- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlelion21
addikt
Lumia 510 review - zenét erről sem kell nagyon hallgatni...
-
zombinyul
addikt
válasz
Plazmacucci #41 üzenetére
Az lehet...
-
-
zombinyul
addikt
válasz
Plazmacucci #37 üzenetére
Akkor jól tudtam, BDave "kolléga" nem tudom miért oktatott ki...
-
raub
tag
Egyszerűen nem értem, hogy miért szabályoznak le egyes mobilokat azzal, hogy a röhejesen kevés tárhelyet nem engedik kártyával bővíteni...
Amúgy olcsó és megfelelő méretű.
Itthon is fogyna... -
R081
tag
válasz
Plazmacucci #37 üzenetére
Meg az összes többi wp7-es telónál is, ha abból indulok ki, hogy anno az O7-esemen is factory reset után volt 6.7 GB elérhetó (~) a 8-ból...
-
-
szabi113
tag
http://www.developer.nokia.com/Devices/Device_specifications/Lumia_510/
[link]A hivatalos oldalon miért írnak 512MB RAM-ot?
-
-
leslie_smith
aktív tag
Nem egy csúcs gép és nem is olcsó.Nem értem m értelme ennek.
-
GALARDO
addikt
Ez a ciánkék nagyon tetszik. Ennek a telefonnak is jól áll.
-
mrlujoak
veterán
-
BiP
nagyúr
"Ez kb olyan mesterséges szétválasztás, hogy alsós androidosok csak GB-el menjenek, a többiek ICS és JB..."
Végülis igen. Az is létezik, meg ez is."Pont ezért rossz, etikátlan dolog, mert a "tudatlanokat" húzza be az olcsó, vedd kelepcébe..."
Elvi síkon értem a problémád, és egyet is értek vele. Ebből a szempontból tényleg nem szép, hogy megkülönbözteti a vásárlókat, kategóriákat, és a régit teszi rá, hiszen akár tehetne rá 8-ast is.Viszont gyakorlati szempontból meg azért felesleges ezen polemizálni, mert a felhasználónak bőven elegendő a WP7.5/7.8.
Sőt, szerintem ebben a Microsoft korlátozza a Nokiát. Lehet, hogy a WP8 licensz drágább, de az is lehet, hogy arra más a minimum hardverkövetelmény, ezért nem tehet rá 8-ast.
Sőt, ilyen szempontból viszont jobban is jár a vásárló, mert ezen a hardveren lehet, hogy lassabb lenne a 8-as, tehát nem adja ugyanazt a felhasználói élményt. És a 8-as által adott rendszerszintű előnyök pedig kiesnek a kategória vásárlói igényei közül úgyis.Fogd fel úgy, hogy a 2 rendszer teljesen különböző, nem egymás frissítései. És akkor teljesen elkülöníthető, hogy középkategóriába WP7, felsőbe 8. (ahogy régen az érintős előtti időkből középbe ment az S40, felsőbe Symbian)
-
mrlujoak
veterán
Ez kb olyan mesterséges szétválasztás, hogy alsós androidosok csak GB-el menjenek, a többiek ICS és JB...
"És még egyszer csak kiemelni tudom: ennél a kategóriánál édes mindegy, hogy nem a 8 van rajta.
Szóval a Nokia úgy "veri át" a leendő vásárlókat, hogy azokat pont nem érdekli."Ezt is leírtam - nem figyeltek?! - hogy nekünk, tűnik ez fel, fórumlakóknak, és azoknak, akik foglalkoznak a témával.
Pont ezért rossz, etikátlan dolog, mert a "tudatlanokat" húzza be az olcsó, vedd kelepcébe...Nagy valószínűséggel a leendő vásárlók jó nagy része nem tudja mit vesz, mi az a WP7, 7.5, meg 8...
Ettől még ugyanúgy unszimpatikus, és igen, etikátlan volt ez a húzás a Nokia részéről...
-
BiP
nagyúr
Jogos a most. Viszont felhasználói élményben nem sokban különbözik a 7.5/7.8 és a 8, míg Androidnál gondolom nagyobbak az eltérések 2.3 és 4 között. Tehát nem akkora érvágás.
És még egyszer csak kiemelni tudom: ennél a kategóriánál édes mindegy, hogy nem a 8 van rajta.
Szóval a Nokia úgy "veri át" a leendő vásárlókat, hogy azokat pont nem érdekli.
Ahogy egy S40-es telónál sem a frissítésekre izgul a delikvens és az érintős előtti Symbianoknál sem volt ez téma.Nem vitatom, hogy a WP8 jobb lesz, mint a 7.5, de gyanítom ezt egyelőre meghagyják a felső kategóriának (920,820). És majd idővel, szép lassan hozzák lejjebb. Pl. a 620 is csak 7.8-cal jön, ha jön.
(#26) daniel909: Nem, de úgy volt, hogy átírják, hogy menjen. Ezek szerint ez még mindig nem történt meg.
-
daniel909
addikt
ez a telefon így tökéletes ahogy van. a célközönséget egyáltalán nem fogja érdekelni a ram mérete, meg h nem jön rá a w8... lehessen rajta az alap dolgokat végezni, és ennyi. nekünk ezt elég nehéz megérteni, de rengeteg ilyen ember van, akiknek tökéletesen elég, sőt még sok is egy ilyen telefon tudása. úgyhogy szerintem jó ajánlat lett.
amúgy én úgy tudtam, h a skype fut 256mb ramon..
-
-
mrlujoak
veterán
"És amúgy rengeteg telefon van, amin csak 2.3 van. Tavalyiak közül szinte mind, és nagyon sok nem kap 4.0-t sok, de szerintem idén is jött ki nem egy ilyen."
A lényeget hagytad le...
Mintha most jönne ki...
Tudom, hogy van olyan gyártó, akinek már van a palettáján olyan, idei és tavalyi is, de a lényeg a moston van......mitha most jelentene be egy másik gyártó új, GB-es modellt, ami nem is fog frissülni
(#21) NGA:
...azért a most bejelentettek közül nem igazán találni GB-en érkezőt, és azon is marad...
Mindezek mellett tartom a véleményem, miszerint ez nem volt gerinces - pontosabban etikus - húzás a Nokiától...
Oké, hogy olcsó, de így gyakorlatilag "átveri" a leendő, kispénzű okosmobil vásárlókat... -
BiP
nagyúr
Ebben a kategóriában bőven elég a 7.5/7.8.
Most a lényeg, hogy a már említett érintős S40-esek és a WP-s Lumiák közti űrt összehúzzák. És arra pont jó.
(ha nem dobták volna ki a Symbiant, akkor erre sem lenne szükség, de hát ...)És amúgy rengeteg telefon van, amin csak 2.3 van. Tavalyiak közül szinte mind, és nagyon sok nem kap 4.0-t sok, de szerintem idén is jött ki nem egy ilyen.
-
mrlujoak
veterán
Olcsó Lumia. De milyen áron?
Tulajdonképpen csak nekünk tűnik fel, hogy így elég sunyi módon a pénztárcára érzékeny leendő tulajokat húzza be a Nokia.
Megtévesztően jó árazással egy, már lejárt oprendszert ad a kedves vásárlónak...WP7-tel miért? Kap egy kisebb felvarrást 7.8 és kész. Köszönjük a vásárlást...
Olyan, mint ha most jönne ki android 2.3-mal modell, ami nagyon max. 4.0-át kap, de inkább marad 2.3-on...
Sajnálom, hogy sok árérzékeny vásárló bedől majd a friss, olcsó, okos Nokiának.
Ez elég pofátlan húzás a Nokiától! -
BDave
őstag
-
scyllarus
veterán
Igen, a frissebb rendszerrel drágább lenne, nem csak a hardver miatt. Olvasd át még egyszer, amit írtam: azért kell nekik okostelefon, mert különben kapirgálhat egy 3"-os rezisztív kijelzőt 240x400-as felbontással, 2 MP-es fixfókuszos kamerát kap, és még sorolhatnám.
R081: Te sem olvasol. Én nem mondtam, hogy az 510 jobb lenne a 710-nél, csak azt, hogy nagyobb a kijelzője. És nem értettem, miért, hiszen a 710 előnyeit pont a nagyobb kijelzőn lehetne élvezni.
-
Cyberpunk
félisten
Hát
Érdekes egy jószág.
-
zombinyul
addikt
30-35 körül biztos volna létjogosultsága. Valóban vannak zavaró hátrányai a 256 mega ramnak,de kezdő WP-s telefonnak mindenképp jó lehet. Azt sem értem hogy ez mi okból kapott 4-es kijelzőt-igaz,nekem lefagyott kézzel a 3.7 is sok-, olyan szempontból nem volna hátrány hogy sokat filmezek/videózok telefonon(igaz,pixelesebb is mint a 3.7-es társai). Mindezt 4 giga hely mellé,amiből súlyos megákat maga a rendszer zabál fel... No vaku... Érthető a számozás,de sok helyen túlságosan sokat csíptek el belőle.
Viszont jól néz ki.Szerk.: úgy tudtam a vaku alapkövetelmény a WP-nél,ennyire nem vagyok képben?
-
Sztif
aktív tag
Nem mindenkinek kell a fullos WP teló, és ez igaz a fejlődő országokra. Ezen ugyanúgy tud a user netezni, fészbukozni, chatelni, alkalmazásokat letölteni (?), navigálni - ingyen! (ezt nem emelték ki a cikkben)
A fényképezést direkt kihagytam mert ez a kamera elég gyatra, és a memória kicsisége is szanálja...Viszont szvsz idehaza 40e körüli áron elgondolkodtató lehet, akit vonz a rendszer, de nem használná sok mindenre a telefont csak a fent említettekre...
-
saiyajin
senior tag
Ide hozzánk szerintem is felesleges lett volna a 610-es mellé. Főleg mint új, megjelenő telefonnak irreálisan sok lett volna az ára.
-
rudymester
senior tag
Szerintem annyira nem fog hiányozni az európai piacoknak.
-
Tigerclaw
nagyúr
Rosszul tudom, hogy Magyarország is a "Fejlődő országok" közé tartozik? Persze lehet hogy már visszacsúsztunk az elmaradott országok közé.
-
BiP
nagyúr
Pinceablak? Ez mit takar?
Van, de szűkös és nem sokat ér? -
Ez ennyiért drága lesz...Ázsiába mehet mind.
-
BDave
őstag
Igen bocsi, elírtam, természetesen 7.5re gondoltam!
Nem emlékszem arra, hogy ezt mondták volna - ami nem jelenti azt, hogy nem mondták -, de nem lehetne kiadni WP8-cal alsókategóriában mobilt? Ahhoz már akkor hardver kell, hogy képtelenség lenne olcsóbban adni? Kétlem.
(#4) scyllarus: Értem én, hogy vannak ilyen emberek is, de akkor már miért ne lehetne egy frissebb rendszerrel szerelni a telefont, hogy esetleg több funkciót használhasson a vásárló? Persze lehet, hogy azokat se használják amik a 7.5ben vannak, de akkor meg minek nekik okostelefon?
-
scyllarus
veterán
Lenne értelme itthon is, sokan csak azért vesznek okostelefont, mert normális kijelzőt, kamerát, stb. már nem kapsz feature phone-ban... Életükben nem telepítenek egy alkalmazást sem, nekik tökéletesen elég a WP 7.5 vagy 7.8.
Amit én nem értek: ez miért 4"-os kijelzővel jön, a L710 meg csak 3,7? Nyilván nem csak a kijelző mérete alapján soroljuk be a telefonokat, de azért ez a full alsós nagyobb kijelzőt kap, mint a felső-közepes társa? Nálam pl. anno ki is esett azonnal emiatt a 710. -
BDave
őstag
Nem értem, hogy miért csak ezekben az országokban dobják piara. Szerintem máshol is lenne rá kereslet 43ért érte. Bár ha jobban belegondolok egy kicsit sok érte.
Annak se látom értelmét, hogy most a WP8 megjelenése és elterjedése előtt kiadjanak 7.8-asokat...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPHONE 15 128GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- iPHONE 14 128GB STARLIGHT .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Lenovo Thinkpad T480 8-32GB 256GB-2TB
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest