Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
most írta a hivatalos fórumra a ceo, hogy a tervek szerint még február előtt valószínűleg megcsinálják a 2.3-as frissítést, legalábbis a szoftvermérnökök így látják a helyzetet.
azért nem lenne gyenge, hogy ilyen gyorsan megkapná a legújabb szoftvert, miközben a nagy márkák ott szopódnak...
-
Danny750
őstag
Nagyon jó kis teló lett a videók alapján! remélem a T-Mobile felveszi a kínálatába!!
(bár erre 5% remény van sztem)
Amúgy meg tudnak csinálni jó telókat is a kisebb gyártók is! Pl: A Huawei által gyártott T-Mobile Pulse is egy nagyon jó kis teló volt olcsón használható kamerával szép külsőben!!
Néha azért nyúlnak mellé ,mert még nincsen nekik akkora gyakorlatuk!(már sok nagy cég is mellényúlt párszor.....) -
törölt tag
hát, tulajdonképpen ez is gift, de attól, hogy az, még mondhatják rá, hogy vámköteles :S mert ugye ajádnék is csak valami 45 euró értékig vámmentes, vagy valami ilyesmi.
Maegoss: nem, én az ottani fórumon copernicvs néven futok. de amúgy rajtunk kívül is van ott még több magyar is (talán pont te...?
). egyelőre hárman kapunk Európában M9-et, nice2know_u, error és én.
amúgy abban tényleg igazad van, hogy a Meizu nem olyan nagyon ismert márka Kínában. alig van olyan kínai ismerősöm, aki hallott róla, legtöbbjüknek én magyaráztam el mi is az és miért jó. ettől függetlenül szerintem nagyon jó temékeik vannak. nem lehet igazán a ZTE-hez meg Huawei-hez hasonlítani, mert azok az állam szinte korlátlan támogatását élvező mamutcégek, akik egyre több területen (nem mindig éppen tisztességes eszközökkel) versenyelőnyhöz jutnak. például nagy mennyiségben adnak el hálózati elemeket. de ennek kevés köze van a telefonokhoz (elég megnézni a Siemens példáját, remek hálózati elemeket gyártanak, mégis csődbe ment a Siemens Mobile). az utóbbi néhány évben kezdenek felkapaszkodni ők is, de ehhez nagyban kellettek a nyugati OEM megrendelők (Vodafone, T-mobile és a társaik), akiknek nagy mennyiségben tudtak telefont beszállítani (ahogy a HTC is kezdte régebben). meg eleve sokszor akkora fejlesztőcsoport és tőke áll rendelkezésükre. ehhez képest szerintem nagyon dícséretes, hogy a Meizu a maréknyi emberével mit tudott összehozni. meg azért én egy ZTE vagy Huawei telefonnál nem bíznék benne, hogy a húzóneveken kívül (processzor, kijelző méret, stb) odafigyeltek arra is, hogy ne teljesen szar legyen a hangminőség, vagy a kamera, vagy lejátszon minél több videóformátumot, meg esetleg optimalizálják is a rendszert, és ilyenek.
szóval én részemről inkább szurkolok a Meizu-nak, mert egy nagyon szimpatikus kis cég alapvetően. -
Maegoss
tag
Csak az a probléma, hogy jelen esetben Te vagy a troll. Ha valaki le merészeli szólni a Meizu-t, akkor rögtön nekiugrasz, hogy "lövése sincs a témához" meg "látom beesett megint egy szakértő". Egyébként ha már itt tartunk, akkor Te mi alapján jelented ki, hogy az M9 jó telefon lesz? Csak mert láttál róla néhány videót? Hja, a videókon az M8 is jól nézett ki...
Ami pedig a Meizu ismertségét illeti, Mentornak nagyrészt igaza van, a Meizu egyáltalán nem híres cég: még a saját hazájában sem nagyon ismerik, ráadásul a fasorban sincs a nagyobb kínai gyártókhoz képest, mint például Huawei vagy ZTE. A Meizu csak egy kis gyártó, aki legyártotta az N+1-edik ugyanolyan MP3 lejátszót, aztán megpróbált elkészíteni egy telefont (M8) és jól belebukott (még Kínában sem volt sikeres). A Huawei és a ZTE ezzel szemben a mobil telekommunikációs berendezésektől kezdve (pl.: MSS, BSC, RNC, Node B, stb.) a kábelmodemeken át a mobiltelefonokig mindent gyárt.
Egyébként főleg az szúrta a szemem, hogy milyen hangnemben reagáltál a mások és az én hozzászólásaira. Veled ellentétben Sheratan például teljesen nyugodtan, normális hangemben válaszolt, leírta a saját véleményét, amit tiszteletben is tartok.
Szerk.: Sheratan, véletlenül nem Te vagy nice2know_u a meizume-ről? Csak mert asszem ő is magyar és ő is nyert egy M9-et
-
Misály
addikt
válasz
fateless #114 üzenetére
Mivel a szolgaltatasok utan is kell afa-t fizetni ezert ertheto hogy a posta utan is kell, mellesleg nem nem tudjak kulonvenni hanem importnal azt is szamoljak, ez a torveny. ( es ezert erdemes valami ups vagy dhl-el elintezni ajandekba a cuccot, vagy rokontol, sajnos a gyarto ahonnan rendeltem az usps-en kuld, es nem szarakodnak adocsalassal, elvegre igy is ar alatt kaptam meg. )
565 volt a cucc szallitassal egyutt erre ramegy a 4.7% vam mert jarmualkatresz kategoriaba esik a kerekparvaz, ezt hozzacsapod az 565 USD-hez majd a kapott osszegre rarakod az afa-t, igy kaptam 739 USD-t ami meg igy is olcsobb mint egy UMF Freddy, amirol koztudott, hogy hajlamos repedni a himbakarja, de ezt mar tenyleg nem ide tartozik
Ami az en aggodalmam, hogy az ertesitest mikor kuldik hogy mehetek erte. Mert az uj lakhelyemen a posta nem all a helyzet magaslatan, nem birtak kihozni az uj bankkartyamat ezert most ket hetig nem jutok keszpenzhez, es sokszor a kapucsengot se talaljak el.
-
kaller1
veterán
Kicsit kezdtek olyanok lenni, mint az elvakult Apple rajongók: rögtön leszóljátok azt, aki nem élteti alapból a Meizu-t
Már ne is haragudj, de ha ennyire nehezedre esik értelmezni azokat a postokat, amire válaszoltam, akkor szívesen segítek a szövegértésben.
Te egyenlőség jelet teszel a trollkodó hozzászólások és egy normális vélemény("gagyiért ennyit, max 40k", stb., neked lehet annak számít, nekem nem) közé, ami nem túl szerencsés dolog.
-
Arra a VÁM nem tudom mennyi lesz, az ÁFA az az ár VÁM-mal növelt értéke, valamint egy kis összeg a postai vámkezelés díja. Ha még nincs számlád a termékről, akkor szerezz be egyet addigra, mire ideér a csomag, hogy ne akkor kelljen vacakolnod. Annyit még a vámolás logikátlanásáról, hogy amikor én veszek/vettem valamit USA-ból, akkor mindig ráragasztották ugyan a hivatalos papírt a csomagra kívülről, amin mindenféle adat megtalálható volt a vásárlásról, de az nem volt nekik elég. Amikor viszont az ÁFa-t fizetteték, akkor nem tudták különvenni a postaköltséget és a termék árát (noha külön volt feltüntetve a számlán), ezért még a 15k-s postaköltség után is fizethettem a forgalmi adót, noha az nem egy termék, hanem egy szolgáltatás volt, megfizetett ÁFA-val.
-
törölt tag
válasz
Morden24 #111 üzenetére
az a helyzet, hogy az ébresztőt is a userek vették észre, hogy a Telus által forgalmazott telefonon futó fw-ben nincs ez a hiba, és az onnan átemelt kernellel a többiben sem
a Motorolának konkrétan fingja nem volt a dolgoról, és sem a fórumon nem tudták megmondani mitől van, sem pedig az itteni motokeres képviselő nem tudott rá válaszolni. viszont későbbi frissítéssel megoldódott.
-
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #110 üzenetére
Ugyanez volt a HTC-nél is a lag okozója, legalábbis erre enged következtetni az a tény, hogy anno a topikban észrevettük, hogy a különböző rádiófrissítések befolyásolják, a később a problémát végleg megoldó hivatalos romban lévő rádió meg már korábban kikerülve megszűntette a gondot.
Az ébresztő azért elég erős blama, és ezek szerint jó későn került foltozásra.
Most már az sms-kálváriára leszek kíváncsi, hogy végül mi lesz a helyzet vele - gondolom a Google gyorsan utánanéz a kritikusnak minősített hibáknak. Bár pont a Google Code-on olvastam 2009-ben kritikusnak minősített bugról, ami azóta is ugyanott áll -
törölt tag
válasz
Morden24 #109 üzenetére
az ébresztő az egy kernelhiba, ami a 2.6.29 előtti kernelekben van meg. valami olyasmi a lényege, hogy a program nem tudja alvó módból felébreszteni a telefont, mert a kernel nem reagál (kvázi mint amikor nem jön vissza sleepből a gép).
az mp3 lagot elég hamar megoldották, talán 1-2 hónapon belül ahhoz képest, amikor vettem. de amúgy az csak akkor jelentkezett, ha 3G sebességek közt váltogatott a telefonod (hsdpa meg alap 3G) -
törölt tag
válasz
Morden24 #107 üzenetére
ennek igazából nincs közvetlen köze a verziófrissítésekhez, mert nem azzal jöttek meg a javítások, hanem például új kernel telepítésével. amúgy ez az egész egyetlen egy telefont érint, ugyanis 2.0-val csak és kizárólag a Milestone (droid) került forgalomba, mit kb 1 hónapon belül frissíettek 2.0.1-re, és 2-3 hónap után 2.1-re. de a bugfixek ettől függeltenül jöttek ilyen minor frissítésekként.
minden telefonnál vannak elkúrások, ahogy írtam. ezek nem mikrobis elkúrások, mert más telefonoknál nem jelentkeztek, csak a motorola kúrt el valamit a szoftverben. -
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #105 üzenetére
a Milestone is kb fél évvel a vásárlás után érte el a tényleg használható szintet, addig olyan ordas nagy bugok voltak benne, hogy nem ébresztett, meg akadozott az mp3 lejátszás
Jé, ezt a múltkor nem említetted, amikor a frissítések miatti bénázás és a régebbi Android verziók pocsék mivolta volt a téma
Arra viszont emlékszem, hogy amikor a HTC két és fél évvel ezelőtt eljátszotta az mp3 lagot a Dián, akkor ordenáré felháborodás kerekedett belőle, de úgy látszik, másfél évvel később, 2.0-ás Androidon az ilyesmi elnézhető. Na meg ahhoz képest az Apple-ös (igencsak szánalmas) ébresztőórás kálvária is erősen túl van sajtózva, ha közben a mikrobinál is ilyen alapvető elkúrások voltak. -
törölt tag
nekem úgy fél évig volt M8-am, és nem azért kellett megváljak tőle, mert elegem lett, hanem mert az első szériából valót vettem még, aminek egy idő után megadta magát a kijelzője. persze garanciában javították, csak nem tudtam megvárni Kínában a szervizet, és úgy voltam vele, hogy nem éri meg elpostáztatni, inkább otthagytam egy barátomnak, én meg vettem egy Milestone-t, hogy kipróbáljam végre az androidot.
az valóban igaz, hogy nincs végleges szoftvere, de ha így nézed, akkor semelyik telefonnak sincs. hiába volt 30.xxx verziószámú szoftver az N78-amon, ugyanúgy fagyott, meg tele volt bugokkal, sőt, még inkább. a Milestone is kb fél évvel a vásárlás után érte el a tényleg használható szintet, addig olyan ordas nagy bugok voltak benne, hogy nem ébresztett, meg akadozott az mp3 lejátszás. de megnézheted a Nokia topikokat is, mennyi hibával került kiadásra az N97 például, vagy az N8 is akár, hosszú hónapokat kellett várni a javításokra (ha megérkeztek egyáltalán már), de ott a Samsung is, akinél még midnig nem képesek rendesen megcsinálni a zászlóshajó 2.2-es frissítését, vagy a bada szoftveres javításait. szóval szerintem azért nincs annyira szégyellnivalója a Meizunak, hogy kb 5-6 programozóval egy ilyet össze tudtak hozni. (az M8-hoz amúgy azért nincs frissítés már egy ideje, mert a teljes csapat ráfeküdt az M9-re, hogy az tökéletes legyen.) egyébként péládul az M9 szoftverét portolták M8-ra is, így azon is megy az androidelhiszem, és sajnálom, ha neked nem tetszett, én imádtam az M8-at is, pontosan olyan volt,, és olyanokat tudott, amik nekem kellettek, és ennek megfelelő volt az árcédula is hozzá szerintem. a Milestone-t például szerettem ugyan, de bármikor visszacseréltem volna egy M8-ra is, nemhogy egy M9-re.
fateless: hát igen. mondjuk Kínában imádják a pecsétet, ott ez tuti nem lenne gond, ha ők adnak igazolást, csak az is még plusz idő meg fáradozás. amúgy meg kint már nyilván adózott a termék, és mivel nem magyar szervezésű nyereményjáték, így a magyar államnak aztán rohadtul semmi köze hozzá, hogy nyertem, és rohadtul semmi joga adót szerdni utána. ja, és ráadásul mivel nem egy forgalmazóról, hanem a gyártóról van szó, így ha ők azt mondják, hogy ez a termék/csomag márpedig 50usd értékű, akkor valahol nevetségesnek érzem, hogy a vámosok rámondják, hogy szerintük márpedig nem.
-
válasz
#16820480 #83 üzenetére
Uh, így nem könnyű feladat... Ha a cég tudna küldeni egy hivatalos igazolást, hogy XY ekkor és ekkor egy játék folyamán nyert egy készüléket, akkor talán nem vacakolnak annyit, csak...
Legtöbb más országban pecsét nélkül is hivatalos egy papír, míg nálunk ha valamin nincs egy bélyegző, akkor az csak egy darab fecni (noha bélyegzőt bárki bármilyet készíttethet, nem kell igazolnia, hogy pl létező cégről van-e szó).
A másik pedig, hogy meglehet, kérnek tőled majd nyereményadót, ami tárgynyeremény esetén 25% - talán még akkor is, ha ezt az adót a játékszervező hazájában megfizeti.
Reméljük, hogy nem vacakolnak sokat mindezzel... -
Bathory Peti
aktív tag
nem lessz szerintem rossz kis készülék,vennék egy ilyet elérhető áron.Nekem tetszik.
-
Maegoss
tag
"Szerintem azért a Meizu bár nem túl ismert cég, a de az M8 jól sikerült (még ha kicsit későn is)."
"Hardverben és szoftverben is ott voltak a nagyok szintjén. Windows kernelre olyan szoftot írni (M8)."
Hm...Te hány percig használtad az M8-at? Mert én körübelül három hónapig, aztán meguntam, hogy még mindig tele van hibákkal. Az M8 hardverben ott volt a nagyok szintjén? Most arra gondolsz, hogy nem volt benne se GPS, se 3G, se WiFi (azt mondjuk beletették az M8 SE-be)? A szoftver szerinted ott volt a nagyok szintjén? Ugye tudod, hogy az M8-nak még mindig nincsen végleges szoftvere (a legutolsó hivatalos verzió a 0.9.9.23-as)? Arról a szoftverről beszélsz, ami még mindig tele van kisebb-nagyobb hibákkal, amiket a Meizu lusta javítani? Helyette beletettek új feature-öket és újrarajzolták a GUI-t, de persze tesztelni már nem tesztelték rendesen, szóval az új szoftver is tele van hibákkal. Ráadásul hiába tud angolul az M8, a fordítás finoman szólva is hiányos és szintén tele van hibákkal. Aztán amikor pár külföldi megírta a problémákat a Meizu hivatalos fórumába, azt válaszoltak, hogy az M8 csak a kínai piacra lett tervezve. Értem én, de akkor minek tették bele az angol nyelvet?
Azért arra kíváncsi lennék, hogy kaller1, BloodRay vagy éppen Sheratan használt-e egyáltalán M8-at és ha igen, akkor mennyi ideig. Kicsit kezdtek olyanok lenni, mint az elvakult Apple rajongók: rögtön leszóljátok azt, aki nem élteti alapból a Meizu-t, ha meg valaki olyan szól hozzá, akinek van egy kis tapasztalata is, és nem csak ajnározza a céget és/vagy annak termékeit (lásd az én hozzászólásomat: [link]) arra persze nem reagáltok.
Egyébként megjegyezném, hogy a Meizu egyáltalán nem ismert cég Kínában. Magyarországon azért ismerik néhányan a céget, mert otthon árulják a M6/M3 nevű MP3 lejátszóikat, amik tényleg elég jól sikerültek és ahhoz képest relatív olcsóak. Kínában viszont millió és egy másik cég gyárt az M3/M6-hoz kísértetiesen hasonló MP3 lejátszókat, szóval itt a Meizu nem nagyon tud kitünni a tömegből. Emlékszem, amikor kb három éve idejöttem Pekingbe dolgozni, büszkén mutogattam a kínai kollégáknak a Meizu M6-ot, de egyikük sem ismerte a céget.
Egyébként én is azért vettem M8-at, mert korábban a M6-tal meg voltam elégedve, és naivan azt gondoltam, hogy az M8 ugyanolyan színvonalú lesz, de sajnos hatalmasat tévedtem.
-
j-cool
tag
Nem értem miért gagyiznak. Szerintem azért a Meizu bár nem túl ismert cég, a de az M8 jól sikerült (még ha kicsit későn is). Hardverben és szoftverben is ott voltak a nagyok szintjén. Windows kernelre olyan szoftot írni (M8)... Amikor próbálgattam nem hittem el.
-
ThorsHUN
őstag
Ha ezt vki osszekeveri akarmelyik iPhone-nal, akkor gratulalok.
Masreszt:
A Meizut a kis M6-os miatt szerettek meg sokan. "Kinai vacak", megis jobban szolt, mint tobb nevesebb, dragabb cucc. Es ez a gyarto csinalta meg (igaz nagy nehezen) az M8ast.
Az M8as egy kulonc keszulek volt es szerencsetlensegere pont akkor probalt berobbani a koztudatba, amikor az android elkezdte terhoditasat. Gyakorlatilag egy eppen kihalt platformot lovagolt meg vele a meizu.Most, hogy android rendszer az alapja mindennek, igy sokkal nagyobb jovo ele nezhet a keszulek.
-
LEFTHORSE1
őstag
A külseje alapján "megnemvenném" kategória, nagyobb is mint az iPhone, amugy egy dolog miatt örvendek neki, a többi gyártót majd jól megszorongatja.
-
-
GALARDO
addikt
Szerintem jó kis teló így a hírekből leszűrve.
Amúgy nem értem mért kell itt gagyizni először próbáld ki és utána mondj véleményt én látatlanba nem mernék ilyen kijelentéseket tenni.
-
ben11
őstag
Istenem..Ha megnézed a felsőkategóriás telefonokat,kb mindben ugyanaz a proci van, ugyanannyi RAM, ugyanakkora felbontású kijelző stb..
Csak mert megtehette a Meizu hogy iphone 4 hw-ből építkezzen én jóval mérsékeltebb áron adja még nem gagyi.
Ez tipikusan pózer hozzáállás..Az ilyeneknek státuszszimbólum egy telefon és nem telefon..
Meg aztán egyből bárki ránéz levágja hogy retinakijelző..Ahh.. Komolyan..Aki ránéz egy tipikus érintős telefont lát..
-
eeXaa
addikt
.miért néz ki ugy mint egy iphone, miért van benne "retina" kijelző? .aztán meg ha valaki meglátja, a kezemben, egyből mentegetőzhetek, hogy eznem iphone hanem sokkal jobb... meg olcsóbb... persze egyértelmű, hogy mit gondol a másik, .amit ezen a fórumon ki is lehet fejteni,.. gondolom..
-
törölt tag
az a baj, hogy itt konkrétan nincs számla, amit elfaxolhatnék, hiszen ugye ingyen volt. és gyanítom, hogy ezt nem hiszik el a vámosok, mert ránézésre van értéke a csomagnak ugye.
az lett volna legjobb, ha kiállítanak egy számlát egy nulla doláros árról, és elküldik nekem, mert akkor volna mit mutogatni, hogy rágjanak répát... -
törölt tag
köszi a gratulációkat (a többieknek is természetesen!)
remélem holnap csak átszenvedik valahogy a vámonbízom a DHL-ben...
eeaa: hmm, gagyi? érdekes, hogy ezért max 40 ezer lenne a reális, közben pedig pontosan ilyen hardverrel és gyengébb szoftverrel simán 120-130-140 egy új telefon, de van hogy szinte minden tekintetben gyengébb termék is 150-160 körül van, de mégis elfogadható, mert nagy márka kínálja...
-
dorkababa
aktív tag
válasz
Oppenheimer #57 üzenetére
butaság lenne,tegyél fel inkább egy cyanogen romot.
-
eeXaa
addikt
....gagyiért ennyit?
max 40..
-
Noki_HC
csendes tag
évek óta használok egy M6 slim-et...de most végig gondolva már arra sem emlékszem, hogy mikor rendeltem ebayről
de azóta is teszi a dolgát
minőséggel nincs gond
lehet frissithetnék már rajta FW-tmert azt is jó rég cseréltem
én is nagyon várom már, hogy legyen vmi tényleges kézzel fogható teszt
Remélem holnap már mehetsz érte a vámraés max kezelési díjat kell fizetned!
-
CrAck69
senior tag
szép tömeg...
én tuti nem állnék telóért egy percet sem -
törölt tag
válasz
tomiii007 #73 üzenetére
szerintem a mostani árakra nem érdemes még ugrani, mert gyanítom, hogy sok a kamu. annyit rendeltek, hogy alig bírták az előrendeléseket ellátni, nem hiszem, hogy jutna belőle ebay-re. hacsak valaki nem azért rendelt elő, és állt sorba fél napot, hogy megkapja
akkor viszont (az erőfezsítéseiért) nem is olyan sok az
-
tomiii007
senior tag
hát én nézelödök neten és ilyen 450$ áron mozog a ketyere ami kb 93000 ft...ami sok
-
plus44
veterán
Videók alapján brutál a cucc, ez meg kérem nem kígyózó sor, hanem fél Mo. egy bolt előtt, random módon elhelyezkedve
-
=Mentor=
őstag
Te jó ég micsoda hüledező hozzászólások, ez egy kínai "noname" gyártó és akár mennyire is jó paraméterekkel rendelkezik a készülék, ennél többért nem is adhatnák, mert akkor a kutya se venné meg,... Azon kívül kíváncsi lennék hogyan muzsikál élesben, mert ott áll vagy bukik a dolog! A ZTE-nél is kiütközött az, hogy miért annyira olcsó.
-
sagesz93
addikt
válasz
#16820480 #64 üzenetére
Én is ingyen/ajándékot kaptam, és kellett fizetnem...
Ipod touch-ra 15-20k között, ipod nanora pedig 8ezer körül.
Amcsiból jött a cucc. 4 csomagot küldtek onnan egyszerre, ebből kettőre nem volt vám, ezeket 3 nappal előbb kaptam meg mint a fent említett ipodokat. Ez ilyen... -
törölt tag
az a vicc az egészben, hogy szilveszter este adták fel, január elsején került repülőre, másodikán (vasárnap) továbbították a németek, és harmadikán hajnalban már Budapesten volt, és most ott áll fél napja a vámon.
már megkaptam hajnalban azokat a papírokat, amit ki kellett töltenem, és be is jelöltem rajta, hogy én ezt a csomagot ingyen kaptam (rajta is van a címkéjén, hogy "of no commercial value"), és postázást sem én fizettem, így számlát sem tudok nekik nyilván adni. most ma már szerintem nem tudok vele mit kezdeni, mert a vámhivatal nem úgy dolgozik, mint a dhl, hanem lassan és nehézkesen -
sagesz93
addikt
válasz
#16820480 #62 üzenetére
ha még vámkezelnek akkor kapni fog emailben egy kitöltendő cuccot, aztán maajd valamikor viszik a cuccot.
A héten megkapod, de hogy ma biztos nem.
Én amerikából kaptam így cuccot, nekem kb így volt az egész, az ups-el. Ingyen nem úszod meg. Csak ha a meizu nem vállalja át az egésznek a költségét(az amazonnál emlékszem ilyenre) -
Maegoss
tag
Azért nem kell ennyire elszállni a Meizu-tól. Az előző telefonjuk, az M8 elég nagy bukás volt, főleg mert a Windows CE 6.0-hoz maguk fejlesztették a GUI-t, ami tele volt hibákkal. Aztán ahelyett, hogy kijavították volna a hibákat, újratervezték a GUI-t, amit szintén tele volt hibákkal. Megjegyezném, hogy az M8-nak a mai napig nincsen végleges szoftvere! Mondjuk az M9-el annyival könnyebb a Meizu helyzete, hogy legalább nem kell a GUI-t teljes egészében megírni. De ha jól értem, akkor a Meizu elég alaposan átszabta az alap Android GUI-t, szóval becslésem szerint az M9 kezelőfelülete sem lesz tökéletes. Ráadásul saját GUI-val nem hiszem, hogy olyan gyorsan kiadnák az új Android verziókat, mivel azokra is át kell majd ültetniük a saját GUI-jukat. Ebből és az M8 szoftver mizériájából kiindulva szerintem eléggé megmosolyogtató és naiv elhinni, hogy a Meizu gyorsabban ki fogja adni a 2.3-as android-ot, mint pl.: a Samsung.
A kínai emberek pedig általában nem tudnak úgy szépen sorban állni, mint a cikkben levő videón, bár ez lehet, hogy város függő is. Pekingben legalábbis sokan még azt sem várják meg, hogy az emberek kimenjenek a metróból/liftből, hanem rögtön elkezdenek befelé nyomulni..
Megjegyzés: már több, mint három éve dolgozom Pekingben és sajnos elkövettem azt a hibát, hogy vettem egy Meizu M8-at, szóval tudom, mit beszélek...
Szerk: helyesírási hubák...
-
kaller1
veterán
Rengeteg videó, érdemes belenézni: [link]
-
BloodRay
veterán
Nagyon kíváncsian várom a készülék hazai forgalmazását.
És persze sheratan beszámolóját! -
Oppenheimer
nagyúr
Meglátjuk mennyire lesz gördülékeny. Lehet, hogy az iOS laggmentesen fut nagyjából ilyen hardveren, ilyen felbontású kijelzővel, de ne feledjük, hogy az Android közel sem ilyen jól optimalizált. Viszont, ha tényleg süvítene, akkor: Galaxy S-em azonnal cserélném egy ilyenre!
-
Zolesz007
őstag
Kíváncsian várom én is a tesztet. Bár a 3.5" nekem már kicsi lenne, de érdekel mit tudnak kihozni a kínaiak az Androidból.
Európa más országaiban van ahol offisöl a JPX...
Karma:A magyar hivatalos 2.2-es sem szar annyira, ha nem Kies-en frissít az ember hanem szervizben, vagy csinál utána minimum egy factory resetet.
-
törölt tag
hmm, ennyire közelről nem követem. úgy emlékeztem, hogy még talán november körül kijött, aztán visszavonták, mert szar volt, aztán megint jött, és megint visszavonták, és azóta sem..
rankesz: igen, elhiszem, de ez szintén nem hízelgő a Samsung számára
ThorsHUN: szerintem ezeket a dolgokat nem lehet készpénznek venni, mindig változtatnak a paramétereken, amikor szükségesnek érzik, és kb csak a kiadás után lehet biztosra tudni, hogy mi lesz benne
simán lehet, hogy megkapja majd addigra az SGS2 prociját.
-
ThorsHUN
őstag
válasz
rebeL1899 #45 üzenetére
Azert mielott elajulnal a kinaiaktol, szeretnem felhivni a figyelmedet, hogy - bar sajat magam nem tapasztaltam, de egy nagy utat bejart parocska blogjan azt olvastam, hogy kinaban rengeteg bunko ember van (japannal hasonlitottak ossze, ahol sokkal normalisabb viselkedessel talalkoztak) es a szemelyes ter/aura tisztelete nem letezik. Azaz zavaroan beallnak az arcodba
Alltam sorba WoW-ert mar ketszer is, szal ott sem volt problema nalunk
Vagy nezd meg a hazai iPhone bemutatot... ott is normalis sorban allas volt.
-
törölt tag
hát, a 2.2-est gyorsabban meglépték, mint a konkurencia többsége. az SGS-re még ha jól tudom a mai napig nem jött meg a hivatalos 2.2, pedig már mióta ígérik meg csinálják.
ja, amúgy arra az (elég valószínű) eshetőségre is fenntartanék egy gúnyos mosolyt, ha bekövetkezik az, hogy a Samsung alkatrészekből egy gördülékenyebb telefont hoznak össze ugyanazon oprendszerrel, mint a Samsung magaThorsHUN: elvileg a nyárra tervezik. 4"-os kijelző, előlapi kamera, vaku, hdmi lesz az érdemi előrelépés benne, meg talán kicsit vékonyabb is lesz. de most arról nem sok hír van az utóbbi időben, eléggé ráfeküdtek az első kiadásra
-
ThorsHUN
őstag
En majd a M) v2re leszek kivancsi, arrol mi hir Shera?
-
rebeL1899
csendes tag
Durva nézni, ahogyan több száz méteres sorokban kettesével szabályosan állnak az emberek. Sajnos Magyarországon nem sorok alakultak volna ki egy hasonló esetnél, hanem egy nagy lökdösődő tömegkupac közvetlenül a boltok előtt. Szomorú látni mennyivel előttünk vannak, és napról napra csak leköröznek minket mindenben, egyre jobban...
-
-
törölt tag
igen, nyilván nekem is az lenne. de szerencsére elérhető. viszont a szoftverboltokhoz úgy tudom máshol is kell valami usernév, ami alapján beazonosítanak, hogy tudják ki mit használ, és lehessen egyik készülékről a másikra vinni a dolgokat.
amúgy még karácsony körül azt ígérték, hogy a "következő" frissítéssel már az új kernelt fogják használni (ami a gingerbread-ben van), szóval szerintem nem fognak sokat tökölni a frissítésekkel. még a végén gyorsabban kap 2.3-at, mint az SGS -
törölt tag
hát, majd idővel lepasszolom nekik
bár gondolom nem fog akarózni annyira megválni tőle az első napokban, de majd egyeztetünk Bogékkal.
amúgy (persze ezt is majd meglátom élőben) a te szempontodból normális rendszer, mert elég komolyan belenyúltak az alap androidba, és amennyire tudom, nincs annyira google-hez kötve telefon. szóval ahhoz, hogy használd, nem kell google fiók, csak a marketre belépéshez. de mondjuk ahogy néztem a videókat róla, a hivatalos marketen kívül még van rajta egy meizu market is, meg még valami másik kínai is.j-cool: hát hogyne
bár én nem ígérhetek például olyan videótesztet, mert nincs rá eszközöm itthon, csak egy Panasonic FZ7-es, ami tud videót is felvenni.
joey20: persze, igyekszem. elég képekben?
-
r4z
nagyúr
Ez jelenleg az egyetlen készülék, amire elcserélném a Desire-t... Veszettül jó!
-
Rickazoid
addikt
- lordfreyr most tudta meg, hogy a Meizu M9 kezdőára Kínában 79 000 és 86 000 forint körül alakul.
- Mennyi?Elképesztő, nálunk is lehetnének ilyen eszközök ilyen áron.
-
rudymester
senior tag
Nem is figyeltem eddig erre a telóra, de úgy néz ki érdemes vele foglakozni. A paraméterek kellemesek,de szerintem hivatalos forrásból itthon sokkal többre jönne ki az árcédula. Lehet már idén, de 1-2 év múlva már biztos számolnia kell a nagyoknak a kínai gyártókkal.
sheratan: Ja, így könnyű kérem...
-
törölt tag
még nem tudom pontosan, attól függ a vámon mennyit tesznek rá. azon kívül ingyen volt, mert nyertem
tomiii007: itthon egyelőre nem lehet kapni. ebay-en majd hamarosan megjelennek az eladók, de biztos szép árréssel (eleinte legalábbis). nincs benne magyar menü, ahogy kb az összes többi androidos telefonban sem (kivéve ha a gyártó magának megcsinálta külön).
rudymester: biztosan drágábbra jönne ki, mert ez a kinti végfelhasználói ár. itthon meg ugye kell a szállítást fizetni, a vámot, az áfát, a lokalizációs költségeket, garanciavállalásra is kell számolni, és még az itteni kisker hasznát is vedd bele. ha ezeket nézed, akkor szerintem mondjuk olyan 120-130 a minimum egy itthoni hivatalos forgalmazás esetén.
-
tomiii007
senior tag
itthon hol lehet ilyet venni? és menynibe került aki rendelt ilyen telot? van benne magyar menü is?
-
hemaka
nagyúr
jó áron van, reméljük használható lesz
-
zazahoho
őstag
ha már 80-ért meglehetne venni én annak is örülnék
-
törölt tag
már Budapesten van, most vámkezelik éppen. remélem még ma megkapom!
svili: miért nem ellenfele az SGS-nek? pont ugyanaz a soc van benne, ugyanazzal a grafikus gyorsítóval, csak jobb kijelzővel jön, gps hiba nélkül és eleve 2.2-vel, amit heteken belül frissítenek 2.3-ra.
amúgy a hírhez annyit hozzátennék, hogy nem beépített 8/16GB memóriával jön, hanem microsdhc foglalat van benne, és az alapcsomagban adnak hozzá 8-as vagy 16-os kártyát.
-
Probber
őstag
Ezek szerint még nem, de folyamatban van.
-
beccyboy
aktív tag
Arra azért kíváncsi lennék, hogy kettővel arrébb, a Nokia előtt mikor volt ekkora tömeg...
-
leslieke
Jómunkásember
Ennyiért remek vétel.
-
svili
tag
Álmodik a nyomor... Szerintem legrosszabb esetben be sem hozzák, de ha mégis, és bekerül valamelyik szolgáltató kínálatába, akkor is a 40-50k duplájáért fogják "kínálni"..
Hiszen ha olcsóbb lenne, akkor ki a f@sz venné meg a régebbi HTC-ket, vagy Samsung modelleket (na jó, az SGS-nek nem igazán ellenfele, de "őt" is megszorongatná az új kínai üdvöske..)A tesztet én is türelmetlenül várom...
-
ben11
őstag
Ha ilyen áron lenne itthon és is kígyózva állnék..
-
Ricardo
titán
Ez nagyon jó ár
Remélem mihamarabb olvashatunk tesztet itt az arénán. -
^Clown
addikt
Remélem Bocháék kapnak belőle tesztkészüléket
-
BaliJack
aktív tag
Sheratan: megérkezett már neked a készüléked?
-
kaller1
veterán
A készülékről készült videók alapján is elég meggyőző, remélhetőleg globálisabb értékesítési stratégiát dolgoznak mint az elődje esetében.
-
Morden24
nagyúr
Címben inkább várták...
-
Davidoff91
aktív tag
Bitang jó ára van, és egyébként is nagyon ott van a cucc. Kár, hogy nem 4 hüvelykes a kijelzője...
-
skajwa
senior tag
AAAz igen! Kíváncsi leszek a tesztre!
-
Idehaza is jöhetne belőle ilyen áron!!! Bekerülhetne a szolgáltatói kínálatba 40-50ropiért, és máris slágertermék lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Kínában az újév első napján debütált az Android 2.2 Froyo alapokon nyugvó Meizu M9.
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Pro
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 11 Széria
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek.
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest