- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
MongolZ
addikt
Nekem inkább abból van elegem, hogy az egész piac belebuzult a minél könnyebb, minél vékonyabb, minél kevesebbet fogyasztó hülyeségekbe. Inkább legyen 3+ kg egy laptop, de ha kell, akkor legyen már teljesítménye.
Vagy elfelejtették azokat az embereket, akik laptoppal dolgoznak? -
-
MongolZ
addikt
Az órajel csak azonon körülmények között arányos a teljesítménnyel. Kár egy 2008-as architektúrát összehasonlítani egy 2015-össel. Ha ez így lenne, akkor egy 1,4GHz-es K7 Athlon tudna feleannyit egy szálon, mint egy mai 3GHz-es CPU.
De nem tud.Ettől függetlenül Sandy Bridge óta nincs túl nagy fejlődés ezen a téren.
-
sb
veterán
A hangsúly az ELÉG-en van, igen.
Első kérdés: Mégis mihez kell neked 4GHz?
Második: Laptopban 15W-ból mihez kell?
Harmadik: Desktopon 3.5GHz-ről és +2 mag mellett mire kell az a kemény +15-20%?Félreértés ne essék, az én i5-öm is húzva van 3.4-ról 3.8-ra... de nem azért, mert szükségem lenne rá, hanem mert megtehetem. Pl. alulfeszelés mellett és így még fogyasztásban, másban sincs semmilyen hátrányom.
És persze mivel lehetőségként húzom nem kötelességből így laptopban meg elég a 2-3GHz 2 maggal.
szerk: Ja és ha órajel emelkedés nem is láttál az utóbbi években azt biztos láttad, hogy az általánosan használható laptop kb. 35W TDP-je lecsúszott 15W-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest