Új hozzászólás Aktív témák
-
wii90
tag
válasz
osztraksajt #3 üzenetére
Kíváncsian várom idővel misül ki belőle bár véleményem szerint felsülni biztos nem fognak vele.
-
Rototti
senior tag
-
Huma
addikt
És ez jobb mint a FB?
Nekem az FB kezelőfelülete abszolút nem jön be. Minden máshogy van mint ahogy én szeretném. Nem találok rajta semmit, nem tudom használni. Mondjuk nem is nagyon foglalkozom vele.
Valahogy olyan érzésem van mintha olyan emberek tervezték volna meg akiknek teljesen másképp működik az agyuk mint nekem.
Vagy csak én vagyok degenerált? -
Rototti
senior tag
Csak érdekességképpen! [link]
-
catroot
veterán
Kíváncsi leszek erre a Timeline-ra FB-nál, aktiváltam kíváncsiságból, szerintem nagyon frankó lesz! (bár totál eltudom képzelni, hogy sokaknak meg nem fog tetszeni)
-
törölt tag
mindig is angol fb-ot használtam, tudom, hogy a jobb felső sarkában a bejegyzéseknek van egy olyan lehetőség, hogy elrejtse, és ha egy bizonyos app tette ki, akkor lehet tiltani azt az app-ot. a probléma pontosan az, hogy vannak olyan app-ok, amik nem a saját nevükben teszik ki az ilyen szemetet, hanem úgy, mintha én egy sima tetszőleges linket tennék ki, ahonnan a fb motorja behúzza a képeket, meg a szöveg rövid előnézetét. na, ezeket nem lehet blokkolni, mert ilyenkor a jobb felső sarokban csak az jelenik meg, hogy ezt az egy üzenetet tiltsam, vagy az adott kontakt összes üzenetét.
-
törölt tag
persze, nyugi volt addig, amíg ki nem találták a fb-on, hogy már nem az alkalmazás nevében ír az üzenőfalra, hanem egy olyan üzenetet lök ki, mintha a user egy linekt osztana meg, amit nem lehet külön tiltani (hide XY app). tehát vagy letiltod az egész usert, vagy nézed ezeket a szarokat.
igazából nekem az a bajom a fb-kal, hogy ők ugye ebből élnek, hogy a sok szar alkalmazás terjedjen mint a vírusok, és nem érdekük, hogy élhetővé tegyék azt a szart, ezért egyre kevésbé lehet értelmesen használni. nekem van olyan ismerősöm, akit nem szeretnék letiltani, de a játékokból jövő üzenetei nem érdekelnek egyáltalán.a részesedésnöveléshez meg azért azt is nézd meg, hogy úgy 1-2 éve a csapból is a fb folyik, az összes telefont (a gagyi Nokiáktól a felső kategóriás HTC-ig) azzal reklámozzák, hogy lehet vele fészbukolni, és persze előtelepítve jön egy csomó eszközön, így nem neház rávenni az embereket, hogy használják. és mivel több telefonhasználó van, mint gmail user, így szerintem ez sokkal dorvább reklámkampány, ráadásul folyamatosan tartható, amíg trendi a fb.
már egy hónapja lassan nem léptem be, és nem igazán hiányzik... -
Rototti
senior tag
Kinek a pap, kinek a paplan.
P00By ez neked is szól:
Bár erről meg csak annyit, hogy a G+ ebben (is) jobb, mert külön kezeli a postokat a játékok felől érkező értesítésektől (van Fal és van Játékfal, nem rázva, nem keverve). Tehát ha valaki nem kattint a játékok fülre, akkor egy hangot sem fog hallani a játékok felől (csak akkor ha személyre szóló értesítés jön, pl meghívja őt vki, de ezt is egy gombnyomással le lehet örökre tiltani, de ez már nem is a G+ hibája, hanem a user-é, hogy ilyen ismerőse van
).
-
Rototti
senior tag
Tiszta sor. Bing vs Google tipikus példa erre, szóval gondolom ők is tisztában vannak vele, hogy csak a fícsörökkel nem fognak semmire sem menni. Ezért nyúlnak más eszközökhöz.
Pl.: kék nyilacskát meglátja user google.com-n, aszondja "ez mi a bré?", regisztrál, "jaaa egy újabb social baromság? Kösz nem.". Másnap user megnézni a mailjeit (gmail természetesen), meglátja jobb felül a nagy piros négyzetet, "emmeg mi a franc?" kérdi és már akarata ellenére is belefolyik a G+-ba.
Na ezt végképp nem érvelésnek szánom, csak poénból írtam.
szerk: meg ilyenekhez: [link]
-
moonman
titán
"Lehet, hogy nem lesz sikeres, de az, hogy az FB több G+-on megjelenő funkciót is beépített a saját oldalába, azért nem azt jelenti, hogy a Google-nek lövése sincs ezekről a dolgokról."
épp ezért sem fog labdába rúgni, mert míg a Google kiszenved egy új ötletet, addig a FB pár héten belül implementálja és kész, soha nem fog kritikusra nőni az a tömeg, aki át akarna vándorolni a G+-ra csak azért, mert ott jobb szolgáltatásokat kap. ezek ilyen időszakos lemaradások lesznek csak.
pesze soha ne mondd, hogy soha, de én így látom. egyébként itt nem a fícsörökről beszélek, hogy nincs róla fogalmuk, hanem úgy egyáltalán az emberállomány építésével vannak bajok.
-
Rototti
senior tag
Persze erre meg mondhatnám azt, hogy a FB elterjedésével az embereknek már elegük van a közösségi oldalakból, bőven elég egy embernek egy oldalon fenn lenni. FB-nek köszönhetően sokkal nehezebb (vagy hasonló) megélni/elindulni ezen a piacon, mint amikor az FB elindult.
Oké a Google kihasználja a helyzetét és a userbázisát. Na de azt sem az újjukból szopták, ők érték el, nyilvánvaló, hogy élni fognak vele.
Lehet, hogy nem lesz sikeres, de az, hogy az FB több G+-on megjelenő funkciót is beépített a saját oldalába, azért nem azt jelenti, hogy a Google-nek lövése sincs ezekről a dolgokról.
De persze most a semmiről társalgunk. Ha vkinek nem tetszik, nem kell használni. Ugyanaz lesz, mint a böngészőknél: mindenki azt használja, ami az ő igényeit jobban kielégíti.
-
catroot
veterán
Ha most G+-ra csak és kizárólag gmail-es címmel lehet regelni, az mennyire hátrány? Úgy értem, ha valaki fent van már FB-n, lehet nem fog csak azért kreálni plusz egy fiókot azért, hogy G+-ra regeljen, nem?
(én fent vagyok G+-on is kíváncsiságból, sz'al személy szerint nekem nem egy érvágás, hogy legyen gmail-es fiókom.)
-
moonman
titán
úgy jött ide, hogy a 4-5 évvel ezelőtti viszonyok egész mások voltak, mint a mostaniak. akkor még nem volt ekkora trend ez a közösségi hálózás, lényegében a Facebook (és a MySpace) indította el a dolgot, évekkel később előjönni egy hasonlóval és ráengedni az amúgy is hatalmas userbázisunkat már nem akkora mutatvány.
más kérdés, hogy a G+ sem fogja beváltani a reményeket, mert a Google-nek még mindig fogalma sincs a social networking-ről.
az 500-at azért írtam, mert annyiról tudtam fejből, közben kiderült, hogy az tavaly ilyenkori állapot.
-
-
Rototti
senior tag
Pár éve igen még rá kellett találni, de mostanság mindenhonnan az folyik, szóval nem nehéz.
A G+-ra is regisztrálni kell, nem megy automatán a google accountból (amikor én reg-eltem, akkor még így volt).
Az FB-nek pedig nem volt egyetlen reklámkampánya sem?Nem azt mondom, hogy abból a grafikonból nagy következtetéseket lehet levonni, de a FB sem 500 millióról indult.
-
echterion
nagyúr
Juhéj! Már megyek is, és nyomok egy join-t.
Még egy...akármi...amivel a sok unatkozó aktakukac elütheti a munkaidejét.
-
törölt tag
vicc nélkül valószínűleg tényleg nem nagyon. 10-15 éve kezdtek el például metrót építeni. most Shanghai-ban van 11 metróvonal, és 8 éven belül ez duplájára fog nőni a tervek szerint. az internettel is így vannak, lassan mindenhol optikai kábeleket húznak ki, nekem is az van (más kérdés, hogy egy kalap szar a DNS szerverük, és egy csomó oldal nem nyílik meg, vagy marha lassú, bár ezt egy proxy megoldja).
de amúgy otthon is kb '99-00 körül lett internet a suliban, és othon is akkoriban keztem el a freestartos modemes nettel szórakozni...egyébként 800 millióból mennyi aktív?
-
törölt tag
válasz
blueMerle #38 üzenetére
nem tudom pontosan mire gondolsz, ha nem arra, hogy az MS valószínűleg hajlandó az itteni szabályok szerint játszani, a G meg nem.
de egyébként nekem teljesen mindegy, hogy miért, jelen formájában közelít a használhatatlanhoz, amikor néha 5 percet kell várja egy gmail felületre, hogy betöltsön, és egy csomó másik szolgáltatás nem is megy egyáltalán. -
törölt tag
éppen elérheti azt a számot is, de kicsit máshogy épülnek fel az ismerőseim azért a kettőn. eddig sokkal személyesebbnek tűnik a g+, meg nem kell azt nézzem/letiltogassam, hogy ki milyen flash játékot tolt már megint...
viszont ilyen benézős emberek mindenhol vannak. facebook esetében is rengeteg inaktív account van, de említhetném a windows live portált is, ahol egy wlm azonosítóval kapsz egyből egy hotmail fiókot, skydrive-ot, meg blogot is (ez utóbbi mondjk most átalakult, ahogy nézem), de az emberek jó része nem is tud róla, nemhogy használná. statisztikának jó persze.
amúgy meglepődtem, hogy az eddigi windows live blog megszűnt és beolvasztották a wordpress.com-ot. annyi előnye van, hogy ez sokkal többet tud, és az eddig Kínában blokkolt wordpress weblap már elérhető. ha valamiért, akkor ezért elismerésem a MS-nak, az ő szolgáltatásaikat (kivéve az office web apps-t) lehet használni itt is, ellenben a google-t a hülye elveik miatt kínszenvedés, vagy lehetetlen. ha be lehetne állítani rendesen hotmail-ben, hogy letöltse egy másik hotmail fiókról a leveleket, és lehessen imap-on át is nézni, akkor már lehet, hogy átmozdultam volna oda. -
Volt már ismerősöm aki lelépett a G+-hoz azzal az indokkal, hogy ez neki nem kell csak a G+. Én sem tudom, hogy regisztráljak-e vagy sem. A FB már így is több, mint elég nekem...
-
Rototti
senior tag
válasz
#16820480 #31 üzenetére
Valóban csökkent a publikus postok száma, most azért ugrott meg a felhasználók száma, mert megnyitották az oldalt. Ezen felül pedig a publikus postokból nem igazán tudunk következtetést levonni, mert a userek inkább a privát postolást részesítik előnyben, amit pedig csak a Google tud mérni.
-
törölt tag
vicces ezzel párhuzamosan azt olvasni a techcrunch-on, hogy stagnál meg csökken az üzenőfalas üzenet és megosztások száma a g+-on, meg hogy ellenben a facebook mekkora fainság és hogy lelépte a többieket az elképesztő ámító csodálatos újításaival.
kicist úgy érzem, hogy kezdenek kialakulni itt is a márkafanatikus csoportok, de valahogy újságírók által mesterségesen keltve. mintha nem férne el egy embernél két regisztráció akár...
-
- = Zk = -
félisten
nah, akkor lassan boronálhatom össze az FB-s, iwiw-es közel félezer ismerőseimet. f.sza
-
Inv1sus
addikt
Szépen hangzó, figyelemfelkeltő cím. A tartalma pedig arról szól, hogy miből élnek meg az írók, amikor nincs miről írni.
A rendszer most lett publikus béta állapotú, Facebook pedig már megy egy jó ideje. Mit várnak a tisztelt elemző urak ennyi idő alatt? Számok elemezésén kívül néha használhatnák a kis csöppnyi, buta agyukat gondolkodásra is.
Én jómagam is regisztráltam már régebben, de nem posztoltam rá, mert alig van még fent ismerős. Ha a Google indít egy jó reklámkampányt, nem lesz ezzel a semmi gond.
-
catroot
veterán
Mire gondolsz a profil beállítottságnál? Szóval, hogy a G+ esetén személyenként megszabhatod, hogy ki, mit láthasson?
Ezt valaki olvasta már?
-
Inv1sus
addikt
Egyébként a google+ az jobban tetszik, hogy a profilt nagyon szépen, értelmesen be lehet állítani a Facebook-kal ellentétbe. Viszont a bejegyzések meg nagyon szét vannak húzva, áttekinthetetlen egy kissé.
-
Inv1sus
addikt
Most, hogy állítgatom a profilomat meg tervezem az új weblapomat, az nem igazán tetszik, hogy google+ befolyásolja a keresési eredményeket.
Az meg főleg nem, hogy egy +1 gomb lelassítja jelenleg a honlapok betöltődését (ismétlem: egy 15px-es gomb ! ).
Majd ha normálisan megcsinálják, akkor gondolom a prohardveren is megfog jelenni (meg nálam). -
válasz
dízelracer #18 üzenetére
Én meg pár héttel ezelőtt regisztráltam, nem tudott megfogni..
-
dízelracer
őstag
1,5 hónappal ezelőtt töröltem magam G+ -ról.
-
dfdfdf
őstag
válasz
Mr.Csizmás #16 üzenetére
vannak jobbak is nekem van ismim csizmi aki így hirdeti magát
-
L Balázs
tag
"Ez a funkció nem érhető el a fiókodhoz. / A funkció használata életkorhoz kötött."
Még 4 hónap, és 18 leszek. Tervezik ennél előbb lejjebbvenni a korlátot? Mert annyit nem ér meg az egész, hogy emiatt regisztráljak egy másik fiókot kamu születési adatokkal -
blueMerle
veterán
A PH lapcsalád, így a logout is egy saját fejlesztésű portálmotor müködteti, nem olyan baromira egyszerű csakúgy beledobni valamit. A konkurensek wordpress, jommla és kitudjamég milyen cms-éhez elhiszem hogy elég felbaxni egy plugint, de itt kicsit bonyolultabb a helyzet.
Majd akkor fogok googlepluszt használni ha lesz WP7 kliens
-
Rototti
senior tag
válasz
leonejoci2 #6 üzenetére
"Minek ez a sok Közösségi oldal?"
Minek a sok autó/tv/telefon stb. márka? Miért nincs minden szektorhoz csak egy vállalkozás?? Általában azért lépnek be új szereplők, mert úgy gondolják, hogy ugyanazt, amit a már benn lévő szereplők csinálnak, azt ők jobban tudnák elvégezni.
Ez a gondolat igaz a jelen helyzetben, ugyanis a FB sorra másolja le a G+ funkcióit és fejlesztéseit.MÁS: Hol van a +1 gomb az ITcafe-ról??
A legtöbb magyar portálon már ott figyel, nem beszélve a külföldiekről...
+1: Menjetek a google.hu-ra. Lesz ott egy szolid kis G+ reklám.
-
leonejoci2
tag
Mindenkit kirúgnának! -
blueMerle
veterán
Arra azért kiváncsi lennék ha a Google a Facebookos oldalán elkezdené tolni a saját közösségi szolgáltatását.
Sztem ban lenne a vége
-
leonejoci2
tag
Hát én sehogy.
Mondjuk én már csak a Face-t használom.De kinek mi a nyerő.
-
hakosh
tag
válasz
leonejoci2 #6 üzenetére
Hogy döntöd el, hogy melyik legyen az az egy?
-
leonejoci2
tag
Lájk meg unLájk meg bökés meg apám töke.Minek ez a sok Közösségi oldal?Szerintem elég lenne 1 is!
-
Inv1sus
addikt
válasz
osztraksajt #3 üzenetére
Google+-nál is ugyanaz lesz. Lájkold ezt meg ezt.
-
osztraksajt
őstag
Na kíváncsi vagyok mi fog kisülni belőle. Engem kimondottan irritál ez a facebook áradat a neten, hogy már mindenhez megkövetelik a facebook fiókot, mintha valami sztenderd lenne, holott eddig is éltem nélküle, és ezután is fogok.
A Google+ legalább valamiféle kontrollt enged a körök használatával, illetve kérdés még mennyire jól fog tudni integrálódni a többi szolgáltatáukkal ,de van benne potenciál ami effektív hasznot is hozhat, nemcsak hogy profilképeket nézegethetek meg lájkolgatok.
-
aSzakember
tag
ójee!
azért vicces hogy ezt a bejelentést is csak lájkolni lehet =D egy +1 is elkélne oda a cikk alá.. =) szvsz
-
Mr.Csizmás
titán
fincsa
lassan emigráltatni kellene az fb ismerősöket....
fb-re is már csak 1 db flashjáték, és chat miatt járok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest