- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Meteorhead #55 üzenetére
Beleírtam, hogy multiprecíziós, az AMD is így nevezi.
-
Day 'n' Nite
tag
válasz
Meteorhead #50 üzenetére
Lassan az itt lévő hsz-eidből összerakhatnál egy cikket logout-ra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Meteorhead #50 üzenetére
Nekem figyelembe kell venni, hogy nem biztos, hogy azt a hsz-t, amit most írtál megérti egy átlag olvasó. Én nem akarom ezt egy hírben annyira túlbonyolítani. Aki vágja a működést, az úgyis doksik szerint dolgozik, de egy olvasónak még a vektorfeldolgozó is sok, nemhogy a részletek.
Van egy nagyon részletes doksim a működésről. Az alapján nevezhető vektorfeldolgozónak az egység. Ki lehet persze egészíteni az elnevezést Multi-Precision vektorra, de nem kicsit kellene magyarázni ehhez. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Meteorhead #14 üzenetére
A VLIW-ben sosem voltak vektorfeldolgozók. Szuperskalár shader processzorokból állt. A Caymannél négy azonos képességű skalár processzor, míg a VLIW5 típusnál négy azonos és egy speciális van. Ezek rendeződtek egy multiprocesszorba, amit a Cayman 64 utas simd tömbjénél 16 szuperskalár processzor volt. Tulajdonképpen most változott a felépítés, de a helyzet hasonló a helyzet. Egy CU alkot egy multiprocesszort, és ez 4 darab 512 bites vektorfeldolgozót ad. Ezzel ugye a feldolgozó 64 utasnak tekinthető. Emellett a CU-ban van még egy IU skalár feldolgozó is a széles vektorfeldolgozók mellett.
Tulajdonképpen a rendszer a Larrabee-re hasonlít. Persze számos különbség van, így talán ehhez sem érdemes hasonlítani.
A Fermiben a CUDA magok skalárfeldolgozók, de már van olyan dokumentumom, ami a további fejlesztéseket ecseteli. Ez pedig arról ír, hogy a skalár egységeket 128 bites vektorfeldolgozók váltják fel. Az IU valószínűleg megmarad skalár. -
vanhalen
senior tag
válasz
Meteorhead #34 üzenetére
"Hát az AMD linuxos támogatásáról inkább ne is beszéljünk... én linuxra fejlesztek tudományos szimulációkat, hozzáértő embernek tartom magam, és valami botrány ami linux oldalon történik a driverekkel"
Írjon hozzá a linux 'közösség"
Egyébként ezt az arhitektúrát szerintem nem "gémer" szemmel kell(ene) nézni, hanem inkább úgy, mint a Teslát az nV-nél nem?
-
wetomi
aktív tag
válasz
Meteorhead #34 üzenetére
Kernel szinten gondoltam, mert a win7-nél is itt van a gond ha jól értem.
Sajnos én is ismerem a linuxos driverek minőségét. (desktopon amd platform + opensuse, nekem szerencsére elég a nyílt driver)Nagy megváltás lehet majd az amd-nek a win8. Rendben lesz az ütemező a bulldozerhez, rendben lesz a hd7xxx támogatása oprendszer felől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tesla topik
- Házimozi belépő szinten
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 1 / 2
- alza vélemények - tapasztalatok
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest