- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomeeSan
csendes tag
kés a szívemben
Nyilván a legjobb biztonásgi fokozat az, ha nem fizetsz elő internet szolgáltatásra és kiforrasztod a hálózati csatlakozót az alaplapról.
A második ha képzett vagy. Nem kattintasz minden csillivilli tündibündi csillámpónira
Sokadiknak azért jó egy ilyen megoldás.
-
E.Kaufmann
veterán
Igazad van, sokmindenben nem véd, a userek és a böngészők hülyeségeitől pláne , és a squid se üdvözítő, de mégse felesleges egy otthoni tűzfal proxy, jókat lehet vele játszani
.
Én például örömmel tapasztaltam, hogy a Squid képes ipv6-ipv4 "tunellingre", vagy nem is tudom mi a jó szó.
A következőt csináltam:
Squid telepít, freenet6 kliens telepít. Létrejött egy ipv6-os interfész. Egy kis squid bütykölés után a helyi hálózaton lévő ipv4-es címmel rendelkező gépek simán tudtak böngészni ipv6-os oldalakat, teszteltem a google ipv6 tesztelőjével, csak ipv6-os dns nevekkel és ipv6-os ip címekkel is. Lényegében a legegyszerübb módja az ipv6-os átállásnak. Az volt a legszebb, a tűzfallal és routinggal nem nagyon kellet bajlódni (érdemes azért kívülről tiltani, belül elég talán annyi ,hogy csak a szükséges szolgáltatások legyenek telepítve). Le lehet tiltani az ip forwardot, mert lényegében mi történik? A squid az egyik interfészen kommunikál a külvilággal, másikon a belső hálózattal. nem kell itt semmit forwardolni. A legtöbb szolgáltatás ma már működik squid-en keresztűl, és bár tapasztalatom nincs tán még a torrentezés is megoldható.
A következő amivel lehet még mókolni: proxy autokonfiguráció (dns és/vagy dhcp által), esetleg transzparens proxy, ami bonyolultabb pl https esetén se triviális.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Family Link
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mozilla Thunderbird
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 24 Hours of Le Mans
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged