Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Gregorius
üzenetére
Egy non-profit vállalkozásnak is lehetnek költségei, illetve kérhet támogatást.
"Ja, az erősebb routerek általában BSD-derivatívákat futtatnak, amit egyébként még a Linuxoknál is biztonságosabbnak tartanak.": egyrészt nem ártana valami bizonyíték erre nézve, másrészt én hozzátenném, hogy jórészt ok nélkül. Úgy értem: ok nélkül tartják biztonságosabbnak a bsd-ket, mint a linuxot. Erre nekem mindig csak a hazudós openbsd jut eszembe... Ja, és egy halom outlookon meg egyében támadó vírushoz sem kellett user engedély, elég volt, ha megjelent a levelezőben.
A vállalatirányítási rendszerek, amiket nem a cég maga rakott össze, azokhoz tartozó kliensek a tapasztalat szerint platformfüggetlenek. Úgymint sap, oracle, stb. De erről már volt szó.
Az az egyetlen egy fájl nem mindig azért döglik meg, mert a rendszergazda rosszul végezte a dolgát. Van, hogy azért, mert bugos az exchange, stb. stb. A rendszergazda akkor végzi rosszul a dolgát, ha nincs mit visszaállítani mentésből.
Ha a konkurens hozzáférést szolgáltatás ütemezi, akkor az lassabb, mint a rendes multithreaded fájlrendszer. Minek oda ipc?
A finoman hangolható lomokról meg annyit, hogyha szétpakoltad volna több diszkre, kötetre, akkor nem lenne szükség a finomhangolásos dolgokra. Megint egy olyan pont, ahol a rossz tervezési döntés workaroundja megint egy halom cucc, de ezt nem eredményként kellene beállítani. Mintha valaki eltöri a lábát és szép, szines gipszet kap. A szines gipsz nem előny attól, hogy jobban néz ki, mint a fehér. A fő probléma az, hogy törött a láb.
Linuxra is van millió meg egy szines-szagos reportoló, akár tivoliról beszélünk, akár egyéb lomokról. Én meg nem tudom elképzelni, hogy egy lassú internet kapcsolaton bejelentkezzek egy grafikus lomba azért, hogy kiadjak egy-két parancsot ahelyett, hogy egy sima ssh/terminálon keresztül tenném ugyanezt. Ha a konzolhoz kell menni, az baj, és ez oprendszertől függetlenül baj.
Az, hogy az sql team schedulert ír, szerintem más probléma ahhoz képest, hogy a konténerfájlokban újraimplementálták a fájlrendszer karbantartó cuccokat.
256 proci..hmmm ezzel elérik lassan a linux 1995 körüli szintjét. Egyébként nem az a kérdés, hogy hány proci, mert az a kutyát nem érdekli. Az a kérdés, hogy sok processz esetén hogy skálázódik a rendszer. A linuxban már elég régen O(1) ütemező van, sikerült már ilyet rakni a w7-be? Pedig nem lenne nagy kunszt, csak el kell lopni a linuxos ütemezőt, úgyse jönne rá senki a zárt kód miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Pro 14" 2023 M2 Pro 16 GB / 1TB SSD asztroszürke
- iPhone / Macbook / Laptop javítás Újpest!
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest