Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
duke
aktív tag
Regebben en is nagy tuningos voltam. Emlekszem, egyszer egy 1.44-es flopyt 1.6 megara formataltam.

-
Reggie0
félisten
Nyilvan buher az egesz. Meg egyetlen extrem tuningnal sem lattam, hogy a hutorendszerre rendszeridentifikaciot csinaltak volna. Persze az epiteszet is ugy indult a kezdetekben, hogy addig rakosgattak egymasra a koveket, mig talaltak egy elrendezest ami nem omlott ossze. Mamar szerencsere terveznek

-
bteebi
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Azt az LN2-s balhét (szerencsére) olcsón megúsztad, de tényleg jobban figyeljetek oda magatokra! Nem babra megy a játék!
(Ez persze a tuningra is igaz.)A szárazjég még simán megfogható kézzel, csak arra kell vigyázni, hogy ne maradjon sokáig egy helyben, mert azért könnyen tud(na) fagyási sérülést okozni, mivel már az is nagyon hideg - ha kicsit tovább fogja az ember "egy helyben", akkor már van elképzelése róla, hogy mennyire durva már a -78°C is. A Leidenfrost jelenséggel és a folyékony nitrogénnel viszont jobb nem kísérletezni
. -
-
bteebi
veterán
Nekem is egyből ez jutott eszembe. A folyékony nitrogén baromi veszélyes! Ha még védőkesztyűt nem is vesz fel az ember, bár nagy felelőtlenség az is, de az még félig-meddig bocsánatos bűn (jó esetben megúszható egy egyszerűbb fagyási sérüléssel), de védőszemüveg nélkül tényleg soha!!! Lehet, hogy már több, mint 90-szer nem volt semmi gond, de elég egyszer bármilyen kis gikszer, és fél szemére (rosszabb esetben mindkét szemére) megvakul a páciens...

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
banhammer
üzenetére
Ezek a session-ok egy szigorúan elzárt létesítményben vannak megrendezve. Ide nem jöhet munkavédelmi szakember.

Reggie0: Ha lenne egy ember, aki csak a nitrót locsolja, akkor azon lehetne kesztyű.
Nincs idő fel-le húzogatni a kézre azt a védőkesztyűt. Ha elfogy a nitró vége a játéknak. Nem lehet akármeddig játszani vele. Úgy is lehet tekinteni, hogy az első töltésnél indul a visszaszámláló stopper. -
banhammer
veterán
Ha egy munkavédelmis látna azt ahogy kezelitek a folyékony nitrogént azonnal a kardjába dőlne.
-
siwok1
tag
Ha már Linde akkor ilyeneket mér nem kaptok?
Ezzel tudnák a szerverekhez reklámozni a nitrogén hűtést...
http://www.lindegas.hu/hu/processes/pharma_and_biotechnology/fluid_temperature.html
-
siwok1
tag
nekem csak mondja már el valaki, hogy qcf-ben miaz a 32 bit memory controller a gpuz szerint. ???
De tényleg, EZ MI???
-
Sanya
nagyúr
tetszett a szóösszetétel, hogy a tuningosok nem vetnek meg 1-1 tesztet. megvetnek akár egyet is? :-) ha megvetnek, az hogy néz ki? :-)
-
culaaa
csendes tag
fú minden álmom lenne egy ilyen rendezvényen részt venni , vagy egy napot eltölteni ezekkel a srácokkal

-
greeneye166
aktív tag
Két kérdésem lenne a tuninggal kapcsolatban:
Az egyik, hogy van-e gyakorlati haszna az extrém tuningnak a nem nitrogénes tuningosokra nézve. Nyújthat-e valami plusz infót számukra, pl hogy ezt a procit vedd, mert stabilabb mint a másik (nitrogén nélkül is jobban túlhúzható).
A másik, hogy mindig kétkedve néztem a gyurmás megoldásokat. A rizs itt pl nagyon nem gyenge ötlet és így utólag teljesen logikus is, viszont a gyurmát mi indokolja? Az első nálam a szilikon lenne, meg lehetne oldani az eltávolíthatóságot, az miért nem favorit?
-
ROBERTOH
őstag
Gratt mindenkinek!

-
becsitibi
senior tag
"Kovács Ádám, akit a PROHARDVER! fórumról subaruwrc néven ismerhetnek olvasóink, Asus Maximus V Extreme alaplappal, Intel Core i7-3770K processzorral,!!!ASUS MATRIX GTX 580!!! grafikus kártyával"
És nem szóltál hogy adjak még egyet...
,pedig megbeszéltük.... 
Azért gratula

-
tome.jr
addikt
Gyula egy AMD-s rendszerrel is megpróbálkozott...
Ki az a Gyula?

-
Met
nagyúr
Hogy ez a Linde zászló mindig pont a képpel szembe néz

-
subaruwrc
félisten
válasz
callmeakos
üzenetére

-
subaruwrc
félisten
válasz
callmeakos
üzenetére
ezen az eseményen is csorgattam a kezemre csak nem került megörökítésre. de a legközelebbi alkalommal ha nem felejtem el, csinálunk videót is. a jó szög a lényeg, ha tartanám a markom és úgy folyatnám bele akkor nem lenne jó vége, de így, hogy hagyom legördülni, nem sok bajom lehet belőle. nitrogénnel, csak egyszer sikerült kisebb fagyási sérülést összeszedni, akkoris úgy, hogy felrobbant a gyenge minőségű termosz, és a lábamra ömlött a cucc aztán beszívta a zokni mire lekaptam. az meglátszott két napig, de ezenkívül semmi, a szárazjeges időkben sokkal sűrűbben szereztünk ilyeneket mert azt is kézzel dobáltuk

-
subaruwrc
félisten
ezt igen jól esett olvasni így melóból hazatérve

köszönjük a PH!-nak, a cikket, az Asusnak és a Ramirisnek pedig a lehetőséget és a támogatást
toyone
ownedhelkis
bezony, félmilla, zsebbe

azokon a vízzel bedöntött eredményeken meg majd még vitatkozunk

akik gratuláltak, vagy egy pár jó szót szoltak, azoknak is köszönöm, köszönjük, jól esett !
azt hiszem muszáj lesz csinálnom egy nitrogén kézre folyatásos videót, hogy eloszlassuk a tévhiteket

igyekszünk minnél több, világszinten is erős eredményt elérni az év hátralevő részében is

-
04ahgy
nagyúr
válasz
endruboy1
üzenetére
Teljesen más a felépítés. A SOI mindig jól reagált a hidegre. A hideg egyébként valóban a tuning ellen van, azért kell a feszültségeket annyira emelni, hogy a hűlésből eredő vezetőképesség csökkenést kompenzáld. Azonban azért lehetséges ez, mert a nem szennyezett rétegekben a hűtéssel a szivárgás (ami szintén a tuning ellensége) jobban csókken, mint a vezetőképesség. A magas feszültség, azon kívül, hogy a fenti két jelenségbe beleszól, szépen segít a CMOS chip órajelének skálázásában.
Az egyik legszebb példa erre a Thuban, és a nagyon kései waferekből való Deneb (X4-975, X4-980). Előbbi kb. 1,9V-ig lineárisan skálázódik fesz-órajel tekintetben, ha -190°C-ra behűtik.
HGyu
-
siwok1
tag
Tutti nem árt meg a formula1 világa a pc-s világnak, uh igen! Lehet élsportnak nevezni. Technikai sport, és fizikailag is megterhelő, elég stresszes.

-
ronson
őstag
Ez sport? Gondolkozzatok már mi a sport. Az, hogy valakik összemérik a hozzáértésüket és szerencséjüket az nem sport. Akkor nektek a felhőkarcoló építés is sport?
Ez egy igen tiszteletre méltó dolog, de inkább tudomány, mint sport.
-
jó cikk, köszönjük. megerősített azon véleményemben, hogy az extrém tuning ugyanaz a műfaj, mint a versenysport.
-
blueMerle
veterán
Engem mindig érdekelt a tuning világa de sosem annyira, hogy belevágjak
A nitrogénről viszont nekem is újdonság volt megtudni, hogy nem okoz sérülést ha bőrrel érintkezik rövid ideig.Az off-ra reagálva:
"haver-sógor-koma-jóbarát számára, vígan osztogatva egymásnak rangot, ajándáksorsoláson egymásnak menő cuccokat, és még megy itt a nagy mutogatás, hogy ők a fasza gyerekek..."
Hogy mennyire nagy itt a korrupció és a haveroknak nyereményjáték bundázás, az jól mutatja hogy pár éve én nyertem itt egy notebookot (pszt, bravo, alfa, ideje lenne egy újat nyerni, kód vége
) ráadásul mégcsak nem is Magyarországról vagyok, és az életemben sose találkoztam egyetlen PH staff taggal sem, sőt, jópárszor a seggem is ki lett téve a fórumról. Szóval na, a hülyeségeket illene félretenni. -
tom_tol
addikt
későn értem ide már valaki moderált

jók ezek a hírek, cikkek én szívesen látnék többet is
gratula a résztvevőknek -
radi8tor
MODERÁTOR
Egy kis videó az év eleji szösszenetről: [link]
-
adamka16
őstag
a végére vártam volna egy Bacsis oldalt is...

-
helkis
veterán
vazz félmilla aquamark?
brutál.. 
maximális respect!

ezért is örömteli, hogy néha sikerül vízzel befogni pár eredményeteket..

-
endruboy1
senior tag
Mondjuk azt lehetett volna részletezni hogy miért nem érdemes a félvezetőket extrém hidegre hűteni... alap fizika, szegény elektronok nem tudnak kiszakadni és vándorolni. Az eltérés az AMD és Intel lapkák között pedig valószínűleg a szilícium szennyezettségének mértékéből adódik (minél jobban szennyezik annál több pici elektron képes vándorolni), ezek szerint az AMD nagyobb szennyezést alkalmaz.
-
Mogcaa
aktív tag
jó cikk hajrá fiúk!
-
ledgeri
nagyúr
A nitrogén nem fagyaszt egyből!!!
Ha a kezedhez ér akkor a felületek találkozásánál kis lépárna alakul ki, emiatt nem is az ér hozzáh, hanem a gáza...
-
Tibi86
aktív tag
Köszi a bemutatót! Jó volt végre arcokat társítani az avatarokhoz...

Azért, egy voltmodot megcsinálni nem akármi!

-
zozoo83
tag
Uhh, így öntögetni a nitrogént? Kicsi mellémegy azt biztos élvezte volna a srác..

-
dfsz34
őstag
Elég bátor a gyerek a folyékony nitrogént védőkesztyű nélkül önti, pontosabban az a bátor, aki fogja az alsó termoszt, amibe öntik

ha mellémegy akkor szép fagyási sérülés lehet belőle
-
olbaidhun
őstag
Köszi a cikket és elismerésem srácok!

-
callmeakos
veterán
Nem gyenge azt kell hogy mondjam. Nem gyenge.

Minden elismerésem
-
albert8
veterán
Szép eredmények srácok.

-
ledgeri
nagyúr
Aki debreceni: 185+áfáért lehet literjét kapni a nitrogénnek az ATOMKI-ban...

-
keIdor
titán
Már csak subaruval nem találkoztam élőben, így legalább már az ő avatarja mellé is tudok képet csatolni magamban.
Jó cikk volt, köszi. 
-
maross
nagyúr
Jo a cikk, tetszettek a rizses masinak

-
Hát, mindenkinek kell egy hobbi.

-
Dr. Romano
veterán
04ahgy FX 5200 vmodja fenomenális
Mit akart szerencsétlen kártyától? -
Srodney
senior tag
nem gondoltam volna hogy egyes e8400 cpu-ba ennyi kraft van...
-
Destructo
senior tag
Köszi,érdekes olvasmány volt!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szép kis írás a fiúkról (és persze magáról a tuningról).
Egy fontos dolog kimaradt az írásból: nagyon jó fejek.
-
törölt tag
Le a kalappal
Sok sikert kivánok és jöhetnek még hasonló cikkek szívesen olvassuk őket. Jómagam jó ideje már nem huzom a gépeimet egyszerüen nincs rá szükség. Régebben persze állandóan
(Istenem akkor még volt Abit is
régi szép idők)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Crimson Desert
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Horgász topik
- Építő/felújító topik
- Tesla topik
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- Honor Magic5 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- -60% Bontatlan ÚJ Lenovo Thinkpad T14 gen5 Ultra 7 155U 16GB Ram 512GB SSD Magyar bill 1 év Gari
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
Csak tényleg tudatosítani kell az emberekben, hogy F1 styleban tuningolni F1 technikával kell.

,pedig megbeszéltük.... 

E8200-as 2.66-os proci első naptól fogva min 3200-on ment,de feljebb is bírta simán csak meleg lett