- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BigManus #2204 üzenetére
Telefonként még mindig megállja a helyét, okostelefonként már 2-3 éve is necces volt, és azóta még több app eltűnt a store-ból. A vas meg nem lett gyorsabb. Az edge ugyanolyan mint 4 éve, szóval netezni kihívás lehet vele.
De itt egy részletesebb cikk a jelenlegi helyzetről.
Az outlookot / office-t még frissítgette az MS, de elvileg abból se jön már több. Amíg nem változik a mail serveren az autentikáció, a levelezés működni fog akár gmaillel is. -
-
válasz
gthomma #2195 üzenetére
valoszinuleg megvaltozott megint a google autentikacios modszere, es a mobilos outlookban ezt meg nem frissitettek. Ez idoszakosan problemat okoz thunderbirdben is desktopon.
Ha ez a problema, akkor eselyed sincs bejelentkezni vele. ICloudnal valszeg ugyanez van.
Gmailnel azt hiszem meg van lehetoseged APP Password bejelentkezest hasznalni, ez elvileg mukodik, gyakorlatilag passz, mert nincs mar WP keszulekem.
[link] -
Pont múlt héten néztem muterom öreg lumia 550-jét, az van a storeban, hogy kb minden megjelenik, az is ami telefonra nem telepíthető. Szűrőt meg nem találtam, amivel ki lehetne zárni. Mondjuk nem is foglalkoztam vele sokat, lehet van valahol.
Mindenesetre egy csomó app már nincs, pl facebook. A másik fele meg lehet már nem működik normálisan, mert nem updatelték.
Edge sem kapott frissítést jó ideje, szóval lassú, netezni sem nagyon lehet már vele normálisan, bár ez inkább az L55 sara.
Outlook még megy, szóval emailezni még jó 😁 -
Probalkozott mar valaki Windows on ARM telepitesevel a telefonra?
Ugyan en mar reg eladtam a keszulekem, de lehet szereznek megint egyet szorakozni, ha hasznalhato. -
válasz
betegphiu #2168 üzenetére
nem melegszik
Azért ebben ne legyél olyan biztos. Nekem anno többször is írta ki nyaraláskor hogy márpedig ő nem fotóz mert épp túl van melegedve.
Autóban navigálás közben is közvetlenül rá kellett nyomatni a légkondit hogy ne melegedjen túl.
A túlmelegedés ennél a telefonnál nekem mindig úgy jelentkezett, hogy először visszavette a teljesítményt, tehát elkezdett akadni a felület, aztán levette a fényerőt minimumra, tehát nem láttam belőle semmit.
Valahol menet közben a töltést is lekapcsolta, tehát még le is merült mire elértem az uticéltA kamerája meg kb bármikor kiváló képeket csinál, és a mikrofonjai is első osztályúak, videóztam vele koncerteken, eddigi telefonjaim közül csak ez, és a lumia 1520 tudott normális hangot rögzíteni. Egy baja van, hogy lassú az autofókusz, ami miatt nagyritkán sikerült homályos pacákat fotózni vele.
-
950-em nem volt, ahhoz nem tudom hasonlítani, csak 640-em meg ATIV S előtte. 640 az ehhez képest jégkocka volt, az ATIV S meg hasonlóan melegedett, csak sokkal jobban merült.
Jó hűtése volt a snapi 810-nek ebben a telefonban, csak sajnos voltak körülmények ahol ez kevés volt. Mindennapi használatban nálam is csak ez az egy alkalom volt amikor túlmelegedett, de mondom, a körülmények itt elég hátrányosak voltak. 36C, tengerpart, szikrázó napsütés, és HDR fotóztam, kijelző max fényerőn hogy lássak is valamit. 5 perc alatt azt írta hogy akkor ő most nem fotóz, mert melege van.
Egyébként több helyen is írják hogy a snapi 810 nagyon melegedős fajta és MS egyik hibája ez volt a csúcskészülékeinél, hogy ezt rakta bele, hiába a jó hűtés.
Nálam a fentitől eltekintve, ami 1,5 év alatt tényleg csak egyszer jött elő, ezekben a helyzetekben volt melegedési problémám:
- 20-30 perc játék után, a készülék kijelző felől kellemetlenül meleggé válik
- autóban navigáció 100%-ról waze-el olyan 2,5 órát bír, ezért tölteni kell, ha nem félig lemerült telefonnal akarok megérkezni, töltés és navigálás közben pedig többször előfordult, hogy a kettőt együtt nem bírta, letiltotta a töltést majd lemerült, és kikapcsolt. Ez nyáron fordult csak elő, de megoldottam azzal hogy szellőző elé tettem a tratót, és telibekapta a légkondit.
- Continuum alatt index olvasással is fel lehet jól melegíteni, miküzben töltőn is van, annyira hogy letiltja a töltést.Ezektől függetlenül nem volt a hétköznapokban sosem gondom a készülékkel, néha még bánom is hogy eladtam.
-
válasz
szabo.csabi #2054 üzenetére
töltőnek én a blitzwolf termékeit javaslom, nálam beváltak. Ami tud quickcharge 3.0-át az mind jó. Nekem tőlük van 2 féle autós töltőm, és egy hálózati töltő is, mindkettő jó, és asszony S6-ját is rendesen tölti.
[Qualcomm Certified] BlitzWolf® QC3.0+2.4A 30W Dual USB Fast Charger EU Adapter With Power3S Tech
Power banknek sztem bármi megteszi, nekem valami 4 éves van, az is vígan töltögeti az én telóm, persze ez nem gyorstöltős.
Állvány, az passz. Csak annyit tudok mondani hogy a xiaomi tripod selfie botját kerüld ehhez a telóhoz.
-
válasz
watchfun #2051 üzenetére
van ami mukodik, van ami nem.
Nekem van egy Concorde, az mukodik, csak exponalaskor emeli a hangerot is. [link]
Van egy xiaomi, tripodos bluettooth stick, az meg nem mukodik. Mondjuk azt nem is ajanlom ehhez mert nem lehet ugy befogni a telefont hogy ne nyomja egy gombjat se. -
válasz
partytime25 #2041 üzenetére
8.1 950-eken sose volt.
A dátum és időnek tényleg pontosnak lennie, mert ha nem akkor nem frissít. Sőt, a store sem működik. Volt hogy MS fiókba bejelentkezni sem lehetett hibásan beállított órával.
Nekem most 10.0.15063.297 van fenn.
-
válasz
partytime25 #2036 üzenetére
Az insider "blabla" miatt lehet nem frissít. Olvasd el pontosan pontosan mi az a "blabla"
Ha sehogyse megy másképp, akkor WDRT, és alaphelyzetből majd frissít. -
válasz
szabo.csabi #2024 üzenetére
vinné.
Nekem is uhs1-es van benne, csak 64GB, de speckó szerint 200GB-ig szabad a pálya. -
válasz
Kin Tan Te #1970 üzenetére
A duplakoppos ébresztést le lehet tiltani, settings -> personalization -> lock screen alatt. Ennyiről tudok.
-
válasz
Kin Tan Te #1967 üzenetére
A hivasokat tudtommal nem lehet levalogatni, omlesztve vannak...
Mi az a zseb-mód?
-
utolsó frissítés (10.0.14393.693) óta nem tapasztaltok anomáliákat a hanngal kapcsolatban?
- Tegnap bejövő hívásnál felvettem és nem szólt a beszédhangszóró, ki kellett hangosítanom hogy halljam a másikat (persze a mikrofon ment), bluetooth headsetet csatlakoztatva is ment
- ma bluetoothon headsettel beszéltem, majd kikapcsoltam a headsetet, és a teló a hangerő állításra folyamatosan a bluetooth hangerőt állította, míg nem indítottam el egy zenelejátszást.Azért egy alapfunkciónak (telefonálás), illene kifogástalanul működnie.
Amit meg már régebben észrevettem, hogy telefonálás közben hiába csatlakoztatok vezetékes headsetet, nem vált rá át... -
nekem frissítés után eltűnt felül az értesítési sávból minden, csak az óra maradt. Újraindítás megoldotta.
Sztem MS bétateszternek nézi a WM10 felhasználókat. -
Az iphone legújabb bugja meg h akárhány százalékos akku toltottsegnel csak úgy kikapcsol, majd fel percre töltőre rakod, es visszaáll az akksi töltöttség jelzo, ahol volt.
Szal újabban az ios is egy bughalmaz, regen is az volt, csak akkor a fejlesztők talalkoztak csak javareszt a hibakkal.
Na mindegy, ezzel csak azt akarom mondani h tökéletes rendszer nincs.
Múlt hétvégén majdnem falhoz vágtam a 950xl-em, mert insider aktiválása után újraindult, es kiirta h a bitlocker nem talalja a tpm modult, adjam meg a kulcsot es nyomjak entert, vagy esc-et az ujraprobalkozashoz... Wdrt volt a megoldás.Egyébként meg a piac bearazza a készülékeket, jelenleg nem erzem fairnek egy olyan készülékhez hasonlitgatni a 950-et ami 1,5-2x annyiba kerül.
Ha megjelenéskor vetted jo drágán, akkor megértem az álláspontod, sajnos ez van.
-
Javult, de az alkalmazasvalasztek nem lett nagyobb.
A waze működik, de több mint 2 eve nem frissült az app. Neha produkál fura viselkedést.Ha windowsos telefont akarsz akkor sztem felesleges várni, a 950xl-nel jobbat nem fogsz talalni mostanában, vagy nem ennyiért.
Mindennapi használatra sztem teljesen megfelel, persze nagyobb kompromisszumokat kell bevallalni mint egy droidos telonal. -
1: felejtsd el, ugyanolyan szar böngészőből, mint androidon, szerencsére van több 3rd party app is ami google mapsot használ, pl gMaps pro
2: facebook messenger most elvileg valami iphone-os port, asszem mindent tud csak hanghívást nem. (ellenben, lassan tölt be, és néha lefagy a UI) Egyéb appok is kisebb nagyobb lemaradásban vannak, ha egyáltalán elérhetőek.
3: Fb messenger olyan 10 másodperccel később jelez mintha weben nézenéd, és mióta nem az ms csinálja azóta a lock screen-re se lehet kitenni az értesítéseket
4: ilyennel már rég nem találkoztam.Nem tudom hanyas iPhoneod van, de hacsak nem a kamera miatt váltanál vissza, én nem tenném. Pedig rühellem az iTermékeket
-
Nem tudjátok, van bármilyen játék amihez van controller támogatás?
Most vettem egy új xbox one s controllert, ami már bluetoothos, és kiváncsiságból kipróbáltam: csatlakozik a telóhoz, de a 2 elérhető Halo játék pl nem támogatja telefonon.
-
válasz
junior11 #1820 üzenetére
használatfüggő, de tud durván melegedni. Netezéstől, videózgatástól navigálástól, nekem nem melegszik számottevően, ellenben HDR fotók folyamatos készítése közben nekem már írta ki hogy most ő akkor pihen kicsit, mert túlmelegedett.
Asphalt 8 alatt pl nem tudom a gázon tartani az ujjam, annyira felmelegszik az a része a telónak.
(Ez télen még jól jöhet)
Nyilván mikor mlegszik, akkor az akksit is szívja mint a disznó.
-
Jöhetne egy új frissítés, mert ez az anniversary update egy bughalmazt csinált a telobol...
Fénykép nagyitasba belehülyül, nem talal halozatot kulfoldon gyorsan, es a legujabb hogy elkezdett nem mukodni a fenykepezo gombjanak masodik fokozata, majd egy ujrainditastol megjavult...
Kezd kicsit idegelni. -
válasz
zsoltzsolt #1733 üzenetére
épp ez a lényeg hogy az anniversary update után már nem kell régiót állítani, így is megy. (nyelvet nem tudom kell-e, én angolul használom a telóm)
-
válasz
zsoltzsolt #1731 üzenetére
quiet hours csak azzal működik pl, de ezt spec nem használom, mert nem vagyok olyan fontos ember hogy éjjelnappal zaklatnának
Egyébként lehet vele zenét felismertetni, meg primitív dolgokat kérni tőle, mint pl hogy mutassa meg az időjárást, tervezzen útvonalat valahová (ezt rendszeresen elrontja: még ki is írja rendesen a helyet ahová kérem h tervezzen, majd totál máshová tervez)
Ami hasznát látnám az pl autóban, hívásindítás, ilyesmi. Csakhát itt meg a magyar nevekkel vannak problémái, meg a háttérzajjal.a "Hey Cortana, drive me home!" parancs viszont kiválóan működik
(már ha mapsban van felvéve home-nak cím...)
Lehet olyat is hogy mindig figyeljen a "Hey Cortana" megszólításra, de nekem úgy tűnik brutál szívja az akksit. Ez is csak úgy volna jó, ha tudna automatikusan aktiválódni, pl ha rácsatlakozik az autóm bluetooth fejegységére és kap töltést valahonnan.
-
válasz
zsoltzsolt #1726 üzenetére
hivataloson most.
Ilyenkor mikor semmi új egetrengető fícsör nem jelenik meg, nem szórakoztatom magam insiderrel+ működik cortana magyar régióra állítva, persze angolul. De legalább belátták hogy hadd döntse már el a user hogy tud-e angolul beszélni...
-
Új bug: szarakodik a GPS. Ma újra kellett indítanom a telefont, mert 5 percen keresztül nem talált jelet (vagy legalábbis azt hazudta). Utána azonnal ment.
+ végre működik a glance screenen bármivel a háttérmegjelenítés, viszont kiszedték a fekete-fehér opciót...
-
Érzetre gyorsabb, de szerintem csak az animációs időkön állítottak kicsit.
Az új skype is lassabb megint mint a régi. Miért van olyan érzésem hogy amblokk az UWP-s appok lassabbak?
App store kicsit fura, listázza a My library alatt az xboxos (meg pc-s) megvett játékaim, rábökve bejön a teljes adatlapjuk, de keresve nem dobja ki őket.
Egyelőre ennyi, még friss az updatelt rendszer nálam. -
Na, megjelent az anniversary update. Frissítsetek
-
-
válasz
zsamiatt #1695 üzenetére
Szóval nem a telefonon fognak ezek futni, olyasmi lesz mint a win7-ben az XP mode, amit be lehetett állítani úgy hogy ne lássad a virtuális gépet, csak az alkalmazást.
Most ugyanez lesz, csak a virtuális gép, amin az alkalmazások futnak nem localban lesz, hanem a felhőben / céges felhőben.
Magyarán offline használhatatlan.
Ennek túl sok értelmét nem látom, jobb lenne ha már ilyen irányba akarnak menni, ha intel SoC kerülne az ilyen telefonokba. -
válasz
Ágógreen #1670 üzenetére
konkrét hibát írd ide mert amit kidob a google első találata az a recovery tool amivel újra tudod húzni a telefonod.
Ha segítséget vársz, akkor légyszíves írd körül mi a konkrét hibád, olvasd el a hibaüzenetet és osszd meg azokkal akiktől a segítséget várod. Senki nem varázsló.
A "a telepítő kidob valami hibával" pedig nem hibaleírás, ami alapján segíteni lehetne. -
válasz
Madcsaba #1668 üzenetére
Szerintem / tapasztalataim szerint (3 hónapja van meg):
- fényképezője kiváló
- előlapi kamera nem annyira, pl S6-é jobb
- terhelés alatt melegszik. durván. Asphalt 8 alatt égeti a jobb hüvelykujjam 10 perc után, amivel a gázt nyomom. Ez gáz. Hideg téli napokon mondjuk jól jöhet ez a fícsör
- 60 fps-t tud felvenni, de csak fullHD-ben. 4k-ban csak 30 megy neki. 120-at is tud, de azt asszem csak 720p-ben talán. Ezeket nyilván le is játssza.
- kijelző eddig tökéletes, semmi fakulás, semmi sárgulásTerhelés alatt az akkut is durván szívja, de erre orvosság a 3 amperes gyári gyorstöltő, ami 1,5 óra alatt 100%-ra tölti. Egyébként nekem kibírja estig, egy töltéssel. Ha nem játszol rajta, akkor ez lazán megvan.
Én úgy használom hogy 25%-nél vált automatikusan energaiatakarékos üzemmódba, úgy ha nem piszkálja az ember simán elérhető tudsz maradni abból a 25% akksiból akár 1 napig is.Frissítés majd meg fog jönni egyszercsak.
szubjektív: csak unalmas fekete és fehérben kapható. Ha más szín kell, akkor vagy veszel egy kétes minőségű hátlapot ebayről, amivel bukod az NFC-t és a vezetéknélküli töltést, vagy veszel kb 15k-ért mozo-t.
-
válasz
Ágógreen #1616 üzenetére
nekem XL van, nem túl acélos e mellé a proci mellé az akksija, szóval nemhiszem hogy a nagyobb akksi hosszabb üzemidőt jelentene itt, mint a sima 950-nél.
Nekem most kb 1 napot bír ki, de vannak appok, amiktől "felizzik" a telefon és zuhanórepülésbe kezd a töltöttségi szint. Pl a napokban kezdtem el szórakozni a QONQR-el az sztem 1,5 óra alatt képes lenne nullázni az akksit, ha folyamatosan nyomogatnám.Ellenben a 3A-s gyorstöltő nagyon jó dolog
-
Jött ma hajnalban vmi frissítés, de oprendszer build nem változott, és újabban ki se írja hogy mégis mi frissül ugye. A többit nem jegyeztem meg, mi lehetett?
áááh, megvan FW update van, megjött a duplakoppos ébresztés.
-
válasz
zsamiatt #1530 üzenetére
Bármilyen miracast eszközzel megy a képernyőmegosztás része. Én egy LG TV-vel próbáltam, viszont nagyon nagy a késleltetése.
Filmet nézni jó, meg képeket mutogatni, de netezésre már alkalmatlan. Késik az egér mozgása vagy 21-2 másodpercet, wireless szerintem használhatatlan.Mondjuk lehet más eszközzel jobban tud működni, de a vezetéknélküli képátvitelben annyira nem hiszek
-
válasz
#18001664 #1513 üzenetére
Glance nem eszik kb semmit. Eleve alig üzemel: ha letakarod a közelségérzékelőt (zsebben) kikapcsol, ha leteszed asztalra 10-15 perc után kikapcsol.
Jut eszembe:
Ezen a telón is lehet beállítani glance screen-re hátteret, de ez eddig csak a wallpaper studio 10 nevű appal sikerült, nem tudja valaki mi ennek a titka? mert bármi mással állítok be lock screen képet nem jelenik meg glance-n. -
tudomásom szerint kamu.
PC-re, tabletre lehet jelenleg streamelni, amin win 10 van.Más: nagyobb kapacitású akksi ehhez a telóhoz még nem létezik?
Nézegettem hátlapokat ebayen, mert a fekete uncsi, de egyikben sincs se Qi, se NFC, csak a mozo gyárt ilyeneket jó pénzért?
Mondjuk legalább most már vannak vidám színű hátlapok is nem csak az unalmas bőr... zöld egész laza
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 1 / 2
- Kés topik
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest