Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lirion

addikt

válasz Youri #37 üzenetére

Te nem azt írtad, hogy nem érdekel, hanem hogy nem lemaradás. Úgy látom, ez is ilyen iphoneos szokás, hogy megy a csúsztatás, mint a politikusoknál... :((

• kali

legenda

válasz Youri #37 üzenetére

telekom, de itt a fórumon is többen is tettek már be 100 Mbps feletti méréseket is.
    én nem mentegetek sajnos - de eztán fogok -, viszont ami rémlik még a maximum 60 Mbps csomagok idejéből - nekem akkor még nem volt maximum sebességű lte bővítésem -, erdoke sok 60 Mbps feletti mérést tett fel a 60-as csomagjával, ráadásul nem is a fővárosból, tehát máshol is pörög; link, link, link
    október 18-tól lett a 60-as csomag 150-es, persze csak ott elérhető a gyorsabb sebesség, ahol 1800 és 2600 Mhz cellák vannak, a 800 MHz esetén csak a fele környékén adott.
    próbálom keresni a 100 Mbps feletti méréseket, csak nem ugrik be, hogy ki és melyik témában linkelte.

úgy gondolom, hogy jövő ősszel már az új iphone típus(ok) is 300-as lte modult kap(nak).

• Lirion

addikt

válasz Youri #34 üzenetére

Ez a tipikus iphone magyarázkodás, hogy azért mert neked nincs rá szükséged, akkor már nem is kell és nem lemaradás vagy hiányosság...

• kali

legenda

válasz Youri #34 üzenetére

más kérdés, hogy kinek mennyire fontos egyik vagy másik opció, de a különbség attól még adott.
    lte? 150 Mbps csomagom van, és bizony volt már több olyan hely, ahol az 5s-em 100 Mbps képessége korlátot jelentett, mert mellettem egy 150 Mbps tudású telefon bőven 100 Mbps felett mért.
    amikor megvettem márciusban az 5s-t, akkor 60 Mbps sebességű lte csomag volt a leggyorsabb, 68 Mbps felett nem is nagyon mértem sehol, de ami a legfontosabb, nem gondoltam volna, hogy amíg 5s-em lesz, addig korlát lehet a csak 100 Mbps lte tudás - mondom ezt úgy, hogy nem szokásom egy évnél tovább használni egy telefont, de sokszor még addig sem.
    mondhatnám, hogy ez legyen a legnagyobb problémám, de a tudat zavart azért kicsit, ki is szúrtam a kisördöggel, 300 Mbps lte tudású telefont vettem, és ha egy éven belül a jelenlegi 150-ről 300 Mbps fölé emelik az lte mérhető sebességét, akkor megmarom magam - de már ennek tényleg kicsi a valószínűsége...
    az ac wifi szabvány inkább terjed, és mivel sok helyre hívnak wifi eszközöket telepíteni és konfigurálni, jól esett volna, ha az 5s is ac képes, mert az előtte használt telefonom már az volt, így viszont más eszközt is vinnem kellett a telefon mellett.
    amilyen sebességű netes csomagok vannak már, nem csak a wifi szabvány, hanem a telefon által kezelt sávszélesség és sebesség is szempont lehet, bár mondanám, hogy mobiltelefon esetén nincs nagy jelentősége, de sokan cáfolják ezt azzal, miszerint a legtöbb telefon témájában olvasni olyan hozzászólásokat, hogy a notebook x Mbps sebességet tud a routerrel, a telefon viszont sokkal kevesebbet, és akkor muszáj elmagyarázni, hogy mi az oka.
    100/50 Mbps netem van itthon, részemről nem is elvárás, hogy a teljesen lekezelje a telefon is, de azt tényleg elvárnám, hogy ha más gyártó már tud egy szintet, akkor az azonos időben megjelent két iphone 6 is tudja azt, ne pedig csak a felét, arról nem is beszélve, hogy a mimo megjelenése a kapcsolat minőségén is sokat dobott, ahol a telefonom még vígan kapcsolódik és forgalmaz, ott a 6-osok már nem - ez inkább zavar(na), mint a sebességben adott különbség.
    elismerem, részint szélsőséges felhasználó vagyok, illetve sokszor az olyan hiányosság is zavar, amit a gyakorlatban nem szenvedek meg, de az apple esetén azért bosszant igazán, mert a wifi és az lte esetén ez a lemaradás már rendszeres, ezekkel kapcsolatban egyszerűen nem törekednek mindig az aktuálisan legjobbra, pedig biztos beleférhetne - egy részét biztos képesek megindokolni, hogy miért nincs rá szükség, de ha én most megszokom a jobbat, és azt még jövő ilyenkor sem kapom meg az újabb iphone típusban, akkor az kompromisszum lesz, amit nyomhat a latban a következő készülékem kiválasztásakor.
    a másik problémám, hogy az apple amúgy sem arról híres, miszerint nagyon részletesen hirdetné a készülékei pontos specifikációját, így a megjelenést követő tesztekig csak reménykedni lehet, aztán vagy bejön, vagy csalódás lesz...

• kali

legenda

válasz Youri #22 üzenetére

wifi szabvány és sebesség tekintetében szeretnek nagyon lemaradni, mert amikor például a 4s megjelent és csak 2.4 GHz képes volt, akkor a legtöbb eltérő gyártó már bőven dual band (2.4 és 5 GHz) wifi képes telefonokat dobott ki, aztán amikor az 5s megjelent és csak n szabványt kezelt, akkor már sok gyártónak volt a piacon ac szabványt tudó telefonja.
    most, hogy a két 6-os típus már ac képes, attól még továbbra is lemaradásban vannak, mert azonos megjelenési idővel van már a piacon jobb sebességű, sávszélességű és mimo képes telefon, amilyen nekik legjobb esetben is csak jövő ősszel lesz.
    lte tekintetében sem szeretnek/akarnak az élen járni, amikor az 5s még csak cat3 képes, akkor több gyártónak is van már a piacon cat4 tudású telefonja, illetve most a két 6-os típus már cat4 képes, de más gyártónak van már a piacon cat6 tudású is.

• Tibee86

nagyúr

válasz Youri #25 üzenetére

Telefonon nem hiányzik annyira, nem böngészek egyszerre 15 lapon. iPad-be már viszont kellett nagyon. Jövőre ttuti kap az iPhone is.

• Tibee86

nagyúr

válasz Youri #22 üzenetére

Nem lehet blútúton csngőhangot küldeni, memóriakártyát se lehet belerakni (nem mintha a Nexusba lehetne), rádió sincs, és a többiek már 48 magnál és 8gb ram-nál járnak.
    Gondolom ilyesmik. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés