- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #83 üzenetére
Bizony, szoftveresen
-
NandorHUN
addikt
2018-ra minden telefon ugyanolyan:
- Snapdragon 845
- 2 kamera
- ujjlenyomat ovlasó hátul a kamera alatt
- notch
- csúszós üveg design -
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #78 üzenetére
Ez elvileg nem az lesz, az egyik videóban olyasmit mondanak, hogy a portré módhoz használják csak a másodlagos kamerát. Nem is értem, akkor meg minek egyáltalán rá...
A Pixelek megoldják jobban a portré módot simán szoftveresen.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #78 üzenetére
Most nézem, hogy simán bekommenteltem ide a rendes hír helyett.
Viszem is át.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Stauffenberg #77 üzenetére
Főleg a Tesco gazdaságos pixel binning nem sokat ér.
-
Stauffenberg
nagyúr
Már az OP5 óta hiányoltam az optikai képstabilizátort (szerintem önmagát komolyan gondoló high-end telefont nem is szabad enélkül kiadni), tök jó, hogy végre van megint, de a franc verje meg ezeket, hogy a legértelmetlenebb dupla kamerás rendszert használják továbbra is.
Öcsémnek OP5 van és a tele objektív úgy király, ahogy van, portré módhoz kifejezetten ideális. Vagy csak ha kell az optikai "zoom". De felőlem lehetne a másodlagos kamera ultra nagy látószögű is, csak így szerintem nincs kellően kihasználva az, hogy két kamera is van hátul.
Már az OP5T-nél és megannyi Huawei telefonnál is látszott, hogy nem ad túl sok előnyt "képjavítás" címén, ellenben egy főkamerától eltérő látószög sokkal jobban hasznosul.
-
oba
addikt
Ami ráadásul ugyanúgy üveg... csak még pluszban meg lett gyengítve az anyag felületkezeléssel. Kezd a hócipőm tele lenni ezzel a gyártóval... Lemásolják a notchot, és áttérnek üveg hátlapra is aminek a vezeték nélküli töltés hiányában tényleg SEMMI értelme. Jól néz ki, addig a fél percig amíg kiveszed a dobozból. Utána ujjlenyomatos lesz, és megy rá a tok, ami eltakarja az egészet. Ha leejted akkor viszont reped. Nice job Oneplus.
Kamera minőségre azért még kíváncsi leszek... de ide a bökőt, hogy elment a pénz a notchra meg az üveg hátlapra, érdemi kamera fejlesztésre már nem maradt keret.
-
tixem
addikt
1x Translucent Case included (we recommend assembling the protective case from the bottom)
Na ez azért viszont korrekt dolog tőlük ha már ilyen sérülékeny anyagot választottak. Ahogy a gyári kijelzővédő fólia is fasza lesz, oneplus 3-on nekem másfél évig fent volt sértetlenül.
-
tixem
addikt
válasz
#16820480 #67 üzenetére
Akkor félrehallottam. Mindegy, a véleményemen nem változtat. Remélem holnap már lesz kint pár teszt.
A kijelzőben nekem már elég az, hogy amoled. Note 8-nak is durva felbontása van, de nem használom ki, mert egyrészt nem látom a különbséget a sima fhd-hoz képest, másrészt szerintem totál felesleges továbbra is ekkora méretben fhd-nál nagyobb felbontás. Jobban meríti a telefont, másra nem jó. Hacsak nem VR-ozik vele az ember naphosszat.
Az OIS mellett újabb pirospont a megtartott jack csatiért. Legalább ebben nem mennek a hülyeség után.
(#70) -FreaK-
Gratulálok. Matt üveg. Miért nem fém?
Na nem baj, sandstone tok meg majd lesz alin 5 dollárért
-
tixem
addikt
Pirospont az OIS-ért, de azért még mindig kétségeim vannak ezzel a 16+16-os kamerarendszerrel kapcsolatban. Kíváncsi leszek az első tesztekre.
-
A bemutató
Sok lényeges infó benne van -
NandorHUN
addikt
válasz
Fitzgerald #62 üzenetére
Fekete szineknél elvileg kevesebbet fogyaszt. Mondjuk fura, mert LG féle IPS az AOD-nél is kevesebbet eszik, mint az AMOLED.
Mondjuk ők elvileg valahogy úgy oldották ezt meg, hogy nem az egész kijelző van ilyenkor bekapcsolva.Amoled meg szerintem volt idő, hogy jobb volt és rosszabb volt kontraszban mint az IPS. Még HTC One (m7) idején, 6 éve az IPS volt jobb, szebb fehér, jobb kontraszt. Aztán Amoled belehúzott és tényleg jobb lett.
Jelenleg meg IPS és OLED is kb. ugyanolyan szép tud lenni, illetve izlés dolga kinek melyik jön be.Az meg a másik, hogy összes AMOLED kijelző PWM-et használ, ami hosszú olvasásnál vagy kijeézőnézésnél kinyírja a szemedet és fejfájást okoz. (Bár már van olyan Kerner, ami tud ezen javítani, de root kell hozzá és az se tökéletes).
-
Fitzgerald
veterán
válasz
NandorHUN #61 üzenetére
Ja, pár évvel ezelőtt valahol el lett döntve hogy az AMOLED jobb mint az IPS, aztán azóta ezt szajkózza mindenki.
Jelenleg S9+t használok, az egyetlen dolog amiben jobb az AMOLED az a fekete szín megjelenítése, illetve élénkebbek a színei. Fogyasztásban tökre nem jó, zabál mint az állat. -
NandorHUN
addikt
válasz
balazs1022 #24 üzenetére
Kontrasztban és fényerőben verhetetlen... Nem tudom, pl. mostani LG G7 kontrasztjáról nagyon jókat modnanak és fényerőben már most tudni, hogy AMOLED ellen nyerő lesz, kint jobban látható a kijelző.
Ettől függetlenül itt marketing is van és népek lázongnának az ips miatt OP 6-ban (még akkor is ha más paneltípus jobb lenne).
-
-
válasz
balazs1022 #24 üzenetére
Jobb a betekintési szöge az ips-nek?
Na ne. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tomy Yayo #51 üzenetére
Egyediség = Választási lehetőségek. Az egyediség nem azt jelenti, hogy mindenáron a legkevésbé népszerű színt választod. A fémes-ezüst színt csak példának hoztam.
OnePlus esetén mostanság (ha nem speciális limitált kiadásról van szó), akkor az alábbi lehetőségeid vannak:
a.) Fekete
b.) Majdnem olyan, mint a másik, de egy kicsit mégsem annyira feketeÉn szívesebben látnám ha lennének variációk rendesen vagy ha már csak kettőre futja (mert így jön ki költséghatékonyan a gyártás), ne ennyire közel egymáshoz. Így kellett érteni a beszólásom az egyedire.
-
-FreaK-
veterán
válasz
tibcsi0407 #53 üzenetére
Szuper. Ezeket a gyári store-ból lehet majd rendelni a telefonnal együtt, vagy hogy működik ez OP-éknál? Azt a szemcsézettet tuti rendelem is a telóhoz, ha lehet.
(B)(#54) jacis(/B)
Holnap lesz a nap? Olvastam olyat, hogy Indiában 16.-án, de Londonban 17.-én lesz a bemutató, vagy ez csak az időeltolódás miatt van? -
jacis
nagyúr
Várom a holnapi bemutatót.
Tetszik nagyon ez a telefon ( a képek alapján). -
tibcsi0407
félisten
Néhány gyári tok: [link]
-
bordi10
senior tag
Hol van a fehér szín?
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
Stauffenberg #48 üzenetére
Na várjunk, ezt tisztázzuk. Hiányolod az egyediséget ÉS a space greyt?
Végülis elég egyedi szín az is, alig pár száz millió embernek lehet olyan iphone-ja, meg még pár száz milliónak más márkából fém színű telója.
Oh, látom a válaszokat, hogy lesz IP67. Már csak az indokolhat +€20-t simán, és akkor még erősebb hardver, jobb kamera, vékony káva, stb.
-
válasz
Stauffenberg #48 üzenetére
Hát igen én pl nagyon szeretem a teló színét .
Kopni se kopik annyira.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Blackmirror #45 üzenetére
Nekem Apple cuccoknál a Space Grey árnyalat tetszik igazán és nagyon sajnálom, hogy manapság ez nem divat máshol (úgy általában véve a nyers fém árnyalatok kopnak kifelé). Utoljára a OnePlus 3T volt kapható így. De a Samsung is kezd leszokni róla (az A-sorozatban már nincs is ilyen, aki nem lányos arany/rózsaszín opciót akar, annak csak a tökfekete van).
Én meg aztán végképp akkora szerencsétlen vagyok, hogy nagyon-nagyon régóta nem volt szürke/ezüst fémes árnyalatú telefonom, mert állandóan úgy jött ki a lépés, hogy amikor letettem a voksom egy telefon mellett (színt nem nézve), akkor éppen nem volt abban a generációban ilyen opció.
Most sem sok reményem van ebben. Az OP5 és OP5T sem jött ki így, szerintem az OP6-ból sem lesz, megint az van, hogy van két majdnem ugyanolyan fekete színvariáció, csak az egyik kevésbé sötét.... húha, micsoda egyediség.
-
nicu71
addikt
brutálisan szépek
-
Szabcsizz
őstag
válasz
Blackmirror #43 üzenetére
De gondolom a te neved inkább a sorozatra utalt, és nem a kövi Vánplász színére.
-
Blackmirror
őstag
Végre egy nekem való színárnyalat
-
Szipó
tag
-
-
törölt tag
ezt nevezem, bejön. csak kamerában legyél erős könyi, és akkor elengedem a p20 pro-t, azért nem szomorkodnék, ha nem kéne 270-et kiadnom. csak ez a hátlapi ujjlenyomat...van egyáltalán friss csúcsteló előlapival a p20-on kívül? sokkal jobban zavar ez, mint a notch
-
Tomy Yayo
senior tag
Attól függ. Minden gyártó csúcstelefonja évről évre drágább. Ők pont, hogy nagyon szerényen emelgetnek évről évre. Az 5T páros ha jól emlékszem 500 és 550 volt, tehát ~20€-t emeltek. Ezen kívül mai csúcstelók újonnan 250-300e, iphone 300+, iphoneX 360valamennyi. Ez meg a 200-at se lépi át a nagyobb ram+rom kombóval, és nagyon nem hiányolok belőle semmit azokhoz képest. Egyedül a víz-por-stb. állóság lenne még örvendetes pótlás, meg a kamerát csiszolgassák csak tovább.
Tényleg, vízállóságról nem hallani valamit?
-
Dexar007
veterán
Mostani szarokba mar muszaj olyan kijelzot rakni amibol hianyzik 20x5mm folul? Xiaomi mi mix2-t nem lehetne lemasolni? Muszaj mindig almaekat kovetni?
-
TomFace
tag
OP3-al a zsebemben eddig eléggé vártam a készüléket, de ha a kamerában nem történt különösebb előrelépés, akkor másfelé fogok sajnos keresgélni..
-
Krisz82
csendes tag
Azt hiszem megvárom az év végi T verziót, hát ha kitalálnak valamit addig a felső szenzorsziget helyett, mert az opcionális, fekete eltüntető sávot kissé eröltetettnek érzem.
Plussz úgy feltételezem abban fog megjelenni náluk a kijelzőbe integrált újjlenyomat olvasó és alapból a 9-es android. -
válasz
balazs1022 #19 üzenetére
Az a baj, hogy kontrasztban verhetetlen az AMOLED.
-
balazs1022
őstag
válasz
Fitzgerald #18 üzenetére
Az IPS-t is visszahozhatnak.
-
Fitzgerald
veterán
Oh yeah notch van, az kell. QHD+ panelt tennének inkább bele, amit vissza lehet venni FHD+ -ra mint az S9-ben.
-
Obyboy
addikt
válasz
Winner_hun #15 üzenetére
Remélhetőleg a 6T-ben már a kijelző alatt lesz.
-
A helyzet az, hogy a OnePlus nem fejlesztett semmit. Semmi sincs a telefonban, amit ő tervezett volna, mindent úgy legóztak össze (egyedül a design az övéké, de az is közös az OPPO-val, és még így is erősen merítettek a konkurenciától).
Ez az üzleti modell tökéletesen működött 2 évvel ezelőttig (OP3-ig), de mostanra már nem tudnak mást csinálni a gyártók, mint hogy egyre több és egyre drágább fícsőrt tesznek a telefonba, pl. vízállóság (nem olcsó, és a szervizelés is sokkal drágább), vezetékmentes töltés (a technológia olcsó, de műanyag vagy üveg hátlap kell hozzá, és az utóbbi drága), kétoldalt lehajló kijelző (jóval drágább, mint a hagyományos, sík), nagy felbontású kijelző (megint csak jóval drágább, mint az fHD), faceID, írisz scanner (ezekhez extra kamerák és szoftverek is kellenek), jó minőségű fényképek készítése (ez már egy ideje megy, de épp a tőkehiány miatt nem fényes ezen a területen az OP, mert kvázi megfizethetetlen a szükséges szakértelem számára), és most jön a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó, ami megint nem várható OP telefonban közeljövőben, a kezdeti ára miatt.
Szóval már csak úgy tud piacképes maradni az OP, ha ő is elkezdi bepakolni a sokba kerülő extrákat a telefonjába, de az egyre feljebb viszi az árát. Ha meg maradunk az OP5 szintjén, akkor maradhat az ár, de mivel semmi ujjat nem fog felmutatni, szép lassan elveszíti a vásárlóbázisát.
-
Winner_hun
félisten
Nem kéne. Üveg hátlap baromság, hátulra szerelt ujjelnyomatolvasó felejtős - asztalon és autós tartóban is macera a használata.
-
L4mie
veterán
Csak bosszantó amikor júniusban megveszed az új telefonod, szeptemberben meg kiad a gyártó majdnem ugyanannyiért egy javítottat, ha nincs T akkor persze ez idén nem lesz aktuális.
És nem az éves viszonylatokkal van baj mert az megszokott, hanem a félévesekkel, annyit szerintem simán tud várni akinek nem kell asap telefon.ár...meg érdekesebb dolog, mert mondjuk 2 éve egy 3-asba azért eléggé highend cuccokat pakolásztak a telefonba.
Kérdéses, hogy 2016 ban egy csúcs soc-hoz mennyivel jutott olcsóbban hozzá a gyártó mint 2018-ban egy szintén aktuális csúcshoz, szintén igaz a többi komponensre kivéve a ramra mert az sajnos tudottan sokat drágult. Lehet fognia fejlesztésre etc, de a 1-2-3-5st nem kellett kifejleszteni?Félreértés elkerülése végett picit sem akarom támadni a gyártót életem legjobb telefonja az op3, 6os is biztos nagyon jó készülék lesz.
Félek, hogy ha ez már nem szolgál ki 100%-osan akkor már nem akarom az aktuális OP telefont venni, mert az idei árakat nézve már ezek túllépik az ingerküszöböm. -
tibcsi0407
félisten
A pixelméreten és a felbontáson az nem segít.
Nyilván picit jobb lehet a kép, de a Snapdragon 845 képfeldolgozása, meg a stack-elés mellett már az OIS csak apró segítség.
Fizikai korlátai lesznek annak, hogy egy jobb 12 MPX szenzorral felvegye a versenyt.
Amíg nem látják be, hogy nem a nagy számok számítanak minden esetben, addig nem lesznek a konkurencia szintjén.
OP5 jó képeket lő, de már elérte a határait, a 6 sem lesz sokkal jobb, hiszen csak minimálisan jobb az új szenzor.
Az az elb*szott Tesco gazdaságos Pixel binning a másodlagos kamerával pedig vicnek is rossz, megöl minden részletet.
Személy szerint értelmesebbnek tartom a zoom, vagy széleslátós kamerát. -
racerx
őstag
-
-FreaK-
veterán
"...a normál burkolat mellett egy látványosan tükröződő Mirror Black fantázianevű típus is debütál."
A GSMArena-n leírták, hogy az utóbbi az az üveg hátlapot jelenti, de azt viszont se itt, se ott, hogy a normál változat mi lesz vajon? Fém, műanyag, fa?
Mondjuk ha fém, akkor a vezeték nélküli töltést el is felejthetjük rögtön.(#9) L4mie: pletykálták már korábban, hogy idén nem lesz T verzió. Amúgy meg igaz az amit ollie írt, ilyen alapon akkor ne vegyél semmit.
-
Nem azon múlik. Pl. az első Pixel telefonokban is csak EIS van, és mégis a legjobb telefonok között vannak fényképezés szempontjából.
(#9) L4mie: az a pár hónap fél év, aztán fél év után megint jön az újabb, aztán az újabb, stb, stb... Szóval ilyen alapon sose vegyünk új telefont.
-
L4mie
veterán
Kezdenek nem barátságosak lenni az áraik
marad a 3.
+ pár hónap és jön a Turbó változat ugyanennyiért...
-
jacis
nagyúr
Tényleg nagyon jól néz ki.
-
törölt tag
Gyönyörű lesz az már biztos.
-
Krissz1983
aktív tag
Gyönyörű a kicsike nekem nagyon tetszik.
Ha nem most szerelmesedtem volna bele az IOS-be ez lenne a következő telefonom. -
Kíváncsi vagyok, hogy végre fejlődik e a kamera, amit az ígéreteikkel ellentétben, még nem sikerült meglépniük az OP3 óta.
-
ShadowX
őstag
Nem merték a világos hátteret berakni, hogy látszódjon az alsó káva is.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A bejelentésig még két nap van hátra, a német Amazonon ugyanakkor néhány pillanatra felbukkant végleges termékoldal. Árak is vannak!
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Formula-1
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest