Hirdetés
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos1988
addikt
Csak szerintem kellene már a telefonoknak - főleg egy méregdrága "gamer" telefonnak - matt kijelző?
-
esdR *
csendes tag
Egyébként szvsz. nehéz dönteni a sok Gamer Mobil között. Talán a Razert választanám!
Szerintetek? -
bostone
addikt
:)
Érdekes olvasni a véleményeket olyan kollégáktól, akik nem szívlelik a mobil játékok világát.
:)
A nagy vas sosem árt, ha komolyabban beleveti magát az ember fia a témába. A középkategóriás mobilok vagy több éves zászlóshajók inkább kényszermegoldások.
-
bepe79
addikt
Nekem még mindig Hearthstone, ha játék és telefon a téma: ) Tökéletesen megcsinálta a Blizzard, hogy játszható legyen mobilon, és nem csak egy kis szűk réteget érdekel, mert több tízmilliós bázisa van a HS-nek PC-n és mobilon. Az "irányítás" / kezelhetőség tökéletes, 5*
Igaz, nem egy FPS, meg nem egy autószimulátor, de a hc gamereket napi több órára is leköti egyhuzamban mobilon is. -
janeszgol
félisten
válasz
quailstorm #116 üzenetére
Értem, köszi! Akkor már csak egy dolgot kell megoldaniuk. Ha egy fejlesztő nem támogatja az új rendszereket szoftverével, akkor előfordulhat az, hogy frissebb rendszerre váltva nem elérhető a játék.
Őszintén megvallva ez hatalmas szívás. -
quailstorm
nagyúr
válasz
janeszgol #115 üzenetére
Úgy törölni, hogy egyáltalán nincs fenn semmilyen formában, csak a Play feltételeinek megsértése során szoktak.
Még az egyik telefonról másikra átköltözés is átvitt nekem egy SMBv1-es szervert telóra, ami szintén "rejtett" már.
Vagy Windows store-on a saját könyvtáramból le tudom szedni az Asphalt 7-et, de keresőből már nincs meg.
Lényegében ez ugyanúgy megy iOS-en, droidon és Windowson. Amit anno megvettél, azt ha kicsit nehezen is, de eléred. -
janeszgol
félisten
válasz
quailstorm #114 üzenetére
Akkor ezt rosszul tudtam. Szoktam néha nézni ezt.
A Google Play játékok fórumában olvastam, hogy megint töröltek két normális játékot. Aztán lehet újra felkerülnek, mert csak licenszelési probléma van vagy valami, de ki tudja.
-
válasz
_CICAFIU_ #82 üzenetére
Pont akartam írni a Rush Rally 2-őt, 2 Euróba kerül csupán és szerintem teljesen megéri. Nemrég fedeztem csak fel az áruházat böngészve.
Tökéletes példa arra, hogy ilyen játékokból kéne még több az áruházba. Inkább fizetek érte egy kisebb összeget, de ne legyen benne semmi sallang meg korlátozás.
Amúgy aki nem tudja: How to Play Return to Castle Wolfenstein on Android in HD
Mielőtt arra gondolnátok hogy egy csak streamelős megoldás, nem, ez magán az eszközön fut!
Ez jól mutatja, hogy a mai telefonok röhögve elfuttatnák a régebbi PC-s játékokat. -
janeszgol
félisten
válasz
_CICAFIU_ #80 üzenetére
Ez így van. Idén is több ezer forintot költöttem játékra már, de én csak azzal játszok, amit azonnal meg tudok venni. És amit még utálok az az, ha kikerül egy játék az áruházból. Steamen ha megvettem és kikerül, utána is bármikor tudom telepíteni, hiszen megvettem. Csak megvenni nem lehet ugye. Itt nem. Kikerül, aztán majd kárpótolnak, ha kárpótolnak valami szarral.
Ezért lenne jó az Apple mintájára az előfizetéses rendszer.Jelige: No IAP! Csesszék meg az IAPot.
-
dead-eye
csendes tag
mi az a játék mostanában ami igényli ezt a teljesítményt? mert minden játék pay to win alapú és futnia kell olcsóbb/butább telefonokon is. ezért nem értem minek ennyire " erős " teló.
-
Kasya
nagyúr
Nem is itt tart, nem ezt irtam.
Az IAP orientalt jatekok kozt is van igen komoly, amikbe lathatoan sok penzt es energiat fektettek. Maga a modell az sajnos, ami ma jobban kifizetodobbnek tunik. Hiaba auto play es CP, VIP baromsagok, ma sajnos erre van kereslet-kinalat.
Ettol fuggetlenul is van rendes jatekkinalat Playen, csak nem az van tulsulyban. -
Kasya
nagyúr
válasz
SunMount3r #98 üzenetére
Azert a felhozatal nem ilyen sovany, csak emberfuggo ki milyen stilust szeret.
PPSSPP rengeteget segit (vagy mas alternativa), ha a regebbi jatekokat kedvelne valaki.
Most jelent meg pl. a Grimvalor, Stardew Valley, amik szinten hozzak a konzol minoseget. Ha tobb jatek kell, erdemes benezni az Android jatekok topikba, ott talalni azert sok ajanlast.
Vainglory pl. mai napig vezeti a mobilos MOBA jatekokat.. Twitchen is sok a kovetoje. -
BB0401
aktív tag
válasz
maximilian4 #96 üzenetére
Igazad van abban, hogy kontrollerrel nagyobb élmény játszani. Azonban vannak olyan játékok, talán az FPS-ek, amiket azzal pont hogy nehezebb irányítani. Egyébként a Black Shark-nak van saját kontrollere, ha nem is olcsó.
Az exkluzív játékok terén igazad van, szerencsére azonban valamennyit (!) még lehet oldani ezt a problémát telefonon emulátorral.
Szerintem a gamer, vagy gaming telefonokat nem úgy kell nézni, hanem hogy egy komolyabb csúcstelefon olcsóbban (vagy nem). A Black Shark 2 8/128-as kiszerelésben "csak" ~177.000 Ft. Melessleg az a telefon is jó hűtéssel rendelkezik, HDMI kábellel pedig tv-n is lehet játszani.
Szerintem ennek az irányzatnak van jövője, bár az tény, hogy viszonylag még kevés, minőségibb játék van Androidra. -
akaido
addikt
Hasonló az elképzelésem a mobil játékok többségéről: mászkálós-futós Temple Run szerű, SuperMario Brothers-hez hasonlító kategória az még úgy rendben.
Aztán benéztem a play áruházba: tele van Tetris szerű ilyen-olyan köntösbe bújtatott gyöngypotyogtatóssal...Na de 57 vagyok, így látom, hogy az ifjoncok nyomják a Fortnite-ot és a tesóit dögivel, minden problem nélkül.
A változatosság tehát gyönyörködtet...
...kinek a papné... -
Szerintem ez a "gamer" telefon csak egy hangzatos jelző ami mögött nincsen különösebb tartalom.Ugyan olyan hardverrel és szoftverrel futnak a gamer telefonok mint mezei társaik még csak exkluzív játékok sincsenek rájuk.Ami játszható egy gamer telefonon az bármelyik másik androidos telefonon is ugyan úgy játszható.Az esetleges képfrissítési extrákon kívül semmilyen pluszt nem adnak.
-
petymeg
addikt
Én Note 9-en tolom a PUBG-t meg a RTW-t jelenleg, tökéletesen élvezhető mindkettő. Ugyanaz kell a gémer telefonhoz, mint a gémer pc-hez: nagyméretű és jó kijelző, valamint azt kiszolgalni képes erős hw.
-
SunMount3r
nagyúr
+(#77) BB0401: Hát ez így elég sovány felhozatal, ezek animáció és grafika tekintetében tényleg olyan "kis képernyős" játéknak mennek el maximum. A Shadowrun első ránézésre impozáns, de a játékmenet, animációk, effektek néhol 10-15 évvel ezelőtti megoldásokra emlékeztetnek. A Riptide dettó. Szóval még nagyon-nagyon "mobilosak". Az meg a másik, hogy milyen hardver kellene az ilyenek alá. Valaki mondta a Vita-ra, hogy már rég nem csúcs benne a vas, mégis normális játékokat csináltak rá és ma már egy csúcs "gémőr" telefon töredékéért lehet kapni (ok, már csak használtan). Szemben ezekkel a mai gémör telókkal, amik irreálisan drágák. Én inkább olyan játékokban látnám a fantáziát mobil vonalon, amikhez nem feltétlenül kell gamer hardver, de olyan ügyes, vagy frappáns ötleten alapulnak ami magában érdekesebb, mint egy szimpla versenyjáték vagy FPS. Ilyen logikai, indie, esetleg retro/pixel vonalra gondolok. Persze vannak ilyenek is, de a kivitelezésük sokszor kb. ilyen böngészős flash színvonalú.
-
maximilian4
addikt
válasz
maximilian4 #96 üzenetére
*exklúzív címeken kívül
-
maximilian4
addikt
Sokat érek vele játékok nélkül, tapicskolós kijelzőn. Én még mindig azt mondom ha kompakt gaming akkor kézi játékkonzol. 100 rugóért kapsz vadi új switchet, olyan címekkel amik mobilra tán sosem lesznek, legalábbis most közel sincsenek. (csak hogy az exlkuzív címeken említsek párat: mortal kombat 11, cuphead, wolfenstein, dark souls, doom, skyrim, asassins creed, sekiro, hellblade)Ráadásul van joycon, aktív hűtés, elég 1 hardverre optimalizálni és még otthon dokkolni is tudod. Számomra vicc ez az egész kategória. Főleg ilyen árakon amilyen árakon mennek a "komolyabb" gaming telefonok (rog, black shark..).
-
BB0401
aktív tag
válasz
maximilian4 #94 üzenetére
Kb:
- csúcshardver
- amoled kijelző
- komolyabb hűtés
- egyedi dizájn
- valami extra -
maximilian4
addikt
Mi az a gamer telefon? Inkább gaming telefon, ha már ennek akarjuk hívni, de szerintem ez egy nem létező kategória.
-
BB0401
aktív tag
válasz
quailstorm #84 üzenetére
Szia !
Gyors gugli: A Rush Rally 2 biztos elmegy, van róla gameplay videó.
#85 - Nem láttam a te hsz-edet :D
-
_CICAFIU_
aktív tag
válasz
quailstorm #84 üzenetére
Szerintem biztos. Nekem p20-on megvan a 60fps magas grafikán. Keress youtube-on videót hátha van olyan amin s7-en játszanak vele. Pl itt a 2-vel.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
_CICAFIU_ #82 üzenetére
Éppen akartam kérdezni, hogy milyen lehet.
Hamarosan kiszállok a félprofi Asphaltból, meg úgy egyáltalán a kompetitív "mellékállás" jellegű online gamingből, de valami minőségi szórakozás jó lenne a pay2win frusztrálógépek után.
Autós játékból meg Rush Rallyt láttam csak a toplistán, ami értelmes.Gépigénye milyen a Rush Rallynak? Most csak Z3 compact van, de hamarosan lesz Galaxy S7, nyáron meg remélem lesz Snap 835-ös teló is, az már tuti viszi.
S7 elég Rush Rally-ra? -
BB0401
aktív tag
válasz
_CICAFIU_ #82 üzenetére
Azokat nem ismertem.
Az igazi, hogy mindhárom általam felsoroltban lehet pénz költeni, de az a PUBG Mobile-ban csak skineket jelent. A Shadowgun Legends-ben pedig szerintem abszolút normálisan oldották meg, hogy lehet ingyen is aranyat szerezni, csak vásárlással megszerezhető csomagok nincsenek.
Ezek közül igazából a Shadowgun Legends a kedvencem. Jó játékélmény, nincsenek reklámok (csak ha szeretnél nézni aranyért vagy más cuccért), és annyira jó grafika, hogy egy Snapdragon 660-as telefon is csak minimum grafikán viszi el 60 fps-sel.
-
_CICAFIU_
aktív tag
Gamer telefonok már vannak, csak normális játékok nincsenek. A play áruházban levő játékok 90%-a mikrotranzakciós szemét.
-
SunMount3r
nagyúr
+ Pl. ha a handheld mód lenne az elsődleges, akkor még igazán jó kontroller sincs hozzá. Persze van egy pár Kínából rendelős kihajtós tartós, de az erősen korlátozott a kényelem szempontjából. A "közrefogós" fajta már jobb lenne, de az is csak ilyen Noname Kínai van és abból már jóval kevesebb.
-
dilajoska1
őstag
válasz
SunMount3r #75 üzenetére
Hát igen. Pedig hardver szempontjából bőven elmarad akár egy 3 éves csúcs Androidos telefontól is.
-
BB0401
aktív tag
válasz
SunMount3r #75 üzenetére
Szia ! Ezekről mit gondolsz ? Mindegyiknek jó grafikája van és nagy a hardverigénye is.
Shadowgun Legends
PUBG Mobile
Tacticool
Riptide GP -
Kasya
nagyúr
válasz
SunMount3r #75 üzenetére
Szeretem felhozni az Abe peldajat. Remake ugyan, de egy az egyben atultettek Androidra a konzol verziot, teljes kontroller tamogatast is kapott es fullos a grafika is. Olyannyira, hogy Note8 pl. nem birja a max beallitasokat es 10 fps-sel akad.
Igazad van, tartalom kell es support. Akkor talan lesz vasarloi kor is.
A jatekkeszitok rengeteget keresnek az IAP orientaltsagbol. Olyannyira, hogy egy-egy jatekbol kepesek 5 fele verziot is csinalni (mas neven, mas skinekkel, de ugyanaz a kiado es a jatekmenet is). Hatalmas bazist mozgatnak meg. Ezt a bolyt kellene felkavarni, hogy a rendes es teljeserteku jatekok keruljenek rivaldafenybe.
Erdekes, mikor a Diablo3-at bejelentettek, mekkora visszhang volt a neten az IAP miatt (is).A ber-studiokkal meg az a baj, hogy elkeszitenek pl. egy adaptaciot, de utana mar nincs support. Sok bug marad, amiket mar nem javitanak, de az aruhazban a jatek marad tobb ezer forint. Vagy a mar megvasarolt jatek nem lesz kompatibilis az ujabb Android foverziokkal.
-
SunMount3r
nagyúr
Még nem hallottam olyan mobil-os játékról ami pl. nekem tetszene és annyira kellene alá az az erős hardver. (De lepjetek meg bátran). Úgy értem, hogy pl. egy PS Vita kínálatától jelentősen elmaradnak minőségben/összetettségben/látványban stb. ezek a játékok.
-
Kasya
nagyúr
Nekem a Samsung mindig aktualis flagshipje felel meg a belepo szintu gamer telefonnak. Ennek kellene lennie a kiindulasi pontnak. Aztan innen felfele:
- GameTuner-be visszahozni a macrot
- jobb hutesi mechanizmus (akar aktiv hutessel+toltes+kontroller combo)
->ez max fenyeronel es max felbontason nagyon kellene. Maskulonben 40 fok felett van az aksi, emiatt a par ora utan nem csak az aksi szenvedi meg, de az amoled is beeg.
- rendes kontroller tamogatas, konnyu programozhatosaggal
- jobb sw tamogatas - vagyis tobb jatek. A Switch legyen minden gamer gyarto peldakepe, konkurense, ne az IAP-os, auto playes Play jatekok.
- dinamikus fenyek, HDR
- lehet 120 hz-es kijelzo, meg qhd, de a jatekok tobbsege meg mindig hd, esetleg fhd es 30 fps limited - itt megint csak az jon, hogy a gyartoknak kellene nyomast gyakorolni a jatekfejleszto cegekre
- nyilvan 4000 koruli aksi min. + ne legyen nehez
- a jatekok futtatasan kivul minden masban is legyen felso kategorias. Pl. kamera, SHeatlth (es tsi.), hosszu tavu tamogatas, stb.
- Dex vagy mas megoldas, force full screen tamogatassal (ne kelljen 3rd appokkal szorakozni).Jelenleg siman megoldhato lenne (a Samsungnak talan a legkonnyebben) egy igazi gamer telefon, de eleg vegyes a piac es igazi megoldast eddig nem lattam. A ROG jo fele tart, de meg fejlodni kell.
-
BB0401
aktív tag
válasz
quailstorm #61 üzenetére
Oké, én értettem akkor félre.
-
Kokzor
aktív tag
válasz
quailstorm #63 üzenetére
Az gyönyörű. Köszi, hogy leírtad. Akkor maradok csak az alkalmi Asphaltozásnál. Jónak tűnik a játék, meg hangulatos is, de azért durva, hogy mi van benne.
-
-
mmx233
csendes tag
Valamilyen Alliance ha jól emlékszem
-
mmx233
csendes tag
válasz
Kamikaze75 #59 üzenetére
Volt olyan telefonos játék amit nagyon szerettem, bányászós-harcolós stratégiai... Ikarusz nevű bolygón játszódott
-
tixem
addikt
Így van. Kipróbáltam a Fortnite-ot mobilon, hát mit ne mondjak. Okádék egy katyvasz, pc-n szétmakrózva élvezhető, de 6 colon 80 féle menüvel meg gombbal valami agyrém.
Anno belekezdtem a mobilos GTA Vice City-be is, azt szintén feladtam kb 1 óra szenvedés után.
Bár lehet csak nekem van nagyon rágyógyulva a kezem a bill+egér kombóra, kontroller kb egy napig volt a kezemben összvissz egész életemben, de ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy bizonyos játékok nem valók mobilra. Sőt, konzolra sem.Az egyszerűbb casual játékoknak meg nem kell ventilátoros vízhűtés meg 90 hz-es kijelző és egyéb bullshit, elég egy 2 éves flagship is, vagy egy friss vassal szerelt középkategória. Asphalt, Madden, Fifa stb bármin elfut amiben van 4 giga ram meg valami normális SoC. Ez ma már megvan kb 70 ezerből. A többi csak látványos körítés.
Aki szerint ez nem elég, az nagyon csúnyán beszopta a marketingcumit.
-
mmx233
csendes tag
válasz
Narancskoma #3 üzenetére
Hát szerintem igenis kell jó HW hozzá: proci “erő”, memória és video sebesség. Ezen felül persze SW is, de az önmagában kevés
-
joey04
titán
Szerintem azért zsákutca ez, mert terjed a mobil gaming és igen, megölte a kézikonzolokat, de az emberek nem konzol szintű, bonyolultságú, kötött játékokat játszanak mobilon, hanem casual apróságokat. Ha sd855 van benne sok hertzes kijelzővel, ha sd430.
-
Somatom
veterán
válasz
quailstorm #63 üzenetére
Sztem maradok a sakknál. Gondolkodtam egy kamion szimulátoron, de végül úgy döntöttem, hogy azt inkább live -ban nyomom, mert így sokkal jobb a grafikája és még fizetnek is érte.
-
quailstorm
nagyúr
Vannak szívások. Pl. Terzo spec eventen olyan 80-100 versenyt kell menned 3 fuel 6 órás autóval...
Ebből Day24 a legrosszabb, mert kb. 24 óra alatt kéne menned 35-öt, hogy maradjon idő a Day25-re. Persze a legtöbb embernek (nekem se) lett meg a 4*, így én szabadon ráérhettem a Day25-re...Természetesen a reklám is véges.
-
Kokzor
aktív tag
válasz
quailstorm #61 üzenetére
Én az Asphalt 9-nek csak az elején járok, nem játszok vele sokat, de jó tudni, hogy később még nagyobb szívás lesz ez az üzemanyag dolog.
-
quailstorm
nagyúr
Nem az event fuelről beszélek, hanem az autó fuelről. Ami ugye legfeljebb 6, és ahogy drágább és erősebb az autó, úgy csökken, egészen 3-ra. Valamint így nő a refill ideje. Egészen 3 menet 6 óráig.
Sajnos dolgozó ember ha kompetitív akar maradni, kénytelen reklámot nézni, és multiban is a jobb helyezésekhez általában ne méri meg gyengébb autókkal kockáztatni.De majd úgyis lesz róla cikkem.
A letöltésszám, a játékosmegtartás, a youtube jelenlét, és úgy egyáltalán minden statisztika azt mutatja, hogy az A9 a közelébe se fog érni soha az A8 sikerének, sőt, merem azt mondani, hogy az A9 2018. októberében már túl volt a csúcson. -
Noukoum
veterán
válasz
Kamikaze75 #59 üzenetére
És hol marad az RGB?
-
Kamikaze75
tag
Nos mivel pc-n és telefonon is játszok ha időm engedi.
Szükség van gamer telefonokra
- óriási bevételt generál a játékok(nem magamról világviszonylatban beszélek)
- nagy akksi elengedhetetlen 5000 mhA feletti
- super amoled kijelző,napsütésben is kiváló betekintési szög 7"-os kijelző min.
-QHD vagy jobb felbontás
- csúcs proci,jól optimalizált rendszer
- hűtés mert bizony sokáig használják egyhuzamban
- masszív ház nem érdekes ha 250 gramm a teló birnia kell a strapát üveg hátlap itt felejtős.
- nagyon jó hangzás dolby pld.
- nagyon gyors töltés
- itt lenne értelme cserélhető akkunak
- fotózás tudás legyen jó de másodlagos szempont (az esetek nagy részében úgysem fotózásra használod)
- nagy tárhely a sok játéknak
-de....PC-n való játék élményt soha nem fogja visszaadni
A mobilon játszás egy másodlagos szórakozás,kényelmes,de nem mindegy milyen minőségben! -
Noukoum
veterán
válasz
quailstorm #56 üzenetére
Nem arról a konkrét játékról beszéltem. Hanem általánosságról. És általában hasonló mértékű időt kell várni ahhoz hogy újra játszhass, mert ugye ez az energia/zseton rendszer egységekre van osztva, és egy egység betöltése azért nem több óra.
Azzal a játékkal nem játszom, mert engem nem tud lekötni. Letöltöttem tabletre, mentem vele egy kört, tetszett a grafika de ennyi
ha ott úgy van akkor az elég nagy probléma és rendkívüli módon csökkentheti a játékélményt.
-
BB0401
aktív tag
válasz
quailstorm #56 üzenetére
Szerintem az Asphalt 8 jobb.
Azért a 3 verseny túlzás, 10-re van energia.
-
quailstorm
nagyúr
-
BB0401
aktív tag
Személyes kedvencein Androidra:
Shadowgun Legends
PUBG Mobile
Tacticool
Riptide GP
-
-
Lincoln6echo
tag
Èn szemèly szerint a kiterjesztett valóság elterjedèsèt várom.Na nem azért mert annyira sz@r az èletem(Ready Player One),hanem mert át akarom èlni,benne szeretnèk lenni,a szereplője,rèsztvevője szeretnèk lenni a játèkoknak.
Na persze ez lehet hogy most még egy kicsit betegen hangzik,de pár èven belül(hacsak magunkra nem gyújtjuk addig a bolygót),ennek lehet a legnagyobb jelentősége (persze csak feltètelezem) gamer fronton... basszus már tűkön ülök esküszöm -
Bwin87
tag
Megvolt az xperia play 3 évig mennyire imádtam.
-
Kokzor
aktív tag
válasz
#49913699 #46 üzenetére
Azért mobilokra csinálnak olyan játékokat, amik miatt bőven fél óránál többet "játszanak" az emberek. Pl. Asphalt 9. Ha elfogy a benzined, nézz reklámokat, vagy ha duplázni akarod a nyert kreditet akkor is nézz reklámokat. Észre sem veszik az emberek, hogy többet játszanak mint fél óra, mert a valós játékidő jóval kevesebb.
-
válasz
#49913699 #42 üzenetére
Igen de ehhez nem kell "gamer" telefon.
Miért ne lehetne játszani igényes játékokon telefonon, akár 6 colon? Lehet. Valamiből az optikusoknak is meg kell élniük
(#46) Klaya1986: Engedd meg hogy bemutatkozzam. Ádám vagyok, több száz ezres a konfigom és egy héten max pár órát játszom. Nekem annyi kell azt viszont full grafon.
-
törölt tag
Nyilván nem azért van valakinek akár több 100 ezres konfigja játékra, hogy 10 percet játszon vele. Ha leülnek elé, az akár több óra. Míg aki mobilon unalmas perceiben valaki előkapja az nem hiszem, hogy fél óránál többet játszik. Nyilván átlagról beszélünk mindkét oldalon.
-
törölt tag
Elég hülye hozzáállás ez az "5-6 colon ki játszik" meg hogy "ott van erre a szgép". Én pl nem vagyok kocka, hogy a szabadidőmet egy szaros tv vagy monitor előtt töltsem egy játékon buzulva, de néha telefonon én is játszok ez az, többnyire online fps. Miért ne lehetne játszani igényes játékokon telefonon, akár 6 colon? Semmi szükségem ps-re, xboxra. De néha elő lehet venni a telefont, akár igényes játékra is.
-
tixem
addikt
Attól, hogy mindenféle idióta hűtés (visító ventilátor, ugye Red Magic?) van egy olyan vas alá rakva ami amúgy mezei flagshipekben elmegy komolyabb hűtés nélkül is, meg 90hz-es kijelző amiből pont semmit nem venni észre, mivel a mobilos játékok még mindig nem állnak olyan szinten, ahol ez számítana bármit is. Tele van rakva hangzatos marketing bullshittel a készülék, amiért el lehet kérni némivel több pénzt, cserébe meg még a kamera is sz@r és rondák is, mint a bűn a felesleges rgb csicsától meg a géjmer dizájntól.
-
quailstorm
nagyúr
Pedig van igény rá, Asphalt 8-at százmilliók töltötték le, és heti szinten 300 ezer eventeken aktív felhasználója volt platformonként fénykorában. De még most is van ~100k per platform.
Igaz az A8 jól vegyíti a játékélményt, az easy to learn hard to master irányítást. Meg nem kell hozzá sok gomb.
Egy League of Legends jellegű játék már nehezebb ügy a sok virtuális gombbal.A 9-es rész már korántsem ilyen sikeres az Asphaltból, de ez részben tudatos stratégia. Részben pedig a rettenet bugos pay2win élvezhetetlen játék az oka.
-
Noukoum
veterán
Van jövője a gamer mobiloknak valamilyen szinten, de jelenleg csak parasztvakítás.
-
Somatom
veterán
Az enyémhez létezik Gamepad Mod. Akkor nekem gamer telóm van (Snapi 625)?
-
kekedi
senior tag
Én sem értem ezt az RGB őrületet. Vagy csak én öregszem.
Annak idején az volt a lényeg hogy fusson a Duke Nukem. Pont letojtam (és most is) hogy milyen színnel világít a gép. Ja nem is világított semmi sem a sárga power leden kívül.
Engem különösen idegesítene, főleg filmezésnél.
Na de mindegy is, nem vagyunk egyformák. -
Köszi. HW-ekben otthon vagyok. Asrock-om van teszi is a dolgát a lap. Memóbol meg a legegyszerűbb hűtőborda nélküli de tökéletes.
quailstorm: Hazudnék ha azt mondanám, hogy sohasem játszom mobilon. De nekem max az ilyen angry birds, meg monument valley, esetleg honfoglaló amik mennek a 4,7-en.
-
Tengri
senior tag
válasz
Depression #23 üzenetére
"Legszívesebben azt látnám egy gamer telefonban, hogy ha töltőn van, akkor ne használja az akkumulátort."
Teljesen egyetértek. Jó lenne egy olyan "funkció" a mobiloknál is, mint ami már létezik a notebookoknál (pl: Lenovo Legion Y720). Hálózati áramforráshoz csatlakoztatva az akkumulátort "nyugalomban" hagyná. -
Dovloran
senior tag
Én még megemlítettem volna az 5Ghz-es WiFi frekvencia támogatást, illetve azt, hogy ezek a készülékek már előre kompatibilisek lehetnének a Wifi 6-tal. (pl.: Galaxy S10)
-
Azon az 5 hüvelyken amúgy őszintén mit lehet csinálni? Ha valaki tényleg játszani szeret az minimum vegyen egy tabletet. Ha meg gamer akkor vegyen egy iPad pro-t és kap 120Hz-et.
Az RGB ledet ha igényes én is szeretem. Nézni. De, hogy valamiért azért fizessek többet mert a RGB miatt ma már minden gamer na ezt nem. Nyilván ez nem igaz általánosságban de sajnos sokszor igen.
-
válasz
quailstorm #27 üzenetére
Az más kérdés.
Ha van megfelelő eszköz, idővel lesz hozzá tartalom is.8th,
csak mert nem Te vagy a célközönség, attól még van piaca/értelme. -
-
59/60 Hz helyett 90hz kijelző pl egy különbség. Azt amúgy is szívesen látnám az összes készülékben.
Az erősebb hűtés, mert bizony, az SOC simán lerohadhat az alaplapról, illetve nem olyan komfortos ha égeti a kezedet a cucc.
Az RGB nekem baromira bejön, tőlem minden pulzálhatna előre megkomponálva, szép árnyalatokban. Igen, táp, SSD, telefon, egér, egérpad... bármi. -
Mitől jó egy gamer telefon?
Pont attól amitől az RGB-s ram jobb az RGB nélkülitől... i8-am van nem éppen gamer telefon aztán minden megy rajta gond nélkül. De amikor z5 compact-om volt az is futtatott mindent hiba nélkül. Akinek sok pénze van és ki akar tűnni annak megéri. Egyébként nagy hozzáadott értéke nincs. (árban annál inkább)
-
Depression
veterán
Legszívesebben azt látnám egy gamer telefonban, hogy ha töltőn van, akkor ne használja az akkumulátort.
Az összes telefonom az akksi, és a rengeteg játék miatt halt meg. -
Kokzor
aktív tag
válasz
quailstorm #20 üzenetére
Mobilos Fortniteba elvileg megy a kontroller, de ilyenkor nem a mobilosokhoz dob be, hanem azokhoz akik kontrollert használnak. (mobil, konzol, pc vegyesen)
Még nem próbáltam ki ezt, mert annyira komolyan nem próbálok mobilon játszani. Ahhoz ott a gép. -
quailstorm
nagyúr
PUBGM-nél elég szigorúan veszik az irányítással csalást, nem tudom a kontrollerért jár-e banán, de input mapper vagy emulator csak emulator módban mehet, vagy ban.
Egy komolyabb BT kontroller mobilokhoz viszont sokat segít, ha valaki ebbe akar befektetni.
Pl. ha már gamer mobil, akkor Xperia Play mintára valami ilyesmi kéne. -
CJ4567
nagyúr
válasz
quailstorm #17 üzenetére
Én PPSSPP-t próbáltam, de egyszerűen halál az irányítás, egy Midnight Club 3 szinte játszhatatlan érintőképernyőn(valamennyit segít, ha a hangerő gombokat az L, és R gombokra beállítod, de még mindig rossz).
Viszont ha az emulátortól eltekintek, legutoljára a Knights of the Old Republic-ot játszottam telefonon, és PC után egyáltalán nem volt rossz az irányítás, sőt, a játék kezelőfelülete kis módosítással szinte tökéletes telefonon. (és nem is kellett hozzá gémer telefon.
)
-
Kokzor
aktív tag
válasz
quailstorm #17 üzenetére
Háááát. Mobilon nekem se megy annyira (érintővel).
De néha azért nem rossz rajta játszani. Meg azért jó, hogy arra is van lehetőség, hogy ha van DEX akkor ráköthetem TV-re, vagy monitorra a telefont és a DEX-be meg mehet a vezetékes kontroller. Erre mondjuk egy 2000 Ft-os kábel is elég lenne, de akkor nem lehet használni a vezetékes kontrollert, mert a kábel a Type C-be megy.
-
quailstorm
nagyúr
Én megmondom őszintén, hogy érintőhöz elég béna volt mindig a kezem, szóval úgy nem próbáltam. Csak a Tencent emulátorával PC-n. De haverok mesélik milyen, viszont azt is meg lehet tanulni, mint mindent.
Telóra az olyan 4 gombos játékok a jók, mint az Asphalt 8, ott tényleg egyenlő feltételekkel ment a PC a mobil ellen.Azzal meg egyetértek, hogy a marketingen, és a szerintem káros exkluzivitáson kívül sok értelme nincs egy gamer telónak, az iPad Air vagy az iPhone bármelyik az úgy is gamer volt mindig is, hogy nem volt annak brandelve. Egyszerűen mert a fenti feltételeimnek megfelelt.
-
forgonati
őstag
Én már magát a titulust sem értem egy telefonnál, de biztos elmaradott vagyok.
-
Bossyy
tag
Tizensok éve még volt értelme szétválasztani egy gyártónak a portfóliót: SonyEricssonnál CyberShot és Walkman (fényképező és zenelejátszó), Nokiánál Navigator sorozat navigáláshoz, MusicExpress zenéhez, E széria az üzleti felhasználóknak, N sorozat a multimédiának, 8xxx -es az exkluzivitást keresőknek stb. De manapság mindenki olyan szoftvert tesz egy flagshipre amit akar, lecserélheti a launchert,a témákat mindent. Egy aktuális csúcs Samsung Note ugyanúgy lehet üzleti modell, mint gamer telefon. Én nem látok ebben a szeparációban nagy potenciált, de az idő majd eldönti. (Ráadásul szerintem leginkább a tízen- huszonévesek játszanak mobilon, abban a korosztályban pedig nehezebben köhögi ki az átlag user egy egy csúcskészülék árát is, nemhogy még egy special edition game verzióét.)
-
Kokzor
aktív tag
Igen, azt már sejettem a videóból amit előbb megnéztem. A karakter skillek nekem tetszettek a BO4-ben amikor bétáztam. Azt nem láttam a videóban, hogy lenne. De nem létszükséglet.
(#12) quailstorm
A mobilos PUBG nem rossz. De amikor játszottam vele, nagyon látszott, hogy mobilos játékosok. Szinte meg se mozdultak, annyira próbáltak a célzásra koncentrálni. A mobilos Fortniteban van olyan funkció, hogy ha rá aimolsz az ellenségre, automatán lő. Persze megvan a hátránya, mert ha eléd épít egy falat, akkor abbahagyja. -
aelod
veterán
Amíg nincs rendes tartalom ezekre a gémer telefonokra addig egy mezei középkategóriással is bőven elvan az ember ha játszogat. Kicsit azt érzem, hogy most a gombhoz akarják majd varrni a kabátot.
-
AS
félisten
Régen én sem hittem hogy a mobilos játékok ütni fognak. De pl mint a Honkai inpact 3rd megsüti a S9+t
De jogosan mert nagyon durva grafikája van. Ha több ilyen cim lesz akkor jön el a gamer mobilok ideje. Neten láttam pár koreai rgp bétát telora nagyon durva lesz ott is a grafika, persze konzol szinten. Gamer telokbol most a Black Shark2 meg a Red Magic 3 a csúcs.
-
szsolt76
csendes tag
Ez az egész még gyerekcipőben jár. Inkább tűnik parasztvakításnak az egész. De majd pár év múlva. Na akkor tuti lesznek olyan fejlesztések, amik miatt egy gamer tényleg gamer telefont fog vásárolni.
-
quailstorm
nagyúr
Attól, hogy nem adnak el rá exkluzív beállításokat, mint a cikkes képeken lévő A9-re.
Vicces, hogy nem csak iPhone Xs vagy Galaxy S10 tudná vinni 60FPS-sel, de a többin nem engedik... (meg tán a ROG phone kapott még, de amikor néztem az csak 45FPS volt)Amúgy ha tényleg azt nézzük mitől jó:
- hűtés (ne throttlingoljon 10 perc után)
- input lagtól mentes pontos digitizer
- hibáktól mentes pontos giró és accelerometer
- utánhúzásmentes, késleltetésmentes kijelzőKb. ennyi kell hozzá.
De leginkább tartalom kéne, autós játék pl. nem nagyon jött ki az utóbbi időben komolyabb. Csak szerencsejáték, drag racing, kártyagyűjtögetés. A9 manual módban az, ami új és igényel skillt, de az a játék is millió sebből vérzik.
-
Kokzor
aktív tag
Jönni fog az Apex és a CoD is mobilra, de a CoD több mint valószínű, hogy messze lesz a PC verziótól.
-
M@cika
őstag
A telefon egyszerűen túl kicsi normális játékra. Szerintem.
De van rá kereslet, szóval tőlem gyárthatnak 1 milliárdot belőle. :-) -
Narancskoma
tag
Az én felfogásomban már minden flagship modell gamer telefon. Inkább a szoftvergyártók teszik már azzá a telót, nem a hardver.
-
Teo.
aktív tag
Woww egy Bocha cikk, nem semmi !
-
dilajoska1
őstag
De jó is volt N-gagen a Hooked on: creature of the deep!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Egyre több gyártó készít kimondottan játékosok számára okostelefonokat. A növekvő kínálat hatására végiggondoltuk, hogy szerintünk mitől jó egy efféle termék.
- Nők, nőügyek (18+)
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 256 GB Desert Titán - 0 Perces - HFGY42Y2HX Warranty: 2025-12-28
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512/12GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest