Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
munnergep
üzenetére
Én is arra akartam áttérni, de a kinézett tabletszegmens iszonyatosan drága lett. Így vettem egy 5,5 inches telefont és a tablet maradt ki a sorból. (Eredetileg feature phone és 8 inches 4G-s tablet volt az elképzelés)
A meglévő iPad 2-m meg már maximum csak pdf olvasásra jó, hála az Apple-nek.
-
Tigerclaw
nagyúr
Én úgy látom, hogy a tabletek ára nőtt az elmúlt években (főleg a kisebbeknek) és az emberek is jobban ismerik a tabletek korlátait. Kevesen cserélik sűrűn ezeket, jellemzően jóval ritkábban mint a telefonokat. Emellett nem igazán hétköznapi tárgy, nem számít státuszszimbólumnak, mint egy telefon.
A "pro" tabletek új kategóriát jelentenek, így természetes, hogy van rá magasabb érdeklődés, de ott is a következő pár év mondja meg, hogy mennyire jött az be. Arra tippelek, hogy bár van egy nagyon kicsi szegmens akinek hasznosak ezek, de a többségnek túl van az ára a tűréshatárán.
Jelenleg a windows-os tabletek tűnnek befutónak a "pro" szegmensben...legalábbis használhatóságot tekintve. Üzletileg az iPad Pro lehet hogy jobbnak tűnik, de az Apple szinte bármit el tud adni méregdrágán sok millió embernek...vagyis az nem jelenti hogy jobb, mert többen vették. Az Apple persze húzhat egy olyan lépést, hogy megszünteti az Air szériát, vagyis akinek iPad kell, annak meg kell vennie a Pro-t akkor is, ha nincs rá szüksége.
A konvertible notik árak szintén nagyon elszálltak bizonyos gyártóknál.
Amúgy saját tapasztalat: Ipad 2-m van, amit imádtam addig amíg iOS 5 és 6 volt rajta...a frissítés után viszont kvázi levélnehezék. Az akkuja ma is csodajó, nincs rajta semmi karc...csak olyan tetűlassú, hogy használhatatlan, illetve gyakran kilép még a böngésző is, valószínűleg memóriahiány miatt. Helyette Macbook Air-t használok és eszemben sincs újra tabletet venni. Ha tombolán nyernék egy új iPadot, akkor biztos hogy használnám, de az árát nem éri meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Dell notebook topic
- Projektor topic
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Spórolós topik
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest