- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
Új hozzászólás Aktív témák
-
takacsbotond
őstag
Szimpatikus kis kütyü, szívesen kipróbálnám!
-
Fiery
veterán
-
Kellemes Napot!
A Jolla 2.0 oprendszer minden erre alkalmas készülékre már kijött.
A tablett kiszállítás alatt van.
Közben bejelentették, az indiai Intex ki fog adni Sailfish-el mobilokat az ottani, illetve a közeli piacokra. Jobb hardverrel és erősebb gépekkel. Még idén jönnek terv szerint.
Illetve a Yotaphone-rol is jöttek pletykák, amit sajnos közben megcáfoltak.
A Jolla komolyan mozog. Ebből lesz még valami. -
Kékes525
félisten
Olcsó szép készülék, de vajon mennyi szoftver lesz hozzá?
-
Fiery
veterán
Nagyon sokan a Sailfish platformot azert is kedvelik, mert pont a nokias, azon belul is az N900-as, N9-es idoket idezi. Sokkal nagyobb a buzz, a lelkesedes, a tenni akaras a Sailfish korul, mint amit a tobbi feltorekvo mobil platform eseteben lehet tapasztalni. Ezert is gondolom azt, hogy a Sailfish lehet a jovoben a WP (es persze a Tizen) kihivoja. Aztan persze az is lehet, hogy elnyeli egy multi oket, de remelhetoleg legalabb a platformot tovabb viszi.
-
Fiery
veterán
válasz
RaveForce #35 üzenetére
Igen, ez egy osszetett kerdes. De ha visszavezetjuk egeszen a WP7-ig, akkor azert jol latszik, hogy a Win10-ig miert nem kaszaltak el a platformot, hiaba nem termelt penzt (sot, ugyebar), es hiaba nem voltak tul jok a kilatasok.
- WP7: regi kernel, uj UI, uj app platform (Silverlight)
- WP8: uj kernel, UI marad, app platform marad
- WP8.1: kernel marad, UI marad, +1 app platform (WinRT), ami hellyel-kozzel kozos a Win8.1-gyel es a Windows RT-vel
- Win10 Mobile: kernel lenyegeben marad, uj UI, univerzalis app platform, de visszafele kompatibilisHa vegignezzuk ezt, akkor eleg jol lathato, hogy egy konzisztens termekstrategiat hajtott vegre a Microsoft, csak sajnos rohadt lassan, es kozben nem kapott tul jo sajtot sem. Ha pl. nem lett volna a Win8.x Start Menu gate, ha nem lett volna a WP7 --> WP8 atmenet gate (stb), akkor talan ma nem lenne ilyen rossz a WP platform megitelese, es azzal egyutt nagyobb lehetne a piaci reszesedese is.
Nyilvan egyszerubb lett volna, ha a sebteben osszelapatolt WP7 helyett egybol a Win10 Mobile-lal inditanak, de ez mar tortenelem. Mindenesetre most, hogy elertek azt a celt, amit az elejen kituztek, azaz hogy egybeolvasztottak a telefonos, tabletes es desktop platformot (univerzalis appok), adnak szerintem neki me'g 1-2 evet, es ha igy, az igazan frankon osszerakott WP sem tud zoldagra vergodni, akkor inkabb hagyjak a fenebe az egeszet. Nyilvan nem latok be a Microsoft donteshozoinak kartyaiba, lehet ez az 1-2 ev valojaban 3-4 ev vagy 5-10 ev is, a fene tudja.
-
Fiery
veterán
Pl. a Firefox alapertelmezett keresoje utan kapott penzbol. De mivel a Firefox mint bongeszo reszesedese folyamatosan csokken, igy egyre kevesebb a penz a fejlesztesekre. Emiatt szamomra kerdeses, hogy meg fogja-e tudni csinalni a Mozilla az uj Firefox OS-t. Remelem, igen, de nem latok ra igazan eselyt.
-
z0zz00
csendes tag
Kétlem, hogy a wp-t kivezetnék, amíg nem szenved valami masszív presztízs-veszteséget. "ez a jövő" stb. szabadon választott lózung, amíg a brand benn van a köztudatban, érdemes rá költeni. Véleményem szerint, ha a Microsoft megszabadul tőle, az már csak egy komoly IT-piaci átrendeződés eredményeként következne be (MS megszűnik tényező lenni a konzumer cikkek piacán).
A cikkhez: TOUCHWIZ? -
Szelley
senior tag
2009-ben vettem egy N900 készüléket, Maemo 5 rendszerrel. Távol állt tőlem bármiféle informatikai programozás, de basszus amit azzal a telefonnal meg lehetett csinálni...
Emlékszem mikor a qtirreco-t portolták rá, mi meg egyetem után beültünk sörözni egy kocsmába, én meg sunyi módon kapcsolgattam a magas plafonon lévő tv-t. Csak csodálkozott mindenki. MeeGo helyett viszont S2-t vettem utána.
Ami még mai napig csoda, 32gigás háttértárral rendelkezett...2009-ben! Manapság meg még mindig nyomják a 16gigás telókat. -
Zsidaaj
tag
Ha jol ertelmezem samsung galaxy z3 a neve?
-
RaveForce
veterán
szerintem vezető szoftveróriásként, nem a pénz ami mozgatja a mobilos platformjukat, hanem a presztízs, egyszerűen nem tehetik meg h nincsenek jelen, és minél tovább maradnak minél több pénzt és fejlesztést ölnek bele, annál fájóbb, és imázsrombolóbb lenne ha cancel-t adnának a platformnak, talán a continuum ha kiforrja magát, és beválik, netalántán sikerülne áthozni az apit x86-x64-hez akkor még robbanásszerűt is nőhetnek, elválik, de én meglepődnék ha visszavonulót fújnának
-
Fiery
veterán
válasz
Dr.FantastiK #28 üzenetére
Van, de keves. Talan par ezer app lehet a Tizen Store-ban. Es lassan bovul a kinalat, hiszen csupan egyetlen keszulek van piacon (a Z3-mal egyutt hamarosan mar ketto), es keves orszagban (4 vagy 5 asszem jelenleg, mind India es kornyeke). Nem egyhamar lesz igazi alternativaja a "nagyoknak", sot, siman lehet, hogy el fog huzni mellette a Sailfish, ami me'g a WP-t is megelozheti idovel, plane ha felkarolja Putyin -- ez utobbi sajnos nem vicc. Vagy ha lesznek Sailfish alapu Nokia telefonok -- ez csak vicc, de ki tudja
A Firefox nem valoszinu, a fentebb leirtak miatt; az Ubuntu meg nehez kerdes, de az sem hiszem, hogy attorest tudna elerni. De ne legyen igazam, maradjon velunk minden jelenlegi platform, mert nagyon szines jelenleg a paletta, es ez tok jo. A BB10-nek sem orulok, hogy kimondva-kimondatlanul, de kimult iden.
-
DS39
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #28 üzenetére
vannak: [link]
(kevés van, de egy-kettőnek egészen igényes a felülete) -
Dr.FantastiK
őstag
erre a Tizen -re vannak App-k ??
-
DS39
nagyúr
a WP-vel kapcsolatban érdekes a felvetésed, és lehet nem alaptalan. korábban a platform egyik húzóereje volt az offline navi, illetve a Nokia only cuccok, mindamellett az általad említett MS appok. mivel a MS célja elsősorban a szolgáltatás értékesítése, ezért valóban elképzelhető, hogy egyszer csak kihúzzák a szőnyeget a projekt alul, de kétlem hogy ez most lenne. amúgy a PC-n is tervezik a 10-es rendszert hosszan támogatva frissítgetik, úgy a Mobile verziót is. Onnantól szerintem már a fenntartási költségei nem olyan magasak (hogy egy MS szintű cég ne tudná kibírni), mint annak kifejlesztése.
tippre szerintem a MS még 4-5 évig fogja erőltetni a WP vonalat, ha az alatt nem fognak elérni számottevő részedést, akkor állítják le a projektet.
a Firefox OS elég veszett ügy, kb szóra sem érdemes, sajnos pedig, örültem volna, mert böngészőben mindig is Firefox-os voltam, vagyok, de az is kezd egyre inkább rossz irányba fejlődni.
-
Fiery
veterán
En nagyon csipem a WP-t, plane a Win10 Mobile-t az univerzalis appokkal, de nem vagyok rola meggyozodve, hogy hosszutavon is velunk marad ez a platform. Pedig baromi konnyu es szinte mar elvezetes univerzalis appot kesziteni, kulonosen az Android utan, de ez sajnos keves. Ha az iOS, Android, WP, Tizen, Firefox OS, Ubuntu Touch, Sailfish OS kozul kellene kotelezoen valasztanom 2-t, hogy melyik nem lesz velunk 5 ev mulva, elso helyen a WP-t mondanam, masodik helyen meg a Firefoxot. A WP jo platform, de irtozatos penzbe kerul fenntartani. Ha a mas platformokra portolt Office-szal, OneDrive-val, Skype-pal (stb) is jol elboldogul a Microsoft, ha ra tudja venni a gyartokat, hogy bloatware-kent telepitsek a szoftvereit az androidos telefonokra, akkor adott esetben nem is lesz szuksege a sajat mobil platformra. A Firefox meg szerintem jelenlegi formajaban egy abszolut zsakutca: low-end telefonokon nagyon rosszul mukodik, ott sokkal jobb lenne egy QT alapu nativ megoldas; a kozep- es felsokategoriaban pedig nincs semmi elonye a tobbi platformmal szemben. Es nem all mogotte tokeeros, komoly multi sem, sajnos. De bizom abban, hogy a mostani Firefox a kukaban vegzi, es lesz helyette egy sokkal jobban atgondolt, Tizen-szeru verzio (Firefox OS 3.0 pl.), amiben bevezetik a nativ appokat (QT5 pl. remekul mukodne, es jo atjarast biztositana Ubunturol meg Sailfish-rol, nem beszelve a BB10 fejlesztokrol) a mostani HTML5 appok mellé. Viszont, a Mozilla jelenlegi helyzetebol kiindulva egyaltalan nem lepodnek meg rajta, ha egyszeruen elfogyna a penz, es veget erne a Firefox projekt ugy ahogy van, bongeszostul, oprendszerestul
-
DS39
nagyúr
igazából kell B terv? mármint ha az android nem lenne, tönkre vágják, mittomén, az összes gyártó ingyen telepíthetne WP-t a telefonjaira, és árulhatná azokat. (sokan fikázzák azt a rendszert is, de jelenleg az egy viszonylag stabil működésű smartphone os, mely támogatottsága biztosított központilag)
-
Fiery
veterán
válasz
janeszgol #23 üzenetére
Nem, nem futnak. Marmint nincs altalanos futtatokornyezet, ami alatt barmilyen Android app futhat, hanem csupan bizonyos appokba van berakva az ACL (OpenMobile Application Compatibility Layer).
Es teljesen mas fejleszteni ra. Androidra Java nyelven fejlesztesz, Tizenre HTML5-ben (HTML5+CSS+JavaScript) vagy C-ben. A felhasznaloi felulet kezelese is gyokeresen mas. Ami nagyon hasonlo, az maga a kernel es a szorosan ahhoz kapcsolodo reszek, de azokkal a legtobb app nem foglalkozik, nem kell foglalkozniuk vele, tehat nem is lenyeges, hogy van-e hasonlosag.
-
ctvagyok
őstag
Legalább ez már egy használható hardver. Ez is valami.
-
Fiery
veterán
válasz
#22743424 #19 üzenetére
Ugy tudom, hogy nem, de elvileg nem nagy cucc portolni oket. Mint ahogy pl. a BB10 appokat is konnyen lehet portolni Sailfish-re. En csak Tizenre fejlesztettem (pontosabban fejlesztek) nativ appot -- ami elvileg a Bada oroksege. Badaval azonban sosem foglalkoztam, igy nem tudom megmondani, valojaban mennyiben azonos a 2 platform. De meg lennék lepodve, ha nem lenne 90+%-ban azonos.
-
Fiery
veterán
válasz
#22743424 #15 üzenetére
A Bada nem lett leallitva, hanem beleolvadt a Tizenbe. Persze arrol lehetne vitatkozni, hogy ez most akkor leallitas vagy nem leallitas, de ha azt nezzuk, hogy a badas telefonok gyartasa befejezodott, akkor ertelme amugy sem lett volna a Badat mint komplett platformot tovabbvinni. Ha nincs mire feltelepiteni, akkor a platform ertelmetlen.
-
Fiery
veterán
Nem jo parhuzam, ugyanis a Tizennek mar egy ideje (cca. 2 eve) resze a Bada:
A Tizen egy, a Badanal fejlettebb, sokoldalubb rendszer. Nem mondom, hogy ez valtja meg a vilagot, attol nagyon messze van. De arra jo lehet, hogy a Samsungot ne razza meg tulsagosan egy esetleges "Android-katasztrofa". A tobbi androidos gyartonak nincs B-terve, a Samsungnak legalabb van valami a tarsolyaban "rosszabb napokra".
-
Kipróbálnám, illetve jöhetne valami ilyesmi tizenes kütyü felénk is.
-
törölt tag
Azért azt hozzá tenném, hogy amennyiben itthon is lehet majd kapni kipróbálnám. Annó a Badát is kipróbáltam.
A Bada csak telefonon volt ha jól emlékszem a Tízen meg egy multi os TV-ben is megtalálható. Persze attól még a samu egy tollvonással leállíthatja ezt is mint annó a Badát.
-
fornettisuti
veterán
oda jo ez
-
Tomi_Ohl
veterán
Kellett az a magyarázat az alcímben, elég érdekes volt ez a cím közvetlenül a (kiemelt) Z5 teszt cím alatt.
-
Fiery
veterán
Tudom, hogy gunyos megjegyzesnek szantad, es boven van is alapja, de a Tizen tenyleg joval takarekosabban banik az eroforrasokkal, mint az Android, a WP vagy epp a Firefox OS. Ilyen szempontbol sokkal inkabb hasonlit az iOS-re ill. a QT alapu rendszerekre (BB10, Ubuntu Touch, Sailfish OS), mint az Androidra. De persze ez nem azt jelenti, hogy egy Z3-on olyan porgosen megy minden, mint egy iPhone 6-on
-
Fiery
veterán
-
Baggins86
aktív tag
De lehet ez nem is belépő szint hanem felső kategória. Mert van benne 4 mag meg 1Gb Rom és a Tizen annyira optimalizált, hogy 1Gb-al sokkal jobban megy, mint a laggdroig 4Gb-al. Meg a felbontása is retina. És ne a specifikációban vesszetek el, mert a Tizennek ennyi is elég a folyamatos működéshez!
-
Fiery
veterán
Elsosorban az indiai, sri lankai, indonez, bangladesi piacot celozza ezzel a keszulekkel a Samsung, ott meg nem valoszinu, hogy az LTE hianya a legnagyobb problema. A Tizen 2.3 viszont ultragaz, hihetetlen lassan halad a Samsung az oprendszer fejlesztesevel
Pedig az alapok egyebkent tok jok, lenyegesen stabilabb es kiforottabb osszessegeben a Tizen, mint a konkurens feltorekvo rendszerek, csak sajnos feature keszlet szempontjabol nagy a lemaradas az Androidhoz kepest. Es ami nagy baj: az Android me'g mindig gyorsabban fejlodik, mint a Tizen, tehat az ollo egyre csak nyilik.
-
LordVlad
csendes újonc
Fém, vagy csak annak látszik?
-
Kelmerneth
csendes tag
Tetszik
-
törölt tag
Szerintem inkább ami a formavilágát illeti az A5 vagy inkább a J5-re hajaz . A kijelző mind a háromban 5.0 inches,720 x 1280 pixels Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors. Az Os Tizen v2.3. Így kiadni egy telefont 2015 végén, hogy nincs benne LTE az egy kicsit gáz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Na nem a Sonytól, hanem a Samsungtól származik a készülék, mely az 5 hüvelykes HD kijelzője mellé alsó kategóriás hardveres felhozatalt kapott.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest