- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
Új hozzászólás Aktív témák
-
3mb3r
tag
Kismillió gyártó van a hüvelyen kívül, nem értem a problémát 😳
Az, hogy a jelenleg kiadott készülékek nem kapnak főverzió-frissítést? Na bumm...
Akkor is éltük az életünket, amikor még mobil sem volt - kicsit el lettünk kényelmesedve 🤔 -
judas13
addikt
Jogos észrevételek, adom. De, akárhogyis, nincs levágva mégsem magárôl a rendszerről. Van alternatîva (jelenleg)Az, hogy miként és mennyire fog működni 3 hónap múlva kiderül.
......
justmemoryÎrtam is, nem vitatom. Bizonytalan még minden. De jelenleg nekem is fent van, működik. A többit meg még senki sem tudja most elôre.
"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
Igen így van de én úgy értettem hogy idén telefont cseréltem volna és mondjuk egy p30-al és android 9-el még siman el lehet lenni 2 évig akkor is ha nincs főverzió váltás és az új telóik új rendszerrel jönnek ki.2 év alatt pedig vagy kiforr és sikeres lesz vagy nem és akkor 2 év múlva is válthatok márkát.
-
törölt tag
Szomorú.
P20 Pro után high-end androidos készüléket nem vennék, ami nem Huawei. Az iPhone ára nekem még mindig túl magas (esetleg ha kijönne egy utód iPhone SE 2). Majd visszatérek a budget Redmi Note szériához vagy nem tudom mi lesz.
-
válasz
krisz4b70 #269 üzenetére
Amit én írtam.Főverzióváltás nincs többé(ha nem egyeznek meg és marad a tilalom) a jelenlegi készülékek(a legújabbak is amik megjelentek eddig)biztonsági frissítést kapni fognak de új főverziót nem és ősszel majd a mate modellek már az új huawei rendszerrel debütálnak amire át lehet majd állni a régi készülékekről is(aki akar).
[ Szerkesztve ]
-
krisz4b70
aktív tag
Nagy Ivett, a magyar Huawei végfelhasználói üzletágának marketingvezetője megerősítette: a felhasználóknál lévő készülékek, illetve minden, már forgalomban lévő készülék, és nemcsak a jelenleg magyarországi raktárkészleten lévők, hanem mindegyik, amelyik kereskedelmi forgalomban van, változatlanul megkapják a programfrissítéseket és a készülékek ezután is zavartalanul fognak működni.
Hozzátette, hogy mindez érvényes a napokban Magyarországon bemutatott legújabb okostelefon-modellre is.
Megjegyezte ugyanakkor, hogy az Android operációs rendszer verzióváltásainak későbbi mikéntjéről még nincs információ, ahogy az Európában jövőben elérhető új modellek választékáról sem. [link]
Akkor most mi az igazság? -
dudu98
tag
Üdv mindenkinek! Írtam a Huawei Ügyfélszolgálatnak a támogatással kapcsolatban, hogy nem érkezik meg rá az android Q és válaszként ezt küldték:
"Köszönjük, hogy felkeresett minket!
A telefon meg fogja kapni a rendszeres frissítéseket, csak a Béta verzióról lett úgymond eltávolítva a készülék.
Nem kell aggódnia ez ügyben, semmilyen negatív hatást nem fog érzékelni a telefon használata közben.
Ugyan úgy érvényes lesz rá a garancia és a támogatás.
Bármi további kérdése van forduljon hozzánk bizalommal!
Üdvözlettel,
Mátyás
Ügyfélszolgálati Munkatárs"“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
Ixion77
addikt
Huawei says its own operating system could be ready this year if it can’t use Google or Microsoft
"an international version of the operating system could then be ready for international markets by the first or second quarter of 2020"
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
justmemory
senior tag
és judas13 (#260)
Annyira azért nem biztos megoldás ez... Lásd másik topicban kolléga véleményét, ami szerintem is közelebb áll a valósághoz ebben az esetben.
[ Szerkesztve ]
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
Obyboy
addikt
válasz
#16820480 #40 üzenetére
Na pont erre gondoltam mikor azt írtam "Nem ismerem a Huawei rootolási és bootloader nyitási lehetőségeit", ha nem tudod nyitni a BL-t akkor custom romot sem tudsz rátenni.
Esetleg ha a mostani események után azt mondja a Huawei, hogy egy frissítéssel szabadon nyithatóvá teszi a BL-t és mindenki úgy mókolhatja a telefont ahogy szeretné."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
-
judas13
addikt
Az Aptoide lehet a Huawei alkalmazásboltja a Google Play helyett
A Play használati jogának elvesztésével a Huawei-nek nagyon gyorsan kell alternatív megoldást találni, ha továbbra is Android-ot szeretne tudni a készülékein. Ez a megoldás lehet, hogy a már létező Aptoide lesz.
[link]"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
zsoltiz
aktív tag
"Várhatóan kevésbé lesz vonzó, de az egyéb saját fejlesztésű mobil operációs rendszerektől való lényeges különbséget a cikk leírja:
A Huawei operációs rendszere minden Android alkalmazást natívan futtatna, jövőbemutató mikrokernelével azok pedig 60%-os teljesítményjavulást könyvelhetnek el."
A BlackBerry OS 10 is tudott natívan android appokat futtatni, mégsem mentek vele semmire, pedig több évtizedes tapasztalatuk is volt mellé.
A natív apk futtatás egy dolog. Csaképpen a google engedélye nélkül nem lehet előre telepítve a telefonokra a play store (amin sok app elérhető), meg a többi google app, amit az emberek megszoktak és igényelnek. És a google engedélye nélkül ezeket egy saját app store-ba sem teheti fel a gyártó. Helyettesíteni meg elég nehéz őket, mondjuk egy gmail helyett még lehet más levelezőt adni, de egy maps vagy youtube, vagy a korlátlan photos helyett mit adsz a felhasználóknak? A saját app store is jó dolog, csak erről a fejlesztőket is meg kell győzni, hogy oda is megéri nekik feltenni az appjaikat. -
Ixion77
addikt
válasz
#22743424 #257 üzenetére
Az USA a kapitalizmus és nagytőke fellegvára. Ott elég nehéz keresztülvinni piacellenes intézkedéseket politikai célzattal. Plusz nem akartak egy újabb (gazdasági) hidegháborút indítani. Párszor mellényúltak a történelem során, elég sokszor megkapják azt amit itt a fórumon is páran lovagolnak: hogy nem minden háborúskodásuk sült el pozitívan. Trump akaratossága és fafejűsége kellett ahhoz, hogy ez az agresszivitás keresztül menjen a tanácsadók ellenkezésén.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
törölt tag
válasz
#16820480 #245 üzenetére
Ez így igaz ahogy írod. A magam részéről hozzátenném azt is, hogy a nyugati államok és legfőképpen az USA által jutott az az ország ilyen gazdasági szintre. Akik oda beruháztak szellemi és anyagi tőkét. Az ellopott szellemi tulajdon sem hozott maradandó szankciókat vagy letolást. Csak annyit, hogy enyje benyje ezt még sem kellene csinálni. Amúgy maradt minden a régiben.Még a Tienanmen téren történtek után sem változott sokat a helyzet . Eddig egyetlen egy amerikai elnök sem tiltotta meg, az elmúlt évtizedekben a beruházásokat vagy adott ki olyan rendeletet hogy ha már beruháztak akkor tessék onnan eljönni abból az országból , amely ország mocskos kommunista kormánya ezt meg ezt tette. Felsorolva itt az általad felsoroltakat például.A tőkefelhalmozás es a profit előbbre való a cégeknek.
Lehet mutogatni erre is meg arra is. A politika az egy nagyon mocskos dolog.
-
bagkri01
őstag
válasz
TheBikerider #244 üzenetére
Sajnos jól írod. A jogszabályok alapján feltételhez kötött lenne, de olyan szintű "iparág" épült rá, hogy lehessen csalni vele, hogy az hihetetlen. Sajnos az a szomorú valóség amit írtál.
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
bagkri01
őstag
Ha ezek az igények vegyél xiaomit. 1,5 éve használom az akkor kemény 39ezer forintba kerülő redmi 5-ömet. Rendszeres szoftver frissítés (igaz developer, de kap stable-t is), nem akadozik még most sem, azonnal indul a hívás, "beépített" hívás rögzítő (és nem kell, hogy mindenkiét felvegye, a névjegyekből beállítható, hogy kinek a hívásait rögzítse). Volt már jópár telefonom, szinte mindenféle ársávban, de ez messze a legjobb. A családot is sikerült "megfertőzni", egy év alatt 8 xiaomit sikerült venni.
[ Szerkesztve ]
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
-
válasz
juvegamer #250 üzenetére
Nem is fogják propagálni augusztusig vagy amíg tudják húzzák az általános tájékoztatást. Abból a rengeteg telefonból amit a szolgáltatók, kereskedők, stb berendeltek amennyit csak tudnak el akarnak még adni. Ez az érdeke a huaweinek is. Szerintem amikor már végképp nem használhatják az androidot a majdani új készülékükön és a mostani legújabbak sem kapnak a biztonsági frissítéseken kívül semmit (már ha nem egyeznek meg ami szerintem lehetetlen) akkor bejelenti a huawei hogy minden telefonja számára elérhetővé teszi az új saját rendszerüket a régi készülékkekkel át lehet állni rá( aki akar) míg az újjak már avval jelennek meg alapból.
-
válasz
juvegamer #250 üzenetére
“...Kíváncsi vagyok mikor kezd "beszakadni" a Huawei telefonok ára...”
Amint elterjed a hír,de úgy rendesen...csak idő kérdése...
”...Hozzáteszem még sokan nem is tudják hogy ekkora gondok vannak a Huawei-el, tegnap pont voltam a helyi vodafone boltban de még ott nem nagyon hallottak róla...”
Lehet.De az is lehet,hogy ezt kell mondani,hogy el tudják adni,ne maradjon a nyakukon.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
juvegamer
tag
Ezt most olvastam: https://prohardver.hu/hir/usa_utan_arm_kiuti_huawei_hisilicon.html
Tényleg lassan kiütik a Huaweit. Én ezek után biztos kétszer is meggondolnám hogy vegyek-e Huawei telefont, főleg nem százezrekért.
Kíváncsi vagyok mikor kezd "beszakadni" a Huawei telefonok ára.
Meg nem is tudom hogy a szolgáltatóknál lévő rengeteg Huawei telefonnal mi lesz ha nem veszi meg azokat senki.
Hozzáteszem még sokan nem is tudják hogy ekkora gondok vannak a Huawei-el, tegnap pont voltam a helyi vodafone boltban de még ott nem nagyon hallottak róla. -
Fall-N
veterán
Hülye példa. Azok nem vagy csak később támogatták (BBOS) az Androidos alkalmazásokat.
Egyébként is nem lehet szigorúan csak az OS-t nézni, mert hiába jó ha nicns mellé normális telefon, főleg a középkategóriában. Ha a BB is nem túlárazott vackokat adott volna ki és kezdetektől lett volna natív f droid támogatás, biztos többre vitte volna.
Azért is könnyebb most a Huaweinek, mert a népszerűség és az EMUI adott. Az hogy az EMUI mögött nem az Android fog futni azt észre sem fogják venni, annyira át van szabva. Még előny is lehet, mert jobban hozzá lehet a Kirin SoC-hez igazítani a saját kernelt és OS-t. Egyedül az a necces, hogy a Google szolgáltatások esnek ki, így hiába telepítené apk-ból az ember, nem úgy fog működni.
Egyedül az ARM liszensz elvesztése lehet érvágás, mert akkor oda a Kirin és egyébként sem mennének semmire ARM alapú ship nélkül mivel az Intel az x86-tal éa az AMD az x64-gyel ls amerikai, amit nem használhatnak ugyanúgy.
-
workin
senior tag
válasz
csorbajeno #217 üzenetére
a sony és az lg nem piacmeghatározó , kb semmilyen szempontból.
a sony évek óta küzd a veszteséges telefonrészlegével. az lg, pedig a futottak még kategória (sajnos).Ez a google-. nak sem lesz jó, lenne jó, ha elveszítené a kínai piac szereplőit, rengeteg pénzt bukna rajta. ahogy a fegyver lobbi, úgy szerintem a szoftveres piac is képes lesz nyomást gyakorolni trumpra, hogy azért egy kicsit vegyen vissza. (lásd a 90 nap).
trump nyilatkozata mely szerint ugye mindig vannak áldozatok, ez azért brutálisan fájna nekik is, sokkal többmindent veszíthetnek azzal, ha kizárják a kínai piacot, mintha engednek egy kicsit.
-
csongi
veterán
En a goggle mapsot hasznalom meg a chromot, minden mas google alkalmazast letiltottam.
Siman elvagyok, ezt sajnalnam ha nem lenne.De akad mas navigacio is . Stock androidod meg evek ota nem hasznalok.
A tobbi meg.... Annyira nem vilagvege szerintem.
Sott, elony is lehet. Ha valoban jo oprendszer tesznek le, es vegre desktop modon is hasznalhato egy telefon, persze a maga keretei kozott, akkor meg oda is pakolhatnanak a google orra ala :)Ha egy kicsit tavolabrol es a multbol nezzuk a szoftveres oldalt, akkor latszik, hogy van pelda a sajat szoftveres sikerre.
IOS.
A sikertelenek, mint windows a sajat baromsaguknak koszonhetoen fulladt be.
A Bada egy penzmosas volt, amit a tizen kovet, de legalabb az fut indiaba ea a tv-ken.
Az android is csak azert lett eletkepes mert a gyartok bealltak moge.
Kinaba, ha ugy alakul a gyartok beallhatnak a Huawei moge, akkor a sajat azoftver mar nem teljesen sajat. Illetve olyan rendszerrel jelnhetnek meg a piacon, ami versenykepes lehet az androiddal szemben.
Szerintem van mar mukodo es teszt alatt allo peldany .
Ha meg nincs, mert akkora volt a bizalom a tengeren tulra, akkor jo nagy bakit lottek.
De ez is egy vihar a biliben lesz. a 90 nap pont arra eleg, hogy kenyszert gyakorolva kozos nevezore jussanak.
Tramplinak is ongol, ha a kieso beveteleket nem tudjak potolni.
Anglia dontese meg varhato volt. Nem is volt kerdeses. :).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
beyruth82 #231 üzenetére
Azért a darabszám mellett az is megvan, hogy amúgy milyen gazdasági és politikai helyzet volt mondjuk a kínaiaknál? Hogy a történelmük nagy része során nem volt tengeri hajózásra alkalmas eszközük? Hogy az elmúlt 2-300 évben nem volt olyan erős vezetőségük sem, aki egyáltalán megállta volna a helyét a saját területén belül?
Az megvan, hogy a 2. vh óta elfoglalták (újra) Tibetet és az ujgur területeket (majd telepítették tele átnevelőtáborokkal, meg újabban egy teljes kamerás megfigyelőrendszerrel), folyamatos fegyveres határellentéteik vannak Indiával, Tádzsikisztánnal és Kirgizisztánnal, folyamatosan terjeszkedni próbálnak a tengeren Vietnam és Japán rovására?Ja és ez a bel- és külpolitika meg van támogatva egy ellenzék nélküli diktatórikus vezetéssel, valamint egy évtizedek óta feltétel nélkül nacionalistára nevelt másfél mrd emberrel. Hurrá
[ Szerkesztve ]
-
válasz
beyruth82 #222 üzenetére
Le vagyok maradva? Ember...Te hol élsz?Mert hogy nem ebben az országban,az biztos...
hívhatod aminek akarod....akkor nem segély,hanem támogatás....na bumm...plusz még egyéb nem anyagi támogatás is van../tüzelő/élelmiszer csomag/utazás/satöbbi...mivel látom ezt nap mint nap,azért mondom...feltételekhez kötött...na ne röhögtess...
Szerintem költözz ide,ahol én lakom,aztán utána dumálj.Meglátod milyen a közmunkaprogram.
Fogalmad sincs ezek szerint semmiről.Jó lenne, ha nem beszélnél hülyeségeket...
Szerintem maradj inkább a Kína vs USA témánál és élj tovább a naiv, rózsaszín világodban.[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Az lenne a szép ha a Huawei tényleg megcsinálná hogy minden Android app fusson az új rendszeren és még gyorsabb is lenne
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Ott vannak már régóta, de fokozottnak az idei évet mondanám. Aztán 19-én bejelentik a Huawei tökönrúgását és 20-án egy amcsi hadihajó mindössze 12 km-re közelíti meg a kinai felségterületet. Bizonyára véletlen egybeesés a két esemény, mert az ilyesmik véletlenül szoktak történni.
-
válasz
csorbajeno #233 üzenetére
Ahol kérték/megérdemelték? 😂😂😂
Hú de naív vagy!
Az usa ott avatkozott be ahol gazdasági érdekei megkívánták de igazad van ez egy tech csatorna úgyhogy leállltam a témával. -
_cHAos_
aktív tag
válasz
justmemory #117 üzenetére
EvilAP -találó neve van
-
Freiherr
őstag
válasz
beyruth82 #228 üzenetére
Kína ugyanezt csinálja,sőt, sokkal durvább eszközökkel, csak éppen a saját határai mögött a saját állampolgáraival, kérdezd meg az pl. az ujgurokat, tibetieket, stb. Ráadásként totális kontroll az emberek felett, negatív diszkrimináció, ha nem tetszik a pofád, el vagy ásva.
Szóval Kína durván veszélyesebb, csak az amerikai katonai-technológiai fölény még megakadályozza, hogy nagyon kinyíljon a csipájuk globálisan.Back to the future
-
joey04
titán
válasz
beyruth82 #231 üzenetére
Mert elég veszélyesnek tartom, hogy egy ilyen ország kerüljön vezető szerepbe, ahol ha nem tetszik nekik amit csinálsz, eltűnsz örökre, pl próbáld ott kritizálni a vezetést, írd le, hogy idióták. Amerikában milliók szidják Trumpot, hogy egy gyökér, de nem tesznek ellenük semmit. A pontozásos rendszer amit be akarnak vezetni kész rémálom. Hogy nem titkolják a lopást, sőt azzal védekeznek, hogy ez a kultúrájuk része, egyenesen gusztustalan. De ha ez nem lenne elég, akkor csak USA szemszögéből nézve: egy ilyen háttérrel rendelkező céget természetes, hogy el akarnak lehetetleníteni, hiszen a Huawei maga a kínai állam, magát a fenyegető rendszert, országot engednék be, sőt segítenék őket azzal, hogy amerikai cégek termékeinek segítségével érnek el sikereket. Az az egy a baj, hogy túl későn kapcsolt a világ. Jobban belemenni már politika lenne, ami bár szorosan kapcsolódik a storyhoz, nem kéne belemenni egy tech fórumon, ezt a részét félretéve is izzik a levegő a kapcsolódó topikokban. USA sem szent, nagyon nem, de ezerszer inkább ők, mint ez az alattomos nép.
-
csorbajeno
veterán
válasz
beyruth82 #231 üzenetére
Szerintem a politikát nagyon távol kellene tartani egy tech csatornától, de ehhez most én is hozzszólnék. joey04-gyel értek eggyet, mert ha jobban belegondolsz, akkor az USA mindig olyan helyeken csapott oda, ahol azt kérték, megérdemelték. Pl.: Vietnám, Irak
Ez az én véleményem, emiatt ne támadj, ahogy én sem annak szántam. -
csorbajeno
veterán
válasz
Tomikaa. #221 üzenetére
Úgy értettem, hogy az újak nem kapják meg és a 90 nap után pedig nem lesz frissítés a Huawei kiadott telefonjaira.
Az már csak az én személyes következtetésem, hogy a 90 nap után ezek az appok sem lesznek támogatva, majd jön egy Play frissítés minden telefonra, ami esszenciális lesz a többi Google app működéséhez...ezzel ki is golyózzák szerencsétleneket teljesen. Bár ne legyen igazam. -
törölt tag
Szerintem maguk a nagy amerikai cégek is hibásak a Trump elnöki döntésében. Már sokszor kérte őket, hogy hozzák haza a gyárakat erre egyszerűen nem hajlandók, ilyen- olyan oknál fogva. Olcsó munkaerő olcsó nyersanyag stb. Evvel a lépéssel valószínűleg két legyet üt egy csapásra. Nem hiszen a ,hogy ezek után szívesen látnák az amcsi cégeket gyárakat továbbra is. Jövőre jön a választás munkahelyeket kell teremteni fel kell lendíteni a gazdaságot.Közben meg kinyírja az egyik legnagyobb globálisan terjeszkedő céget
[ Szerkesztve ]
-
Komplett latin amerikát és a harmadik világ szinte összes országát megkérdezheted milyen szép világot eredményezett náluk hogy az usát senki sem állította meg a 20.század során mikor ezekben az országoka exportálta a demokráciáját és háborúkat,polgárháborúkat robbantott ki,diktátorokat,népírtásokat támogatott,segített elő vagy épp tűrt el mert gazdasági érdekei úgy kívánták.Ezzel szemben megnézheted kína hány országban okozta ugyan ezt több évezredes fennállása során.Ennek fényében szerinted melyik ország a veszélyesebb a világra?
-
Maxxy10
addikt
+1
Sajnos nagyon is sok realitás van abba amit írsz. Itt már tényleg többről van szó.
De ezt már rég tudják a nagyhatalmak túl sokan vagyunk a bolygón ezt a föld már nem bírja el. Brexit is részben ezzel magyarázható, a háború előtt függetlenek akarnak lenni. Nagyon figyelni kell az eseményeket az elkövetkező hetekben. -
zolij
tag
válasz
csorbajeno #218 üzenetére
Igen, de ez csak az új modellekre vonatkozik. A Google és a Huawei is megerősítette, hogy a már megjelent modellek (értsd: ami korábban megkapta a Play License-t) továbbra is jogosultak lesznek a Play Framework és a Play Protect használatára, azaz nem fognak ezekről eltűnni a Google alkalmazások. A korlátozás az új modelleket, valamint a meglévő készülékeknél az új Android főverziókat érinti (de ezt akár meg is próbálhatja kicselezni azzal a Huawei, hogy az AOSP-ből készíti el a rendszer frissítését).
[ Szerkesztve ]
-
válasz
TheBikerider #213 üzenetére
Nincs Magyarországon alanyi jogon járó segély már hosszú évek óta.Feltételekhez kötött (közmunkaprogramban való részvétel,munkaügyiközponttal való együttműködés,stb) támogatás van (egészen pontosan havi 22800 ft foglalkoztatást helyetteséítő támogatás es egy családban/háztartásban egy ember kaphatja) de ebből nem lehet megélni.Évtizedekkel le vagy maradva a mai magyar valóságtól.
-
Tomikaa.
tag
válasz
csorbajeno #218 üzenetére
Nem úgy volt, hogy a meglévő és kereskedelmi forgalomban lévő készülékeken maradnak a Google szolgáltatások? Vagy ezt az új típusokra értetted?
-
-
csorbajeno
veterán
-
Nehogymá’ engem kényszersorozzanak be...
majd azokat,akik nem dolgoznak/dolgoztak soha és csak a segélybű’ élnek,meg nem fizetnek adót, meg ingyen utazhatnak a busszal,mert az önkormányzat ad nekik valami papírt,amit felmutatnak a fosőrnek...majd azok vonulgassanak be...meg a homokzsákokat is rakathatnák velük,mert a házuk előtt dolgozó önkéntest kinevetik.Ki sem jönnek,hogy a saját házukat megvédjék az árvíztől. Majd a magyar megcsinálja...
a katonai sorozáson meg az előttem-utánam álló lények meg csak ríttak,”...hogy nemá’,nem akar bevonulni,otthon a család,meg éheznek,dógozni kő,...”
na ezeket hívják meg tolják előre a harctéren.(személyes tapasztalataim,emlékeim)
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Hallosz
senior tag
Nem emléxem melyik kínai telefon tesztje volt, de az megragadt bennem amikor valamilyen úton-módon kiderült, hogy minden billentyű leütést eltárolt és ezt szép csendben elküldte a cégnek.
- -
Meg lennék lepve, ha a többi nem tenné ezt. Sőt, talán ezt csinálja mind. Csak az amerikai.... -
Azért nem szól a kínai kormányzat, mert egy csípőből visszalőtt megtorlást pár órás kormányűlésen össze lehet dobni. Attól tartok itt komolyabb és komplexebb válasz lesz, és nem a Huawei sorsa a kérdés hanem az, hogy "most akkor mi akarunk a világ urai lenni, vagy hagyjuk, hogy szórakozzanak velünk?" Ahogy Bajnai mondta: ez fájni fog....mindenkinek.
A dolog súlyát mutatja, hogy az usa erődemonstráló hadihajót küldött Kína közelébe....szóval ez már nem a Huaweiről szól, és nemcsak egy kicsit keményebb piszkálódás. Azért űléseznek most 24 órában, mert nagyon kemény döntéseket hoznak....az az amerikai hadihajó holnap már nem tudná megcsinálni ugyanazt a kört ép karosszériával. Nem véletlenül nyilatkoztak olyat, hogy ezt már évekkel ezelőtt látták....ami kb. azt jelenti kikémkedtek olyan amcsi kormányzati infókat amelyben kína elkaszálását tervezték az usában már évekkel ezelőtt. Itt még a frissítéseken aggódnak egyesek, miközben szerintem már az a kérdés, hogy az idei Karácsonyt a nappaliban fogjuk tölteni vagy nato kényszersorozottként valahol egy lövészárokban, mert szerintem a világ jövője felett döntenek éppen Pekingben....ahhoz azért kell egy kis idő.
És az az érdekes eset áll fenn, hogy nagyon drukkolok magam ellen, hogy ne nekem legyen igazam.[ Szerkesztve ]
-
válasz
FіkuszKukіsz #208 üzenetére
Holy Moses!
Ezek nem viccelnek
Remélem durvább dolgokat nem csinálnak.Maradjanak meg ezen a szinten.HARLEY-DAVIDSON
-
<Adamsky>
nagyúr
"A The Informationnek Yu elismerte: meglepetésként érte őket az amerikai döntés és az Android efféle korlátozása, hiszen egy felhasználói terméknek semmi köze az állítólagos hálózati biztonsági kockázatokhoz."
Na, pont ezt mondom én is (napok óta), ill. ezért nem értem az egészet. Lehet itt mutogatni a kínaiakra, de most mégis a legsunyibb az USA. Szvsz.
Az egészről a klasszik nyuszikás vicc jut erről eszembe:
Találkozik a róka meg a farkas az erdőben.
- Te farkas, verjük meg a nyulat!
- Na és miért?
- Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor meg azért!
Így is tesznek, jól elverik a nyulat. Egy hét múlva megint találkoznak.
- Te farkas, verjük már meg megint a nyulat!
- Na és most miért?
- Kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőset ad, akkor azért, ha füstszűrő nélkülit, akkor meg azért.
Így is tesznek, megkeresik a nyulat és eléállnak.
- Te nyúl, aggyál már egy cigit nekünk.
- Na és milyet kértek, füstszűrőset, vagy füstszűrő nélkülit?
- Hmm... Nézd már farkas... ezen már megint nincs sapka! -
válasz
FіkuszKukіsz #201 üzenetére
“...Látszik nem értesz hozzá...”
De.Ő mindenhez ért...mindenhez is...[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
törölt tag
Hát igen, az Intel nem olyan jó választás, de legalább valami. Ezen kívül még a teljesen saját tervezésű architektúra van csak, ami ugye nem lesz semmivel kompatibilis, és iszonyat erőforrás megcsinálni. Már most kb korbáccsal hajszolják halálba a Hisilicon mérnököket, hogy a licencelt technológiákra építve felzárkózzanak a piacvezetőhöz, közel nulláról kezdve elég nagy szívás lenne. Ráadásul ez nem csak a telefonokat érinti, hanem mindent a szervereket, switcheket, egyéb hálózati eszközöket is, tehát kb nem fognak tudni 5G-t szállítani.
Nyilván nem csak egy céget érint a dolog, és kicsit furcsállom is, hogy a kínai kormányzat még eddig elég csendben volt a témával kapcsolatban
-
FіkuszKukіsz
őstag
Látszik nem értesz hozzá. Egy metrót beüzemelni egészen más, mint egy informatikai rendszert. Rendszerterv és implementációs terv alapján bármelyik infós mérnök megcsinálja. És itt nem a kamerák telepítésére gondolok, mert azt a helyi képviselet csinálja, hanem központi infrára, amit csak kínaiak csinálhatnak. Ráadásul nem egy bonyolult rendszer, nem kell hozzá pilótavizsga. Mégis érdekes módon csak kínai vas lehet alatta.
Romanes eunt domus
Új hozzászólás Aktív témák
ma A sencseniek állítólag gőzerővel dolgoznak saját operációs rendszerükön, natív Android alkalmazástámogatással. Erősen kérdéses, mikor készülhet el, a nagypolitikában mindenesetre pörögnek az események.
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest