- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
-
cskamacska
addikt
Dehogynem, az hogy az éppen aktuális szereplőt kivégzik.
Beleolvastam a ASoIaF wikibe, és igen csak ellenszenves csavargások vannak belerakva számomra.
Mintha Martin direkt átesett volna a ló túloldalára, és fenékbe akarta volna rúgni az amerikai heppiendes mézes-mázos hőskultuszt.
Egyébként ajánlom a részeket nem egyenként nézni, főleg a második évadban már nem jut túl sok idő egy-egy szereplőre/helyszínre részenként, így az embernek üresség érzete támadthat. Szerintem érdemesebb évadonként nézni, az egy nagy egészet alkot, egy 10 órás mega blockbustert.
Én speciel ezért szeretem a HBO sorozatokat, nem sajnálják rá a pénzt. Mintha az ember egy részekre szedett igazi mozifilmet nézne, nem egy elnyújtott (jobb esetben)B kategóriás TV filmet, mint általában. -
válasz
Crystalheart #74 üzenetére
magyarul ne is nézz belőle semmit. angolul viszont megéri nekiülni. bár amennyire ismerlek, úgyis le fogod húzni
-
Crystalheart
őstag
Jól hallom, hogy főként szappanopera-szinkronszínészekkel töltötték föl a szinkrongárdát? Bár nem tudom, trailerben gyakran más a hang, csak hogy olcsóbb legyen, mint a véglegesben. (Pl. most A hobbit trailerében Gandalfnak egészen biztosan más a hangja, mint aki lesz.)
Igazából még se angolul, se magyarul nem láttam belőle semmit.
-
-
Pitterix
őstag
Végignéztük az évadot.
Könyvben ezerszer jobb, bár itt is vannak élvezhető részek.
Az uccsó epizód zárása legalább jó volt. -
Pitterix
őstag
Megnéztük az első két részt, nem is tudom, ez nem durrant akkorát.
Jó volt, de lehet meg kellet volna várnom a könyvvel ezt az évadot.
Kicsit másítottak is a történeten.
No, azért várom a folytatást. -
Pitterix
őstag
válasz
Brutális eb #68 üzenetére
Kiszámítható??!!
Olvastad a könyveket??
Ebben sosem lehet tudni, mi lesz a következő csavar. -
horush
addikt
Hjuj. Ha jól emlékszem, az első évadból egy részt néztem meg magyarul, mert véletlenül azt szedtem le, de azért ha jól emlékszem, az ennyire nem volt szörnyű. Ez viszont egy förtelem, lassan eljutunk odáig, hogyha egy ember monoton hangon venné fel az egész szinkron, még az is jobb lenne
Mindenesetre az új részeket nagyon várom már, még jó, hogy ma már minden kikölcsönözhető eredeti nyelven is
-
Brutális eb
addikt
Jó kis sorozat fantasy light.
DeI nkább néztem volna tovább a Legend of the seekert.
Itt annyira kiszámítható minden.
Ahiogy írva is lett ne kedvelj meg senkit kinyírják .
Mindig van gonosszabb a gonosznál. -
-
Pitterix
őstag
Jól tudom, már csak egy nap......
-
-
leslieke
Jómunkásember
Trónok harca - A három hatalmasság (Magyar változat)
Elég gyenge lett a szinkron.
-
-
leslieke
Jómunkásember
A Game of Thrones első hetes DVD-eladásai (350 ezer) HBO-csúcsot döntöttek.
Szuper hír!! Ez is kell ahhoz, hogy legyen folytatás. Remélem lesz BR kiadás is, nekem abban a formában kell.
-
ezek mind a trailerekből vannak
Cold winds és Shadow
-
leslieke
Jómunkásember
-
Pitterix
őstag
Most néztem, a következő két kötet még csak készülőben van.....
Remélem nem hal meg az író, mielőtt befejezné! -
leslieke
Jómunkásember
Szerintem meg kár tippelgetni, mert Martin úgyis épp az ellenkezőjét fogja leírni, mint amire az ember számít.
Épp ettől remek ez a sorozat, mert egyszerűen nem lehet kiszámítani, hogy milyen fordulat jön. Mennyien ki voltak akadva arra ami Stark-kal történt, és mennyien ki lesznek még akadva az eljövendő eseményeken. -
Pitterix
őstag
Ez a fehér lovas figura az egyetlen főszereplő e műben. Megtalálható az elejétől a végéig....
Még csak a második kötet végénél járok, de tényleg letehetetlen mű.
Lehet SPOILERES!!!!
Kíváncsi leszek, hogy fogják megcsinálni a Királyvári csatát a filmben.....
Remélem jó véresen és jó hosszan. -
-
-
Ringman
félisten
szerintem nem G.R.R. Martin a szadista, hanem a világ, amiben mi is élünk, ill. éltünk a középkorban. lefesthetne ennél kedvezőbb képet, de nem teszi. én spec. örülök annak, hogy van, aki nem fél a pc/prűd korlátokon túllépni - ugyanezen okból kedvelek 1-2 anime-t is -, többek közt a kiskorúakkal művelt dolgokban, amelyek a valóságban is megtörténnek.
tény, hogy a főszál nincs mindig érintve SPOILER- szerintem a sárkányok újbóli megjelése az, ami sok mindent befolyásol, nem minden esemény meghatározó e tekintetben (bár ki tudja, lehet az lesz 1 kötettel később).
ezt véleményként írom, nem kinyilatkozatásként
-
4 kötetet olvastam, de a többire nem vagyok kíváncsi. Túl sok a karakter. (Tudom, egyesek pont ezért szeretik.) Nincs igazi főszál (ja, de, jön a TÉL és fura, halálos szörnyek), amire koncentrálni lehetne. Zavaró, hogy fejezetről fejezetre másik karakterre vált az író. Aztán bejönnek új karakterek! Amikor már cirka a 20. lépett be, lezsibbadt az agyam... Szerintem a lovag csaj saját történetszálánál tettem le az aktuális kötetet.
A történet írója egy igazi "baltás gyilkos" lelkületű szadista. Vagy. Sokan vevők az ilyen stílusra, és Martin vérprofi, pontosan tudja, hogy mi kell az olvasóknak. Tehát piacra ír. Könnyen lehet, hogy a valóságban egy tündéri pofa. Vagy nem.
De nekem már sok volt, amit a kiskorú szereplőkkel művelt.
Ezért sem olvasom végig a történetet. Elegem lett belőle. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #44 üzenetére
Ezzel én is így volt anno, de a sorozatot is meg akartam nézni és a könyv nélkül is meg lehet, de annak ismeretében sokkal érthetőbb az is.
Viszont ismerve Martin tempóját, még pár évet várhatsz az olvasással.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #40 üzenetére
Martin 7 részesre tervezi a sorozatot, ebből 5 már készm vagysi még kettő várható.
Az HBO illetékesei többször is úgy nyilatkoztak, hogy szeretnék filmre/sorozatra vinni az összes könyvet. Az első évad 10 részes volt, a másodikra is ugyanennyit ír az IMDB: [link]
-
-
TazLeacher
nagyúr
Mivel teljesen tudatlan vagyok még - szerencsére - a hamarosan megjelenő könyv után lesz még könyv? Tudni, hogy hány részes lesz a sorozat, vagy ez még most is folyamatosan íródik?
-
Ringman
félisten
az több, mint fél év az angol megjelenés után... vagy ez kb megszokott?
hogy ON is legyek
azért az látszik a sorozaton, hogy a szereplők (a vélt pedofília elleni harc miatt, pedig a középkorban kicsit mások voltak a felnőttség követelményei) idősebbek, mint a könyvben. A farkasokért meg kár. keveset szerepelnek.szerintem Arya a legjobban eltalált a filmszereplők közül.
-
leslieke
Jómunkásember
-
Alg
veterán
a karakterek picit egysíkúak: aki jó, az jó, aki nem, az... nem
Ezzel vitatkoznék, pont az a lényeg benne, hogy nincsenek jók, meg rosszak, nincs egyik meg másik oldal. Királyságok vannak, királyok, és mindenki a saját meggyőződése szerint teszi amit szerinte tennie kell. Nekem pont ez tetszik benne.
(Ha meg a vér meg a cicik érdekelnek, nézzetek Spartacust
)
-
TazLeacher
nagyúr
Nézném, de előtte még ki akarom olvasni...
És még van otthon vag 10 könyvem, amik várnak rám... de nagyon kíváncsi vagyok. Mind1, minél később nézem, annál több rész lesz belőle.
-
Ringman
félisten
féloff: a dance with dragons mikor jelenik meg magyarul?
-
-
leslieke
Jómunkásember
JAws 2011 díjak:
legjobb 40 perces sorozat: Game of Thrones
legjobb újonc sorozat: Game of Thrones
legjobb férfi főszereplő (40 perces sorozat): Sean Bean (Game of Thrones)
legjobb férfi mellékszereplő (40 perces sorozat): Peter Dinklage (Game of Thrones)
legjobb női mellékszereplő (40 perces sorozat): Emilia Clarke (Game of Thrones) -
moha21
veterán
Róma volt még hatalmas sorozat. / meg sok pucérság ott is volt /
Én majd akkor kezdem el ezt nézni, ha több rész lesz, mert nem vagyok túl türelmes.Gyűrűk ura könyvek nekem tetszettek nagyon, igaz a film is.
-
leslieke
Jómunkásember
Game Of Thrones Season 2: "Shadow" Teaser
De messze van még április.
-
Pitterix
őstag
-
westcoastog
veterán
A szökés mellett ez lett az új kedvencem, brutálisan jó sorozat.
-
Pitterix
őstag
Végére értem az első könyvnek, marha jó volt.
A második kötet felénél tartok, az talán még jobb.
Kíváncsi leszek, bizonyos dolgokat hogyan oldanak meg a filmben Arya-val és Brannel kapcsolatban...Na meg lesz e pénz bizonyos dolgokra..... -
kmisi99
addikt
Az első rész feléig belenéztem elég jónak tűnik kíváncsi vagyok a többi részre-
-
-
Domxc
senior tag
En inkabb olvasom.
-
-
Pitterix
őstag
De mire folytatják.....
Az ördögfióka tényleg állat benn, talán ő kibírja a végéig.... -
-
Dili006
csendes tag
Szerintem nem rossz a szinkronos sem. Mondjuk gondolom ez 90%-ban attól függ, hogy hogyan kezdted el nézni. Magyarul, ha az első részt feliratosan látod, akkor azt szokod meg, ha szinkronosan, akkor azt.
Amúgy ha véres-csöcsös sorozatot akarsz, akkor "Spartacus".
-
Drenadar
veterán
szerintem aki igazán megérdemli a színész titulust ebben a sorozatban az a törpe... nagyon jól játsza.
-
Nordic
Közösségépítő
Én elismerem, hogy remekművet alkotott, a filmek nálam mind 20/10-esek(10 a maximális pontszám
), de számomra a könyvek nem voltam emészthetőek, nem olvastatta magát, nem úgy mint azok, amiket fentebb említettem. Számomra azok voltak a lerakhatatlan könyvek, volt olyan Dragonlance kötet, amit egy nap alatt olvastam el(úgy kb 400+ oldal lehetett).
-
-
Nordic
Közösségépítő
Pontosan erről beszélek. Személy szerint en pont a Gyűrűk Ura trilógiától nem voltam úgy oda. Még az első részét sem tudtam elolvasni, mert szerintem sz@rul ír Tolkien. Inkább esek neki újra az itthon kevésbé ismert Dragonlance könyveknek, vagy Salvatore Drizzt-sorozatának.
-
darál0w
Jómunkásember
itt csücsül a vinyom...ha odaérek megnézem.
-
hiteltelen, mert nem régi? olvasd el 40 év múlva, akkor már az lesz. a szöveg attól még ugyanaz marad.
mitől lesz hitelesebb az, amit régen írtak?
mitől lesz egyáltalán hiteles egy fantasy világ?nem terjedelmes?
890 oldal, 1160 oldal, 1060 oldal, 1152 oldal.
ha lehúzol valamit, legalább értelmes indokokkal tedd azt.
-
Nordic
Közösségépítő
Ezt a nem terjedelmes dolgot mire érted? Mert a könyvsorozat elvileg 7 kötetből fog állni(ebből azt hiszem eddig öt van kész), egyenként 8-900 oldal. Szóval pont, hogy terjedelmesebb, mint egynéhány fantasy-könyv.
Viszont az is tény, hogy nagyon nem jó ezeket 10 részbe összesűríteni.
-
albert8
veterán
csak 10 részes volt eddig nem?
azokat láttam és nagyon jók -
DEJVID
őstag
Nekem marhára nem tetszik. Valahogy olyan hiteltelenek ezek a fantasy dolgok nekem, amik nem régiek és terjedelmesek mint a Gyűrűk ura pl.
-
a GameofThrones.hu öt alapszabálya a könyvek olvasásához:
1 Ne kedvelj meg senkit! (mert előbb-utóbb rossz lesz neki…)
2 Ha már azt hiszed, hogy valakinek nem lehet rosszabb – tévedsz!
3 Figyelj oda az álmokra!
4 Ne bízz meg senkiben! (Martinban se!)
5 Ne olvass Wikipediát, ha valamit nem értesz, mert olyat találsz ott, amit nagyon nem akartál volna látni, ezt elhiheted.igen, tuti nem százas az író, de nem baj. ettől talán reálisabb lesz: véres, komoly, halálos.
-
sz4blya
tag
láttam!
az olvasás is tervbe van, csak azt nem bírom, hogy az író tömérdek szemétséget elművel a karaktereivel, fogadok hogy szadista a tag..várom a 2. évadot
a sok meztelen nő viszont már zavart*
, mintha a rendező azt akarná bizonygatni hogy ő bizony hetero..
*kivéve Daenarys-nél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen házat vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Konteó topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Gmail
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged