- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
Megmondom őszintén, nagyon viszket a tenyerem, hogy lecseréljem valamire a Redmi Note 4-et, de nem igazán tudom, mire lenne jó váltani. Ennek a kamerája vacak, de akkuban olyant dombirít, amilyent még nem láttam. A Mi Note 3 kamerája nagyon jó, de nincs B20 (a Mi Note 4-ben reménykedem), a Mi 6 szintén B20 mentes és nem is olcsó, akkor már vennék egy Mi Mix 2-t, de az sem olcsó (tudom, mihez képest, teljesen igazatok van). Na meg a Redmi Note 5 az, amit várok nagyon, háha kicsit rádolgoznak a kamerára, mert az akku adott abban is. Sebességre meg a RN4 is bőven elég nekem, úgyhogy ez a része már rég nem mérvadó a telefonnak, mert játszani nem játszom. De csak addig fogok válogatni, hogy marad a RN4 és a pénzem.
Ebben infra, B20, akku, tárhely, sebesség, minden adott, a kamerával meg valamelyest megbarátkoztam, csak pl. LG G4-hez képest (meg amik voltak előtte) kissé... khmmm.
-
kelly416
veterán
Ha már ezt így bekategórizáltátok, akkor a "sima" Mi Note 3 hová tartozik? Az is ott csücsül valahol a Mi Mix 2 magasságában, nem? Vagy már kihalt az a vonal, ne is várjunk Mi Note 4-et?
Szerk.:
Mielőtt félreértésre adnék okot, tényleg kíváncsi vagyok és tudatlan, nem kötekedésből kérdeztem. -
Pubszon
veterán
Talán méltó utódja lesz a jelenlegi Redmi Note 3 Pro-mnak!
-
tomboy0013
veterán
Mivel a komponensek nem azonosak így hiába teszi egymás mellé kettőt... Pusztán a kijelző technológiát összehasonlítani elég meredek... Még két teljesen azonos telefonnal is számítana az is hogy milyen app-ok vannak telepítve egy üzemidő összehasonlításnál. Nem két különböző teló esetén...
-
-
dlaj
őstag
válasz
tomboy0013 #59 üzenetére
Gondolom mérte a saját IPS-es és saját AMOLED-es készülékén külön. Always on bekapcsolva, majd kikapcsolva ugyan annyi ideig. Így szépen mérhető a különbség.
Ugye nem azt akarod megmagyarázni, hogy egy teljes felületen világító IPS nem eszik többet, mint egy néhány pixelt használó AMOLED? 😀 -
tomboy0013
veterán
válasz
forgonati #58 üzenetére
Nekem ha aktív egész nap ha nem akkor is elketyeg 5-6 órát a G6-om szóval olyan marhára azért nem zabálhatja...
Kíváncsi vagyok azért milyen készülékeket mértél össze amik koppra ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeztek pusztán a kijelző technológia tért el. Ja és a szoftverük is azonos volt?Ez az általánosítás is elég vicces.
Úgy látod hogy mennyit fogyaszt hogy huzamosabb ideig teszteled be és kikapcsolva a funkciót egy adott készüléken. Két más paraméterrel rendelkező telót azért elég merész úgy összevetni hogy csak a képernyő technológiát kezeled egyedüli különbségként. -
forgonati
őstag
válasz
tomboy0013 #39 üzenetére
Miért? Totál igaza van. Inkább az a v8cc hogy szerinted nem zabálja az akkut. Nekem volt AOD LCD kijelzőn is meg AMOLED-en is. Bőven van különbség.
-
-
dlaj
őstag
válasz
tomboy0013 #39 üzenetére
Persze működik IPS-en is, de én sem használom. Gusztustalan, ahogy sötétben az egész kijelző dereng és engem a tudat is zavar, hogy a kijelző 95 %-a feleslegesen világít és fogyaszt. Az always on amoleden az igazi.
-
kelzsoca
félisten
Ez több tényező függvénye, elsősorban olyan készülék kell érkezzen, ami nem a kínai belpiacra készül, tehát nemzetközi verzió.
beyruth82
DulieeA Xiaomi 3 fő csoportra osztja le a telefonokat, az új modellekkel ez így néz ki:
Belépő - Redmi 5
Közép - Redmi 5 Plus, vagy Note 5 (ha érkezik)
Felső - Mi Mix 2A kategóriák között nagy az átfedés, és van olyan modell is ami két kategória között helyzkedik el.
-
válasz
beyruth82 #49 üzenetére
Egy Snapdragon 425 esetleg képvisel alsókategóriát.
Alsókategória: MTK6737, és Snapdragon 425.
Snapdragon 617-est pl hülyére veri a Snapdragon 450-es... Biztos egyértelmű a kijelentésed, vagy netán akad átfedés is...
Igaz előbbit már nem nagyon találod meg új mobilban / habár itt is akad kivétel, de új korában se volt túl acélos.
Szóval a hirtelen kijelentésektől szerintem mentesüljön a topic, főleg attól, hogy mennyire vagyunk eltájolva...
Az előbb még "Redmi" szerint osztályoztad a telefonokat, most meg már processzor szerint.... Döntsük akkor el...
Redmi 4 Prime nem középkategória? Redmi 4X se? Akkor mégis micsoda?
ÉS ki sorolta egyáltalán felsőkategóriába itt a topicban?
Azt se értem őszintén, hogy kinek a hozzászólására reagáltál?Xiaominak van alsókategóriás készüléke: Redmi 4A és Redmi 5A.
Kérdezem én, ha ezek azok, akkor hova sorolod a Redmi 4X-et, és a Redmi 5-öst, amelyek jóval erősebbek a fent említett kettősnél.?
Hűha. Ez Redmi Note 5 topic
-
kinder93
aktív tag
Szerintetek leghamarabb mikor lesz kapható itthon, mondjuk eustock forgalmazásban?
-
válasz
beyruth82 #46 üzenetére
Miért lenne alsokategoria?
Esetleg a Redmi 4A és 5A.
A többi középkategóriás. Ez nem túl nehéz
Láttál te már alsokategorias telefont? HomTom HT16 pl... Onnan indul az alsokategorias készülék megnevezése
Nem felsőkategóriás a Redmi és nem is alsó. A kettő között meg a közép van....
-
Redmi az nem középkategória és mas gyártók a felső közép kategóriában azért jóval erösebb telefonokkal vannak jelen.Ne túlozzunk már!A redmi az erős alsókategóriás telefon.Lehet vannak olyan középkategóriás samsungok,lg-k vagy huaweik amik egy szinten vannak vele de azért felső középkategóriába ne soroljuk már a redmiket!Akkor a redmi note csúcskategória?Érdekes lenne.
-
-
grafnet
veterán
válasz
Donki Hóte #16 üzenetére
NFC: a Redmi sorozat a Xiaomi kínálatában nem a középkategória!
Az más kérdés hogy ezt a tudást mások a közép / közép-felső / felső-alsó kategóriában adják el... -
-
tomboy0013
veterán
válasz
dave_gahan #29 üzenetére
"(az allways on display nem amoled kijelzőn csak parasztvakítás, főleg egy karcsú, 3300 mAh akksival - vicc)."
A vicc inkább az hogy képes vagy ilyen hülyeséget leírni.
-
Steve_Brown
senior tag
Van pár óriási Xiaomi rajongó ismerősöm, ők ennek a hírnek a hallatára szerintem bontanak egy pezsgőt
Mondjuk nekem a Note 4 se jött be igazán. Pedig szemeztem vele jó ideig. -
Ezek a képek már 1 hónapja voltak... Nem megerősített.
Ez sima Photoshop.
Ami érdekesebb, a Snapdragon 636-os SoC.
"Az új lapka rendkívül hasonlít a Snapdragon 630-ra, lényegében ugyanazt az LTE modemet, 14 bites Spectra 160-as ISP-t, illetve Hexagon 660-as DSP-t kapta meg, viszont a processzorrészt már a Snapdragon 660-tól örökölte, ugyanakkor a maximális órajel csak 1,8 GHz az összes magra vonatkozóan. Az Adreno 509-es IGP is egy középutat képvisel, némileg ez is gyorsabb a Snapdragon 630-ban található Aderno 508-nál. Mindezek mellett az adattároló szempontjából természetesen megoldott az eMMC és az UFS szabvány kezelése."
Magyarán 660 Lite, és egy így elég erős ajánlat lesz. Procierőben simán jó lesz, grafikában kicsit erősebb lesz a 630-nál.
Kíváncsi vagyok milyen lesz, azt hiszem az elsők között leszek, ha megjelenik, a Note 4-nek úgy is kell egy méltó utód.
-
Fryskitt
addikt
Csak legyen belőle B20 verzió.
-
bebuci
tag
Nem kötekedni szeretnék, csak kíváncsi vagyok, hogy ezt a telefont miért hívják note-nak?
-
dave_gahan
aktív tag
De a paramétereit tekintve tulképen mégiscsak egy Redmi 5 Plusról van szó, mert sinte semmiben sem fog különbözni tőle...
De ez a 6 coll...
Picsába már, hogy nemhogy kisebb készülékházban lenne, mint a Note 4, inkább nagyobban lesz...ez is.
Jó lenne már egy olyan 18:9 arányú készülék, ami nem hosszabb 140-145 mm-nél...de mondjuk 5.5 colos.A legkisebb ilyen arányú teló az LG G6 a maga 5.7 coljával és 148.9 mm-rel, ami határeset, de azon meg nincs értesítési LED (az allways on display nem amoled kijelzőn csak parasztvakítás, főleg egy karcsú, 3300 mAh akksival - vicc).
-
batai15
félisten
Várós, de idén szerintem nem xiaomi lesz nálam a befuto amire váltok.
-
exedoc
senior tag
Nah... Már majdnem berendeltem egy Redmi 5 Plus-t. Ami nagyon vonzóvá teszi számomra az a dupla kamera, és a quick charge. Nem is értem hogy sikerült lehagyni a Redmi 5 szériáról a type c-t. Az a telep méret meg parádés. Ha csak a dupla kamera valós már megéri várni, igazán szeretnék már a Redmi szériában valami olyan telót amivel lehet frankó képeket lőni. A Redmi Note 3-am e téren ugyanis hagy kívánnivalót maga után. :/
Szerk.: Remélem az enyhe lekerekítések a kijelző sarkainál itt is meglesznek, nekem az nagyon bejön. Bár ahogy elnézem a leak képeket a redmi note 5-ről, ott sajnos ez nincs meg.
-
-
Ricardo
titán
Ez jó hír. Elég nagy hiba lenne ha egy ilyen sikeres telefonnak, mint a Redmi Note 4 nem lenne folytatása.
-
Departed
őstag
Remekül hangzik, szerintem mindenkinek hiányérzete volt hogy nincs hardverfejlődés Redmi vonalon.
Már csak azt az alsó kávát kéne összébbhúzni Redmi 5-höz képest és kész az új Xiaomi sikerteló.
-
-
gothic20
aktív tag
válasz
Luck Dragon #9 üzenetére
De a Note 3-mat már nem gyártják max elfekvő készleten van még itt ott.
-
válasz
Luck Dragon #9 üzenetére
A note 3 már nem konkurens semmilyen téren. Közel sem lett olyan sikere mint a note 4-nek és bár hardveres teljesítményben kicsivel erősebb mint a note 4 mégis ez utóbbi a sikeresebb egyértelműen.A note 3 már lassan 2 éves modell ráadásul.
-
válasz
cezarlacrone #5 üzenetére
A Redmi 3s se jobb. Párom néha átrakja a kártyáját a Samu J5 telefonjából a Redmi 3s telefonjába, de híváskor 2 másodperc után megmondom, hogy melyik telefon van a kezében, mert a Redmi 3s eléggé gyászos hangminőségű
Ez a Redmi Note 5-öt kimondottan érdekes telefonnak tűnik, bár nekem a Redmi 5/5Plus is igen tetszik, de a Snapi 636, a 4100-as akku és főleg a gyorstöltés lehetősége nagyon kedvezővé teszi ezt a Redmi Note 5-öt (mert ugye van Redmi Note 5A, de az eléggé belépőszintű telefon).
Ha egyszer NFC-t is tenne a Xiaomi a középkategóriás telefonjaiba...
-
-
Kaktusz92
tag
"Nem lesz Xiaomi Redmi Note 5. Mert már van." Mobilarena, 2017.12.20.
-
-
Várjuk csak a coll sok. Kezelhető méret kellene.
-
Jöhet!
A Note 4 is kiváló lett, így ez is bőven fedné az igényeim
Úgy látszik az MTK végleg kikopott a palettáról.
-
Soleco
tag
Redmi széria mikrofonjával én is szenvedek... Remélem új szériában javítanak rajta. Sajnos mikrofont elég felszínesen tesztelik, pedig nagy különbségek vannak.
-
-
Whist
aktív tag
És lesz megint Note 5 Hindi/ Note5X/ Note 5X SD630/ Note 5 Global stb. 😃
-
gothic20
aktív tag
Nem rossz, de azért a 636-os procinál kicsit nagyobb előre lépést vártam mondjuk egy 660-ast.
De legalább nem erőltetik a 625-ös snapit tovább. -
bartfaipeter
csendes tag
válasz
cezarlacrone #5 üzenetére
Nem kicsit recsegős, maxi hangerő, a recsegéssel borzalmas. Párom meg letol, hogy miért kérdezek mindig vissza. Mert nem értem amit mondasz....
-
cezarlacrone
aktív tag
Remélhetőleg a hangminőség javulni fog telefonálás közben, ami azt illeti a Redmi Note 4 elég halovány ezen a téren.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Luck Dragon #3 üzenetére
Jó lesz, a kicsi is tetszik.
Csak kár erőltetni ezt a hosszított képernyőt.
-
Jöhet! Várom a megjelenését ha tényleg igaznak bizonyul a hír.
-
NoMagix
addikt
Úgy legyen, tessék csak folytatni a sorozatot rendesen!
-
judas13
veterán
Várjuk!!!👍
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Amazon Alexa
- Crypto Trade
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest