Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz iNfAntRy #136 üzenetére
Nem. Nincs ingyen, fizetsz érte. (vagy a munkáltatód fizeti, édes mindegy) Ennyi erővel nekem is ingyen netem van ami ráadásul korlátlan, és 15Gb roaming is jár hozzá. Csak az előfizetés mellé csapták...
Mondjuk én erősen ki is használom, mert mindent ezen intézek. Otthon sincs rákapcsolódva a hálózatra, mert gyorsabb a mobilnet, mint az otthoni kábeles... Gőzöm sincs, mennyit eszik havonta, de nem is érdekel. -
Gubbba
tag
válasz iNfAntRy #118 üzenetére
Túl van ez ragozva. A Spotify nem a hozzád hasonló koca-zenehallgatók számára készült. Aki egy-két számot hallgat naponta és nem zavarja ha közben egy-két reklámot is lenyomnak a torkán, annak tényleg felesleges szolgáltatás. Arra ott a Youtube.
Én ezzel szemben már egy órája hallgatom épp a személyesen nekem összeállított playlistet, csupa olyan zenével, amiket nem ismerek, de a stílusuk alapján tetszhetnek nekem. Már a negyedik olyan zenekar jött épp velem szembe ezen idő alatt, amire felkaptam a fejem. Emellett szeretem, hogy otthon WiFi-n letölthetem azt amit épp aznap kedvem lenne hallgatni, és adatkapcsolat nélkül is megtehetem bármikor, így nem kell korlátlan netért sem fizetnem. Továbbá jó érzés, hogy a kedvenc zenekaraimat is támogatom, amellett, hogy a koncertjeikre is eljárok. Nekem ez simán megér néhányszáz/ezer Ft-ot havi szinten.
A Spotify és társai a legjobb dolog ami a zeneiparral történt az utóbbi időben. Szerintem rengetegen tértek át az mp3-azásról a legális zenehallgatásra, mert megfizethető és ad annyi pluszt, hogy közel 100millió embernek megérje. Mindenki jól jár.Itt a stílussal és a tudatlansággal volt gond a te esetedben, amire ki-ki a vérmérsékletének megfelelően reagált. De én úgy látom kezded azért már érteni.
-
-Skylake-
addikt
válasz iNfAntRy #118 üzenetére
" És igazából itt jön elő a prioritás : ezért előbb fizetek, mint a zenéért."
Nem. Prioritás az lenne, hogy inkább elmész étterembe, mintsem hogy zenét hallgass. Itt nem erről van szó, te elmész étterembe , fogyasztasz , kifizeted és ennyi. Zenét emellett ugyan úgy fogyasztasz , csak azért nem fizetsz. Ez nem a prioritásokról szól.
"bár azt a részt nem magyarázza meg, hogy miért kerül fel egy zene a youtube-ra."
Azért kerül fel jutubra , mert valaminek a fele is több, mint a semmiből az egész. Mert nekem egyetlen ismerősöm van, aki vásárol zenét rajtam kívül , viszont több száz embert ismerek akiknek nagy része hallgat zenét. Azért kerül fel jutubra , mert a nézettség/reklámmegjelenítés miatt az is hoz pénzt. Mert az emberek nagy többsége pont úgy tekint a zenére mint pl te, és a két választása a zenésznek az, hogy jutubról csurran cseppen valami, vagy sem. A zenész kényszerből tölti fel a zenéjét jutubra.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
válasz iNfAntRy #101 üzenetére
Nagyon szívesen kifejtem neked.
Hiszed vagy sem, zenét csinálni pénzbe kerül. Eszközök kellenek hozzá, hangszerek kellenek hozzá , rengeteg tanulás kell hozzá (ami idő) és idő kell hozzá. Általánosságban azért elmondható, hogy a zenészek nagy része az életvitelszerűen zenél, nem irodában ül 9-5ig. Innen már szerintem viszonylag egyszerűen belátható, hogy ezeknek az embereknek ez a munkája.
Na , ez a munka úgy lesz kifizetve, hogy én megveszem a zenéjüket. Ha te is hallgatod a zenéjét, de te nem veszed meg, akkor én vettem meg helyetted. Ugyanis innen az is könnyen belátható, hogy zene csak akkor ha van ha azt valaki meg is vette. Mivel te nem vetted meg , valaki másnak kellett. Ez lennénk a példámban én.
(Ugyan az a helyzet mint a bkv meg mint a TB és társai. Nem azért rángatnak le 30k-t a 200k-s fizuból TB alatt , mert meg akarnak lopni. Azért rángatnak le ennyit , mert te fizeted annak a TB-jét is aki nem fizet, viszont kap ellátást mert humanitárius elvek alapján kap. Nem azért 9.500 forint egy bkv bérlet , mert meg akarnak kopasztani , hanem mert te fizeted annak az utazását is aki nem vált bérletet.)Tudod az a nagyon nagy probléma, hogy ez nem a zenehallgatási szokásokról szól. Én megértem, hogy neked a zene nem több mint valami zaj a háttérben és nem várom el se tőled , se senki mástól , hogy erről máshogy vélekedjen. Az én zenehallgatási szokásaim nagyvonalakban úgy néznek ki, hogy Spotify-t hallgatok telefonról utcán-kocsiban, mert azt regisztráltam elsőnek (mondjuk ~ 5 éve). Otthon Tidal HIFI van, mert otthon minőséget akarok hallgatni, amihez természetesen eszközöket is vásárolok/tam , fülesek , dac stb.
Te ennek az ellentéte vagy. Baj ez ? Nem.
A baj a nézőpontoddal és a hozzáállásoddal van. Azzal , hogy azt gondolod , hogy egy szolgáltatás neked valamiért csak jár, nem adsz érte ellenértéket mert szerinted minek. Én egy 6 fős családi spoty mellett fizetek egy Tidal HIFI-t és EMELLETT havi rendszerességgel vásárolok CD-lemezt úgy , hogy tulajdonképp nincs is CD lejátszóm. Mert tisztelem a zenészt és szeretem annyira a zenéjét, hogy fizetek érte és tudom, hogy a stream-ből szar pénzt kap a munkájáért, ezért megvásárolom a lemezét.További probléma, hogy tovább olvasva az ezutáni hozzászólásaid még mindig nem érted a problémát. A #103ban is arról megy mese, hogy mert reklám és ne kelljen mindig léptetni. Miért erről beszélünk ? Miért szempont a reklám és miért nem a zenész kifizetése a szempont ?
#108ban prioritások... Hogy jön ide a prioritás ? 100szor jobban megérted, ha valaki fizet egy taxiért mintha valaki azért fizet, hogy zenét hallgasson. Mi a különbség ? Ez két szolgáltatás , amit igénybe veszel vagy nem. Ezen az elven én 100szor jobban megértem ha valaki fizet azért, hogy étteremben egyen mintsem hogy taxiba üljön. Akkor ki nyert ?A hozzáállásod és a nézőpontod egy komplett tévedés és az külön kibszott trigger a dologban, hogy ezek után még beleállsz abba, aki megérti, hogy miről van szó.
Szerk : és még mielőtt itt valami nagy félreértések lennének , nem keresek havonta milliókat. Egyszerűen csak kifizetem azt, amit igénybe veszek.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Gubbba
tag
válasz iNfAntRy #108 üzenetére
A prioritások pedig minden embernél mások, ezt el kell fogadnod. Nem vagyunk egyformák. De a lustaság csak egy indok a Spotify mellett, azért ennél jóval többet nyújtanak, csak mivel nem ismered a szolgáltatást, pláne nem az előfizetős verziót, így ezt a részt nem is értheted.
Engedd meg, hogy a "mások fizetik helyetted a zenészt" részre is reagáljak. Bár nem dolgoztam soha a zeneiparban, azért józan paraszti ésszel is lehet tudni nagyjából hogy működik. Az előadók/zenészek a managementtől/kiadótól kapják a pénzt. Akik főállású zenészek azok kizárólag ebből élnek, de sajnos sokan kénytelenek más egyebet is dolgozni a zenélés mellett. Namost a kiadó/management azért fizet a zenésznek, mert a különböző forrásokon keresztül ők pénzt kapnak a zenész által előállított zenéért. Pl lemez eladások (egyre elenyészőbb), különböző LEGÁLIS zene megosztók (pl Spotify, Youtube hivatalos csatornái stb.), illetve koncertbevételek, és még néhány egyéb forrás (merchandising). Nos ha te mondjuk egy nem hivatalos Youtube videón keresztül hallgatod a zenét, abból bizony az előadónak egy kanyi vasa sem lesz, és ha mindenki így gondolkodna, akkor a zenészek jórésze nem tudná kifizetni a stúdióidőt, a koncertturnét, vagy akár magát a hangszerét sem. Szerencsére azért van aki úgy gondolja, hogy a zene nem alanyi jogon járó fogyasztási cikk, és valamilyen módon támogatja a zenészeket.
-
Gubbba
tag
válasz iNfAntRy #103 üzenetére
Rengeteg dolog van a világon amiért az ember lustaság/kényelem miatt fizet. Szerintem ez teljesen elfogadható magyarázat, kiröhögni ezért felesleges bárkit. Fogadok ha kicsit szétnézel magad körül te is találsz olyat, amiért pénzt adsz, pedig meg lehetne lenni nélküle, meg lehetne oldani ingyen. Aztán ne sértődj meg ha más nevet rajtad érte, mert neki az épp nem olyan fontos.
[ Szerkesztve ]
-
Gubbba
tag
Sokan reagáltak már arra amit írtál, de én sem tudom szó nélkül hagyni. Lehet, hogy csak szerencsétlen volt a megfogalmazás, mert alapvetően érthető amit írsz, de a legtöbb embernél valószínűleg az verte ki a biztosítékot, hogy téged "elszomorít" és "zavar", hogy egyesek képesek akár egy fillért is fizetni a zenehallgatásért. Majd ezután azt írod, hogy "nem nagyon hallgatok zenét, meg nem vezetés közben hallgatok, ha hallgatok, ezért én nem akarok fizetni". Nos ez tipikusan az az eset, amikor valaki úgy formál véleményt, hogy fogalma sincs a témáról. Ha nem hallgatsz zenét nyilván nem értheted más miért hajlandó fizetni érte. Elárulom neked: mert egy Spotify előfizetés annyival kényelmesebbé teszi az egészet, hogy sok millió ember úgy gondolja, ez neki megér párszáz forintot havonta. De nyilván ők a hülyék. Ezek az emberek szeretnek zenét hallgatni, akár órákon át. Szeretnek új zenéket felfedezni, szeretik, hogy egyetlen kattintással letölthetnek bármit a telefonjukra és ott is hallgathatják, ahol nincsenek netközelben. Ettől ne legyél szomorú, ilyen emberek léteznek. Nekem nincs korlátlan mobilnetem, mert én meg azért nem vagyok hajlandó havi sokezer Ft-ot fizetni, megvagyok nélküle. Mégsem szomorít el ha más kifizeti. A stílusodból nekem egyébként úgy tűnik tipikusan annak a mai fiatal generációnak a tagja vagy, aki természetesnek veszi, hogy a csapból is folyik az internet, a warez és minden ingyen van. Sajnos sokan vannak hozzád hasonlók, és engem ez szomorít el és zavar. Peace
-
hemaka
nagyúr
En azert fizetek, mert:
-utalom a reklamokat, zenet akarok hallgatni
-nincs idom letoltogetni a zeneket, meg ugy is lesz olyan amit elfelejtettem, akkor meg b*szhatom
-Havi 5euro nem ver a foldhoz(ha valakit meg igen, akkor eleg szar munkahelyen van, tessek masikat keresni)
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
-Skylake-
addikt
Inkabb ez a poszt az elszomorito, de kurvara. Csak mellekesen jegyzem meg amugy, hogy amikor te "ingyen" zenet hallgatez azt azert tudod megtenni, mert en meg masok kifizetjuk helyetted a zeneszt. Most komolyan kiborulok es vallalom a bant, de hogy a picsaba lehet valaki ennyire 2bites, hogy feltesz egy ilyen kerdest ??? Komolyan mondom, hogy szanalmas, legszivesebben sirtam volna mikor vegigolvastam amit leirtal, de annyit nem ersz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Neted van? Gondolom igen, különben nem tudnál írni ide. Már ott fizetsz. Ahogy fizetsz minden olyan dologért, ami műsorszórás. pl. TV előfizetés, A rádió sem ingyenes ott a reklámok kényszerű hallgatásával fizetsz. Persze az a hígfos, amit rádiónak próbálnak nevezni, ami országosan fogható, azt nem nevezném másnak, mint propaganda szócsőnek. (de ez nem idevaló téma) És ami zeneként szól benne, az inkább ritmikus zaj.
Más megoldás híján kocsiban száz kilométereket vezetve marad a Spotify. Sokáig ingyenesen hallgattam, végül előfizettem. Miért? Csak azért, mert marginális amibe kerül, nem egy akkora összeg, amit úgy kell kiköhögni. És nincs hígtrágya, hanem csak az, ami nekem megfelelő. ilyent egy rádió, vagy TV sem tud. És itt a lényeg! Nem kényszerülök arra, hogy az van, amit adnak, válogathatok kedvem szerint.
De máshogy közelítem a témát. Elmész egy kávézóba, vendéglőbe, és fizetsz a szolgáltatásért sokszor többet, mint amibe valójába kerülne, ha magad csinálnád. És mégis, emberek milliárdjai mennek el. A Spotify pont ezt nyújtja. Személyre szabott zene, megkötések nélkül. egy szolgáltatás, amit fizetsz. ahogy a kávét is fizeted, a kávézóban, mert az is szolgáltatás.
És a zene sem ingyenes, mert fizetsz érte, ahol csak lehet. Az adathordozóba épített díjjal, a rádió tv net reklámokkal. Az "őskorban" pedig a bakelitek megvételével.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sajnos az első megszólalásoddal kúrtad el a renomédat,ahogy látom
Méghozzá ezzel:
“...Sajnos (vagy nem sajnos) én is illest309 kollégával értek egyet ....”Na erre a mondatra ugrott a többség. Ezen ne csodálkozz.
Én értem a mondandódat,de utána már igencsak magyarázkodásnak,vagy kimosakodásnak tűnik,amit írsz.
Ebbe beleszaladtál.[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
törölt tag
Neked nem megy az értő olvasás. "A zenét viszont megkaphatod ingyen." -> Spotify szolgáltatásról van szó, tudod mi a szolgáltatás szó? Ha szerinted a Spotify Premium és a te elég "youtube ingyé" témád ugyanaz a kategória, akkor eléggé fogalom nélkül vagy nyugodtan áldozz be kemény 1 eurót a próbaidőszakra és meglátod a különbséget. De nem is ez a baj, ha neked a youtube és rádió elég akkor használd azt. Amiért kiröhöglek, hogy leírtál ilyen irtózatos sötétséget téged ZAVAR és ELSZOMORÍT az valaki más fizet napi 50 forintot egy hasznos, kényelmes szolgáltatásért. Egyrészt baromság, másrészt mi közöd hozzá. Autósokon, tömegközlekedőkön is csodálkozol miért fizetnek, hiszen gyalog ingyen is eljuthatnak A-ból B-be?
-
törölt tag
Minden Spotify és Netflix témánál jön a minek fizessek brigád és youtube hangyafasz kbps is jó brigád, csak azon akadtam fent az most komoly téged ZAVAR és ELSZOMORÍT valaki fizet havi 1500, azaz napi 50 forintot egy hasznos szolgáltatásért?
Mesélj magadról te milyen dolgokra költesz, hadd csodálkozzunk mi is milyen felesleges zavaró amire költesz! (kávé, sör, cigi, szerencsejáték, energiaital, cola, chips valami biztos van )
Kapaszkodj meg, mondok neked még pár "zavarót": benzint és bérletet is vesznek emberek, pedig gyalog ingyen mehetnének munkába, bevásárolni, kirándulni, sőt még zsíros kenyérnél drágább ételeket is esznek pedig azzal is jóllakni, közben még mobilnetjük is van pedig gyalogolhatnának ingyen WIFI-t keresni, hát szörnyű ugye micsoda elkényelmesedett világ ez -
-
Lacc
aktív tag
Bocsánat, de a kijelentésed első-két olvasatra nekem így jön át, mint aki semmiért nem fizet. Másnak is szerintem.
Egyébként értem, hogy mit mondasz, hogy ha lehet Youtube-on hallgatni, SoundCloud-on akkor minek, ha valaki ott szereti hallgatni és megelégszik azzal, akkor jogos, amit mondasz, de így kijelenteni, inkább arra tudok asszociálni, hogy te még 1500Ft-ot is sajnálsz rá. (Másik probléma zenei kínálat, Deezer egy jó alternatíva lehet másoknak)
Csak a Spotify egy olyan dolog, hogy jó szolgáltatás, és a többségnek megéri 1500Ft-ot fizetni érte, ennyivel mindenki szívesen támogatja ezt a zenehallgatási lehetőséget, mint a pénzéhes kiadók hozzáállását. De ha letöltve, utazás közben, offline is akarod hallgatni, 1500 Ft-ért ezt legálisan megoldva, röhögve megéri.
Persze, azt is lehet ingyen hallgatni, neten, adblockerrel, de akkor olyan, mintha a fejlesztők, a cég munkatársait dolgoztatod ingyen, rabszolgaként.
[ Szerkesztve ]
-
-
joey04
titán
Én eleve 99%-ban úton, vagy otthoni munkák közben hallgatok zenét. Nem is lenne lehetőségem kinyomni a reklámot, ami sokszor nem is 1 másodperc. sőt. ezen felül a yt többet is fogyaszt. eleve jóval macerásabb az egész. és akkor az egész kiindulópontjáról nem is beszéltünk, ami miatt téves az egész elméleted, mert nincs ingyen a zenehallgatás alapvetően. senki nem szent, én sem, de pl. azért mert valaki warezol, ne röhögje már ki azt, aki nem.
-
Silεncε
őstag
Elmondták már a többiek kb, amit akartam. Havi 750Ft nem pénz a Spotiért még a diákfizuból sem, jelenleg kb 3GB zene van letöltve, melóban az irodában folyamatosan megy fülesben. Néha-néha YT-t is hallgatok, de tényleg minimális, eddig nem sok olyan zene volt, amit spotin nem találtam meg YT-n meg igen. De mióta előfizetésem van, direkt kerülöm a YT-os zenehallgatást
[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
kolllégámmal tökre csodálkoztunk azon, hogy vannak olyanok, akik képesek fizetni azért, hogy zenét hallgassanak? Ez annyira elszomorító nekem
Mi az ami ebben téged elszomorít?
Attól nem leszel rosszkedvű, ha a boltban valaki fizet a kenyérért?
Engem nem zavar a hozzáállásod, de legalább ne hangoztasd könyörgöm.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Spotify-on is lehet ingyen zenét hallgatni, csak akkor nem töltheted le offline-ba. Illetve időnként vannak reklámok.
A yt amúgy szerintem borzalmas zenére. Egyrészt kötelezően van videó is a hang mellé, feleslegesen, ha egyszer nincs előtérben. Másrész az ajánlásai annyira buták, hogy néha már fáj. Látszólag egyáltalán nem érti a műfajok és együttesek közti összefüggést és nagyon egysíkú ajánlatok vannak rajta sajnos.
-
Mrpingvan
tag
Családival azért az a 425Ft/hó/fő nem egy nagy dolog. Amúgy meg nem foglal helyet? A Spotify nem hiszem, hogy sokkal több helyet foglal a telefonon. 100MB-t tippelnék. Persze, ha letöltöd, akkor többet, de nem kell.
Viszont még egy nagyon fontos dolgot elfelejtettél. A Spotify mennyi netet fogyaszt, és a YouTube mennyit? Ha nem korlátlan csomagod van, akkor elég biztos vagyok benne, hogy hamar visszajön az a 425Ft (Főleg, ha még le is töltöd a zenéket). Ha meg korlátlan... akkor már nem mindegy az a +425Ft a 15000 vagy akármennyi mellé?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Cyberpunk 2077
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Philips LCD és LED TV-k
- Interactive Brokers társalgó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.