- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
patex1983
őstag
válasz
biga-csiga #2284 üzenetére
Igazán nincs mit, örülök, hogy segíthettem.
-
patex1983
őstag
Nekem WD20ERX van és nem tapasztalok semmiféle lassulást. Jelenleg nálam is 300s-re van állítva a parkolás és 33 nap működési idő mellett a fejparkolások száma 212. Ehhez mondjuk hozzátartozik, hogy kb egy hónapig disabled opció mellett üzemelt a HDD, de hallgatva az itteni tanácsokra átállítottam.
-
patex1983
őstag
válasz
Imaking89 #2066 üzenetére
Akkor csináljuk végig, lépésről, lépésre:
Nálam E: meghajtó a pendrive, ezért a install.bat így néz ki:
Mented.
Ezután én Total Commanderből nyomok egy hosszú jobb gombot és a menü legelső helyén lévő install.bat-ra nyomok:Első parancssoros ablak, amit látnod kell:
Ezután nyomjunk Entert formázza, másolja a fájlokat, aztán el is tűnik az ablak, felmásolom a pen-re a wdidle3.exet és az E: meghajtóra kattintva az előző hsz-emben látott fájlokat látom.
Ezután gép kikapcs, meghjatókat lehúz, csak a WD HDD marad csatlakozva, majd indítás után nálam F8-al jön elő a boot menü, ott kiválasztom a pendrive-ot és már be is köszön a jó öreg DOS.
Más megoldást nem tudok sajnos DOS-os indításhoz, ezer éve ezt a módszert használom és több konfignál is működött már, mindig. -
patex1983
őstag
válasz
Imaking89 #2060 üzenetére
Töltsd le ezt a fájlt: FreeDOS
Csomagold ki.
Az install.bat filet nyisd meg notepaddal, és mind a 3 sorban írd át a E:-okat a pendrive-od betűjelére (a sajátgépben látod).
Mentsd el, majd futtasd az install.bat-ot.
Ha eltűnik a felugró ablak, másold a pendrive-ra a szükséges fájlokat a pendrive gyökerébe, majd újraindításkor válaszd a boot menüből a pendrive-odat és hajráJa és persze a többi meghajtódat húzd le.
wdidle3 /R - számláló státuszának lekérdezése
wdidle3 /S300 - 300másodpercre állítja a fejparkolás idejét. (tetszőleges idő adat adható meg, 300 a max.)
wdidle3 /D - kikapcsolja a fejparkolást. -
patex1983
őstag
No, ma átállítottam S300-ra a timert, kíváncsi leszek, így mennyi parkolást produkál egy átlagos nap mellett. Nem akarom tönkretenni a hhd-met azzal sem, hogy túlmelegszenek a sávok, de azzal sem, hogy a fej adja meg magát a sok csapkodás miatt. Ma egész nap menni fog a gép, este majd beírom, mennyit változott az érték.
Jelenleg 116. -
patex1983
őstag
válasz
szaszlaci #2023 üzenetére
Értem, köszönöm.
Most nézem, hogy a tegnapi 95höz képest most 99 a parkolások száma. Elméletileg ha teljesen kikapcsolná a funkciót, csak a ki-be kapcsolások számával kellene növekednie a parkolások számának, ha jól gondolom. Nálam a gép egyszer lett kikapcsolva, tegnap este, most meg be, ebből úgy gondolom, hogy valamikor mégis csak kiteszi a fejet, ha tétlen állapotban van a HDD. Mondjuk ez ritkán fordul elő, mivel a torrent kliens állandóan fut, nagyrészt van is adatforgalom. Ilyen esetben is káros lehet a disabled opció használata szerinted?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- 4TB Seagate HDD
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest