Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V2 - origami
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
glutamin
őstag
Ma du vettünk Tesco-ban egy vodás telefont 2000Ft-ért. Micro USB-s töltője van. Meg lehet ezt oldani, csak akarni kell.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
ALI_G
veterán
akkor számold ki az összes bedugott töltőre hogy mennyi áramot fogyaszt egy nap amikor nincs rajta telefon.
lehet egy magyarországi nagyváros energiája megy a kukába a világon minden nap, mert nem húzzák ki a userek.
Ráírnám a töltőre nagy betűvel, hogy tönkremegy ha bedugva hagyod. Talán akkor kihúznák. -
glutamin
őstag
Az gondolom mindenki számára egyértelmű, hogy amennyiben egységes megoldások születnének, úgy rendesen esne az ilyen alkatrészek eladásának forgalma. ezt nem nagyon akarják egyelőre.
„When you have money in hand, only you forget who are you. But when you do not have any money in your hand, the whole world forget who you are. It's life.“
-
sanzi89
addikt
Ötlet jó, legalábbis ha megvalósulna. Az, hogy nem ez a legnagyob probléma az energiapazarlás terén... legalább ennyi lenne.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Khaal
őstag
válasz asadasad22 #11 üzenetére
Szabványnak szabvány, de nem egységes. Egyiken miniusb, másikon microusb. 2.5 jack vagy 3.5 jack (néha egyik sem). Régifajta Nokia töltő, újfajta vékonyabb Nokia töltő, egyiket lehet tölteni USB-ről, másikat nem...
Ennyi erővel SE is jól csinálja, mert szinte mindegyik telefonja Fast-portos, M2 kártyás és tölthető usbről. -
PrinczA
őstag
Na ez megvan, már csak 10-15 év kell, hogy mindenki átálljon a szabványra.
De addig kijön vmi hiper szuper adatátvitel, amire majd más kábel és csati kell.
Tudom, tudom pesszimista vagyok.Miért nem lehetne ilyet használni (mindig tudná az asszony is, hogy hol a telefonja) adatátvitelre meg ott a Infra, BT, WIFI, ...
-
adabra
senior tag
2007 szeptemberében megegyeztek a főbb gyártók, hogy egységesítik a töltőket, mégpedig a micro usb -t választották.
Ehhez képest ők maguk sem nagyon tartják magukat a megállapodáshoz...
-
Lirion
addikt
válasz asadasad22 #11 üzenetére
Mutatnál egy linket, ahol megerősítik, hogy az általad felsorolt csatlakozók szabványos telefonba való csatlakozók? Mert amíg erről nincs hivatalos állásfoglalás, addig azok épp annyira szabványosak, mint a SE fast portja.
-
asadasad22
őstag
a Nokia már nem is tudom, hogy mióta látja el szabvány adatkábellel (mini/microusb), szabvány audio csatlakozóval (3,5/2,5mm jack) és szabvány memóriakártyával (microusb) az összes okostelefonját, és az N85-nek már a töltője is szabványos microusb-ről veszi fel az áramot..
-
Khaal
őstag
Az előttem szólók kb mindent elmondtak, csak azt tudom hozzáfűzni tetszik hogy az energiatakarékosság és környezettudatosság kezd divatba jönni.
Különben már egy vagy két éve olvastam egy iparági tervről miszerint egységes szabványt fogadnak el a memóriakártyákra, adatkábelekre és töltőkre, de ennek még semmi nyoma (kivétel talán a motorola). -
félisten
Marketing Hype.... értelme egy száll se...
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
glutamin
őstag
Nekem most a gépből lóg 3 kábel ilyen okokból (Samsung J700, Se K800i és egy Samsung A50-es fényképezőé). Holott mindegyik mehetne nyugodtan egy mini USB-ről.
-
.mf
veterán
Teljesen egyetértek, én is ezt terveztem leírni. Lenne minden telefon szabvány miniUSB-n keresztül tölthető, máris jobb lenne a helyzet; sőt, akkor már töltőt sem kéne minden telefonhoz csomagolni. Valamint az, hogyha nem tölt, akkor ne fogyasszon a töltő, filléres megoldás, igazán csinálhatná minden gyártó.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Integra
titán
most gyártó vagy gyár? de semmiképpen sem gyárt
érthetetlen, hogy mit bénáznak amúgy, mikor már rég a miniusb kéne legyen a standard...
töltés és adatátvitel pc-re is. és akkor otthon a különböző márkájú telefonokat is egy töltővel lehetne tölteni. és nem kéne csatolni töltőt a telefonhoz, hanem külön lehetne egy univerzális töltőt venni. de azt meg korrekt árért, 2e ft mondjuk. és töredékét kéne a tőltőknek gyártani.
erre mindenki nyomja a saját szutykát..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
glutamin
őstag
Egy töltő előállításának energiaigénye jóval nagyobb mint amennyit az évek során "elpazarolnak" a konnektorba dugva.
-
hemaka
nagyúr
Nem rossz a törekvés, de igaza van az első hsz írójának, egy univerzális töltő kellene, sőt mini USB csatolóval, nem is lenne hülyeség egy hibrid koncepció. Telefon felé menne a miniUSB, másik végén 2csatlakozó(villás, és USB) Y elágazásban.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
glutamin
őstag
Inkább egy egységes csatlakozót kéne bevezetniük, nem pedig itt álszenteskedni a környezetvédelemről meg környezettudatoskodásról. A környezetvédelem egyik legfontosabb szabálya a takarékosság. Az meg nem igazán valósul meg úgy, hogy 125 töltőt vagyunk kénytelenek megvásárolni, noha technikailag az összes telefon mehetne egy félével. A 10 éves Braun villanyborotvámon meg tudták oldani, hogy a villás csatlakozó 12-230V között bárhova dugható és kb 15 prec alattfeltölti a készüléket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest