- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrale
veterán
válasz
Gymnova81 #120 üzenetére
A nevvel csunyan melle lottel, meg ugy egyebkent is mindennel. Az, hogy nalad patent az IE (egyebkent is ketlem) az nem jelent semmit, az UC nem alternativa, tobb szempontbol sem, de meg a Surfy sem, probaltam mind a kettot.
Igazabol Te csak a tipikus hozzaallast erosited. Valami nincs akkor az minek, ez csak egy telefon nem erosito stb stb
Megvetted, gratulalok, de zsigerbol nem kell vedeni. Tetszik nem tetszik, sok alkalmazas hianyzik ( egyikre sem alternativa az UC, ne peldalozz vele tobbet), de sokszor a minoseguk is kritikan aluli. Masfelol nincs nagy igenyem, mar 4 eve WP-t hasznalok, de a fejlodes iranya (szerintem) megkerdojelezheto, a sebessege pedig lassu. Egy hatul kullogo rendszernek ahhoz, hogy elerjen egy ertekelheto reszesedest, villam tempoban kellene fejlodnie.
A WP es az Apple jelenleg koszono viszonyban sincs, ha az iPhone nem lenne piacvezeto, akkor annak is villantania kellene a magokat es a Gigakat, de egyreszt optimalizacio, masreszt ekkora presztizzsel es hypepal meg az irani tevehugy is eladhato Victoria Beckham illatnak.
A kinalattal pedig arra gondoltam, hogy vagy megveszem a 930-at ha kell a csucs, vagy mehetek mas platformra! Tetszik erteni?
De minden ugy van ahogy irod, mert te lattad! -
.LnB
titán
Ez a LTE videó streaming támogatás azt jelenti, hogy most már szabad az út az official twitch app előtt?! Vagy mást jelent?
-
Gymnova81
tag
válasz
Integrale #56 üzenetére
Nem értem a sok "nem látom az irányt", "számít a vas", az IE összeomlik", "hardver kínálat", alkalmazáskínálat érveket....
Szerintem az irány nagyon is jó, az hogy a WP-nek nem kell akkora hardver amekkora az Androidnak, az uram bocsá' nehogy már negatív dolognak számítson. Ennyi erővel akkor a IPhone is egy fos. Továbbá... nem tudom hogy csináljátok, de nekem eddig egyszer sem omlott össze az IE, de ha meg nem jó, használj UC Browsert. Alkalmazáskínálat.... Akinek nem elég az ami a WP Store kínálatában van, csak sajnálni tudom... ELÉGNAGY lehet az igényük. Én személy szerint mindent megtalálok ott amire szükségem van. Mindenre van alternatíva.Reinkz
"Van mar equalizer bluetooth alatt!?" Nincs... De minek is? Úgy beszélsz a telefonról mintha egy erősítő lenne, de ez csak egy telefon.Janeszgol
A Nokia Lumia 820 tett kijelentésed igen sértő számomra is, mert ezek szerint én is buta vagyok. Kicsit vehetnél vissza az arcodból. Nem hiszem hogy neked is jól esne ha valaki a telefonod alapján ítélne meg. Nekem személy szerint nem tetszik a Xperia M2-esed, sem a rajta lévő OS, mégsem mondanám hogy te egy buta ember vagy. Bár ha ilyen kijelentéseket teszel....
A trend határoz meg téged? Nem hiszem. SZerintem te is inkább hallgatsz a józan eszedre, mint sem csak azért vegyél meg valamit, mert az a trendi. Ha valaki meg azért vesz telefont, akkor az csak azért teszi hogy villogjon vele,vagy azért nehogy leszólják már a haverok, - hogy húúú neked ilyen sz@r telefonod van?Integrale
"Latom ertelmezni nem sikerult." Én meg látom a neved választása nem volt véletlen. A fikázás is beléd lett integrálva, vagy tanultad? Értem miről beszélsz csupán nem értek vele egyet, de te ebből azt szűröd le hogy nem értettem. Gratulálok! Nagyon jól tudom hogy működnek a vásárlók, elég sokáig voltam eladó. Azt fogják megvenni amit te akarsz hogy megvegyenek, kivétel ezalól a kicsit is hozzáértő emberek, mert azok tudják mit akarnak. És itt ennyi is... Én tudtam mit akarok venni és nem az érdekelt, hogy milyen bivaly hardver van alatta, hanem az hogy működjön jól, ne lassuljon be minden 5.-ik másodpercben. Csúcshardveres dolgokat meg majd azok vesznek akik villogni akarnak vele, vagy elkötelezett az OS felé, de abból a legjobbat akarja mert maximalista. Félre ne értse senki , mert elég sarkallatos példa lesz, de ha eléd raknak 2 telefont, amiből az egyik a most legjobb hardverrel van felszerelve a másik meg annak mondjuk a felével, de a jobb hardveres teló lassab mint a fele annyira jó hardveres az OS-ból kifolyólag akkor te mit veszel meg? A lassabbat , mert az alatt atomerőmű dolgozik?Dekrer
Nincs elég program a WP-re? Ugyan mod már meg mit nem találsz? Normális böngésző nincs rá? UC Browser? Mond valamit? Istenem.... megint ez a szaracsempe. Akkor ne használd... Testreszabhatóság. Nah ez is... Miért talán droidon nem csak egy hátteret álítasz be és ikonokat raksz ki? Ez már itt is megy... Dehát ízlések és pofonok..
"Nem kell ez a számalmas 8 magos duma. A droid 2 magos telefonon is tökéletesen fut a legújabb droiddal." Na ezen jót nevettem.... Mutasd már légyszi.... Több ponton vérzik a dolog. 1.A 2 magos telefonon a Droid laggol, belassul, nem is kicsit. 2.A legújabb Doiddal még lassabb a 2 magos telefon. Tudom, mert láttam.Vassili Zait
Moto X 1st gent még nem próbáltam, ismerősök közt sincs, így arra nem tudok mit mondani érdemben, csupán annyit hogy végre sikerült a Moto-n normálisan optimalizálni ezek szerint. -
-
Blyan
félisten
Akik szeretnek próbálkozni, azoknak.. [link]
-
törölt tag
Szerintem az is sokat számít, hogy milyen fizetési opciók vannak. Kínában lényegében nincs paypal, nincs visa és mastercard, hogy a többiről ne is beszéljünk. Lehet persze igényelni, de a tömegeknek nincs, mert saját bankkártyarendszerük van, ami nemzetközileg elég korlátozottan kompatibilis, elektronikus fizetésre meg alipay és wechat pénztárca van, de ezekkel nem igazán tudod használni a WP boltot.
Droidon eleve nem játszik a Play bolt, mert már egy ideje teljesen tiltva van, hanem megoldják külsős alkalmazásboltokkal, amikbe az itteni működtetők feltöltenek mindenféle szemetet és warezt is. Igazából ha valaki a Play boltra azt hiszi, hogy szemétdomb, akkor nem látott még kínai alternatívát. Ezért van az, hogy a kínai telefonok olyan extra funkciókkal jönnek, mint vírusirtó, mert privacy guard, mert a rendszer képtelen ezt kezelni.
Arról nem is beszélve, hogy a kínaiak leginkább az itteni fejlesztésű cuccokat használják, olyan egyszerű okokból, hogy a legtöbben nem tudnak eligazodni egy angol kezelőfelületen, így az itteni fejlesztőket kell megnyerni, hogy szálljanak be a platformra, ehhez segíthet talán az, hogy itt népszerű készülékekre kiadják nem hivatalosan. -
Ferikupak
csendes tag
Lumia 520-Ra van GDR 2?és menyire stabil?van benne Magyar nyelv?
-
lorinser
senior tag
válasz
Plazmacucci #112 üzenetére
Nálam úgy volt, hogy először GDR2, utána jönne a W10.
-
Valahonnan lehet tudni hogy melyik frissítést szedi az insider? Vagy talalomra vagy w10 egy gdr2?
-
Robert07
aktív tag
Amúgy HTC 8X-en kellene működnie? Mert kiválasztom, hogy slow update, újraindul, belépek az appba, és választhatom ki megint, hogy slow update. Tehát nem csinál semmit, nincs új elérhető frissítés a beállításoknál sem, úgyhogy semmit sem csinál az insider app.
-
embe
nagyúr
Akkor miért nem "működik" ? A frissítési folyamat lefutott rendben....
-
embe
nagyúr
Nekem is letöltött,majd telepített egy - azt hiszem 17 részes - frissítést. De a beállítás menü nem lett kategorizált, illetve semmit nem vettem észre. Pedig kiírta, hogy frissítést telepített. A lokalizáció magyar. Lehet emiatt?
Vagy hol tudom lecsekkolni, hogy rendben települt-e? -
Gusztáv
addikt
válasz
Hadeska22 #75 üzenetére
Most Androidos vonalon is marha menő lett a fém keret, szóval a 830-at is el lehet ezzel adni, ha valakinek ez szempont. Plusz van egy olyan érzésem, hogy a qi töltés népszerűsége/fontossága is meg fog nőni, most hogy bekerült az S6-ba. Az NFC is több értelmet kap majd Win 10-el, ha majd lehet fizetésre használni mindenféle speciális alkalmazás és sim kártya nélkül is.
Az átlagember meg eldönti, hogy mennyit szán telefonra, és utána megnézi a szolgáltatói kínálatot. Az új MS telefonok elég jól lettek árazva, és ha még kapnak egy kis plusz támogatást (mint pl 640-nél Office 365 előfizetés MS-Telekom együttműködés), akkor remlélhetőleg a részesedésük is előbb-utóbb átlépi a 10%-ot.
-
Reinkz
senior tag
Van mar equalizer bluetooth alatt!?,ja hogy lehet a w10ben sem lesz, olyan lassan jön itt bármi hasznos, ezt frissítésnek nevezni is szánalmas, még egy app frissítés is több újdonságot tartalmaz mint ez.
-
kpal
nagyúr
1520 nem full hd csak a 930 ,ez érdekes
-
janeszgol
félisten
Te írtad le úgy, mint egy tizenévest, aki körbe nézi a haverok telóját és csak azért veszi a drágábbat, hogy mutogassa. Olvasd el újra. Aztán igazából halvány fingja nincs hogy mit vesz. Különben nem vette volna meg a 820-ast. De mondom, sorry ha sértő.
(Nyugi, nekem is vannak ilyen ismerőseim. Szerintem mindenkinek. Ez valahol a modern ember velejárója. Szebb a nőm, jobb a kocsim, drágább a ruhám stb.)"A másik: minden windows-os tablet és laptop kijelzőn megjelenő képe pont ugyanolyan a dobozból kivéve. Mégis különböznek."
- Igen, de pont erről beszélt fent a szoftverfejlesztő, hogy az átlagember ezt nem tudja és igazából nem is érdekli. Amit már sorban állás közben személyesen hallottam a boltban a leendő vásárló szájából WP telefon ügyben, hogy "azért legyen benne 1 giga ram". A többi apróság.
-
NGA
addikt
válasz
janeszgol #92 üzenetére
Ne személyeskedj, és ne itélj meg valakit az után, hogy milyen telefon tetszik neki. És sértőnek találom, mert semmit nem tudsz róla, és lebutázod.
A másik: minden windows-os tablet és laptop kijelzőn megjelenő képe pont ugyanolyan a dobozból kivéve. Mégis különböznek.
A többit privátban, mert nem olvasom tovább a topicot. Köszönöm.
-
janeszgol
félisten
De buta ismerősöd van. Mondjuk én a Lumia 820-ra minden lennék, csak büszke nem. Egyszerű ember lehet az a ismerős. Bocs, ha sértőnek találod.
Értem mit akarsz mondani Hadeska22. A WP telefonok felülete ugyan az a dobozból kiszedve, ráadásul a közepesnél jobban optimizálva. Ezért nem láthat különbséget a delikvens. Míg droidnál ahány gyártó, majdnem annyi féle felület, animáció és ez megzavarja az embert. Az egyik lagol, a másik nem és hajlamosak jobbnak titulálni azt, amelyik nem lagol a dobozból kiszedve. Eltaláltam?
-
-
NGA
addikt
Miért is nocomment?
Vettem egy 520-ast. Az ismerősöm is vett egy 520-ast. Mikor látta, hogy nekem is az van, vett egy 820-at. Nagyon meg volt vele elégedve, büszkén mutatta. Aztán kb 3 hete vettem egy 735-öt. Mikor meglátta, már közölte, neki akkor 830 lesz. Sokan vesznek így drága mobilt. Tudják miért: mert drágább, mint a másiknak.
A fiam pl azért vett angliában 1020-at, mert imád fotózni. Én azért vettem 735-öt, mert kell az nfc és a qi a kocsiban, legalább 4,7" kellett, és jó alap fényképező.De tényleg egy fingfűrészelés, az ami itt megy. Aki még hozzá akar szólni, az írja meg priviben, mert kezd unalmas lenni már ez a semmiről pofázunk sokat dolog.
-
Hadeska22
aktív tag
Úgy érzem durván sarkítasz.Amúgy amit írsz egyáltalán nem hülyeség és egy ponton jogos is.Ám.
Te azt hozod fel, hogy ha "az ÁtlagPista elé négy droidos samsungot raknak". Ez egyszerűen ebben a formában nem igaz. Na meg "Miért kerül többe egy s4 mint egy ace 4?". Te szimplán leszűkíted az Androidos telefonokat just Samsungra. Ezzel legfeljebb önigazolást generálsz,de azontúl semmi mást. Régebben lehetett kapni HTC Desire 620-t is. Na most ha csak** a középkategóriát nézzük, akkor sem áll helyt az állításod.Tisztázzunk valamit az android != Samsung.
Habár még** ők szállítják le darabszámra a legtöbb készüléket androidos fronton, még sincs akkora differencia az eloszlásban mint mondjuk a Windows Phone-nál. Itt lényegében régebben Nokia, most Microsoft uralja az eladások 90+ százalékát.De attól még áll ugyanúgy a kijelentés, hogy WP != Nokia(Microsoft).És ha pl. egy HTC desire 620, Samsung Galaxy Ace4/S4 mini, Alcatel Idol 2 mini, régebben Huawei G620-t egymás mellé teszel, mint "4 androidos" telefon.. ott mind külsőleg, mind szoftveresen eltérő lesz.Igen 4 samsungnál természetesen nem lesz akkora difi, de ez elmondható 4 HTC-ről, illetve 4 Sony-ról is.Bár fentebb leírtam, hogy nem ennyire fekete-fehér ez.
Amúgy ha pl. leteszel 4 WP-t az asztalra, pl. Ativ/S,8X,MS L640, és egy Nokia 925-t, persze lesz külsőleg különbség (ez szinte triviális, hogy mindegyik gyártónak vannak jellegzetes vonásai) Viszont ha a user a képernyőre tekint semmi különbséget nem lát (nagy vonalakban).
[B]#NGA
Nem, az átlaguser azért sopánkodik, hogy miért nem táncol az élő, etethető k@kidarabja.
Amúgy semmi személyeskedés nélkül mondom, hogy érdemes lenne huzamosabb ideig ilyen helyen dolgoznod.Azt a töménytelen szart, mit mobiltudósként kaptam anno, nem kívánom senkinek. Hidd el, a Userek nagy százaléka pont a "miért nem fut úgy az engri bördz mint a jóskáén" típusú. -
NGA
addikt
válasz
Hadeska22 #75 üzenetére
Eleve rosszul inditasz. A boltban az eladó azzal kezdi, milyen összegig gondolta a vételt. Nem fog az 535 mellé 735-öt, 830-at ajánlani. Ha valakinek meg olcsó kell, akkor kirak egy 4xx-es és egy 5xx-est. Aki drágább mobilt akar, az tudja miért. Ha az átlagvevő olyan lenne, mint az anyukád, nem sírnának azon, hogy miért szarabb wp-n az engribördsz, mint droidon.
-
Integrale
veterán
válasz
Hadeska22 #79 üzenetére
Főleg sebességben, érezhető az előrelépés ilyen téren napi rendszerességgel használok egy 625-öt is, ahhoz képest ég és föld, de még az előző generációs "csúcshoz" képest is, (Ativ S). Appok megnyitása, IE-ben a megnyitott lapok száma stb stb. Szóval a +RAM hatása érezhető, de kétségtelen, hogy nem annyira mint amennyire elvárnám, vagy amennyire a hw sejtetné.
-
NGA
addikt
735-re csak win10 van, hogy lehet gdr2-t csinálni?
-
Воланд
titán
válasz
Hadeska22 #80 üzenetére
en ebben az egesz "toljunk a kinai vackokra w10 preview-et" csak azt latom, hogy adnak egy kiskaput, hogy a store feltorheto legyen. kinaban a budos eletben nem fognak ertekelheto reszesedest elerni, amig nincs konnyu warez. es ide tartozik az is, hogy ha a kinai piacot nem vennek bele a globalis reszesedesi statisztikakba, akkor teljesen mas lenne a kep.
-
Hadeska22
aktív tag
A bővülést/javulást én az MS új üzletpolitikájában látom. Bár anno Vicze1 kolléga leírta, és ebben igaza van, ez inkább hasonlít egyfajta "vergődésre" mint felfelé ívelő pályára. Azzal, hogy eleinte a Mi4-ekre elérhető lesz a 10-es variáns lényegében esélyt adnak az androidos usereknek, hogy kipróbáljanak egy másik rendszert, és ha tetszik, akkor válthatnak.Olvastam, hogy későbbiekben elvileg több készülékre is elérhető lesz (I'm not sure, hogy csak akkor , ha sikeres lesz a "projekt" vagy amúgy is). Ez mondjuk tök jó lenne meg minden, ellenben effektív hasznot nem hozna, maximum, annyit, hogy akinek megtetszene a rendszer az vagy vált Wp-s telóra, vagy marad a droidoson, és ott használja azt.
Alapvetően ez talán az alkalmazások gyarapodását hozhatja, ellenben hosszabb távon szerintem nem tesz jót a platformnak.
"Ha van egy droidos telefonom, akkor miért akarnék rajta Wp-t használni ?"-nekem erről mindig ez kérdés jut eszembe. Persze szívesen kipróbálnám a One-n,de nem használnám huzamosabb ideig.Tovább javulni/fejlődni mindig lehet úgy gondolom, és erre szükség is lesz, ha versenyképesek akarnak maradni hosszabb távon.
-
Hadeska22
aktív tag
válasz
Integrale #77 üzenetére
nem feltétlen veled van baj
. Szimplán nektek mások a prioritásaitok. Sajnos sokszor elfelejtik a tech. fórumokon, hogy a készülékeket az átlagPisták meg Anettek nem ugyanúgy használják, mint maguk a véleményezők.
Édesanyám pont telibe****, hogy HD vagy qHD, esetleg tud-e Miracastolni, na meg a Qi töltést, mert anélkül aztán nincs élet. Ha 30x nem mutattam meg neki, hogy frissítse le az alkalmazásokat a Play áruházban, akkor egyszer sem. Egyszer még arra is rászántam magam, hogy készítsek neki egy eléggé szájbarágós "így frissítsd az android alkalmazásaid 30 egyszerű lépésben" képekkel teletűzdelt kézikönyvet. Azóta sem használta. És márpedig a vásárlók bő 98%-a ilyen.Bár ezzel picit elkanyarodtam " minek kell okostelefon" irányba.De úgy érzem a lényeg átment.
Amúgy, ha szabad kérdezni a külső (formaterv,anyaghasználat,(+kijelző(?))) jegyeket leszámítva miben éreztél különbséget? Tényleg érdekel
.
-
David75
őstag
válasz
Hadeska22 #75 üzenetére
Sok dologban igazad van. Én 3 év wp után váltottam androidra. 925-öm volt tehát annyira nem rossz vas, de sokkal lassabb volt mint a mostani telefonom. Igen számít a vas wp-n is mert 1gb rammal elèg sürün omlik össze az ie. Az alkalmazás kínálat még mindig harmatos. A hardver kínálattol se vagyok elájulva és nem látom az írányt, nem látok reményt javulásra, én ezért váltottam. Ma az amit a wp nyújt már nagyon kevés szerintem.
-
Hadeska22
aktív tag
úgy érzem félreértesz.
nem várom el, hogy megértsd, de próbálj meg csak egy kicsit úgy gondolkodni mint egy potenciális vásárló. Jó, tegyük fel, Te ne gondolj bele, mert még azt is megmagyarázod,amit már szinte lehetetlen.Tf.van a nagyonAtlagPista.
Becaklat a trémobilba, mert Ő most azonnali késztetést érez egy telefon megvételére. Ahogy az lenni szokott, elmondja Ő is, valami olcsó-ám még is megbízható, de egyben használható készüléket szeretne. Erre az ügyintéző tf. felsorol neki 4 lumiat. Ő azt mondja erre, hogy nosza,- nézzük meg őket. Pokolian aljas dolgozónk persze készségesen segít a "naív" ügyfélnek, és bemutat neki az ígértekhez méltóan 4 WP-s telefont. Egy 435-t, egy 635-t, egy 735-t és félve de egy 830-t. nagyonAtlagPista tüzetesen körbeszaglássza, majd megnyomkodja mindegyiket, majd fejcsóválva ránéz az eladóra, és végül megszólal. "De hát ezek ugyanúgy néznek ki". Miért kerül, az egyik többe mint a másik?Na és akkor itt jön a Te rettentően briliáns mindentmegmagyarázokmertmegtudok válaszod.
"Azért kerül a 735 30-cal többe mert HD kijelzős és Qi töltés ". vagy várj. "azért éri meg 830 100-ért (70k-s difi), mert HD felbontású a kijelzője és tud Qi tölteni !!44!négy.".
Szerinted azt az embert, meg úgy nagyonAtlagAnett és társait, mikor fogja érdekelni, hogy NFC vagy MiraCast?. óh..na meg a FHD és HD. a 635 és 735 között olyan hű de hatalmas difi nincs. Igen, egyik szebb fizikailag és HD kijelzős,Qi, stb na meg "csomó olyan dologgal" rendelkezik, ami Neked** talán fontos, de amúgy a kutyát nem fogja érdekelni.
Én látom a különbséget, de más nem biztos.
NFC?-Én használom,már ahol lehet**.. de az emberek pont letojják, hogy van. Ha van is maximum azért tudják, mert nem tudják kikapcsolni a telefonon (mivel alapból be van kapcsolva).
Miracast ? -Gondolom rajtad kívül mindenki a családban naponta 10x használja ezt a szolgáltatást.
Qi töltés. eddig életemben 1+1x láttam, hogy használta volna bárki is.Egyedül abban lenne igazad (ha említetted volna), ha a képernyőméretet nézzük, mert ott relatíve meg van kötve a keze a usernek.
ezzel csak azt szerettem volna közölni, hogy az átlagemberek nem a drágább kategóriás telefonokat fogják előnyben részesíteni, hanem az olcsóbbakat, és nem fogja őket érdekelni az a sok dolog amit leírtál. Az átlag 530-532-435-630-nagyon maximum 730/735t fog venni.
btw..Sorolhatnád Te tényleg napestig a "remek" érveid..de a statisztika engem igazol.
(mondom ezt úgy, hogy egy remek platformnak tartom, és látok benne mint fejlesztő is potenciált). -
Ricardo
titán
Jön a win 10, de előtte azét még a GDR 2 amit nem minden készülék kap meg. Pedig eddig az egyik legnagyobb pozitívuma az egység volt.
"Mivel ez a kis frissítés jelenleg nem támogatja a Full HD képernyőfelbontást, a tavalyi zászlóshajónak számító Lumia 930-ra egyelőre nem érkezik a GDR2. A Lumia 735 és a Lumia 830 telefonok felhasználói megkapják ugyan, de a pontos megjelenési időpont még ismeretlen."
Erre most megkapta a 930, ami jó, és inkább ez legyen , mint hogy beígérik és mégsem jön, de ez minden csak nem követhető.
-
Ricardo
titán
Kezd káosz lenni a frissítések terén.
wayne1: Mégis támogatja afull HD-t?
-
wayne1
senior tag
A 930 ma megkapta a GDR2-tőt
-
NGA
addikt
válasz
Hadeska22 #66 üzenetére
Pl. Van akinek fontos a miracast. Akkor csak x3x-est vehet. Vagy az nfc - akkor 640 vagy felette. Pureview, hdr? 830 vagy felette. qi töltés? 735 Amoled - 730, hd 640 felett. fhd - 930 stb.
Sorolhatnám ezeket.
Ha nem látsz különbséget egy fhd és egy qhd között, akkor az user error. -
Hadeska22
aktív tag
"Most ott vannak minden szegmensben. Megjelent új alsó és középkategóriás modell is."
-ez igaz.Ámde. Most őszintén..van hatalmas különbség WP-s telefon és WP-s telefon között ? Tegyük fel, a külső jegyekben vannak (annyira nem), de az SW-ben nem fogsz találkozni olyan hű de bravúros, eltérő dolgokkal.Jó én beszereztem egy 930-ast, mert nekem fejlesztésre kell. Na de egy átlagkispista, miért fog venni mondjuk egy 930-ast egy 920/925 esetleg 735 helyett (sőt... most már 635, 640..) ? Mivel tud nekem többet az az OS, hogy neki megérje azt a felárat? Vagy inkább másképp kérdem. Mivel tud többet egy 930 mint pl. egy 735? Több beállítási lehetőség? Nem.Jobban személyre szabható ? Nem. Több funkció? Talán, de minimális a difi.
itt van jelenleg mellettem egy 532 is. Lehet velem van a baj, de szinte alig (~majdhogynem semmit) látok különbséget.Jó persze fizikai megjelenésében van, de amúgy..A fejlesztőknek meg nem éri meg sem átportolni az appokat, sem megírni a platformra. Nem egy fejlesztőtárstól hallottam, hogy a WP "vegetál", és amíg nem lesz a bűvös 10% fölött a globális részesedés, addig ez így is fog maradni.Arról nem beszélve, hogy mennyire szerencsétlenül megírt programok vannak, amiből megint csak a fejlesztők beleszarom hozzáállása látszik. Nézd meg az angry birds-t pl.
Minap egymás mellé tettem egy droidos készüléket, és a lumia-t. kíváncsi voltam, hogy egyazon appok, hogy működnek különböző platformokon.Meglepődsz, de droidon előbb betöltött, és multitaskkel simán újra tudtam hívni, míg WPn pedig újratöltötte minden alkalommal. Ez nem az OS hibája, annál inkább a fejlesztőé. Ha én anno u.ezt a problémát pár óra alatt megtudtam oldani, akkor egy Rovio kaliberű cégnél...hát..
-
lorinser
senior tag
Hogy a témánál maradjunk, nála a 920-ra ma szépen települt a GDR2 egy olyan telefonra, amire hivatalosan nem is írták, hogy lesz (én legalább is nem olvastam). Egy-két extra funkció jelent meg illetve a Beállítások menü változott, így most sokkal átláthatóbb lett.
-
NGA
addikt
Abban van igazad, hogy az ms képes hosszútávon veszteséggel vinni a telefon platformot? Igen, ez így van. Az xbox-nál is ezt csinálta. Most annyiból más a helyzet, hogy egy teljes rendszert akar felépíteni, ahol az univerzális alkalmazások futnak az asztali gépen, laptopon, tableten, telefonon. Mióta nincs Balmer, jó irányba fordult az ms. Képes elfogadni azt, hogy a vevőknek mások az igényeik, és ehhez alakítja a szoftvert. Meghallgatja mi kell nekik, és ha megoldható, beleépíti a következő rendszerekbe. Amikor megjelent a wp, akkor a felső kategóriába pozicionálta. Nagy hiba volt. Most ott vannak minden szegmensben. Megjelent új alsó és középkategóriás modell is.
Hogy miért nincs új csúcsmodell? Szeptemberben jelent meg az iphone 6. Nemrégen az s6. Hülyék lennének most kidobni csúcsmodellt, mikor ezekkel van tele a sajtó. Nyárra szépen elül a hype, és a win10-el bemutathatnak még az iphone 6s elött egy csúcsmodellt. Így lesz miről beszélnie a sajtónak.
A BB dolgot csak azért írtam neked, mert a negyedévenkénti 9 millió eladás azért nem visszaesés, mint a bb-nél. Azaz fogynak a telefonok, sok WP-t látok az embereknél, és tartósan beépült egyenlőre harmadik platformnak.
Ezek tények, mint az eladási adatok is. Természetesen lehetne jobb is, de ez van. Tönkre nem fognak menni, és dobni sem fogják a telefont.Úgyérzem túlbeszéltük már a dolgokat, a többi csak fingfűrészelés és hangulatkeltés, így lépjünk már túl ezen.
Én várom a gdr2-őt a 735-re, amivel baromira meg vagyok elégedve.
-
janeszgol
félisten
Nos, akkor valaszolok. Nem mi fogjuk eldonteni, mi eleg es mi nem, hanem a trend es a vasarlok. A snapdragon 800 a 2013-as evek divatja volt. Ma elmarad a Samsung Exynos chipsetetol, a Qualcomm erosebb egysegeitol. A csucstelefont vasarlok megnezik, hogy mi ketyeg a burkolat alatt. A snap800 ma egy felso, netan kozep felso SoC lett.
Eleg a WP-nek? Igen, de nem eleg a vasarloknak. Raadasul szoftveresen is el van maradva meg(!) a WP. -
Deck
titán
Nem csak a játékok miatt hanem a programok és a testreszabhatóság miatt is. Egy normális böngésző sincs WP-re.. Alig vannak programok, játékok, ez mellett még zárt is, csúnya is a csempékkel.
Gymnova81: Nem kell ez a szánalmas 8magos duma. A droid 2 magos telefonon is tökéletesen fut a legújabb droiddal.
-
Gymnova81
tag
Komolyan nem értem azokat akiknek nem elég WP-ba a 4 mag és a 2GB. Ha összef.ssátok magatokat, akkor sem fog kelleni a WP-nek több fogjátok fel. A 4 maggal, és a 2GB-al, úgy siklik a rendszer "mintha sz@ron csúszna".
A droid csak álmodhat erről még 8 maggal is......, csak da-da-da-dadog....
-
-
-
Router
őstag
válasz
janeszgol #39 üzenetére
S810-zel miért lenne jobb?
A 800 legalább még nem lett elkapkodva, nem melegszik és wp alá többet is tud mint kellene, a 930 villámgyors vele. Kiadhattak volna új telefont 810-zel de minek? Egyrészt nem maradna érdeklődés mire kijön a W10, másrészt vehetnék ők is vissza az órajelet, hogy ne olvadjon bele a kezedbe a csúcsteló.
-
Nagyon sok értelme nincsen,3 hónap és itt a win 10.
-
Воланд
titán
válasz
dreamdancer #45 üzenetére
iphone-k eseteben nulla beleszolasa van a szolgaltatoknak a frissitesbe. meg tesztelni sem tesztelhetik az adott frissitest a kiadasa elott.
-
Воланд
titán
válasz
dreamdancer #43 üzenetére
a szolgaltatok miatt. majd talan a w10-el ez valtozni fog.
-
dreamdancer
őstag
Már egy ideje egy kézben van a MS-nál a hardver és a szoftver, miért nem tudják kitolni az új verziót egyszerre mindenre? Ez így a legrosszabb androidos hagyományokat idézi.
-
BlackLamb
tag
válasz
Integrale #40 üzenetére
Ahogy mondod a legtobb tudatlan vasarlo a szamok alapjan valaszt(hat) mert hat a 2 megis tobb mint az 1. Masreszt azt veszi amit az elado mondd neki mert a gyarto jo sok penzt ad a szolgaltatonak hogy azt a markat ajanlja beosztotta. Plusz a szomszed azt mondta, hogy az androidra jo sok mindent lehet telepiteni a wp meg sz@r. Tehat maradt az a kis reteg aki tudatosan dont.Igy a peldadnal maradva kicsit sem eletszeru
-
-
Integrale
veterán
válasz
BlackLamb #38 üzenetére
Ez csak reszben igaz. Csak ma, amikor a szamok jelentosen befolyasoljak egy vasarlas vegkimenetelet, addig azzal kitorolheti a MS, hogy dehat nem kell ide csucs. A potencialis vasarlo elott van egy G3 egy 930 es egy S5, ugyan annyiba kerul mind a harom, akkor megnezi, hogy az adott penzert mit kap, ha azt latja, hogy egy pulttal arrebb kap +1 GB RAM-ot es plusz 4 magot, akkor nem kerdes, hogy mit valszt, maximum erzelmi alapon valtozhat a dontese, de ha racionalisan valaszt, akkor a leheto legjobb ar/ertek aranyut veszi.
Hidd el, hogy tobb a tajekozatlan vasarlo, mint a tudatos.
-
janeszgol
félisten
-
BlackLamb
tag
válasz
Integrale #35 üzenetére
Ahogy azt korábban más leírta ide nem kell 8 mag és 3 gb ram. Ezzel sem "menne" jobban mint jelenlegi soccal, így nem látom értelmét a csúcsot követelni. Vagy csak azért, hogy az ember elmondhassa a sok soc hajhásznak, hogy ebben biz snap 810 van? Ez a piac nem ettől pörög(ne).
-
moleculez
veterán
Vicc, hogy nem tamogatja a fHD-t... Plusz ez hozza a Bluetooth klavik lehetőségét, lopás után nem lehet HR-ni, beállítások csoportosítása, meg hasonló apróságok.
#Woland, ez komoly, ezt nem tudják megoldani 2015-ben az MS-nel? -
Integrale
veterán
válasz
BlackLamb #33 üzenetére
Peldat irtam, ha nem jott volna at. 4 eve a "platformom"
Egyebkent meg piaci szempontbol nem szabadna ugy hozzaalni, hogy ez nem x es y platformja, mert valami hianyzik, ugy lehet versenykepes valami, ha semmi sem hianyzik belole a konkurenciahoz kepest, de ettol meg lehet mas.
-
Integrale
veterán
A 930/ Icon kint van mar tobb mint egy eve, ha csak nyar vegen jon az utod, akkor mar elkestek. Masreszt a valasztek meg mindig kicsi. Ha nekem kell a csucshardver, bovithetoseggel es Glance Screennel, akkor 1520, de ujkent, rendes garival nem kapsz mar sehol, nem beszelve arrol, hogy nagy. Marad a 930, amibol hianyzik a ket felsorolt kriterium, vagy alattaa 830, de az meg nem csucs hw.
-
Zyrius
aktív tag
van már valami pletyka az új flagshipről?
-
drfedayn
tag
En azt sem ertem miert kellene új flagship... Emberek a 930ban 4mag es 2gb ram van. Wp alá ha nem fullhd lenne a kijelző meg túlzásnak is tunhetne. A Játékok miatt meg vegyen aki akar droidot
-
Воланд
titán
válasz
Plazmacucci #28 üzenetére
-
-
boncser
aktív tag
-
NGA
addikt
Nem értem még mindig. Általában nyár végén, ősszel szokott történni valami, ekkor jött ki a 730/5, 830, 930 vonal. Most kidobtak egy 640/640xl párost, majd nyár végére megjelenik a w10, és ekkor fogják leváltani a 930-at. Az apple, Samsung és a többi is évente egy csúcsmodellt ad ki. Nem lenne semmi értelme félévente előrukkolni új modellel.
A frissítések is szépen jönnek, a gdr1 jött tavaly nyár végén, most jön a gdr2, majd nyár végére a Win10.
Ez miért lassú? Még mindig nem értem. -
Воланд
titán
válasz
Plazmacucci #13 üzenetére
igazabol mindent lehet tudni a frissitesrol.
-
Воланд
titán
juj, itt mar megint keverve lett minden mindennel.
1.: a 640-es szeria mar alapbol a gdr2-vel erkezik
2.: a 735 es 830 kapja meg a gdr2-ot (hogy hol es pontosan mikor, az meg rejtely)
3.: a 930-on a w10 skalazodik rosszul. -
Joxy20
csendes tag
Nem is értem mire gondolsz? Mivel nem veszi fel a versenyt? Egy pár dolgot felhozhatnál példának, mert amit leírtál az így kerek egészében baromság. Ha hardverre gondolsz, tudod milyen hardverkövetelménye van a Wp-nak és milyen az androidnak? Ezalapján a 200x ezer forintos iphone 6 a maga 2 magos procijával is szar mert nem 8 magos über hardver van benne 3-4 giga rammal? Használtál már valamilyen WP-s készüléket?
-
konyi79
addikt
Azért vicces, nem támogatja a fHD felbontást.
-
Wildpath
tag
Örülök hogy a 735 megkapja.
-
törölt tag
Gondolom azért nincsenek nagy dolgok benne, mert a nagy nagy változások a Win10-ben lesznek és szerintem teljesen érthető, hogy inkább már a Win 10-re koncentrálnak már a fejlesztők (ami még idén megjelenik) mint, hogy 1-2 hónapra (Win 10 megjelenéséig) új funkciókat adjanak a WP 8.1-hez.
-
boncser
aktív tag
A tavaly megjelent 930 szerintem az akkoriban megjelnt konkurens telefonokkal tartja a lépést. A középkategóriásak közül a 640 tuti vétel jelenleg 42k a független ára az edigitalnal,a 735 is elég jó, alsó kategóriában az 532 kapható kártyásan 25-ért, amiért droid fronton csak hulladékok vannak.
-
Igazából semmit sem tudni az update-ről, kár rinyálni.
-
Gabir
aktív tag
A legjobb, hogy a pl. a 1520-t simán meg sem említik, pedig erőforrásban könnyen kiszolgálná.
Az pedig röhej lenne, ha ki is hagynák.. -
jacis
nagyúr
Megmondom miért.
Azért mert kb semmi olyan telefonjuk nincs ami tartaná a konkurenciával a lépést. A nokia telók voltak az utolsó nagy dobások bár azok is inkább az összes többi platform felső közepével versenyeztek.
Lassan történik minden az egész platform körül.
Nézd meg nem is lehet szinte semmi hallani róluk, de valszeg azér mert tényleg nem is történik semmi.
Borzasztóan be vannak lassulva ami szerintem egyáltalán nem kedvez nekik. -
Blyan
félisten
A lényeg,hogy összeszedett az egész társaság....
-
Decske
senior tag
Hát ez jó hír, de az nem került be ide a hírek közé, vagy elkerülte a figyelmemet, hogy ma este fog érkezni a Windows 10 for Phone következő előzetese, ami a Lumia 930 és Icon-on kívül minden Lumiára telepíthető lesz.
-
Thaaleum
aktív tag
Nem tudom fiúk, miért furcsa az, hogy az MS foglalkozik a rendszerrel. Elvégre ez nem egy új rendszerverzió, nem kell túl nagy változásokat várni tőle.
-
NGA
addikt
Miért? Mindegyik wp 8.1 meg fogja kapni a win 10-et. Lesz egy köztes frissítés, a gdr2, ezt lehet nem mindegyik kapja meg, csak azok, ahol fontos. Pl ez hozhatja meg a HDR-t Rich camera-t a 735-be. Mivel a 640-ben állítólag benne van. Azaz olyan frissítéseket tartalmazhat, ami csak pár telefonnál érdekes. De pl ez hozza meg a beállítások csoportosítását is.
-
EndR
tag
Sok lett a "lesz"
"nem lesz minden Lumia tulajdonos számára lesz elérhető"
-
jacis
nagyúr
Számomra elég furcsán alakul ez a WP vonal
-
HawerKing
őstag
Volt nem egy wps telom, nagyon jo rendszer, de egyszeruen szanalmasak a fejlesztok.....
Nem eleg, hogy sok ido eltelik egy egy frissites kozott de annyira apro kis szarsagokat adnak a rendszerhez hogy az mar faj.... Most oszinten ez a frissites annyira apro dolgokat tartalmaz, hogy meg emlitesre sem lenne melto.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest