- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 17 - alap
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Arany-fekete színben is elérhető a profi dínó
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Berci77
tag
ezek szerint nem voltam teljesen világos.
a "hagyományos" notik töltenek, ha rádugod a töltőre, amíg fel nem töltött, vagy ki nem húzod a zsinórt. tehát pl az akksim 100%-os töltöttségen van. a gépet 5 percre lehúzom a hálózatról, mondjuk lemerül 98%-ra. ha rádugom, ismét tölteni kezd és beletölti azt a hiányzó 2 %-ot. ez nálam kb 5 töltési ciklus NAPONTA.
az IBM progi azt csinálta, hogy be lehetett állítani, hogy milyen töltöttségi szintnél kezdjen el tölteni és meddig töltse fel. az én beállításom jellemzően az volt, hogy csak akkor kezdjen rátölteni, ha lemerült 20% alá és 80-90%-ig töltse fel. ha tehát szintén lehúztam a töltőről 5 percre a 80%-os akksit, akkor mondjuk lemerült 75%-ra, de ha rádugtam újra, akkor NEM kezdett el rátölteni, hanem csak simán átváltott hálózati energiaellátásra, az akksim maradt 75%-on. ez nekem jelentett HAVI 4-5 töltési ciklust. Mielőtt megkérdezed: természetesen ha előre tudtam, hogy huzamosabb ideig akksiról kell mennie a gépnek, akkor előtte feltöltöttem rendesen, függetlenül attól, hány %-on állt. Namost a lítium celláknak jellemzően a korlátozott töltési ciklus az egyik rákfenéjük, szóval ki lehet számolni, melyik "stratégiával" él tovább a telep. ami még állítólag számít, hogy NE merítsük le és NE töltsük fel teljesen. több ciklust bír, ha nincs teljesen kihasználva a kapacitása, szemben a Ni-Cd aksikkal, amit elsősorban a rendszertelen rátöltögetések ölnek meg a memóriaeffektus miatt és nem elsősorban a töltési ciklusok száma.
Mellesleg ha jól emlékszem, pont a gép használati útmutatójában volt benne (de nem csak itt olvastam), hogy ha huzamosabb ideig hálózatról használjuk, akkor célszerű kivenni a telepet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Home server / házi szerver építése
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgatós találkozó
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5 / 16 GB / 256 GB SSD + Windows 11
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD IPS
- ASUS Vivobook Pro 16X 4K OLED M7600Q /Ryzen 7 5800H/RTX 3050/16GB/512GB M.2
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest