Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
Természetesen le kell szögezni, hogy a memóriakezelés teljesen másképpen működik az iOS és az Android operációs rendszereknél, szóval nem érdemes párhuzamot vonni közöttük.
Ez a mondat hogy került be a cikkbe, csak hogy egy kicsivel hosszabb legyen?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
DrBubo77
veterán
Milyen meglepő.
De persze az almánál nincs szükség több memóriára.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Wesder
félisten
A kommenthàborút hivatott elhàrítani, ennyire egyszerű.
Aki ezt az egyszerű kis tényt nem képes felfogni, és csak fröcsögni tud, arra súlytson le a BANHAMMER(#4)
Ennyi erővel minek a PC-be is 16-32GB RAM? Elég oda is 2-4 mindenre ezek szerint.
Minnél több van belőle, annàl jobb. Személy szerint engem nem zavar, ez csak annyit jelent hogy az alsó kategória fog 3-4GB-t kapni, ami utàn lehet tök felesleges lesz az àtlagnak csúcstelefont venni.[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
aelod
veterán
Észrevehető és látványos a különbség.
A Droid 6gbnál jár.
Jövőre lesz tán 8?[ Szerkesztve ]
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
sztanozs
veterán
Miért, droidnál nem cache-el sok memóriánál, vagy cache-el kevés memóriánál is?
Vagy mi az az egetrengető különbség a kevesebb és több memóriiával rendelkező androidos és ios eszközök felhasználói élmény-különbsége között?
Mert én komolyan nem értem.
annyit jelent hogy az alsó kategória fog 3-4GB-t kapni, ami utàn lehet tök felesleges lesz az àtlagnak csúcstelefont venni. - erre meg: "640 kB RAM bármire elegendő"
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Wesder
félisten
-
aelod
veterán
válasz twollah1976 #6 üzenetére
Ezt pontosan tudom, csak viszonyítás képpen írtam.
Én is szenvedek az 1GB ramommal androidon....
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
sztanozs
veterán
A cikk konkrétan a többlapos böngészésről szól.
Azt szerettem volna megtudni, hogy (ha már a cikkben felhozták), mi a jelentős különbség az iOS és az Android (natív) bőngészőinek memóriakezelésében.DrBubo77: szvsz nem keltődött flém (legalább is nem olyan, amire te gondolsz. pro ios/android érvelés vagy trollkodás még nem volt a fórumban, csak értetlenkedés a felesleges mondta miatt...
Forest48: ez az "emulátoroznál" azért elég meredek. Szerinted a Java vagy a .NET az emulátorozgatás?
Ramból jó ha sok van, de mégjobb ha annál is több... - persze, csak nem ez volt a kérdés...[ Szerkesztve ]
-
dkface
aktív tag
Az Androidos memóriakezelés megemlítése cikkben már önmagában flame indító lesz.
-
vg
addikt
Létezik ilyen felhasználó a valóságban, aki így használja a böngészőt? Szoktam én is néha böngészgetni telefonon, Opera alatt, nade... semmi értelme nincs az ilyen teszteknek. Lehetne benne 8GM RAM, oda is meg lehetne nyitni 2000 oldalt.
-
Zedz
addikt
válasz twollah1976 #6 üzenetére
Mondod ezt Nexus userként? Az megint más, ha a sok gyártó telebarmolja mindenféle bolondsággal, amitól az amúgy izmos hardver teljesen le lesz terhelve. Bocs az offért, de ez a "android nem jól optimalizált" bullshit mindig triggerel.
-
-
galaxys80
veterán
Kíváncsi lennék, hogy egy átlag felhasználó mennyi oldalt szokott egyszerre nyitva hagyni. 2-3?
Mindenesetre egész biztosan nem annyit amennyi a tesztben van.
Amúgy jöhetne egy teszt Chrome-al is. Ezen a téren mindig is jobban teljesített, mint a Safari. -
Shing
őstag
Jaj istenem de unalmas már ez a telefonosdi. SE X8-al tökéletesen tudok netezni, megnyitni egy kis ph-t, gmailt, híroldalakat pedig fele annyi RAM sincs benne. Van egy Win8.1-es gépünk 2GB RAM-al és még az is kényelmes, kit érdekelnek már ezek a telefonok, ájfón vagy android omg, omg. Unalmas.
-
Aleks782
csendes tag
Szvsz, rossz a metódus a tesztben, hátulról kellett volna visszafelé haladni. Így az első megnyitása kilőtte az X-ediket, a második megnyitása kilőtte az X+1-ediket, és így tovább.
-
Mr.Silkó
veterán
Nekem gyakran van olyan, hogy megnyitok egy csomó cikket, tesztet, de nincs időm elolvasni, vagy később vissza akarok térni még rá. Sokszor 15-20 oldal van megnyitva. Persze én se vagyok átlag példa, lévén, hogy nagyon ritkán használok laptopot, szinte mindent telóról intézek.
[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
Emulàtort úgy értette a fórumtàrs, hogy 5.0 elött minden programot minden megnyitàsnàl a Java runtime lefordított futtatható kóddà. ART alatt ez màr telepítéskor elvileg végbemegy. Egyetlen hàtrànya hogy megnöveli az appok méretét 10-20%-kal.
(#21) vg
Nem azt mondta hogy egyszerre 20 oldalt olvas, hanem hogy annyit tart nyitva. A kettő nem ugyan az.[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Nagy általánosságban sztem még jövőre sem lesz 6GB. Ami most van az is csak 1-2típusból ilyen mutatunk, hogy van. A 3GB sem akar lecsúszni pedig már 3éve is az volt a felső kategóriában az alap.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Pjotr
senior tag
60e-ert vettem hasznalt 5s-t, az SE meg 160e. Azert 1 Gb RAM annyit nem er! Nagyon jo vetel most a regi modell es az ara csak esni fog, ha sokan valtanak rola SE-re.
-
kiszi07
senior tag
Azert az SE sokkal kulonbozik, mint a kis tesoj. Erosebb gpu, proci, jobb kamera stb. Jo magam szerint sem eri meg a felarat, de jo kis telefon lett ez is
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
Matada2.3
veterán
Igen számít a 2 giga ram, ez eddig sem volt kérdés. Az összevetés meg nem okés annyira, mivel mégis csak eltelt pár év a két modell között és a processzor is más, nemhogy a ram fajtája..
Finn the human
-
Fejvadi
nagyúr
Az sose baj, ha van bőven tartalék RAM.
-
troviko
senior tag
Szerintem ennek ellenére szép munkát végez az 5s is.
Sokkal inkább zavaró volt számomra, amíg iphone-t használtam, hogy körülményes a könyvjelző és nem tördel mag a browser. Alternatíva meg nincs, mert az összes böngésző, ami fent van az appstor-ban, ugyan úgy valami levedlett, régi safari motort használ. Máskülönben az Apple nem engedi be őket a storeba.
Számomra elképesztően negatív élmény volt a tördelés hiánya, főleg iPhone-on, amin ugye a kijelző is kicsi.
Bár én egy 6-ost használtam, de 4 colon még nagyobb szívás ezzel vesződni.Az ilyen, és ehhez hasonló korlátozások miatt hagytam fel a szifonnal. WP még rosszabb ebből a szempontból.
https://www.oldtech.hu/
-
Kaiku
senior tag
+1
Én sem értem, hogy miért fontos egyszerre 15 oldalt megnyitni! Majd azon vergődni, hogy ha 2 GbRAM lenne benne akkor még 20-at meg lehetne nyitni. Inkább azt mutatnák már meg, hogy mondjuk pdf vagy e-mailezésnél számít e. Ha igen akkor tényleg van értelme. A 3 platformot meg csak nyers RAM méret miatt teljesen felesleges összehasonlítani.
(#39) storm3
Hogyan jön ide a PC a többszörös méretű kijelzőjével! Én még ott sem nyitok meg 1-2 oldalnál többet, ezért van a könyvjelző.
[ Szerkesztve ]
-
Tottalino
tag
Most komolyan! Vannak akik erre izgulnak? Majd a 3gigás-nál meg meg lehet mutatni, mennyire jó dolog a 3 giga, hiszen 60 oldalnál micsoda különbségek vannak. Szánalmas most már ez az egész iparág.
[ Szerkesztve ]
-
Kaiku
senior tag
válasz Tottalino #42 üzenetére
Az, inkább még több hasznos és jól futó szolgáltatást raknának a rendszerhez. Én úgy látom, hogy a mobilok is kinőtték, kifejlődtek annyira, hogy már nem nagyon van értelmes új szolgáltatás amire ne lehetne használni. Esetleg TMC lehetne bennük alapban. Persze lehet, hogy van csak én nem tudok róla.
-
ToniSoprano
addikt
válasz #06658560 #33 üzenetére
És minek kell ennyi oldal egyszerre megnyitva legyen, még a számítógépen 24 colos kijelzőn ha 6-8 nál több oldal meg van nyitva összzegabalyodok. Másrészt miért jó az, ha rákattintok újra egy oldalra, nem firssül automatikusan.
Pl. a fórumok esetén ez hátrány szerintem, mert még rá kell nyomni a frissítés gombra, hiszen a legfrissebb hozzászólást is látni akarom.
-
ironbed
aktív tag
Az, hogy minek nyitnál meg 1-2 lapnál többet szokás kérdése.
Tök fölösleges vitatkozni rajta, kinek mi jön be.
Van aki 1 oldalon szörföl ide-oda, és van aki megnyitja az összes elolvasni óhajtott 5-10-15...stb. oldalt és végignézés közben csukja be amit megnézett.Azt gondolom, ha van rá igény (nem 1%!), akkor igenis legyen rá mód, hogy gyorsabb/jobb legyen az ilyen irányú használat.
-
Dé
aktív tag
Mikor várható teszt a telefonról?
Már 17 éve itt :)
-
Zedz
addikt
"Inkább azt mutatnák már meg, hogy mondjuk pdf vagy e-mailezésnél számít e."
Nem nagyon, ezeknél nem igazán éreznéd a különbséget. Max annyiban, hogyha több app is meg van nyitva az email és pdf appok mellett, akkor ha újra visszalépsz ezek közül valamelyikbe, akkor újratölti az appot, nem folytatja az abbahagyott munkameneted.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Politika
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 4
- BestBuy topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Farming Simulator 25
- További aktív témák...