Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Namelesske
üzenetére
en probaltam is (Seamless mode-nak hivjak amugy), eleg morbid elmeny a levegoben logo windowsos ablak, inkabb visszaraktam normal modba

-
doc
nagyúr
válasz
Namelesske
üzenetére
csak a VBox Guest Additionst kell feltenni, es a virtualisan futtatott windows ablakai rendes nativ ablakkent viselkednek az ablakkezelodben

-
Namelesske
addikt
Ha Linuxon is felrakod az integrációs összetevőket akkor ott is ugyan így működik, természetesen elvileg, vagyis én így képzelem nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán van ilyen VirtualBox-hoz, mert nekem nem volt szükségem mélyebben belemenni a virtualizációba Linuxon, mert azért raktam Linuxot, hogy ne Windowson legyek, hogy megismerjem, nem azért hogy szerencsétlenkedve próbáljak Windows pogikat futtatni...
És a kérdésedre/meglátásodra a válasz : IGEN
Minden program fel van telepítve, ami egy éles rendszer használatához kell. Csak annyi a különbség, hogy amiből csak lehet azon ingyenes/opensource programokat raktam fel. Mert ki kell próbálnom a dolgokat, hogy véleményt alkothassak

Szóval minden cuccnak amit használok, alternatíváját tettem, fel. Pl OpenOffice, 7zip, Firefox, Sumatra PDF stb... -
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
annyival másabb, hogy képes háttérben futni és csak az ablakot kitenni rdp-vel. (RemoteApp)
amúgy ha 7 GB-ot foglal a virtual xp lemeze, akkor arra már telepítettél ezt-azt.
-
Namelesske
addikt
(#565) tomtyi
Én ezt a hozzászólásodat nem értem, de elmagyarázom még egyszer.
A Windows 7 nek két verziója van 32 és 64 bites melynek a rendszerigénye minden KIADÁSNÁL a VERZIÓNAK MEGFELELŐEN EGYFORMA
Tehát: 1 giga ram, 2ghz Proci 128 Videókártya minden 32 Bites Windows 7 kiadást vinni fog.
Az Ultimate ugyan annyit fog enni mit a Home basic. Mert a Windows 7 az Windows 7 nekem nem kell több ram mert én ultimatet futtatok, más meg oem Home Premiumot.
A két rendszer ugyan úgy fog viselkedni, csak az egyik tud egyes dolgokat a másik nem.
Az XP mód telepítését, nem is ajánlja a Microsoft, én csak felraktam, mert kíváncsi voltam hogy sikerült összehozni.
+512 MB ram kell neki és telepítő nem éri el a fél gigabájtot!
Nekem most készre telepítve 7 GB helyet foglal a gépen az XP mode merevlemeze
Ez az xp mode semmivel nem másabb mint egy linuxra/os ten-re telepített vendég operációs rendszer. Ez nem valami földön tuli izé ami megeszi a vinyódat.
-
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
üzenetére
Ok, a ram (1GB) az tényleg túlzás, sztem maga az XP mód kevesebb, mint 1 GB ramot fogyaszt. Csak ők tulajdonképpen úgy adták meg, hogy Win7 rendszerigény 1GB+xp módhoz még 1GB (még ha ezt nem is az XP viszi el 100%-ban), ezzel egyet kell, hogy értsek, 2GB ram alatt az ember ne akarjon virtuális XP-t futtatni.
Hogy miért az OS-specifikációban adták meg? Ki lett tárgyalva, hogy a Win7 nem egy csupasz op. rendszer, tele van mindenféle szolgáltatással (valakinek kell, vkinek nem). Mivel ezeket a szolgáltatásokat csak speciális esetekben használják, viszont szorosan kapcsolódnak a Windows 7-hez, mint OS-hez, így volt logikus. Ha a Messengernek +rendszerigény kellene, akkor sztem azt is ide írták volna. Meg a játékokat is ide írták (DX 10 képes vga), hogy az egyszeri user ne lepődjön meg ha nem fut a 6600GT-jén a Crysis.
-
oO7
őstag
válasz
üzenetére
te menthetetlen vagy...
most komolyan már abba kötsz bele hogy az XP mode gépigénye az OS gépigényéhez van hozzácsapva és nincs külön oldala ?nem települ és nem is muszáj felrakni a gépedre az XP mode -t.. nemértem mostmár tényleg hogy mibajod pedig a hsz megírása előtt vagy 3x átolvastam a hsz -eidet hogy megpróbáljalak megérteni... de nem sikerült
-
törölt tag
de, tkp. el tudok szakadni, ha muszáj.
értem én, hogy külön letöltendő, stb. akkor sem a kisujjamból szoptam.(#568) Sweet Lou 6
de, beéri.
és lehet, hogy olyan. csak ezeket nem az os-specifikációban adják meg. -
-
Vladi
nagyúr
Konkrét számok. Meg néha összejön a sarki kocsmába az a néhány geek aki használja a hardver támogatottság hiánya miatt siránkozni.

-
törölt tag
(#559) Namelesske
"Egy Home Premium használat során ugyan olyan mint egy Ultimate. Észre se veszed, hogy nem az, ha csak nem kell neked group policy meg ilyenek."szerintem +1GB ram és +15GB vinyó több erőforrásigény. nyilván csak ha használja az ember. de ahhoz meg kell. szemben azzal, ha PS-t használnék, ahhoz nincs külön előírva +ezmegaz. de hagyjuk.
"a Windows XP Mode-hoz nem szükséges virtualizációs támogatás, amióta frissítették.">meglehet. valamelyik (nem hivatalos ms) oldalon mág ezt olvastam. ezek szerint nem frissítették.
"akkor nyilván installálás előtt beszereztél minden szükséges drivert, vagy adták az eszközhöz CD-n.">vagy üres gépet vett, és egy db win7 telepítője van, és nem készült egyebekre. mert ilyen is sok van. attól függetlenül, hogy béna-e vagy sem.
-
moonman
titán
válasz
üzenetére
a Windows XP Mode még mindig nem része a rendszernek, hanem egy külön letölthető eszköz. ilyen erővel a Photoshop-tól is nagyobb lesz.

a Windows XP Mode-hoz nem szükséges virtualizációs támogatás, amióta frissítették.
"és még pl"
tényleg nem érted, hogy ezektől nem fog többet foglalni? mellesleg senki nem azt mondta, hogy egyforma a tudásuk, hanem, hogy egyforma az erőforrásigényük."megnézném, hogy töltöd le, ha a telepítőn sincs."
OEM telepítőkészletben 100%, hogy ott van, ha meg te rakod össze a gépet, akkor nyilván installálás előtt beszereztél minden szükséges drivert, vagy adták az eszközhöz CD-n. -
törölt tag
válasz
Namelesske
üzenetére
"A Windows 7 az maga a Windows 7, minden kiadása ugyan olyan, ugyan akkora a mérete, ugyan annyi erőforrást igényel">eltekintve olyan apróságoktól (de ez már csak szőrszálhasogatás), hogy az xp-mód +1GB memóriát és +15GB vinyóhelyet igényel.és nem mellékesen hw virtualizációképes processzort. de ezek tény nuance-nyi különbségek. és még pl.: távoli asztal, helyalapú nyomtatás, xp-mód, hálózati biztonsági mentés csak prof vagy ultimate, ezen kívül: nyelvi csomagok, DirectAcces, BitLocker, AppLocker (meg még pár, szinte csak céges környezetben fontos) ultimate only szolgáltatástól eltekintve tényleg bitre egyformák.
"Megnézném, hogy töltesz le internetről egy hálózati adapter illesztőprogramot ...">megnézném, hogy töltöd le, ha a telepítőn sincs.

-
fordfairlane
veterán
válasz
Darren82
üzenetére
"Windows 8-al kapcsolatban,az érdekelne,hogy szerintetek mekkora méretre lehet számítani."
Pont az SSD-k miatt valószínűleg nem fog drasztikusan növekedni a mérete. A 32 bites Win7 nem olyan vészes, a 64 az elég nagy helyet elfoglal, nekem most olyan 16-18GB körül jár, ha jól rémlik.
-
moonman
titán
válasz
Namelesske
üzenetére
mondjuk egyáltalán nem baromság hálózati illesztőt letölteni a netről, nem feltétlenül ahhoz kell driver, amivel a netre csatlakozom.

-
Namelesske
addikt
válasz
üzenetére
értem én, hogy "sok szolgáltatás" (bár az is érdekelne, mennyi és mekkora erőforrásokat igénylő "szolgáltatás" fut egy home basic vagy premiumban), meg driver.
Az emberek mindig ott hibázzák el a dolgokat, hogy azt hiszik, hogy a Home Basic, Home Premium, egy más világ, meg hogy nem eszik annyit, warez körökben meg azt hiszik, hogy nem lehet rajtuk játszani.
EZ EGY ORDAS NAGY BAROMSÁG!
A Windows 7 az maga a Windows 7, minden kiadása ugyan olyan, ugyan akkora a mérete, ugyan annyi erőforrást igényel (Aero meg ilyeneket ne számoljuk bele!). Egy Home Premium használat során ugyan olyan mint egy Ultimate. Észre se veszed, hogy nem az, ha csak nem kell neked group policy meg ilyenek.
de utóbbit megoldhatnák úgy is, hogy a netről tölti, ha már úgyis igy van rengetegszer.
Megnézném, hogy töltesz le internetről egy hálózati adapter illesztőprogramot ...

internet- Illesztőprogram keresése az interneten

A Windows az Windows, nem hülyeségből van benne ennyi driver.
-
törölt tag
nekem alapból szükségem van ázsiai nyelvi támogatásra, azellen pont nem lázadok, de akinek alapból nincs, az valószínű pont nem út közben fog megtanulni japánul. meg nem is az usb driverek, de van egy rakás olyan dolog, ami nem kell (például ha egy bedrótozott hardvere van az emberenek - laptop tipikusan ilyen -, akkor nem kell még 10000 chipset meghajtó, meg 50 féle vga meghajtó ott figyeljen a vinyón).
hosszabb útra én pendrive-on live rendszert viszek magammal, 10 perc alatt újrateszi a gépet, aztán jöhet egy backup-ból visszaállítás. de ha nincs időm mondjuk újratenni, akkor is ott egy alap, de működő rendszerem, míg az oem restore leglaább egy óra.
én is egy gépet hazsnálok, csak nekem nincs dokkolóm hozzá. van külső vinyó, én sem hurcolok mindent magammal, de mondjuk inkább biztosan hasznos dolgokkal töltöm meg a vinyót, mint talán hasznossal

ez a WAIK teljesen legálisan használható, átszabhatom vele az oem rendszeremet, amit a gép mellé adtak?
-
moonman
titán
válasz
üzenetére
"mobil gépen én azért én inkább azt támogatnám, hogy hasznos adatot cipelek magammal, nem olyat, amire semmi szükségem "
mobilon pont, hogy bármikor szükséged lehet még akár ázsiai betűtípusokra is, de USB-driverekre mindenképp."ezért is repült a recovery parítció, megvan dvd-n, nem kell az állandóan oda a gépre"
az OEM recovery partíciók általában túl vannak méretezve, Vista óta online partícióméretezéssel meg lehet oldani a dolgot. én is letöröltem anno, de azért ha egy hosszabb út közepén szarik be és szükséged lenne rá, azért jól jöhet."te is laptoot használsz elsődleges gépnek, ha jól tudom, szóval ismerned kellene a helyzetet. bár lehet, hogy nem hurcolsz minden adatot magaddal."
ugyanezt a gépet használom otthon, csak dokkolóval, nagy monitorral stb. nincs mindig minden nálam, egy rakad adatom otthon van, de ami kell a munkához azok fent figyelnek a céges szerveren és felhőben is."igen, tömegtermék, de attól még talán meg lehetne adni a lehetőséget, hogy testreszablyák az emberek."
WAIK -
törölt tag
mai lemezterületek mellett? hm, nekem most a fővinyóm az 320-as a gépben, ebből 13GB a rendszeré, a többi az /home, adatokkal. mondjuk annak a 13-nak is majdnem kétharmada üres.
mobil gépen én azért én inkább azt támogatnám, hogy hasznos adatot cipelek magammal, nem olyat, amire semmi szükségem (ezért is repült a recovery parítció, megvan dvd-n, nem kell az állandóan oda a gépre). lehet, hogy asztali gépbe már fillérekért lehet terabájtos lemezeket venni, de laptopba egyelőre nem, ráadásul a gépek többségében el sem fér több lemez eleve, így mondjuk egy ssd-vel jól meg lehet rekedni tárhely szempontjából. te is laptoot használsz elsődleges gépnek, ha jól tudom, szóval ismerned kellene a helyzetet. bár lehet, hogy nem hurcolsz minden adatot magaddal.igen, tömegtermék, de attól még talán meg lehetne adni a lehetőséget, hogy testreszablyák az emberek. a visual basic akármit is le lehet törölni, meg még sok dolgot. illetve például ott volt a vlite, amivel még a telepítőből ki lehetett szedni a nem kellő cuccokat, azt imádtam, csak azzal nem lehet egy lenovo recovery partíciót beolvasni, meg szerintem a 7-et sem támogatja.
-
moonman
titán
válasz
üzenetére
4,5? nálam 6,7
persze elég sok programot használok is."ha már ott egy egész virtuális xp a rendszerben, akkor el lehetne felejteni a 10 éves dll-eket legalább."
nincs ott a rendszerben egy virtuális xp. az egy külön letölthető virtuális gép. az a plusz 5-6 GB pedig a mai lemezméreteknél egyértelműen megéri a telepítőlemezes, letöltős komplikációk kikerülését."akkor is lehet azért opcionálisra csinálni"
nem lehet. ez nem Linux. ez egy tömegtermék, aminek mindenhol közel azonosan kell működnie. az isten se tudna olyan rendszert központilag supportolni, amely minden egyes gépen másféleképpen épülne fel, másféleképpen működne. fogjuk fel úgy, hogy ez a Windows sajátossága és kész. -
törölt tag
jah, néztem is, hogy mi a fenéért 4,5GB az a winsxs könyvtár...

amúgy ez nem feltétlenül jó dolog szerintem. persze, biztos háborognának az emberek, ha az ezeréves alkalmazásaik nem mennének, de kicsit azért meg lehetne rendszabályozni a dolgot. péládul mondjuk bekéri a dvd-t, és felteszi a dll-t, ha kell, vagy letölti, vagy a restore partícióról felteszi. kicsit lehetne modulárisabb. például az emberek nagyon nagy része (errefelé) nem használja azt az ~1 gigányi ázsiai nyelvi támogatást (bár ezt én pont használom), amit feltesz alapból, vagy a 7-800 mega printer és fax maghajtót sem, de még lehetne sorolni.
ha már ott egy egész virtuális xp a rendszerben, akkor el lehetne felejteni a 10 éves dll-eket legalább.bobsys: akkor is lehet azért opcionálisra csinálni, mondjuk csomagokban, amit telepítésnél, vagy utólag kiválaszthatsz, eltávolíthatsz, és akkor nem egyesével kell fájlonként megadni neki a lemezt.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
hát, attól függ. ha mondjuk úgy készülsz, hogy minden programból felkerülhet a 32bites is, akkor igen, mert akkor tulajdonképpen dupláznia kell a szükséges dll-eket. viszont linux alatt a függőségkezelés miatt csak azok a lib-ek kerülnek fel, amiket tényleg használni fog az adott program.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
azért kell, mert így egyszerűbb a felhasználók számára. nincs minden programból még a mai napig 64 bites verzió (igen, végülis az elmúlt ~5 év nem volt elég, hogy megírják, de ez másik kérdés), és egy 32 bites program futtatásához szükség van a 32 bites dll-ekre (linux alatt is ha 64-es rendszerre felteszel mondjuk egy skype-ot, akkor felteszi a 32-es lib-eket mellé, másképpen nem menne). sőt, úgy sem feltétlen megy minden tökéletesen, amennyire tapasztaltam (például 64-es rendszeren 32-es skype alá nem tud beépülni a 64-es ibus szövegbevitel, ezért is szedtem le a 64-es rendszert többek közt...).
-
törölt tag
bocs, nem nehéz utána járni, nem kell hozzá érteni. ahogyan a virtualizáció technológiákhoz sem kell érteni, ha az xp módról akarok véleményt mondani.
bárcsak te is mindog akkor szólnál hozzá, amikor releváns a véleményed!
ha már téme kell: arra válaszolj, hogy minek ennyi drivert belerakni a telepítőbe, és ezek minek települnek automatikusan (az átlag hozzánemértőnél), ha nyilván nem lehet minden hw-elemhez driver a telepítőn? emiatt úgyis kell net, és ekkor fel is ajánlja, hogy letölti, telepíti. nyilván ha nincs net, jól jön, de azzal akkor sem tud mit kezdeni, ha éppen olyan hw-t dug rá az ember, amelyik - mondjuk - tú új a telepítőlemez korához képest. -
törölt tag
nem, nem értek hozzá, de nem is érdekel, minek egy teljen 32 bites rendszer a 64es alá. érdekes, marketingrizsa mindig van, hogy az újabb rendszerben így-úgy kisebb lesz a system requirements, azután mikor kiderül, hogy a fenét, akkor meg a magyarázkodás, hogy de ezért meg azért.
a bunkó stílusodból meg visszavehetnél. senki nem kíváncsi rá.
arról meg gondolkozz a pszichiátereddel, miért fröcsögsz egyből, ha a l i n u x betűkapcsolatot meglátod. -
törölt tag
mondjuk nekem 32 bites van, mert egyrészt ilyet adtak a géphez, másrészt meg 3GB memóriánál nagyjából mindegy, hogy kezel-e 4-et vagy annál többet a rendszer.

a zoner photo studio volt a tettes, valami olyasmit akart, hogy integrálja magát a rendszerbe (gondolom context menük meg file association). amúgy most hogy mondod, valóban csak egyszer szokott felpattanni az uac telepítéskor.
-
moonman
titán
válasz
üzenetére
a 64 bites többet eszik, egyrészt van benne egy teljes 32 bites alrendszer, aztán a fájlok is kicsit nagyobbak tudnak lenni és memóriából is többet fogyaszt a több pointer miatt, de legalább kezeli a 4GB+ ramot.
nekem most tavaly novemberi a telepítésem és a windows mappa 15,3 GB, a program files-ok nem annyira mérvadók, de 10,7. (65 telepített programmal)
ha telepítés közben regedit-es uac-t kaptál, az több, mint gyanús. a telepítők eleve uac-vel indulnak, onnantól több promptot nem szabad dobniuk.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
"A rendszermappán csak a renszer+programok+XPmode van és így foglal mindennel a gép a 45GB os rendszerpartícióból 32~ GB-ot :">bazze! brutál!
nekem az Ubuntu rendszerem cuzámen foglal 62GB-t, ebből 14GB /-on 38%-ot. értem én, hogy "sok szolgáltatás" (bár az is érdekelne, mennyi és mekkora erőforrásokat igénylő "szolgáltatás" fut egy home basic vagy premiumban), meg driver. de utóbbit megoldhatnák úgy is, hogy a netről tölti, ha már úgyis igy van rengetegszer. -
törölt tag
válasz
Namelesske
üzenetére
"benne van egy 32 bites is">komolyra fordítva a szót
: a virtuális xp-re gondolsz? mert az
1.csak a prof és ultimate verziókban van. bár előszeretettel úgyis ezeket warezolják.
2. érdekes lenne, ha az alapból kb. 3,5GB-t foglaló xpsp3 a 8GB-t duplázná.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
Namelesske
üzenetére
ja, persze, logikus, kétszer annyi bit, kétszer annyi tárhely

nekem eddig semmi bajom nem volt swap nélkül, lehet, hogy biztosabb és szárazabb érzése, de igazából nem szeretném, ha notin mindenfélét írogatna a lemezre (feleslegesen), mert az elég lassú. soha nem sikerült még megközelíteni a ram határát semmilyen általam alkalmazott felhasználási területtel...
a böngészőmnek semmi baja, de nem is konkrét esetet mondtam, csak egy feltételezést, hogyha éppen telepítek valamit, amiről tudom, hogy megbízható, és közben valami teljesen más cucc feldob egy ablakot, hogy módosítaná a registry-t. a böngészős példa rossz volt akkor ezek szerint, bocsánat.
-
Namelesske
addikt
válasz
PhlashMan
üzenetére
AZ XP RTM... gyakorlatilag olyan komoly gondokkal küzdött, hogy a Microsoft végét is belelátták sokan a Windows ME után... Teljes krízis csapat foglalkozott az XP SP1 fejlesztésén... ez a kis malőr annyira megviselte a Microsoftot, hogy a Vistában borult ki a bili, mert attól vontak el erőforrásokat, és sietve kellett nagyon sokat fejleszteni, ez és a hardvergyártók lustasága, és a trehány felhasználói jogokra fittyet hányó programozók megcsinálták a halálos koktélt a Vista számára...
A Windows 7 gyakorlatilag a befejezett Windows Vista.
A Microsoftnak igen is megy a programozás, ha nagyon akarják. De láthatod 2 verziót is kiadtak az Internet Explorerből és a retek IE6 2001 óta még mindig itt van... 9 és fél év az informatikában gyakorlatilag az első Marsutásszal egyenlő...
A Windows XP-nek már semmi helye és keresnivalója a mai új számítógépeken...
-
Namelesske
addikt
válasz
üzenetére
Igen nekem is van egy pár asus apróság, a windows kiadás nem számít, mert mind ugyan annyit foglal. És ahogy észrevettem a 64 bites mindenből dupla annyit fogyaszt, memória és merevlemez terület...
:
A swap filet kikapcsolni nem jó ötlet a egyik MVP az MS Answersen nyomja a supportot, adott nekem kb egy 70 oldalas ilyen "szakirodalmat" és abba levolt írva, hogy hány particiót ajánlott használni, meg mennyi legyen az ntfs lefoglalási egység mérettől fuggően meg ilyenek... abba olvastam, hogy minimum 1 giga mindig legyen swap file akármennyi memória is van a gépben...
Szerintem le kellene cserélni a böngésződet... annak simán kell usermóban futni, és semmi köze a registryhez...
-
törölt tag
ja, nem arra gondoltam, hogy böngészőből regedit futna (nem tudom meg lehet-e oldani), csak arra, hogy akkor most kéne-e tudnom az uac-os üzenetből, hogy valójában mi is akar tevékenykedni a gépemen.
amúgy nem tudom, nekem bozasztó soknak tűnik egy rendszerhez akkora tárterület. másik rendszer is van a gépen, az összesen van nagyjából 3,5 giga, az összes hazsnált programommal és mindennel együtt. laptopon azért nem mindegy, hogy mennyit foglal el, bár most van egy második vinyó is a gépben (ezért fért fel a win7).
-
PhlashMan
csendes tag
Az XP óta valahogy nem megy ez az OS dolog a Microsoftnak.

-
oO7
őstag
-
törölt tag
válasz
Namelesske
üzenetére
nekem most mindenestől 10 gigát eszik a C:\, és ebben benne van minden cucc. mondjuk a hibernálást meg a swap-ot kikapcsoltam, mert nem használom. programok közül is hasonló dolgok vannak telepítve, illetve office nincs, meg egy-két apróság sem, viszont van pár lenovós kiegészítő. nem hizsem, hogy attól függne, hogy hány bites, tlaán inkább a verzió más, de most fejből meg nem mondom, hogy melyik van pontosan (talán home pro?).
amúgy az uac-ot én is termszetesen bekapcsolva hagytam, nem is az zavar, hogy a telepítésnél szól, hanem csak azt nem értem, hogy ha így írja ki, akkor most honnan tudjam, hogy milyen program akar éppen valamit csinálni. bár kicsi az esélye, de lehet, hogy éppen amíg telepítek valamit, addig indulna el valami kártékony cucc böngészőből, és csak annyit látok, hogy a regedit akar túrkálni, csak azt nem, hogy kinek a nevében.
-
Namelesske
addikt
válasz
üzenetére
Lejárt az szerk. idő
akkor figyeltem fel rá, hogy az uac ablakban azt írja, hogy a registry-t szeretné módosítani egy alkalmazás, de nem az éppen telepítés alatt levő programot írta oda, hanem a registry editort (nem emlékszem a pontos névre, de rendszerprogram volt). ez akkor most mi?
Mert ha a telepítőben gondolom én egy .reg fájlban volt megírva, hogy mit kell hozzáadni a regisztryhez, és akkor az úgy hell hogy
call regedit -s c:\temp\yourconfig.reg
ebben nem vagyok biztos, hogy helyesen írtam e le, de az a lényeg, a .reg kiterjesztés a regedit.exe-hez van társítva, és ha megnyitod akkor a regedit fog adminisztratív jogokat kérni...
Nekem mindig be van kapcsolva az UAC vista óta, és eddig mindig telepítést rendszergazdaként futtattam, hogy elkerüljem a közbeni felakadásokat...
-
Namelesske
addikt
válasz
üzenetére
Nekem 64 bites rendszerem van és kb 16 GB-ot foglal, ha leszámítom, a hiberfájlt, a pagefilet, meg a users mappát. Ebből a 16 ból csak a Windows mappa foglal 13 GB-ot a többit a gyári Windows Programok foglalják..
A rendszermappán csak a renszer+programok+XPmode van és így foglal mindennel a gép a 45GB os rendszerpartícióból 32~ GB-ot :
És ezek a programok vannak fent:
És ennyi memóriát fogyaszt a gép több mint 2 és fél nap folyamatos futás után:
-
törölt tag
válasz
Namelesske
üzenetére
16GB?
az mitől olyan sok?
nekem most van egy 32bites w7, és "csak" olyan 7-8 giga helyet foglal. mondjuk szerintem ez is kicsit sok már, ahhoz képest, hogy viszonylag kevés dolog van (már) integrálva bele.egyébként moonman, pont tegnap telepítettem rendszert, és amikor feltettem volna valami képnézőt, akkor figyeltem fel rá, hogy az uac ablakban azt írja, hogy a registry-t szeretné módosítani egy alkalmazás, de nem az éppen telepítés alatt levő programot írta oda, hanem a registry editort (nem emlékszem a pontos névre, de rendszerprogram volt). ez akkor most mi? mert értem, hogy közvetlenül az fog az adatbázisba írni, de ebből nem tudom eldönteni, hogy milyen cucc adta ki a parancsot rá.
-
Namelesske
addikt
válasz
Darren82
üzenetére
Ez elég buta kérdés, így a nagy semmi közepén... én max 32 gb ra gondolok amennyit elfoglalhat... de nem kizárt, hogy a mostani 16 GB nem fog sokat változni...
128bites? WTF? Hol van az még, szerintem semmi nem lesz belőle.
64 GB-nak elégnek kell lenni... ha nem abból nagy felháborodás lesz.
-
Üdv.
Windows 8-al kapcsolatban,az érdekelne,hogy szerintetek mekkora méretre lehet számítani.
A 128bites változat,ujdonságok miatt elegendő lehet-e,egy 64Gib SSD rendszernek? -
törölt tag
"eddig rohadtul nem erről volt szó, hanem megpróbáltad bebizonyítani, hogy a linugzot nem lehet tönkretenni, mert a Windowshoz adminjog kell. vagy valami ilyesmi, már magam sem értettem, mit akartál kihozni belőle.">ehhez hozz idézetet.
"Windowshoz kurvára nem kell átlagosnál jóval több tudás, nem szabad ész nélkül nextnextfinish telepíteni és miután elkészültél, le kell venni a jogosultságot user-re és kész is vagy.">az átlagjúzer mégis ezt csinálja. talán pont azért, mert nem tudja, hogy nem szabad. utána meg nem tud mit kezdeni a tönkrevágott rendszerével.
"az ilyen Linuxon is lenyom bármit, tehát seperc alatt összeborítja az egészet.">inkább menj aludni!
-
moonman
titán
válasz
üzenetére
"de vedd már észre, nem arról van szó, hogy a Linux jobb vagy sem, hanem arról, hogy a windowshoz is kell az átlagosnál jóval több tudás."
eddig rohadtul nem erről volt szó, hanem megpróbáltad bebizonyítani, hogy a linugzot nem lehet tönkretenni, mert a Windowshoz adminjog kell. vagy valami ilyesmi, már magam sem értettem, mit akartál kihozni belőle.
Windowshoz kurvára nem kell átlagosnál jóval több tudás, nem szabad ész nélkül nextnextfinish telepíteni és miután elkészültél, le kell venni a jogosultságot user-re és kész is vagy.
"nem ehhez "hülye", hanem ahhoz, hogy különbséget tegyen két uac figyelmeztetés között. mert nem is nézi meg, mit ír ki, csak leokézza."
az ilyen Linuxon is lenyom bármit, tehát seperc alatt összeborítja az egészet.
-
törölt tag
de vedd már észre, nem arról van szó, hogy a Linux jobb vagy sem, hanem arról, hogy a windowshoz is kell az átlagosnál jóval több tudás.
(#517) adam014
nem. nem ehhez "hülye", hanem ahhoz, hogy különbséget tegyen két uac figyelmeztetés között. mert nem is nézi meg, mit ír ki, csak leokézza. -
moonman
titán
válasz
üzenetére
vazeg, egy program telepítéséhez nyilvánvalóan rendszergazda jog kell. a beállításokhoz meg nyilvánvalóan nem. máskülönben a cégnél minden desktop tökegyforma lenne. szakadjunk már le erről a fasságról, user jogokkal egyiket sem lehet szétkúrni, rendszergazdával meg mindkettőt. pont.
-
ddekany
nagyúr
válasz
üzenetére
"Pont azt írtad le, amit én pár hsz-szel előbb szükségesnek tartottam egy normál windows beállításhoz, és amit az átlagjúzer NEM tud maga megcsinálni"
Most már egyre inkább meg tud... XP-s időkben még nagy divat volt alulképzett/alul-motivált programozóknál, hogy root jogosultságot feltételeznek, meg úgy általában olyan helyekre piszkálnak bele, ahova nem szabadna. Hülye Win 9x-es tradíciók, lassan kopnak ki... Mióta az újabb Win-ek ezekre már beszólnak, ezek a gondok kezdenek kikopni. Nem mellékesen egy UAC-os jóváhagyással áthidalható esetleg a gond, ami ugye XP-ben még nem volt.
-
doc
nagyúr
az imagemagick nem az atlagusernek valo, viszont remek eszkoz, rengetegszer hasznalom, multkor azon szenvedtem hogy windowson normalisan beuzemeljem (ami a bena shell miatt nem volt kimondottan egyszeru)
a GIMProl alkotott velemenyed meg azt mutatja, hogy baromira nem vagy vele kepben...
az hogy a GUI-ja neked nem all kezre az egyreszt teljesen szubjektiv, masreszt azt mutatja, hogy elotte megszoktal mar mast (ahogy latszik, a PS-t) es azt keresed benne. na ez nem fog menni (ezert szuletnek a PS GUI a Gimp-hez meg hasonlo oszver projectek)en pl. a Photoshoppal nem tudtam megcsinalni olyan alapmuveleteket sem, amiket a Gimp-ben siman megtalaltam, doksi nelkul. ez nyilvan nem azt jelenti hogy a PS szar, vagy hogy ocsaka a GUI-ja
-
törölt tag
"cinelerra: - Nagyon amatőr az egész, de úgy látszik már telepíteni sem olyan egyszerű">ja!

igen nehéz párat kattintani. meg se próbáld, biztos nem fog sikerülni.
különben kb. mindent elmond a hozzáállásodról, hogy megnézted a weboldalt, és annyi.
cinelerra doku, olvasgasd!"imagemagick...De most tényleg, ez ugye csak vicc?">nem, egyáltalán nem vicc. inkább az a vicc, hogy egy jútúb videó alapján ítélted meg ezt a programot. akárcsak az előbb.
így jogos: "de befejeztem, mindenki azt használ amit akar"
(#506) moonman
tehát ezzel pont azt írtad le, amit én pár hsz-szel előbb szükségesnek tartottam egy normál windows beállításhoz, és amit az átlagjúzer NEM tud maga megcsinálni. de te értesz hozzá. messze kissebbségben vagytok a windows júzerek között is. -
WN31RD
addikt
Cinerella: Nem értek a videoszerkesztéshez, nem tudom megítélni, ez a program mennyire jó abszolút értelemben, vagy más programokhoz viszonyítva. Viszont egyszer feltelepítettem kíváncsiságból, és nekem abszolút semmi gondot nem okozott a telepítése, csomagkezelőből felment, és kész. Szóval, ha ez számodra probléma, akkor valószínűleg nagyon hiányos a tudásod e téren, és így azért elég nehéz véleményt mondani valamiről.
Az ImageMagick rendkívül hatékony eszköz, ha scriptelni szeretnél képekre vonatkozó műveleteket. Nyilván nem az átlagfelhasználónak való, de ha az alap funkciókat hiányolod belőle, az azt jelenti, hogy meg sem nézted, mit tud.
GIMP: Nem értek a profi képszerkesztéshez, nem tudom megítélni, hogy a GIMP mennyire jó mondjuk a Photoshophoz képest (amire nekem kell, arra jó). A GIMP GUI-ja viszont számomra kézreállóbb, mert azt szoktam meg, ez leginkább ízlés dolga.
-
Dave™
nagyúr
válasz
üzenetére
cinelerra: - Nagyon amatőr az egész, de úgy látszik már telepíteni sem olyan egyszerű

how do u even install this in linux...i never got how to add it to repos or install it. O.o
@True2TheBlueYoViGang I've got a video on how to compile and install it, though my web page isn't up at the moment, the one I reference still is. It's easily adaptable for other distros that are non-Debian. However, if you're running Ubuntu, google the Akirad Repository. He's got much newer builds and you can add his repos and install via package manager or aptitude!
imagemagick (csak wines verziót találtam, gondolom ugyanaz) - ez a leggázabb
De most tényleg, ez ugye csak vicc? Az előző még csak-csak tud valami alap funkciókat, na de ez...A gimp meg vicc. A gui-ja ultragáz, ha valakinek egyszerűbb képszerkesztő kell, a Paint.net sokkal átláthatóbb és egyszerűbben kezelhető, ha meg munkaeszköz, akkor ott a PhotoShop, a kettő köszönőviszonyban sincs. Tudásban a gimp a kettő között van, nagyon messze a PhotoShoptól, de a felülete túl van bonyolítva, az átlagfelhasználót ez hátráltatja, a profinak meg kevés lesz.
Dehogy ugyanaz a viszony, de befejeztem, mindenki azt használ amit akar

-
moonman
titán
válasz
üzenetére
én világ életemben standard user fiókot állítottam be minden általam épített gépre, ha a tulaj visszahozta egy pöcs program miatt, ami nem volt hajlandó működni, inkább megadtam a jogokat a kérdéses fájlokra, registry-kulcsokra és visszaadtam neki, de rendszergazda jogot akkor sem adtam nekik. (a jelszót nyilván odaadtam, aztán ha engedélyezi magának, az már nem az én saram.)
-
doc
nagyúr
nincs szükség admin jogokra. aki még mindig ezt hiszi, az le van maradva úgy 6-8 évvel.
na akkor dontsd mar el... az elobb meg azert verted az asztalt, mert a Linuxot csak akkor lehet windows-zal egyenertekuen tonkretenni, ha teljes root jogot adsz a usernek, most meg kiderul, hogy windowson ez nem is kell. most akkor hogy van ez? -
doc
nagyúr
Kereskedelmileg sem éri meg rá fejleszteni, amikor van ötszáz féle disztribúció, különböző csomagkezelők, különböző GUI-k stb.
latom nagyon rakattantal a hulyesegterjesztesre
igen, van otszaz disztribucio, kulonbozo csomagkezelok, toolkitek. es hogy jon ez most ide? egy Linuxra megirt programot Linuxra forditanak, nem Debianra meg RedHatre, stb. erdekes modon sok binaris formaban terjesztett sw-bol EGY, azaz EGY db letoltheto file van, ami minden disztriben hasznalhato (ld pl. nVidia driver, tobb commercial vagy free jatek, stb)
az, hogy sokan elerhetove tesznek csomagokat (pl. Opera, stb) pusztan kenyelmi celokat szolgalamugy meg arrol, hogy mennyire nem eri meg fizetos dolgokat fejleszteni Linuxra:
[link]
a diagram alapjan kb. 300.000 vagy is haromszazezer dollar beveteluk jott csak a Linux-felhasznaloktol ugy, hogy mindenki annyit fizetett amennyit akart (vagyis rendszerint kevesebbet, mint amennyiert a sw-t egyebkent arulnak). ez jelenleg kb. 70.000.000 vagyis hetvenmillio forint.
ha hozzavesszuk az OSX-et is, akkor kijon hogy az altalatok emlitett 6% es 1% reszesedessel biro ket (unix-szarmazek) oprendszer a teljes bevetel FELET adja, vagyis annyit, mint a fennmarado 93%-nyi windows! tenyleg baromira nem erdemes
igen, szoktak izgulni a compiz kockara. windows alatt meg arra hogy hany FPS-sel megy a crysis. es?
-
WN31RD
addikt
"Kereskedelmi szoftvereket nem éri meg fejleszteni rá, a fent említett okokból."
Biztos az sem kereskedelmi szoftver, több tízezer dollárért rendeltem nemrég egyes Linux szervereinkre...
Nem kifejezetten az átlagfelhasználókról beszéltem, hanem a "keresdelmileg nem éri meg rá fejleszteni" állítást vitattam, mert az egyszerűen nem igaz. Lehet, hogy pont azokat a szoftvereket, amelyeket te szeretnél látni rajta, nem éri meg (nem tudom, az is lehet, hogy megérné, csak még senki nem vágott bele), de van, amit egyértelműen megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Arris VIP7100 Android TV 4K
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Xiaomi Redmi Note 13 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és lehet, hogy olyan. csak ezeket nem az os-specifikációban adják meg.

nekem az Ubuntu rendszerem cuzámen foglal 62GB-t, ebből 14GB /-on 38%-ot. értem én, hogy "sok szolgáltatás" (bár az is érdekelne, mennyi és mekkora erőforrásokat igénylő "szolgáltatás" fut egy home basic vagy premiumban), meg driver. de utóbbit megoldhatnák úgy is, hogy a netről tölti, ha már úgyis igy van rengetegszer.

az mitől olyan sok?