Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jester01

veterán

válasz lapa #48 üzenetére

A vdr + streamdev párost használom dvb streamingre. "Házon belül" a nyers dvb stream megy át a hálón, a komplett dekódolást a kliens (laptop) végzi ilyenkor. Az internetes streamingnél már a server átkódolja divx-be (vagy amibe akarod) ennek a dekódolását értelemszerűen ismét csak a kliens végzi. Szóval a processzorterhelés ennek megfelelően alakul. Maga a telepítés/beállítás elég egyszerű, de ha konkrét kérdésed van akkor szívesen segítek.

Első körben egyébként a xine-netvdr pluginnel próbálkoztam, az is szépen megy csak valamiért sokkal több sávszélességet igényel: a wifin már akadozott. Továbbá nem tud átkódolni internetes streaminghez.

A hőmérős dolog az expert/icp das modulokkal megy, rs485 hálózaton amelyet a számítógép usb-n keresztül ér el. Azóta erre a buszra akasztottam a modellvasutat is, de az már teljesen saját hardver fejlesztés is (atmel 2051 és avr alapon) :K Tervbe van véve a modellvasút teljes internetes publikációja is, vezetőállásbeli real-time képpel (egy régebbi teszt videó - az akadozás szoftveres probléma volt)

• Jester01

veterán

Én nemrég cseréltem le a compaq deskpro sff p3-600 "szerveremet" egy 45W-os AMD 605e rendszerre ... kell az erő :K Ez olyan jól sikerült, hogy desktopnak is használható és mégsem lesz milliós villanyszámla.

Kicsit más szoftverek vannak rajta az íráshoz képest. Természetesen legelső funkciója a tűzfal (iptables). Multimédiás képességeit a régi klasszikus miro pctv pro illetve a skystar2 műholdvevő kártya adja, ezeket vlc, vdr, xine és mplayer segítségével aknázom ki. Például a ház körül a wifin keresztül lehet laptopon digitális tvt nézni, az interneten keresztül pedig valós idejű divx konverzió biztosítja a csökkentett sávszélességű képfolyamot.

Átmenetileg szünetel ugyan, de a lakásban több ponton elhelyezett hőmérők adatait célhardver közbeiktatásával egy kis saját script prezentálta mobiltelefonról is elérhető webes felületre. Hasonlóan a kazánt is lehetett távolról ki-be kapcsolni.

IRC eléréshez nemrég telepítettem a znc bouncert, ezzel több kliensről is kényelmesen használhatom ugyanazokat az accountokat. Természetesen a beszélgetéseket naplózza is.

A csatlakoztatott olcsó minolta nyomtatónak hála, a gép egyszerű print serverként is működik. Ezt nem túl gyakran használom ki, ezért igencsak fapados.

Mivelhogy szerverről van ugye szó, a szünetmentes tápegység ajánlott. Nekem egy Infosec egység van, ami usb-n keresztül menedzselhető. Ezt a feladatot a nut szoftver végzi.

Új hozzászólás Aktív témák