Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomeef
őstag
Nah ez az a gép amiért visszatérnék notebookról asztalira

-
MZperX75
addikt
Technics-eket én is nagyon szerettem ,volt SBX-626-os 3 fejes magnó deckem saját D/A convertellel
Digital-analóg átalakító,CD játszóknál nem csak analóg kimenetére köthető hanem digitális jelforrásra is köthető volt,így alap CD -játszók hangját javítani lehetett.
Életem legjobb felvételét egy MK2-es Technics bakelitjátszóval készítettem ezzel a deckel egy TDK MA-GX metál szalagra bitang jól szólt.
CD felvétel szebben szólt mint maga a CD. -
MZperX75
addikt
Én ezt pozitívan értékelem,ezzel nincs semmi gond ,valaki drága régi autókat gyűjt az is egy hobby.
(80'-években elérhetetlen volt High-end Hifi itt nálunk,a hobby Hifi jól működött,érdemes volt építeni akár erősítőt vagy hangfalakat,ami akkoriban verte a kínálatot a polcokon,így tettem én is
) -
kromatika
veterán
na ezt az árat hogyan találták ki

-
tomab04a
aktív tag
Ez azért elég hobbi hifi,de vannak akiknek van rá igénye, még most is.Én megértem őket(és távolról figyelem, sajnos, mert a rendszereiknek egy-egy eleme kerül az én bevételeim többszörösébe
)
Viszont azt látom, hogy az avx.hu meg a vatera a high-end erősítőkkel pörög azért. -
MZperX75
addikt
Ez egy olyan hifis dolog,szerintem nem átlag .Sem a magyar háztartásban sem máshol a bakilit LP játszók nem szokványosak.
1-2 gyűjtő azt kész,bár szerintem aki ilyen "régiségekkel foglalkozik azok HTPC-t nem akarnak mellé.

Manapság ha jó minőséget szeretnél ,akkor veszel egy fél profi hangkártyát jó vezetékkel erősítővel jó kis hangfallal ebből nekem elég egy jó 2db stereo berendezés is azt kész.
LP-nek leáldozott! Pedig mennyire akartam egy Technics MK2-est ano.Nekem volt Pioneer Ortofon,CT 506 pionner deck ,Aiwa F-220 deck, lejátszom 3 fejes Technics deck -em épített hansugárzóim 6db (én építettem) Orion HS288 2db Orion HS511-2db HS500 boleró
2 db Quad 405 épített erősítőm 2x2 150W sinus 4ohm. persze én nagyjából tudom mi a hifi.
De mindez 1986-96 ig volt bezárólag ,mert jött a PC.
Persze gépem is volt jó öreg Primo-val kezdtem(82-83-ban)C16-C+4-C64 Amiga500 Amiga600HD majd az első X86 -os gépem P2 Ceruza volt a Voodoo1-el. -
tomab04a
aktív tag
"Butaság"="Én nem értek egyet veled."???

Egyébként nem hiszem, hogy túl sok olyan számítógép van ami le tudja játszani a bakelitet, amibe bele van építve az audiofil erősítő, equalizer/proci és még lehetne azért írogatni erről.Egyébként nem mindenki szeretné elrejteni a sokszor nem csak belbecs miatt megszerzett készülékeket. -
MZperX75
addikt
"Sajnos nincs, pedig jó lenne meghatározni, hogy szabvány HIFI szélességű legyen.
Egyszer talán eljutunk oda, hogy rájönnek az emberek, attől, hogy egy gépet TV-re kötünk, még nem HTPC."Butaság!
Mert meg van határozva ,az hogy mi az hogy HTPC.[link]
Ez nem hifi vagy videó magnó,bár olyanba teszed amibe akarod, és már rég el kellene szakadni a 80'-as évekbeli Hifi-k től,tornyoktól,engem pl idegesítene sok kütyü a szoba közepén.
Ami neked szép az másnak nem biztos a "szép" relatív mindenki azt mondja ,hogy a kockafejű fia a legszebb...Én rejtetten használom ,még a hangrendszert sem látod,sőt a TV-sem mert a Projektorom a mennyezetre van felszerelve.
Van egy szép fekete puritán íróasztal "a TV helyén" egy 24" 1080p monitorral és egy szép rádiós billentyűzettel+3db távirányítóval. Felette a vászon illetve csak a fal fehérre festve keretben.
A gépből semmi sem látszódik zajtalanul teszi a HTPC-m a dolgát elrejtve az asztalom egyik fiókjában
23x33x12cm méretben A8-3820-as Llano -
Mumukuki
aktív tag
Sajnos nincs, pedig jó lenne meghatározni, hogy szabvány HIFI szélességű legyen.
Egyszer talán eljutunk oda, hogy rájönnek az emberek, attől, hogy egy gépet TV-re kötünk, még nem HTPC.Normál helyen (és itt most nem Pistike gyerekszobájára gondolok, vagy "egyszerűék" nappalijára az összehányt cuccokra) szépen, egymáshoz illő erősítő, lejátszó, és HTPC van, amiből laikus nem nagyon tudja megállapítani, hogy az belül egy PC. Ezért vicc, mikor a kis kocka barebone-okra rámondják, hogy HTPC.
Pont ezért nem lesz öreganyám 100 éves gépe az soha, ha már a fenti példáknál maradunk.HTPC-nek kb itt kezdődik a megfelelő ház:

-
imibogyo
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az egyértelmű, hogy minőségi, de ennyiért csúnya is lenne, ha nem.

-
imibogyo
veterán
Pontos választ nem tudok, ahogy azt sem, hogy egyáltalán meg lehet-e venni őket külön, de az OrigenAE házak is bőven luxus árban mennek.

-
wolfman
veterán
És ha nekem csak a házikó kell, az mennyibe fáj?
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Pixelmaster
üzenetére
Kábelharisnyát? MDPC-X...
-
Old Cyborg
tag
Jól néz ki, hogy ilyen kicsi, de az a CD rom szerintem erőteljesen korlátozza, hogy mekkora CPU hűtőt tudsz belerakni. Plexi tetős változat, hát nemtom mennyire lesz népszerű.
Szép ára van, a 7colos kijelző miatt kerüla ilyen sokba, amit már eégebben is megállapituttunk, hogy kb felesleges.Luxus gamer HTPC úgy hogy
elkérik az árát.
Nem nekem van ez se kitalálva. -
mepet
addikt
Hát nemtom, szerintem ha nem is bőven, de elég ennyi radi. Nekem anno egy Corsair H50-es (ami kb harmad olyan erős, mint ez a H100i) simán lehűtött egy szanaszéttuningolt 95W-os C2Q procit. Persze 2 atomerős PAPST ventivel hajtottam át a levegőt a lamellák között, de ennél a konfignál is jó erős Scythe ventiket használnak. Hangos, az tuti, de valamit valamiért. A videokarik vízhűtéséről nem tudok nyilatkozni, de még gyári léghűtéssel is szuperül elmennek, ha egyetlen, igen gyenge házventi befúj közéjük, persze ilyen esetben ezek is roppant hangosak.
-
jones965
Modder
Az egész koncepció több sebből vérzik. Legjobban a vízhűtés hőleadóinak méretezése a hardverekhez képest.
-
TESCO-Zsömle
titán
Megsúgom neked, hogy az a vízhűtés csúnyán alul van méretezve. Ha jól látom akkor csak egy slim dupla és egy hasonló szimpla fér bele. Ez azt jelenti, hogy ha a rendszer csúcson jár és leadja azt a 600-700W-ot, amit le kell adnia, akkor a ventiknek valami brutális fordulaton kell menniük.
A konfigurátor szerint Scythe Gentle Typhoon-nal szerelik a vizet. Abból létezik olyan, ami 5500-at pörög...
-
Szerintem azt, hogy kinek mire van szüksége majd maga eldönti...
Neked ez nem jó...de ettől még másnak jó lehet.
Nekem nem jó...de ettől még mindig jó lehet másnak.Egyébként engem nem érdekel ez a gép, csak furcsa volt két cikk alatt is majdnem ugyanazt olvasni, ugyanattól az embertől csak azért, hogy írjon valamit...
-
MZperX75
addikt
Nehéz dolog ez kérem szépen.
Ha erős vas van benne,ezzel az erővel hívhatnák jó kis munkagépnek,de hát hangzatosabb Gamer felirat.
Ha TV-re kötöd,mondhatod rá hogy ez egy Mozi PC,mert miért ne.
Ha meg jó drága akkor jöhet a luxus jelző.Persze ez valakinek tetszik valakinek meg nem,neki Ł-IceRocK-Łnem...........nekem sem,sőt nem látom létjogosultságát az ilyen erős konfignak a nappaliban(jó a kisebbik az I3-al szerelve elmegy)
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Trollok előre!
Én előzékeny vagyok...
-
zsolthee
senior tag
Htpc mert egy 90 m2 nappaliban is megàllja a helyét. Ilyen paramèterekkel nehèz fogàst talàlni rajta. Remek cucc az biztos.
-
MZperX75
addikt
"Szerintem pont ez az igaz. Manapság mindent skatulyázunk (HTPC, gamer stb.) szerintem pedig mindenki döntse el, hogy mire használja és mi módon a gépét és akkor az az.
""Persze ez az egész agymenés saját véleményem, nem kell vele egyetérteni.
"A mondandóm lényege pont ez!

Csak valahogy nem jött le neked?
Olvass vissza,másnak se jött le mondjuk.
Ironikusan írtam ,mint valami különbség lenne egy átlagos PC HTPC között,pedig csak TV
A lényeg a mondandómban az az ,hogy HTPC az csak egy hangzatos valami eladás szempontból,olyan mint az ultrabook,mert bármilyen PC lehet HTPC ha rákötöd a TV-re projektorodra+távirányító,még jó anyám 100éves gépe is.
Mindent skatulyázunk ,ez így van ezt viszont meg Luxus Gamer HTPC.-hívják.
Amúgy igaz, mert luxus ennyi pénzért ,az is igaz hogy 2db GTX680-al+I7 3xxx gamer PC,és ha rákötöd a TV-re vagy FHD projektorra akkor meg HTPC. -
tvse1995
senior tag
Miért kell ezt HTPC-nem hívni?

-
GrotESC
aktív tag
A gyönyörű kinézet (és beltartalom) láttán tátva maradt a szám. Mostanra sikerült kimosni a nyálat a billentyűzetből. Lenyűgöző. Sajnos az ára is.
Mondjuk az ASUS alaplap és hangkártya helyett AsROCK illetve Creative-ot választanék, de ha csak ez van, akkor nagy duzzogva elviselném a kínt, hogy ezzel kell együtt élnem. -
Sinesol
veterán
ja amugy ha mar sli akk mit ertenek rajta?

4way sli megy a max konfigba?
az elvileg 8gpu vagyis jol megdolgoztatja a hütést
Mert akkor joara van mert a vga önmagaban jo pár ezer dolcsi XD -
imibogyo
veterán
Nekem ennél kisebb gépem van, de az is Barebone, nem HTPC...
A HTPC-ségnek nincs méretbeni szabványa, vagy megkötése.igen sok értelme van ennek a mATX-es törpe méretnek...
A ház ATX-es, és ha követik az Origen házakhoz hasonlóknál látható trendet, akkor pont erősítő, DVD, BR stb. szélességű. Simán beleillik egy "házi-mozi" összeállításba. Múlt hónapban én is nagyon elmerengtem azért, hogy milyen jó lenne mégis csak egy HTPC, vagy legalábbis megreformálni az itthoni infrastruktúrát, de amikor 60-80k-s végár jött ki (ha mindenből újat feltételezünk), akkor arra gondoltam, hogy ebből az összegből bizony a nagy gépem is jó ideig el tudja látni a HTPC (vagy ha jobban tetszik a mindenes) feladatát.
Gondolj bele, hogy egy direkt HTPC fogyaszt mondjuk 50W-ot, a nagy géped, meg 150W-ot filmezés közben, ez napi 6 óra - 30 napi (!!!!) filmezést feltételezve is havi 750 Ft-ot jelent. Egy 60-80k-s egybe-gépet feltételezve ez 10 év alatt hozná vissza a külön HTPC árát, amikorra már régen meghal az eszköz. Átlagos használatot feltételezve pedig még ennél is több idő.

MZperX75
Ezzel az erővel akár bármilyen konfig is is lehet HTPCSzerintem pont ez az igaz. Manapság mindent skatulyázunk (HTPC, gamer stb.) szerintem pedig mindenki döntse el, hogy mire használja és mi módon a gépét és akkor az az.

Persze ez az egész agymenés saját véleményem, nem kell vele egyetérteni.

-
marad a Silverstone LC16M, bár ez sem rossz darab...
-
Ati1979
veterán
Hát nem egy igénytelen darab az biztos!

Csak az ára egy kicsit csillagászati. Egy luxuslakásba pont ilyen illik...
-
Janby
tag
válasz
Pixelmaster
üzenetére
Ha kábelharisnyára gondolsz,akkor erre nézelődj.A Logout-on van is egy jó kis leírás-képekkel illusztrálva-,hogy hogyan is kell elkövetni aztat a dolgot
A linkjét viszont nem tom 
Egyébként pöpec a konfig,de mivel én szeretem saját kezűleg összerakni a gépem,ezért csak akkor kéne,ha minden külön csomagolva érkezne,és nekem kéne összerakni
Meg ha lenne hátépécére 10 ezer dolcsim . -
ufocsalad
tag
mivel terhelték le ennyire a procit, hogy 11%-on pörög? 
-
mghltm
addikt
a konfiguratornal corsair h100i-nek irjak
-
Zewa
senior tag
Szép, szép de nekem ettől nem áll fel.

Soknak tűnik az ár de egyedi ház, egyedi megoldások, miegymás azért nem olyan nagyon elrugaszkodott.
Mondjuk arra kíváncsi lennék ha minden benne van akkor mennyire passzentosak a dolgok és a melegedés mennyire jellemző rá. -
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
A múlt héten ezt olvastam tőled: [link]
Neked valami Gamer undorod van, vagy csak szimplán gyűjtögeted a hozzászólásokat??

-
tajcsi
őstag
Az utolsó képen, a proci hűtő, már ha jól gondolom, milyen corsair cucc mert nem tudom hova tenni...?
-
Sinesol
veterán
Mondjuk nem hiszem hogy ez annyira tularazott ha megnezed nem kis teljesitmenyü folyadékhütes kell a gtx 690 sli+core i7 rendszerhez.
+a táp is önmgaban kb annyiba kerülhet mint egy olcsobb összerakott konfig
Nekem tetszik, komplett erös rendszer folyadekhütessel...kivancsi vagyok milyen tuningot bir el..
-
Tsomogyi94
csendes tag
Hát szent hogy ilyet elfogadnék
Csak arra lennék kíváncsi hogy mennyire lesz szállítható ha mondjuk LAN partyra vinném a gépet 
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Gamer HTPC.
no comment...vagyis mégis: egy házimozi pc ami gémer... na jó kérem elég volt....

-
blackydan
senior tag
Meg kell hagyni szépek, de asszem mégis csak maradok a magam rakom össze kategóriában
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Pixelmaster
tag
Nekem csak a fekete kábelozás kellene belőle semmi más, mert amúgy csak feleslegesen drága, sok csili-vili.
nem tudja esetleg valaki hol lehet ilyen fekete kábelozást beszerezni?
-
embe
nagyúr
válasz
sing1ep1ayer
üzenetére
Sikerült.

-
sing1ep1ayer
őstag
Úgy érzem muszáj emelnem a topik szakmai színvonalát, mielőtt még valaki beszól: ez nagyon odab@sz!

-
tomab04a
aktív tag
Ez gyönyörű.
-
törölt tag
Tápos jószág, de szerintem is kicsit kántőrpörpösz.
-
mepet
addikt
Meg milyen jó kis kazán lehet ekkora méretben vagy 800W-os fogyasztással.

-
mepet
addikt
Ez nem HTPC. Nekem ennél kisebb gépem van, de az is Barebone, nem HTPC...
Mondjuk ha egy jobban felszerelt verziót ki akarsz használni, akkor kell 6db FullHD monitor, ami mellett igen sok értelme van ennek a mATX-es törpe méretnek...

-
nzozz
aktív tag
És ez mitől HTPC? Vagy a fekvőházas konfigokat manapság HTPC -nek kell hívni?
Közbe megelőztek egy ugyanilyen hsz. -sal, nem frissítettem hozzászólás előtt, bocsi -
Angel1981
veterán
Hát ez egyszerűen gyönyörűűű!

MZperX75: +1! Igen, mi köze ennek a HTPC-hez?

-
MZperX75
addikt
Ez egy "mezei" ház,csak fektetve,persze attól még nagyon profi házikó.
HTPC? Ezzel az erővel akár bármilyen konfig is is lehet HTPC aminek szép a letisztult a háza,és a TV-re vagy a Projektorra van kötve,esetleg távirányítóval vagy rádiós egérrel+billentyűzettel.
Manapság ez divatosabban hangzik ,hogy HTPC. Ez olyan ,mint már az Ultrabook,vagy Gamer PC
Egy otthoni mozi PC ,lehet jó anyám 10 éves konfigja is.
És lehet Vér családból Vér István vérlázító GTX690 SLI kombinációja is 2db 12magos Xeonnal.
1500W-os táppal.(el is felejtettem a legnagyobb vakítás ebben minden benne van!)
A Vér Family.ből
LUXUS GAMER HTPC!
Ára Százezer ötszáz millió .A Blood-otelőtagnak még rá lehetett volna hímezni,talán Matyósba
-
embe
nagyúr
Lélegzet elállító ez a dizájn.

-
mghltm
addikt
a jozan eszt teljesen nelkulozve:
Default Price: $3,198.00
Customizations:$7,634.00
Price as Customized: $10,832.00es ha ma megrendelem, a jezuska berakja a fa ala: Estimated Ship Date 12/25/2012

-
.mf
veterán
Szép... de drága. Még a feléért sem az én költségvetésem

-
jan101
tag
a ház meg egy moddolt origen ae -nak tűnik (illetve kísértetiesen hasonlít rá)... Mindenesetre elég borsos felárat számolnak fel egy mezei gépösszeszerelésért...
-
gyiku
nagyúr
nem piskota

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple MacBook
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-roller topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- MSI Z390 Tomahawk + Intel I7 9700K + Be Quiet torony + 2x16GB DDR4 3000Mhz (Garancia)
- I5 8500 RTX 2070 16GB DDR4 500GB NVME 1TB HDD NOCTUA HŰTŐ
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1125W tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4564, 100% AKKSI
- AKCIÓ! Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

elkérik az árát.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)