- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Just486
senior tag
Így működik, ahogy leírtad, valós időben, minden bemeneten kapott jelre, pont ez a lényege.
Pedig a Delay -t én az árgép listájából vettem, és volt hely, ahol tényleg azt mondták, hogy csak rendelésre van (ez fel is volt tünteve, csak a biztonság kedvéért kérdeztem rá), de egy másik boltba meg csak úgy bementem, és épp volt náluk. Persze a webshopok korát éljük, manapság nem divat raktárkészletet tartani, szóval bárhova is megy az ember, ha biztosat szeretne, e-mailben azért érdemes rákérdezni a dolgokra a személyes látogatás előtt.
A bolt neve friendlyhouse, végülis szívesen megmondom, mert jófejek voltak. Ez egy budapesti bolt. Gondolom postáznak is, bár nem kérdeztem.
-
Just486
senior tag
Azt azért vedd figyelembe, hogy játék szinten nem lehet azt kihozni belőle, ami a két linkelt videóban van, azok profi munkák. A hangokat, dallamokat előre felvették, majd utána valamilyen hangszerkesztővel megtisztították, finomhangolták, effektezték, majd egymás alá játszották őket. Az AUX szerintem passzív mikrofont nem fogad, valamilyen erősítés mindenképpen kell elé.
Szándékosan nem írtam boltot, az árgépen a sima Monotront 7 helyen árulják 13.000 forint alatt, egyet kell találni, ahol éppen raktáron is van (manapság ez a legnehezebb).
Programként azt nem lehet tudni, hogy ők mit használnak erre a célra, de gyakorlatilag bármelyik DAW alkalmas erre.
Ha az embernek nagyon sok ideje van, és nem akar törvényt sérteni, a nylít forráskódú Audacity -vel is lehet próbálkozni, de vannak külön zenélésre tervezett programok. Nálam - vizuális mivoltomnak köszönhetően - az FL Studio volt a befutó, de rengeteg konkurens termék van a piacon (Renoise, Reason), a némelyik valószínűleg alkalmasabb is ilyen hangmintákból összerakott zenélésre: például a Cubase, vagy az Ableton. Csak ezek ugye mind pénzbe kerülnek, khmm
vhw: Minden kreativitás kérdése, az eszköz maga a még alig hallható tartománytól a már alig hallható tartományig képes hangot produkálni, csak a szerzőn múlik, hogy hogyan használja ki ezt a tartományt. Lelkes amatőrként a legnehezebb bármit kihozni belőle, mert ő nagyon szeretne alkotni, de a módját nem ismeri, és a türelme sincs meg hozzá. Azt már a videókon te is láthattad, hogy profiként mire lehet használni úgy igazából, abszolút kezdőként pedig egyszerűen ara jó, hogy legyen egy hardveres szintid, ahol valóban te állítod a dolgokat, nem pedig csak egy monitoron kattintgatsz az egérrel. Ez igencsak hasznos, és segít megérteni a dolgok működését.
-
Just486
senior tag
Köszi, srácok, nagyon sokat számít a véleményetek
Saját hanganyag megosztása sajnos jelenleg - annak értéktelensége miatt - nincsen tervben.
Az alap hullámformák feltöltésén elgondolkodtam, de végül arra jutottam, hogy aki valóban elolvassa a cikket, az valószínűleg hallott már fűrészfog és szinuszjelt is.Knight: Nekem is van itthon egy stúdiószintetizátornak titulált Virtuál Analógom (digitális), sajnos valóban összevethetetlen minden fő komponense (szűrő, lfo, oszcillátor) az analóg megoldásokkal.
Zolinho: Még egy szintim van itthon (nagyobb is, drágább is - de hogy jobb -e?), arról is tervben van egy hasonló bemutató, ennek a cikknek a fogadtatásától függővé téve.
Amit a kolléga linkelt videó, azt viszont érdemes megnézni, nagyjából demonstrálja a hangszerben rejlő potenciált. Persze amatőrként szinte lehetetlen hasonlót készíteni, de ékes bizonyíték arra, hogy a lehetőség adva van.
Itt van a videó folytatása, ahol a teljes Monotron család bevetésre került. - Az előadó ugyan az.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest