egy olcsó droid anno egy-két éve ennél durvábban laggolt, mégis vették, és elterjedt. maga az Android rendszer egy optimalizálatlan hulladék, ezért is kell egyre több magot és ramot alátolni hogy próbálja tartani a lépést a konkurenciával (iOS, WP) sebességben. egy S3-on is képes laggolni, az meg nem gyenge hw úgy hiszem.
-
DS39
nagyúr
válasz
cairojack #140 üzenetére
viszont ezek pofon egyszerűen updatelhető dolgok, főleg ilyen webes formulában, két hét múlva kidobnak egy új verziót amiben minden lényeges lesz, amit elvár az ember egy okostelefontól, akkor megváltozik az FF OS megítélése. most ez tényleg ilyen beta verzió, szórakozásra jó, de fő telefonnak semmiképp.
CPT.Pirk: az Over The Air
egyébként tényleg meglátjuk mit hoznak ki ősszel, ill. őszre ebből a dologból, perpill úgy néz ki egy Lumia 520-at veszek, az már most mindent tud, amire nekem egy okostelefon kell, a Firefox meg fejlődjön még ehhez.
-
DS39
nagyúr
a reklámok alatt megy az adás, szóval nem vagyunk lemaradva tőletek, csak épp nem látjuk közben mit beszéltek.
-
DS39
nagyúr
válasz
daniel909 #32 üzenetére
ha nincsenek rajta a google tolakodó és root nélkül eltávolíthatatlan programjai, melyek eszik az olcsó droidok kevés ram-ját, akkor már csak jobb választás lehet. ami az app ellátottságot illeti nyilván addig nem lesznek jók amíg nem terjed el, android 1.6-on milyen appok voltak? szarok. úgyhogy én nem lennék előítéletes a helyedben.
-
DS39
nagyúr
azért remélem vmi ütősebb hardverrel is piacra lép Firefox OS, mert kíváncsiság ide vagy oda, ilyet nem érdemes venni 2013-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest