- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamyno
tag
"Még synology nas lehet esetleg opcio ha valahogy meg tudod oldani h 0-24hban mennyen a nas neteleressel (ups, duplanetkapcsolat +serverbackup) és akkor nem vagy egy mailszolgaltatora kötelezve (cloud stroaget és naptarat is megoldja a nas)"
Synology nast hanyagolnám. Nagyon bugos. Régebben sokat szórakoztam vele, aztán vettem Zyxelt, ami már elég jól konfigurálható linuxos terminálból de ott is vannak korlátok. Végülis építettem alacsony fogyasztású alkatrészekből saját x86 alapú szervert. Legfőképp a torrent, a nas és az okosotthon vezérés megy róla Dockerben konténerizálva, adatokra van raid0 és bizonyos mértékű "manuális falilover" megoldás rsync-el csapatom a mentést a rendszerlemezről egy másik ugyanolyanra bizonyos időközönként.
Webről elérhető kiszolgálót nem túl jó otthon építeni mert egyrészt fix ip kell hozzá. Dinamikussal bukta van, azzal nem tudsz e-mailezni. Fix ip pedig jellemzően csak üzleti előfizetés mellé jár, amit jellemzően csak cég névre tudsz kötni. Ha van is valami mariskanéni kft. aki ad magánszemélynek fix ip-t, akkor még azt is el kell érned valahogyan hogy az az ip publikus legyen, mert mostanában nagy divat a natolás. Ha mindezen túl vagy, akkor a következő lépés, ha jól emlékszem akkor kellene otthonra nameserver is (bár ezt nem tudom, mert otthon még nem csináltam, ezért béreltem VPS-t, mert nagyban megkönnyíti a folyamatot). Ezek után következhet magának a szervernek a felépítése. Utána pedig természetesen a redundancia, High-Availability megoldás - merthogy amennyiben van egy x éve futó szervered és azon tárolt adataid (e-mailek, kontaktok, fájlok) nem szeretnéd, hogy egy esetleges fatális hiba esetén mindened odavesszen. Szóval hajrá. Én ilyennel teljes munkaidőben is napokig tudok játszani úgy, hogy szinte minden megvan hozzá ami kell. Otthon... hát szerintem van egy ésszerű határ, amit felett lehet más megoldás olcsóbb és egyszerűbb: VPS. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen 3 5300U/8GB/256 GB SSD/14"/Gari
- Spectre x360 16 2-in-1 16" 3K IPS érintő i7-1360P Arc A370M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP EliteBook 865 G9 Ryzen 5 6600U / 16GB DDR5 RAM / 256GB SSD / FHD+ Gari
- Lenovo Thinkpad x13 gen 2 Ryzen 5 pro 5650U 16GB RAM 256 SSD
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Bomba ár! Dell Latitude E5430 - i5-3GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest