Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• cucka

addikt

válasz .mf #62 üzenetére

Lehet, hogy csak urban legend, de nemrég olyat hallottam, hogy Amerikában már nem is tanítják a kézírást.
    Nem urban legend. Amerikában kétféle írásmódot tanítanak: betűírást és folyóírást (cursive) - ez utóbbival kapcsolatban vetődött fel, hogy talán nem kéne erőltetni, mivel:
    - az iskolát elhagyva nem nagyon ír senki sem kézzel hosszú szövegeket
    - a folyóírás nehezen olvasható
    - a folyóírás képe nagyban függ attól, hogy hol tanultad

mod: Egyébként erről volt hír is, ahova jöttek is a felháborodott "régenmindenjobbvolt" kommentelők. A zavart ugye az okozhatta, hogy Magyarországon az iskolában csak folyóírást tanítanak, betűírást nem.

• cucka

addikt

Ahogy egy ilyen hírnél várható, rögtön előjöttek a "régen minden jobb volt" mantrát szajkózó emberek is. Mert ugye az volt ám az igazi, amikor a tudást a fejből elmondott versek számában mérték és egy átlagos órán leesett a kezed, annyit kellett gépelni.

Szerintem érdemes azon elgondolkozni, hogy a jelenkori technológiai fejlettséggel régen hogyan nézett volna ki a tanítás. A sanda gyanúm, hogy pont ugyanúgy, mint ahogy most kinéz.

(A kézírást erőltetését különösen nem értem. Van internet, nyomtató, fénymásoló, egy körömnyi memóriakártyán elfér egy iskolai könyvtár teljes gyűjteménye, mégis minek kell erőltetni nagy mennyiségben a kézírást? Mire készíti fel az embert, kódexmásolásra?)

Új hozzászólás Aktív témák