- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
A vdr + streamdev párost használom dvb streamingre. "Házon belül" a nyers dvb stream megy át a hálón, a komplett dekódolást a kliens (laptop) végzi ilyenkor. Az internetes streamingnél már a server átkódolja divx-be (vagy amibe akarod) ennek a dekódolását értelemszerűen ismét csak a kliens végzi. Szóval a processzorterhelés ennek megfelelően alakul. Maga a telepítés/beállítás elég egyszerű, de ha konkrét kérdésed van akkor szívesen segítek.
Első körben egyébként a xine-netvdr pluginnel próbálkoztam, az is szépen megy csak valamiért sokkal több sávszélességet igényel: a wifin már akadozott. Továbbá nem tud átkódolni internetes streaminghez.
A hőmérős dolog az expert/icp das modulokkal megy, rs485 hálózaton amelyet a számítógép usb-n keresztül ér el. Azóta erre a buszra akasztottam a modellvasutat is, de az már teljesen saját hardver fejlesztés is (atmel 2051 és avr alapon)
Tervbe van véve a modellvasút teljes internetes publikációja is, vezetőállásbeli real-time képpel (egy régebbi teszt videó - az akadozás szoftveres probléma volt)
-
Jester01
veterán
Én nemrég cseréltem le a compaq deskpro sff p3-600 "szerveremet" egy 45W-os AMD 605e rendszerre ... kell az erő
Ez olyan jól sikerült, hogy desktopnak is használható és mégsem lesz milliós villanyszámla.
Kicsit más szoftverek vannak rajta az íráshoz képest. Természetesen legelső funkciója a tűzfal (iptables). Multimédiás képességeit a régi klasszikus miro pctv pro illetve a skystar2 műholdvevő kártya adja, ezeket vlc, vdr, xine és mplayer segítségével aknázom ki. Például a ház körül a wifin keresztül lehet laptopon digitális tvt nézni, az interneten keresztül pedig valós idejű divx konverzió biztosítja a csökkentett sávszélességű képfolyamot.
Átmenetileg szünetel ugyan, de a lakásban több ponton elhelyezett hőmérők adatait célhardver közbeiktatásával egy kis saját script prezentálta mobiltelefonról is elérhető webes felületre. Hasonlóan a kazánt is lehetett távolról ki-be kapcsolni.
IRC eléréshez nemrég telepítettem a znc bouncert, ezzel több kliensről is kényelmesen használhatom ugyanazokat az accountokat. Természetesen a beszélgetéseket naplózza is.
A csatlakoztatott olcsó minolta nyomtatónak hála, a gép egyszerű print serverként is működik. Ezt nem túl gyakran használom ki, ezért igencsak fapados.
Mivelhogy szerverről van ugye szó, a szünetmentes tápegység ajánlott. Nekem egy Infosec egység van, ami usb-n keresztül menedzselhető. Ezt a feladatot a nut szoftver végzi.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest